Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλά μπλά κτλ [14]  (Read 153632 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

March 09, 2012, 06:00:37 PMReply #615

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Μπλά μπλά κτλ [14]
« Reply #615 on: March 09, 2012, 06:00:37 PM »
ερωτηση:ποσο δυσκολο ειναι να βγει ο προφυλακτηρας απο nbfl?οποιος το εχει κανει ασ δωσει τα φωτα του.. :D
Ευκολο ειναι, εχω βγαλει τον μπροστα και εχω δει πως βγαινει και ο πισω (δεν λες και εσυ σε ποιον αναφερεσαι!) αλλα ειναι σχετικα χρονοβορα διαδικασια να το ξερεις.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 09, 2012, 06:52:45 PMReply #616

Offline george1.8

« Reply #616 on: March 09, 2012, 06:52:45 PM »
Υπάρχει μια βίδα που κραταει τον προφυλακτηρα με το Φτερο.Είναι στο τελείωμα του προφυλακτηρα απο την μεριά της ρόδες. Αφού λύσεις τους θόλους του προφυλακτηρα θα την δεις.
Λύνεις και τα βιδάκια απο κάτω που κρατάνε τους θόλους με τον προφυλακτηρα, λύνεις και τις 4 βίδες που έχει ο προφυλακτηρας με το που ανοίξεις το καπό, τραβας και βγαίνει. Αν σου μαγκωνει κάπου παει να πει ότι κάτι έχεις ξεχάσει... ;D

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

March 09, 2012, 07:21:56 PMReply #617

Offline Skyggedans

« Reply #617 on: March 09, 2012, 07:21:56 PM »

Ελάχιστα off topic, αλλά είναι κάτι που έχω μοιραστεί με κάποιους από εδώ μέσα κ προς γνώση των νέων μελών. Μετά από πολλά forum αντίστοιχου περιεχομένου, που μετράνε πολλά παραπάνω χρόνια ύπαρξης κ με ατελείωτες λίστες μελών, μιας κ είμαστε κ g@y friendly forum, πρέπει να πω πως το επίπεδο γνώσεων, χιούμορ κ προθυμίας για βοήθεια μεταξύ μας είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε άλλο έχει τύχει να δω κ να γράψω.
 Ίσως ακούγεται χαζό, αλλά με αυτά που διαβάζω, ειδικά αν θέλει κάποιος να μάθει για το αυτοκίνητο που αγόρασε, για συντήρηση, μετατροπές, DIY κ ό,τι άλλη μ@λ@κία του κατέβει να ρωτήσει, πραγματικά είναι καλύτερα να διαβάσει wiki ή ακόμα κ cartoon...σίγουρα θα μάθει πολλά περισσότερα από το να αναζητήσει απαντήσεις από δοκιμασμένες λύσεις κ απόψεις από αυτό το συνονθύλευμα που βρίσκει κανείς εκεί...

Quote για γρήγορο παράδειγμα: "Γεια χαρά σε όλους. Ψάχνω τρόπο να πάρω 30-40 άλογα, χωρίς τούρμπο (σ.σ. 1.600 κυβικά, γενικά δύσκολο μοτέρ για βελτίωση κατά κοινή ομολογία σοβαρών βελτιωτών κ άπειρων δοκιμών επαναπρογραμματισμού ή κ παράλληλων εγκεφάλων), να μην κάνει ενοχλητικό ήχο το αμάξι κ να μην κοστίσει πάνω από 600 ευρώ. Έχετε να προτείνετε κάτι;" 
 Ουδέν σχόλιο...

