Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλά μπλά κτλ [14]  (Read 153627 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

February 03, 2012, 06:21:01 PMReply #120

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Μπλά μπλά κτλ [14]
« Reply #120 on: February 03, 2012, 06:21:01 PM »
Πες και ποιο ειναι του φιλου σου...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 03, 2012, 06:30:06 PMReply #121

Offline gr8

« Reply #121 on: February 03, 2012, 06:30:06 PM »
το link που έβαλα δεν εμφανίζει αυτό;

:????:

thanx  ;)

February 04, 2012, 11:54:41 PMReply #122

Offline gr8

« Reply #122 on: February 04, 2012, 11:54:41 PM »
Εγω απο την αλλη δεν θα αφησω τον γιο μου στα 18  του να αγορασει καμπριο πισωκινητο...

κι αν δεν σε ακούσει; θα τον κρεμάσεις ανάποδα απο κανα δέντρο;;  :llol:
.   Αααα ναι ξεχασα, δουλευει απο τα12 κ μαζεψε αρκετα να παρει ενα μιατα!!!! Δεν χρειαζεται να κρεμας το παιδι σου καθε φορα που διαφωνεις μαζι του...... Θα ξεμεινεις απο παιδια ετσι...
το γράφω εδω για να μην είμαστε offtopic

2012.. πόσο κάνει ένα mk1 σάπιο; 17 χρονών παιδί δουλεύει όλο το καλοκαίρι, δεν πίνει ούτε πορτοκαλάδα και 18 χρονών έχει διπλωμα και καμπριο πισωκίνητο..  απλα σου έγραψα ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας..  ;D

αλλα γενικότερα συμφωνώ οτι χρειάζεται πρώτα λίγη εμπειρία.. αλλα απο την άλλη όποιος και να το πάρει αν δεν έχει το μυαλό στο κεφάλι του και το πάρει για "μπαντιλίκια" είτε 18 είτε 38 θα φάει τα μούτρα του

February 05, 2012, 12:08:19 AMReply #123

Offline charchon

« Reply #123 on: February 05, 2012, 12:08:19 AM »
Επειδη σαπιο μχ5 κατω απο 4500 ευρω δεν υπαρχει ( ασε που ο φιλος ψαχνει μκ2 αρα εφταρακι χιλιαρικα) πειτε μου που δουλευουν καλοκαιρακι χωρις εψα , κ βαζουν τοσα λεφτα στην ακρη, κ εφυγα τωρα!!! Τελος παντων το σχολιο μου πηγαινε στο αν θα κρεμαγα το γιο μου αναποδα κ οχι στο που θα βρει τα λεφτα! Πιστευω οπως οι περισοτεροι μας οτι το μιατα ειναι ενα καλο σχολειο αλλα κ επικυνδινο σε απειρα χερια, οχι λογω δυναμης, απλα καθαρα απο θεμα συμπεριφορας. Βροχη κ λιωμμενα λαστιχα - operation certain death ...... I rest my case!!!!
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

February 05, 2012, 12:17:17 AMReply #124

Offline dimsabas

« Reply #124 on: February 05, 2012, 12:17:17 AM »
Είναι ένα εξαιρετικά καλοστημένο και φιλικό πισωκίνητο. Δεν έχει πολλή δύναμη. Συγχωρεί λάθη μέχρι βλακείας. Νομίζω πως είναι το ιδανικό σενάριο, αν βέβαια δεχτούμε ότι ο γιος θα πάρει ένα ζμπορ όχημα. Σε σχέση λοιπόν με τα υπόλοιπα ζμπορ, είναι πολύ καλός συνδυασμός. Αν το συγκρίνουμε με αδιάφορο σουπερμίνι (ένα Hyundai i20 π.χ.), τότε σίγουρα σε βάζει περισσότερο στην πρίζα, οπότε εξ ορισμού είναι πιο επικίνδυνο.
Υστερεί όμως σε παθητική ασφάλεια, οπότε θα του έβαζα ένα roll-bar μουλάρι και ένα μπάκετ με ζώνες 4 σημείων.
Τότε, το μόνο αρνητικό θα ήταν η έλλειψη ESP. Σε όλα τα άλλα, το Miata είναι μια χαρά.

