Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Γιατί να πάρω mx5?  (Read 67055 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

April 15, 2009, 09:47:54 PMReply #30

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
Re: Γιατί να πάρω mx5?
« Reply #30 on: April 15, 2009, 09:47:54 PM »
καλά μην σε τρομάζει κιόλας, απλά λίγο προσοχή θέλουν τα blind spots, όταν έχεις την κουκούλα ανεβασμένη. Κατά τα άλλα είναι και μικρό, οπότε δεν νομίζω να χεις πρόβλημα σε παρκάρισμα και οπισθογωνίες
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

May 20, 2009, 12:48:26 AMReply #31

Offline petergr

« Reply #31 on: May 20, 2009, 12:48:26 AM »
Παιδιά καλησπέρα,

Τελικά η αναζήτησή μου για το MX-5 που θέλω, μετά από μερικές ημέρες σε παύση, ξαναρχίζει. Θέλω τη βοήθεια / συμβουλές σχετικά με ένα MX-5 του 1992 που έχω βρει.
Πήγα σήμερα και το είδα. Εξωτερικά καλό φαίνεται (από αυτά που μπόρεσα να δω δηλαδή, δεν το πήγαμε σε συνεργείο ακόμη)

01) Θέλει οποσδήποτε αλλαγή κουκούλας. Συγκεκριμένα, όχι όλη η κουκούλα, αλλά το κομμάτι του πίσω μέρους, με το διάφανο πλαστικό. Ξέρουμε αν αυτό πωλείται ξεχωριστά, ή αν πρέπει να πάω για ολόκληρη καινούργια κουκούλα? Κόστος για το συγκεκριμένο κομμάτι?

02) Επίσης το πιο σημαντικό, είναι ένα ράγισμα στο παρμπριζ, οπότε πάμε για καινούργιο παρμπρίζ. Μήπως γνωρίζει κάποιος για το κόστος?

03) Τα λάστιχα θέλουν αλλαγή.

04) Ο ιδιοκτήτης (μου είπε ότι είναι της αδερφής του), μου είπε ότι θέλει και αλλαγή ιμάντα.

Θα ήθελα για τα παραπάνω μια εκτίμηση κόστους (και θα δω και τι άλλο μπορεί να βρουν στο συνεργείο). Επίσης τι άλλο πρέπει να προσέξω?

May 20, 2009, 12:57:43 AMReply #32

Offline option-D

« Reply #32 on: May 20, 2009, 12:57:43 AM »
Αααχ, που πας να μπλέξεις; Εδώ έχουμε έτοιμο μανάρι που δεν κρατιέται κι εσύ κοιτάς ένα αμάξι τόσο παλιό, με τόσα προβλήματα που δεν ξέρεις τί άλλο θα δείς όταν το πας συνεργείο να το κοιτάξουν;

Για ρίξε ένα βλέφαρο: http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,491.0.html

Αν και κλειδωμένο το θέμα, αν κινηθείς Α Μ Ε Σ Α το προλαβαίνεις γιατί απο αύριο θα είναι σε μαντρά κι αλλάζει πολύ το πράμα..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

May 20, 2009, 01:01:01 AMReply #33

Offline gianic

« Reply #33 on: May 20, 2009, 01:01:01 AM »
Παιδιά καλησπέρα,

Τελικά η αναζήτησή μου για το MX-5 που θέλω, μετά από μερικές ημέρες σε παύση, ξαναρχίζει. Θέλω τη βοήθεια / συμβουλές σχετικά με ένα MX-5 του 1992 που έχω βρει.
Πήγα σήμερα και το είδα. Εξωτερικά καλό φαίνεται (από αυτά που μπόρεσα να δω δηλαδή, δεν το πήγαμε σε συνεργείο ακόμη)

01) Θέλει οποσδήποτε αλλαγή κουκούλας. Συγκεκριμένα, όχι όλη η κουκούλα, αλλά το κομμάτι του πίσω μέρους, με το διάφανο πλαστικό. Ξέρουμε αν αυτό πωλείται ξεχωριστά, ή αν πρέπει να πάω για ολόκληρη καινούργια κουκούλα? Κόστος για το συγκεκριμένο κομμάτι?

02) Επίσης το πιο σημαντικό, είναι ένα ράγισμα στο παρμπριζ, οπότε πάμε για καινούργιο παρμπρίζ. Μήπως γνωρίζει κάποιος για το κόστος?

03) Τα λάστιχα θέλουν αλλαγή.

04) Ο ιδιοκτήτης (μου είπε ότι είναι της αδερφής του), μου είπε ότι θέλει και αλλαγή ιμάντα.