Με την ευκαιρία, για άλλη 1 φορά να πω 1 μεγάλο ευχαριστώ σε Α., Fess και Aimkara για το χρόνο κ τη βοήθειά τους στη δύσκολή στιγμή που μου έτυχε με το αυτοκίνητο. Δεν το βρίσκεις αυτό σήμερα πουθενά, ειδικά τώρα που όλοι κλεινόμαστε στα καβούκια μας λόγω της δύσκολης περιόδου. Και 1 ευχαριστώ στον harry74 για την εξυπηρέτηση από Θεσσαλονίκη κ άψογη συμπεριφορά του.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που σας βρήκα, γνώρισα αρκετούς από εδώ κ πλέον είναι μέρος της καθημερινότητας η ανάγνωση κ η επικοινωνία από εδώ κ προσωπικά. Καλά κ ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους.   :btp:

Quote from: Skyggedans on Today at 02:48:07 PM

να το χαίρεσαι το αυτοκίνητο, ξεχωριστό κ κούκλα. Ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις.

Posted by: aimkara   

Τα καθισματα μ αρεσουν κι εμενα!

εσύ με το γαλάζιο jeep να μη μιλάς για γούστα! 

Τι χρωμα αυτοκινητο εχεις τωρα Skyggedans;;   

το δικό μου είναι απαλή απόχρωση στο χρώμα του ουρανού, μωρή κακιασμένη. Ταιριάζει απόλυτα με τα μπιρμπιλωτά μου μάτια

March 09, 2012, 08:00:11 PMReply #618

Offline Akina_DownHill

« Reply #618 on: March 09, 2012, 08:00:11 PM »
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ενα αμαξι που χρησιμοποιειται στο δρομο, πρεπει να εχει ενα πολιτισμενο stance και εμφανιση που αρμοζει στο δρομο (οχι στην πιστα η σε καποιο στουντιο φωτογραφησης) αλλιως απλα ειναι ενα αμαξι ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

Σιγα ρε Γιαννη που πρεπει και ολας. Καποιοι θελουν και να κυκλοφορουν στο δρομο, και να μπαινουν πιστα για τα γουστα τους, και να φωτογραφιζουν το αυτοκινητο τους,
γιατι απλα, μαντεψε(!), ετσι γουσταρουν. Τι να κανουμε να παρουμε 3 διαφορετικα αυτοκινητα?
Για μενα σουργελο π.χ ειναι miata με stylebar, αλλα αφου καποιοι ετσι γουσταρουν δικαιωμα τους.  :coolio:

March 09, 2012, 08:07:12 PMReply #619

Offline Nitroking

« Reply #619 on: March 09, 2012, 08:07:12 PM »

Μου αρεσει που του απαντας και σοβαρα! Ασε που λεει η παρεα με το Ζαχο σε εχει φτιαξει, λες και το αμαξι του Ζαχου ειναι κανενα καγκουροκαραγκιοζιλικι. Οτι να 'ναι!

Aυτο σε μενα το γραψε, συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα δεν καθισα καν να αναφερθω στο Ζαχο μιας και οσοι μας ξερουν καταλαβαινουν.. Νομιζω ο Α. θα καλυφθει με την υπολοιπη απαντηση.. ;)
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

March 09, 2012, 09:37:19 PMReply #620

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #620 on: March 09, 2012, 09:37:19 PM »
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ενα αμαξι που χρησιμοποιειται στο δρομο, πρεπει να εχει ενα πολιτισμενο stance και εμφανιση που αρμοζει στο δρομο (οχι στην πιστα η σε καποιο στουντιο φωτογραφησης) αλλιως απλα ειναι ενα αμαξι ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