ΥΓ. Ό,τι και να έχεις σε αυτές τις ηλικίες, τάπα θα το πας. Κακά τα ψέμματα.

February 05, 2012, 01:49:46 AMReply #125

Offline Skyggedans

« Reply #125 on: February 05, 2012, 01:49:46 AM »

Μπορεί να ακουστώ κυνικός, αλλά επειδή μέχρι τώρα έχω υπάρξει μόνο υιός κ όχι πατέρας, αυτό που μπορώ να πω είναι πως όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας κ τα λάθη των άλλων. Δεν μπορεί κανένας γονιός να πείσει το παιδί του για τον κίνδυνο που έχει ο ίδιος βιώσει κ φυσικά υπάρχει, αν το παιδί δεν ζήσει κάτι αντίστοιχο. Φυσικά όλοι ευχόμαστε να είναι αναίμακτο κ ει δυνατόν χωρίς καν ζημιές. Ειδικά η απαγόρευση συνήθως φέρνει αντίδραση που μπορεί να εκδηλωθεί με εντελώς λάθος τρόπο, π.χ. να πάρει να οδηγήσει ο 18άχρονος το αυτοκίνητο φίλου του κλπ κλπ. Όλοι περάσαμε από αυτή την ηλικία κ νομίζω όλοι νιώσαμε (κ νιώθουμε ακόμη μερικές φορές) πως το απαγορευμένο έχει άλλη γλύκα. Μέχρι να ακουστεί το πρώτο μπαμ...

Στα 18 μου ευτύχησα κ δυστύχησα να δω το αμάξι της μάνας μου αναποδογυρισμένο κ εμένα να κοιτάω το δρόμο ανάποδα. Άσχημη εμπειρία, αλλά μιάς κ στάθηκα τυχερός κ ζω ακόμα, μόνο κερδισμένος μπορώ να πω πως βγήκα. Ο πατέρας μου μέχρι να δει το αυτοκίνητο, δεν σταμάτησε να βρίζει κ να απειλεί. Τη στιγμή που είδε που είχε φτάσει η κολόνα του παρμπριζ στη μεριά του οδηγού, το μόνο που είπε ήταν 1 ευχαριστώ στο Θεό που με κράτησε ζωντανό κ δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στο συμβάν.

Προσωπικά, μέχρι να γίνω πατέρας, θα συνεχίσω να πιστεύω πως έμαθα από αυτό που έπαθα. Μαντεύω πως ως πατέρας θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το χωνέψω κ θα προσεύχομαι να μην συμβεί στο παιδί μου. Μα δεν νομίζω πως θα απαγορεύσω να οδηγήσει κάτι που θα μπορώ να του προσφέρω. Σίγουρα δεν θα προτιμήσω 1 Hyundai Atos για παράδειγμα από κάτι άλλο που θα θεωρώ εγώ ασφαλές.

Δεν διαφωνώ με τον charchon. Απλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τα θέλω του 18άχρονου παιδιού σου κ τα δικά σου πρέπει. Η απολυτότητα μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνει-γνώμη μου. Συμφωνώ με τον Δημήτρη για το πως θα πάει ο 18άχρονος οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, αλλά να κάνεις το 1ο του αυτοκίνητο μικρογραφία αγωνιστικού, με μπάκετ, roll bar κ.α. το μόνο που θα πετύχεις είναι να τον κάνεις να τρέχει περισσότερο, παντού  ;)

February 05, 2012, 09:04:12 AMReply #126

Offline king of the road

« Reply #126 on: February 05, 2012, 09:04:12 AM »
το αν τα παιδιά μας θα προσέχουν ή όχι κρίνεται από την αρχή της παιδικής μας ηλικίας. Η σωστή συμπεριφορά στο δρόμο διδάσκεται με το ποδήλατο. τα παιδιά επαναλαμβάνουν πρότυπα, συνεπώς αν τα βάζουμε μέσα και τα ξεσκίζουμε τα αυτοκίνητα αυτό διδάσκουμε. Πάντως χρειάζεται ειλικρίνεια του τύπου" ωραία τα σπορ μα μάθε πρώτα με της μαμάς... έτσι έκανα και εγώ." Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι δύσκολο.
King of the road says you move too slow!