Θα ήθελα για τα παραπάνω μια εκτίμηση κόστους (και θα δω και τι άλλο μπορεί να βρουν στο συνεργείο). Επίσης τι άλλο πρέπει να προσέξω?

01)Αν δεν επισκευαζεται τοτε πας για κουκουλα 400-600 ευρω.
02)Κανε ασφαλεια με  θραυση κρυσταλλων.
03)200-250 αν προκειται για 14-15"
04)Αρα πας για το μεγαλο σερβις 300-400 ευρω αναλογα τον μαστορα

Να προσεξεις του αρμους στις πορτες και τα φτερα, την εφαρμογη της κουκουλας στο παρμπριζ, το πορτμπαγκαζ ,και τις υποπτες κολλησεις στα ραμφη στο μηχανοστασιο. Κοιτα κατασταση εσωτερικου γιατι θα το βλεπεις καθημερινα καθως και υποπτα στιγματα λαδιου στο χωρο του μοτερ.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

May 20, 2009, 01:01:18 AMReply #34

Offline Manolis

« Reply #34 on: May 20, 2009, 01:01:18 AM »
Την κουκούλα υποθέτω ότι μπορείς να την φτιάξεις χωρίς να χρειαστεί να την αντικαταστήσεις.Ακόμα όμως και αν χρειάζεται καινούργια,στο
ίντερνετ θα βρεις σε καλές τιμές......γύρω στα 300 ευρώ,όχι γνήσιες αλλά μιά χαρά θα κάνεις την δουλειά σου.
Όσον αφορά το παρπρίζ δεν ξέρω τιμή αλλά αν κρίνω από το NC θα πρέπει να υπολογίζεις χαλαρά 3-4 κατοστάρικα.Υπάρχει λύση από την
carglass αλλά θα πρέπει να το δουν και να σου πουν αν φτιάχνει.
Τα λάστιχα λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πόσο κοστίζουν........υπολογίζεις γύρω στα 250 ευρώ.
Το θέμα του ιμάντα θα είναι λίγο πονεμένη ιστορία......παίζει γύρω στο 500άρι αλλά έχει τύχει να ακούσω και για πολύ παραπάνω.Όχι λόγω
ανταλλακτικού φυσικά αλλά εργασίας.

Μιλάμε δλδ για μαζεματάκια το λιγότερο γύρω στο χιλιάρικο με προοπτική και για παραπάνω γιατί θα έχει και άλλα,αφού μην ξεχνάς είναι και
17 ετών μοντέλο.Μήπως να κοιτούσες για κάνα ΜΚ2??

May 20, 2009, 01:05:50 AMReply #35

Offline Liakos

« Reply #35 on: May 20, 2009, 01:05:50 AM »
Μανο το παιδι διαθετει (συμφωνα με παλιοτερο ποστ του) μεχρι 6Κ. Τα 9,5Κ που πωλειται το αμαξι του Roadrunner οσο χαμηλη τιμη κ αν ειναι σε σχεση με τα 6Κ ειναι +50%...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

May 20, 2009, 01:08:56 AMReply #36

Offline Manolis

« Reply #36 on: May 20, 2009, 01:08:56 AM »
Το συγκεκριμένο είναι 1.8 όμως και σπέσιαλ έκδοση.
Αν δίνει μέχρι 6 και θέλει από χέρι άλλο 1 συν ότι άλλο του βγει στην πορεία ίσως να άξιζε να δώσει τώρα λίγα παραπάνω και να πάρει και μοντέλο
καμιά 10αριά χρόνια νεώτερο.
Τέσπα δες το και στο μηχανικό και κρίνεις.

August 29, 2009, 12:04:14 PMReply #37

Offline islascanarias

« Reply #37 on: August 29, 2009, 12:04:14 PM »
Καλημέρα σε ολους. Ειμαι κατοχος για λιγο καιρο ακομα ενος ΤΤ roadster 225 και προσανατολιζομαι για ενα mx5 coupe, αφου θελω roadtser απ τη μια, σκληρη οροφη απ την αλλη (ποτε ξανα υφασματινη - δεν εχω γκαραζ!!!) και εχω ακουσει τα καλυτερα για το μιατα. δεν εχω οδηγησει ποτε βεβαια τετοιο, ουτε εχω μπει καν, δεν ετυχε ποτε.