Σιγα ρε Γιαννη που πρεπει και ολας. Καποιοι θελουν και να κυκλοφορουν στο δρομο, και να μπαινουν πιστα για τα γουστα τους, και να φωτογραφιζουν το αυτοκινητο τους,
γιατι απλα, μαντεψε(!), ετσι γουσταρουν. Τι να κανουμε να παρουμε 3 διαφορετικα αυτοκινητα?
Για μενα σουργελο π.χ ειναι miata με stylebar, αλλα αφου καποιοι ετσι γουσταρουν δικαιωμα τους.  :coolio:
Παντως ο δρομος εκ φυσεως επιβαλλει καποια πραγματα για αυτο και χρησιμοποιησα την λεξη "πρεπει". Το υπερβολικο χαμηλωμα η τα πολυεστερικα "φορτωματα" συνηθως σε οδηγουν στον φανοποιο η στο μηχανικο για αλλαγη καρτερ :P Παντως το αστειο ειναι οτι αφου διαφωνεις μαζι μου δεν βλεπω να εχεις κανει το αμαξι σου στα πρωτυπα που εγω αντιτιθεμαι, σε εμποδιζει ο οικονομικος παραγοντας? Η μηπως τελικα συμφωνεις και λιγο μαζι μου και δεν το ξερεις ?!
Οσον αφορα το κομματι του stylebar θα συμφωνησω και για αυτο πριν μια βδομαδα ειχα αρχισει να σκεφτομαι να το ξηλωσω. Ελα μου ομως που εχω ξεσκισει μια γαμοβιδα απο τα βαλε βγαλε (γιατι και παλιοτερα το ειχα διωξει απο το αμαξι για κανενα 3μηνο και σκεφτομουν ενα ρολ)και τωρα δεν μπορω! Αν καποιος εχει την ορεξη να με βοηθησει πολυ θα το ηθελα, γιατι θελω να βρω απο που προερχεται και ενας τριγμος εκει πισω αλλα και για να βγαλω την μοκετα εκει και να την καθαρισω, εχει γινει **** !!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 09, 2012, 10:01:42 PMReply #621

Offline nmwisima

« Reply #621 on: March 09, 2012, 10:01:42 PM »

Μου αρεσει που του απαντας και σοβαρα! Ασε που λεει η παρεα με το Ζαχο σε εχει φτιαξει, λες και το αμαξι του Ζαχου ειναι κανενα καγκουροκαραγκιοζιλικι. Οτι να 'ναι!

Aυτο σε μενα το γραψε, συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα δεν καθισα καν να αναφερθω στο Ζαχο μιας και οσοι μας ξερουν καταλαβαινουν.. Νομιζω ο Α. θα καλυφθει με την υπολοιπη απαντηση.. ;)

Η παρέα με το Ζάχο, εννοούσα το τρέξιμο και τη διατροφή, αλλά σας τυφλώνει η κακία σας κακιασμένες :yawn:

March 09, 2012, 10:02:22 PMReply #622

Offline Nitroking

« Reply #622 on: March 09, 2012, 10:02:22 PM »
Ρε ππρ αμα αλλαζεις θεμα μεσα στην ιδια προταση να μυρισουμε τα νυχια μας?

Tips:

March 09, 2012, 10:04:50 PMReply #623

Offline nmwisima

« Reply #623 on: March 09, 2012, 10:04:50 PM »
Το αστειο ειναι οτι καμια φορα βλεπουν (δεν αναφερομαι σε εσενα Α. τωρα, γιατι εισαι και παρεξηγιαρης) και κανενα αμαξι στοκ και το λενε χαλια, λες και αυτοι το ιδιο αμαξι δεν αγορασαν ? Το οτι εντεχνως η ατεχνως το κατεστρεψαν εξωτερικα κανει το δικο τους διαφορετικο?

Πάντως Γιάννη, εσύ είσαι μαμά από άποψη. Άλλο αυτό. Είναι σεβαστό.

Ο Νίτρο, θα ήθελε να είναι κάγκουρας αλλά ντρέπεται :exaclty:

Α.

March 09, 2012, 10:26:54 PMReply #624

Offline nmwisima

« Reply #624 on: March 09, 2012, 10:26:54 PM »
Και πως κλανεις ρε? Να το κοιταξεις.. :P

March 09, 2012, 10:30:39 PMReply #625

Offline Nitroking

« Reply #625 on: March 09, 2012, 10:30:39 PM »
Ο Νίτρο, θα ήθελε να είναι κάγκουρας αλλά ντρέπεται :exaclty:

Α.

Σιγουρα ρεταρεις!

Tips:

March 09, 2012, 10:54:00 PMReply #626

Offline nmwisima

« Reply #626 on: March 09, 2012, 10:54:00 PM »
Έλα τώρα, αφού είσαι κρυφοκαγκουράκος, παραδέξου το...

March 09, 2012, 11:19:44 PMReply #627

Offline Akina_DownHill

« Reply #627 on: March 09, 2012, 11:19:44 PM »
Παντως ο δρομος εκ φυσεως επιβαλλει καποια πραγματα για αυτο και χρησιμοποιησα την λεξη "πρεπει". Το υπερβολικο χαμηλωμα η τα πολυεστερικα "φορτωματα" συνηθως σε οδηγουν στον φανοποιο η στο μηχανικο για αλλαγη καρτερ :P Παντως το αστειο ειναι οτι αφου διαφωνεις μαζι μου δεν βλεπω να εχεις κανει το αμαξι σου στα πρωτυπα που εγω αντιτιθεμαι, σε εμποδιζει ο οικονομικος παραγοντας? Η μηπως τελικα συμφωνεις και λιγο μαζι μου και δεν το ξερεις ?!

Κοιτα δε μιλαω για καραγκιοζιλικια του στυλ sunny του 80 με πολυεστερικο κουστουμι μεχρι το εδαφος και χρωμα χαμαιλεων!
Βασικα συνηθως αντιτιθεσαι σε οτι ξεφευγει απ το μαμα οποτε νομιζω οτι το αυτοκινητο μου εμπιπτει στα προτυπα αυτα  :P
Εγω απλα σχολιαζω το οτι περνας την αποψη σου σαν να ειναι νομος,γι αυτο τονισα και το πρεπει κτλ.
Στην τελικη αμα θελει καποιος να σπαει καρτερ,οπως λες,καθε βδομαδα, δικαιωμα του ειναι.Ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα
το πως απολαμβανει το αυτοκινητο του.

March 09, 2012, 11:41:47 PMReply #628

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #628 on: March 09, 2012, 11:41:47 PM »
Με σπασμενο καρτερ μαλλον ο μηχανικος του απολαμβανει περισσοτερα :P

Μετεφρασες παντως το πρεπει διαφορετικα απο οτι ειχα σκεφτει εγω οταν το εγραφα. Οσον αφορα την αποψη μου για τα "μαμα" ειναι λιγο περιεργη. Τις εκτεταμενες βελτιωσεις και τις μη χρηστικες απεχθανομαι, καθως και τις υπερβολες στην εμφανιση. Οσον αφορα την μηχανικη βελτιωση σε γενικες γραμμες ειμαι υπερ, πιστευω ομως οτι με τα λεφτα ασχετων εχουν γλεντησει πολλοι μηχανικοι, κατι που θα συνεβαινε και με εμενα αν εμπλεκα με βελτιωση, γιατι απλα ειμαι ασχετος!  Οταν πχ βλεπω τον Γιαννη, τον Rev και καποιους ακομα να μιλανε για βελτωση βλεπεις οτι δεν αντιδρω.
Εχω και φιλο που επειδη εμπιστευομαι τις γνωσεις του τον παροτρυνω να μπλεξει, ειναι το ιδιο ατομο που ειχα γνωρισει στον Γιαννη οταν εκανε το engine swap στο παρελθον.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

March 09, 2012, 11:46:02 PMReply #629

Offline royal_airness

« Reply #629 on: March 09, 2012, 11:46:02 PM »
Μάχιμη βολτούλα μετά απο καιρό εχτές σε γνωστές στροφοδιαδρομές της Αθήνας και μετά σουβλάκια και ανάλυση τηλεμετρίας και στησίματος σε κοντινό ταβερνείο...Το παρόν έδωσαν ενα κομπρεσοράτο Mx5,ενα Big turbo mx5, ενα Hybrid Mr2 και ενα τούμπανο Mazda2 (α και ενα undercover Swift look 1000cc). Επιτέλους χαρήκαμε λίγο οδήγηση μετά απο μήνες.!!
+1 στο bold

To υβριδικό MR2 είναι το γνωστό-άγνωστο; Πώς πάει αυτό; Έχουμε νούμερα επιδόσεων;
Τι θες να μαθεις παλι εσυ ;  :P