February 05, 2012, 10:20:30 AMReply #127

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
« Reply #127 on: February 05, 2012, 10:20:30 AM »
Χτες το απογευματακι κατα της 16.00ωρα ο Οπτιονας με τρελλο σκουφακι, με συνοδηγο εαν μπορεσα να δω καλα και φυσικα καμπριολατος στην συμβολη Γαλατσιου και Βεικου κατευθηνση προς Πρωτοπαπαδακη. Επρεπε να δεις τα βλεματα 3 μικρων αγοριων καθως περασαμε σχεδον απο διπλα σου με το λεωφορειο πως καναν οταν ειδαν το κτηνος σου!!! Στο τερμα μαζευα σαλια απο το πατωμα!!!

February 05, 2012, 10:39:39 AMReply #128

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #128 on: February 05, 2012, 10:39:39 AM »
H αληθεια ειναι πως πηρα το ΜΧ λιγο μετα τα 23α γενεθλια μου, ο τροπος οδηγησης μου ειχε ηρεμησει αρκετα μιας και ηδη ειχα κανει ενα καλο τρακαρισμα (εστω και αν δεν εφταιγα) ενω ειχα κανει και 3-4 μικροτερης εκτασης απο μονος μου με διαφορα κολωνακια και πεζοδρομια !!! Οπως και να εχει παντως το ΜΧ με ξαναεβαλε στην πριζα, βρεθηκα πολλες φορες να κανω 360 σε κεντρικους δρομους να πλησιαζω μπαριερες, σηματοδοτες και αλλες κολωνες, αλλα ημουν τυχερος η πιο εμπειρος οδηγος, δεν ξερω τι απο τα 2. Το αμαξι μου ειναι κατασκευης του 2002 οταν ουσιαστικα απεκτησα και εγω το διπλωμα μου, πλεον πιστευω οτι θα ειχα γινει καλυτερος οδηγος αν ηταν αυτο το πρωτο μου αμαξι και το ειχα αγορασει απο καινουργιο τοτε. (Αν θα υπηρχε ακομα ομως δεν το ξερω!)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 05, 2012, 10:43:15 AMReply #129

Offline option-D

« Reply #129 on: February 05, 2012, 10:43:15 AM »
Σιγά το κτήνος ρε Χάρη  :llol: Ερείπιο έχει καταντήσει εξωτερικά πλέον..
Με τον Νίτρο ήμουν πάντως.. Πολύτιμος βοηθός έχει αποδειχθεί τις τελευταίες μέρες..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

February 05, 2012, 11:25:42 AMReply #130

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
« Reply #130 on: February 05, 2012, 11:25:42 AM »
Σιγά το κτήνος ρε Χάρη  :llol: Ερείπιο έχει καταντήσει εξωτερικά πλέον..
Με τον Νίτρο ήμουν πάντως.. Πολύτιμος βοηθός έχει αποδειχθεί τις τελευταίες μέρες..

Ερειπιο δεν ειναι. Εαν κοιταξεις 2-3 πραγματακια θα γινει αλλο αμαξι. Παρολα αυτα στα ματια μικρων παιδιων το ολο σκηνικο που βλεπουν τους φαινετε σαν να ειναι καθαρα αγωνιστικο αμαξι απο αλλο πλανητη!!!

February 05, 2012, 05:20:38 PMReply #131

Offline dimsabas

« Reply #131 on: February 05, 2012, 05:20:38 PM »
Στα 18 μου, περίσσευε ένα Daihatsu Rocky (τζιπ παλαιάς κοπής, 1.500 κιλά με 84 ολόκληρα αλόγατα, φύλλα σούστας παντού και φρένα-φρίκη) 10ετίας. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ακατάλληλο όχημα για ζμπορ αναζητήσεις. Κάνει το Matiz ή το Samurai να φαίνονται Maserati μπροστά του. Κι όμως, η νεανική τρέλα δεν μπορεί να περιοριστεί. Δύο φορές είχε σηκωθεί στους δύο εσωτερικούς τροχούς, χωρίς προφανώς να το θέλω. Ευτυχώς προσγειώθηκε και τις δύο φορές στη σωστή πλευρά, χωρίς να βγει από το δρόμο. Θα μπορούσε να μην είχε ακολουθηθεί η ευτυχέστερη κατάληξη αλλά η δυσχερέστερη. Δόξα τω Θεώ...