Σε τηλεφωνικη επικοινωνια χτες λοιπον με αντιπροσωπεια στην αθηνα μου εδωσαν τιμη 28.275 (το 5 μου αρεσε..) μεχρι 15/09 αφου λεει μετα ερχεται το facelift αλλα σε μεγαλυτερη σαφως τιμη χωρις καμια απολυτως εκπτωση! Ηθελα λοιπον να ρωτησω, τι συνηθως μπορει να περιλαμβανει μια facelifted εκδοση? υπαρχει περιπτωση πχ να υπαρχουν κ μηχανικες βελτιωσεις? αξιζει ισως να περιμενει κανεις? και ποσο τελικα μπορει παραπανω να κοστιζει?

τα ρωτησα αυτα απ το τηλεφωνο αλλα δεν εχουν λεει επισημη ενηεμρωση ακομα για λεπτομεριες!

ευχαριστω!

August 29, 2009, 02:30:54 PMReply #38

Offline Basilmx5

« Reply #38 on: August 29, 2009, 02:30:54 PM »
Καλησπερα θα μπορουσες να ριξεις μια ματια http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,38.0.html, αναφερονται αρκετα απτα νεα χαρακτηριστικα που εχουν συγκεντρωθει κατα καιρους για το NCFL... Γενικοτερα εκτος απο καποις εξωτερικες κ εσωτερικες μικροαλλαγες εχει κ στην μηχανη 500στροφες περισσοτερες στον κοφτη αν δεν κανω λαθος... Για μενα η 15/9 ειναι σε 17-18 μερες αντε βαλε 1μηνα, αξιζει να περιμενεις να εχεις τουλαχιστον το καινουργιο κ απο ψυχολογικη μερια...
Ιδια τιμη θεωρω οτι θα το εχουν το NCFL απλα τα στοκ προηγουμενα θα τα μειωσουν κ αλλο για να τα πουλησουν...
Ιδια τιμη δεν εχουν κ το RX8FL?

August 29, 2009, 02:55:05 PMReply #39

Offline Theo

« Reply #39 on: August 29, 2009, 02:55:05 PM »
η συνεχεια εδω. ;)
My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

August 29, 2009, 03:34:34 PMReply #40

Offline Theo

« Reply #40 on: August 29, 2009, 03:34:34 PM »
Αν προχωρησεις στην αγορα του FL θα σου προτεινα να περιμενεις 2-3 μηνες αφου κυκλοφορησει γιατι η mazda εχει σπουδαια τιμολογιακη πολιτικη  :moutza: και  συνηθως μετα απο λιγο προχωραει σε εκπτωσεις 2-3000€ και ειναι κριμα να τα δωσεις τσαμπα...
My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

August 29, 2009, 05:03:02 PMReply #41

Offline Liakos

« Reply #41 on: August 29, 2009, 05:03:02 PM »
Καλως ηρθες καταρχας στο mymx5. :) Φανταζομαι εχεις ηδη λαβει υποψη σου το γεγονος οτι απο 225 υπερτροφοδοτουμενα αλογα θα περασεις σε 160 ατμοσφαιρικα... Λυσεις για αυξηση της ιπποδυναμης υπαρχουν αλλα πιστευω δε θα σε απασχολησουν ως νεο κατοχο. Η σημαντικη διαφορα μεταξυ ΤΤ κ miata ειναι οτι το πρωτο ειναι ενα διθεσιο cabrio ενω το δευτερο ισως ο καλυτερος πρεσβευτης των roadster... Κινητηρας εμπρος,κινηση πισω,ελαφρυ,στιβαρο κ σωστα ζυγισμενο αμαξωμα,"ψαγμενο" τιμονι κ αναρτηση... Η τελευταια ισως θα σου φανει "καπως", καθως ειναι αρκετα μαλακη, γεγονος καλο ομως αφου μπορει να γινει οδηγος για εναν αρχαριο στην πισω κινηση. Οταν ανεβουν οι απαιτησεις με λιγα χρηματα μπορεις να την αναβαθμισεις εντυπωσιακα.

Το NCFL δεν εχει ουσιαστικες αλλαγες σε σχεση με τον προκατοχο. Οι μονες που ισως αξιζουν προσοχης  ειναι οι επιπλεον 500σαλ για τον κοφτη, η ανασχεδιασμενη στις λεπτομεριες εμπρος αναρτηση κ η μακρυτερη 6η στην εκδοση sport που εχει πλεον ακομα πιο εντονο ρολο overdrive.
Αισθητικα η μεγαλυτερη διαφορα βρισκεται στην εμπρος μασκα, ωστοσο μικρες πινελιες εχει δεχτει το αμαξωμα τοσο στο πλαι, το πισω μερος, οσο κ στο εσωτερικο. Το αν σαρεσει περισσοτερο απο τον προκατοχο ή οχι ειναι καθαρα υποκειμενικο...

Το FL θα εχει σιγουρα πιο αυξημενη τιμη σε σχεση με το υπαρχον μοντελο καθως το τελευταιο εχει ηδη υποστει γεναιες εκπτωσεις. Οντως η τιμολογιακη πωλητικη της mazda στην Ελλαδα ειναι λιγο περιεργη κ σιγουρα δεν τυγχανει θετικης αντιμετωπισης απο τους ηδη κατοχους. 28,5Κ για ενα διλιτρο RC ειναι εκπληκτικη τιμη κατα τη γνωμη μου. Ποια εκδοση ειναι αληθεια? Ενδεικτικα,εγω για το 1.8 High με soft top πριν ακριβως 3 χρονια εδωσα κατι παραπανω... Αν δεν εχεις καποιο σοβαρο λογο να περιμενεις την ελευση του FL, σπευσε να το κλεισεις. Θα εχεις ενα παλιοτερο μοντελο μεν, το οποιο δε θα υστερει σε κανενα τομεα σε σχεση με τον διαδοχο δε και θα εχεις γλιτωσει τουλαχιστον 5000ευρω.... Αν σε προβληματιζει η μεταπωληση, δε νομιζω σε 5-6 χρονια οταν κ αν αποφασισεις να το δωσεις, η διαφορα τιμης πωλησης μεταχειρισμενου RC κ RCFL να ειναι πανω απο 2-3Κ. Ποσο αρκετα μικροτερο απο αυτο που θα γλιτωσεις αγοραζοντας σημερα τo RC.

Oπως κ να εχει, οποιοδηποτε κ αν αποφασισεις να αγορασεις, να εισαι σιγουρος οτι θα το λατρεψεις. Κ ας υστερει σημαντικα σε επιδοσεις απο το τωρινο σου αυτοκινητο. ;)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

August 29, 2009, 06:27:06 PMReply #42

Offline xenos

« Reply #42 on: August 29, 2009, 06:27:06 PM »
fl και έκπτωση σύντομα δε νομίζω ότι θα γίνει. Το προ fl είχε έκπτωση τόσα χρόνια? Μόνο τώρα που έρχεται το fl.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

August 29, 2009, 06:38:45 PMReply #43

Offline Liakos

« Reply #43 on: August 29, 2009, 06:38:45 PM »
To ΝC ειχε τυχει καποιας εκπτωσης (της ταξης των 500-1000ευρω αναλογως την εκδοση) τους τελευταιους μηνες του '06 .  ;) Ακολουθησαν κ αλλες μειωσεις με αποκορυφωση την τιμη που εφτασε σε καποια περιοδο το 1.8 Base κ καταληξαμε λιγο πριν την ανανεωση κ μαζι με τις νεες οικονομικες εξεληξεις στις σημερινες τιμες.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

August 29, 2009, 07:49:11 PMReply #44

Offline islascanarias

« Reply #44 on: August 29, 2009, 07:49:11 PM »
ευχαριστω απαντες.

ξερω καλα οτι κατεβαινω σημαντικα απο 225 αλογα και quattro αλλα καμπριο με σκληρη οροφη, οτι και να επαιρνα (στα λεφτα που εγω μπορω να δωσω) το ιδιο ειναι. η slk που επισης σκεφτομουν ειναι υπερβολικα ακριβη και μονο σε μεταχειρισμενη θα μπορουσα αλλα θελω επιτελους κατι καινουριο. η τιμη των 28 και κατι ηταν για το 2.0 sport και μονο αυτο με ενδιαφερει, το 1.8 καθολου.

απο επιδοσεις που διαβαζω παντως για το 2.0, δεν ειναι και ασχημα. και με το ΤΤ δεν τρεχω σε ραλυ :p μονο η αισθηση ειναι γιατι αν και πολυ βαρυ αμαξι (1.5 τονος) νιωθεις καλα το πεταλ! γρηγορη οδηγηση μονο εκει που με παιρνει, σε μεγαλους δρομους και κανα ταξιδι! Διορθωστε με αν κανω λαθος για τις καλες επιδοσεις που διαβαζω για το μιατα! επισης, γενικα δεν "πειραζω" τα αμαξια, οπως τα παιρνω τα κραταω.

εν τελει εαν προκειται το fl να κοστιζει 2-3κ παραπανω και να ερθει συντομα ισως το σκεφτω. εαν κοστιζει 5-6κ παραπανω (συν οτι μπορει κ να αργησει) δε το σκεφτομαι καθολου!!!

« Last Edit: August 29, 2009, 07:51:41 PM by islascanarias »