!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5
Διαφορές ΜΚ1 ΜΚ1,5
nmwisima:
Τα Μκ1,5 έχουν 102-105 αλογα στο δυναμόμετρο :good:
Ξάδελφος:
Περαν αυτου ,στα χαρτια εχουν 89 αλογα,αλλα επειδη ειναι βαρβατα και οχι φοραδες(συνοδευονται απο αυξημενη ροπη σ ολο το φασμα για να το πω επιστημονικα) αποδιδουν και σου δινουν την αισθηση κινητηρα 105+ ιππων...Λογικο ειναι τα δυναμομετρα να λενε αληθεια και να μην ειναι αστικοι μυθοι.85-87 ιπποι στον τροχο εχουν παντως αρκετες φορες μετρηθει.Αν προσθεσεις και τις απωλειες χαλαρα το ονομαστικο 89 καταρριπτεται.
Ενας λογος που ανακοινωθηκαν με 89 ιππους και οχι περισσοτερους ειναι για να προμοταριστη η εκδοση με τον 1.8 κινητηρα που απεδιδε 120 και κατι αλογα.
Ο κινητηρας ειναι ο ιδιος που φορουσαν τα αυτοματα 1.6 μιατα.
Ο 1.6 με το ηλεκτρονικο καρμπιρατερ στα 323 στις αρχες του 1990 απεδιδε 90 ονομαστικα αλογα. Με πολλαπλο ψεκασμο και βελτιωσεις ο ιδιος σχεδον κινητηρας στο μιατα χλωμο να απεδιδε 89.
nmwisima:
Ο λόγος για τον οποίο έδιναν ονομαστική 90 έιναι για να μπορουν να αγοραστουν
από Νέους Οδηγούς στη γερμανική αγορά, εκεί όπου υπήρχε πλαφόν στην ιπποδύναμη.
Η mazda θα έχανε πολλές πωλήσεις αλλιώς.
tursiopstruncatus:
Κατ' αρχην καλημέρα. θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι διαφορές υπάρχουν στον κινητήρα μεταξύ των mx5 ΝΑ με τα 115 και αυτών με τα 90 άλογα. Έχω απευθυνθεί σε αρκετούς μηχανικούς mazda και δεν γνωρίζουν.
Το 115αρι πάει πολύ καλά και θα ήθελα αν μπορούσα να .......ξυπνήσω λίγο το δικό μου που είναι 90αρι...μουλάρι.
Αν έχει τεθεί ξανά στο παρελθον το ίδιο ερώτημα ζητώ συγνώμη, αλλά δεν βρήκα κάτι....
nmwisima:
Τα έχουμε γράψει ξανά. Ψάξε καλύτερα.
Είμαι βέβαιος ότι κάποιος ποιο υπομονετικός θα κάτσει να τα ξαναγράψει.
Πάντως η απάντηση που ψάχνες για "ξυπνημα" του μοτέρ σου, με τα 102 πραγματικά και όχι 90 άλογα, δεν έχει να κάνει καθόλου με το Μκ1.
Το μοντέλο 89-93 είχε πιο πουσαρισμένο αλλά και πιο αδύναμο μοτέρ, με προβληματική μύτη στροφάλου, αλλά και πιο αδύναμο σύστημα μετάδοσης, που όμως είχε πιο κοντό κορονοπήνιο και γι αυτό είναι γενικά πιο γρήγορο.
Α.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version