Για αυτό, εξηγώ ότι αν είναι να ψωνίσεις κάτι χαριτωμένο για το παιδί σου*, ένα γεροδεμένο Miata με μπάκετ είναι ιδανικό. Αδύναμο και καλοστημένο, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

*Γιατί μπορείς να μην πάρεις χαριτωμένο και να καταλήξει με κάνα 207 1.1.

February 05, 2012, 05:47:58 PMReply #132

Offline Ξάδελφος

« Reply #132 on: February 05, 2012, 05:47:58 PM »
Στα 18μου βγαζοντας διπλωμα αγορασα ενα διθεσιο-σπορ-πισωκινητο...
18-σπορ αμαξι-πισω κινηση... φονικος συνδιασμος! Με αυτα που εκανα σ εκεινη την ηλικια θαυμα ειναι που ζω.Το αμαξι σε εξοδο σε γκρεμο βγηκε ολικη καταστροφη και εγω μονο με μελανιες και γρατζουνιες ευτυχως.
Σορρυ αλλα οταν διαβαζω και επαναλαμβανεται οτι ενα μιατα με 90αλογα...(ολοι μας ξερουμε οτι ειναι παραπανω) το ελαφρυ πισωκινητο μιατα ειναι φιλικο και ιδανικο για πρωτο αυτοκινητο για ενα "παιδι" ουσιαστικα...μου φαινεται ειτε ανοησια ειτε αφελεια.
Το μιατα το εχω δεκα χρονια και αλλα 7 συνολο ειχα μια BMW 2002 και ενα Fiat bertone X1/9 oλα πισωκινητα.
Αν ειχα ενα παιδι 18χρονων σε καμια περιπτωση πρωτο αμαξι δε θα ειχε σπορ και πισωκινητο,ειδικα καμπριο.
Χιλιες φορες ενα ασφαλες καλο προσθιοκινητο και οταν με το καλο αρχισει να οδηγει με το πανω κεφαλι και οχι με το κατω, μια μιαταρα να μαθει τι ειναι οδηγηση πραγματικη.

February 05, 2012, 07:21:54 PMReply #133

Offline Basilmx5

« Reply #133 on: February 05, 2012, 07:21:54 PM »
Απτην αλλη, προσωπικα, ειμαι της αποψης οτι ενα "αδειο" οπλο σκοτωνει και οχι ενα "γεματο", εννοωντας οτι το παιδι αν δεν εχει συνεχη και σωστη καθοδηγηση, ο,τι και να παρει, οπου και να παει θα χτυπησει, ακομα ακομα απτα πρωτα βηματα του.. ειτε ενα σπιτι γεματο με επιπλα, εχεις, ειτε αδειο και στις 2 περιπτωσεις θα χτυπησει αν δεν εισαι διπλα να το "προστατευεις" και να το συμβουλευεις... Απλα η διαφορα βρισκεται στο ποσο θα κοπιασουμε για την "εκπαιδευση" του... κατι που εχει τη μεγιστη σημασια.

February 05, 2012, 07:29:11 PMReply #134

Offline spoumi

« Reply #134 on: February 05, 2012, 07:29:11 PM »
Εγώ πάλι στα 18 μου είχα στα χέρια μου το mx5 με τα 136 άλογά του και δόξα το Θεό το έχω μέχρι σήμερα στα 22 μου και δεν έχει πάθει τίποτα.

Η γνώμη μου είναι πως δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά το μυαλό. ;)
Υπάρχουν 30ηδες και 40ηδες που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους 18ηδες.
Οπότε ας μην είμαστε απόλυτοι.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia