Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Γιατί να πάρω mx5?  (Read 67088 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

April 14, 2009, 10:59:55 PMReply #15

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Γιατί να πάρω mx5?
« Reply #15 on: April 14, 2009, 10:59:55 PM »
Ενα ΝΑ νομιζω οτι με τις τωρινες τιμες θα πρεπει να ξεκιναει καπου στα 5000€
Ενα ΝΒ Καπου στα 8000€ αν ειναι fl κανενα 1500αρι πανω
Και ενα ΝC καπου στα 12500 μιλαμε για base, mid απο 15κ+
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 14, 2009, 11:00:26 PMReply #16

Offline gr8

« Reply #16 on: April 14, 2009, 11:00:26 PM »
στ) Βρήκα ένα mx-5 1996, 108.000Km, με βιβλίο service στα 5500euro. Πως ακούγεται?

πηγαινε το σ' ένα μάστορα να το κοιτάξει.. αν είναι καλό πάρτο, δεν θα το μετανιώσεις  :good:
όσο για το οτι είσαι νέος οδηγός δεν υπαρχει πρόβλημα αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου  ;)

April 15, 2009, 10:42:32 AMReply #17

Offline RoadRunner

« Reply #17 on: April 15, 2009, 10:42:32 AM »
αν ειναι το πρωτο σου αμαξι καλο θα ηταν να επερνες κατι αλλο... Οσο για τα λεφτα για αμαξι απο γερμανια να εχεις στο μυαλο σου για σαπακια λογο αλατιου που ριχνουν στους δρομους οταν εχει χιονια. Αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα. Να ξερεις οτι ενα κακοσυντηρημενο mx5 10ετιας και βαλε θα σου τρυπησει την τσεπη τοσο ασχημα που θα θες να του βαλεις φωτια... Μην βιαστεις λοιπον και κανε λιγη υπομονη μεχρι να βρεις αυτο που πραγματικα αξιζει να παρεις.

Φιλικα παντα Πετρος  :good:

April 15, 2009, 12:04:01 PMReply #18

Offline gianic

« Reply #18 on: April 15, 2009, 12:04:01 PM »
Καλησπέρα,

Είμαι σχετικά νέος οδηγός και έχω εδώ και πολλά χρόνια ένα μεγάλη αλλά ανεκπλήρωτη επιθυμία: ένα mx-5. Έφτασε ο καιρός λοιπόν να το πάρω. Καθώς όμως όπως σας είπα είμαι και σχετικά νέος, θα ήθελα μερικές συμβουλές για να μην την πατήσουμε.

Λοιπόν,

α) Μου προτείνετε ως πρώτο μου αυτοκίνητο το mx-5 (εγώ σίγουρα μου το προτείνω, διότι είναι αυτό που θέλω εδώ και χρόνια  :D).

β) Οποσδήποτε πάω για μεταχειρισμένο (καινούργιο δεν λέει, νέος οδηγός, καμιά ελαφρια στούκα, γδάρσιμο, ξύσιμο κτλ δεν λέει να παθαίνουμε και εγκεφαλικά).

γ) Οποσδήποτε πάω πάλι για μεταχειρισμένο (λόγω τιμής, δεν διατίθεμαι να δώσω για πρώτο αυτοκίνητο πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό που έχω βάλει ως όριο - δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω ποσό, αν είναι μου λέτε).

δ) Στοχεύω στην καλύτερη περίπτωση σε ένα 2ης γενιάς (98-99). Από θέμα παλαιότητας/service/προβλήματα που τυχόν θα παρουσιαστούν πως σας φαίνεται?

ε) Έχω βρει μια άκρη για κατασχεμένο από Γερμανία. Αξίζει γενικότερα αυτή η περίπτωση? Η συγκεκριμένη άκρη μου έχει πει ότι όλα τα mx-5 πάνω από 80.000 - 100.000Km θέλουν και ένα βαρβάτο service 1000-2000euro. Ισχύει κάτι τέτοιο?

στ) Βρήκα ένα mx-5 1996, 108.000Km, με βιβλίο service στα 5500euro. Πως ακούγεται?

Αυτά μου έρχονται προς το παρόν, αν θυμηθώ και τίποτε άλλο θα κάνω edit.

Περιμένω τη βοήθεια και τις γνώσεις σας παιδιά.

α)Στο προτεινω ανεπιφυλακτα.
β)No problem! μαζι σου
γ)Οπως ειπε ο jskyline απο 5κ ξεκινανε τα μκ1 απο 7.5κ τα μκ2 και 9κ μκ2.5
δ)Παρε ενα καλο μκ1. Εγω αυτο θα εκανα στη θεση σου. Ενα καλοσυντηρημενο μκ1 ειναι το πιο ομορφο miata που εχει κατασκευαστει ποτε.
ε)Αν η διαφορα της τιμης ειναι αρκετη σε σχεση με τα εγχωρια καντο. 1000-2000 ευρω στα 80000km που σου λεει ο φιλος σου ειναι μπουρδες.Τι θ αλλαξεις μοτερ;
στ)Μια χαρα ακουγεται , τσεκαρε το σε φαναρτζη και μηχανικο.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

April 15, 2009, 12:45:39 PMReply #19

Offline Lef205

« Reply #19 on: April 15, 2009, 12:45:39 PM »
Φιλε μου εγω θα σου προτεινα να περιμενεις λιγο...
Δυστυχως η οικονομικη κατασταση χειροτερευει συνεχως αρα μειωνεται η αγοραστικη δυναμη αρα πεφτουν παραπανω οι τιμες των αυτοκινητων προς πωληση.
Σκεψου οτι με τα λεφτα που περισυ το καλοκαιρι επαιρνες ΜΧ 5 τελευταιας γενιας μεταχειρισμενο πλεον με τα ιδια λεφτα το παιρνεις καινουργιο, εστω την απλη εκδοση οποτε εγω ψηφιζω να περιμενεις γιατι μεχρι κ ενα ΝΑ που τωρα το βρισκεις 5.000 λογικα τελη Μαη θα το βρισκεις ακομη πιο κατω .
Βεβαια στο λεω εγω που πηρα αυτοκινητο πριν 1,5 μηνα εν γνωσει των παραπανω αλλα εγω εψαχνα κατι απολυτα συγκεκριμενο μεχρι και στο χρωμα των καθισματων οποτε μολις το βρηκα το πηρα "αναγκαστικα", ενω εσυ δεν μου φαινεσαι απολυτα κατασταλαγμενος οποτε αν περιμενεις λιγο ακομη μαλλον θα αυξηθουν οι επιλογες σου.
Ακομη πιστευω πως πρεπει να δεις οσα περισσοτερα αυτοκινητα γινεται πριν καταληξεις για να αποκτησεις μια σωστη εικονα του τι συμβαινει στην αγορα και τι κυκλοφορει

April 15, 2009, 03:24:40 PMReply #20

Offline Neko

« Reply #20 on: April 15, 2009, 03:24:40 PM »
Φιλε Πετρο καλως ηρθες πρωτα πρωτα στην παρεα μας! Εγω θα σου πω να παρεις ενα ΜΚ1 η ΜΚ1.5 αφου ειμαι κατοχος και εγω ΝΑ! Εγω το πηρα πριν 1.5 χρονο περιπου, στα 7000 ευρω με a/c , abs και κουκουλα απο ΜΚ2.5! Αμα σου αρεσει το σχημα του πρωτου miata πιστευω οτι σαν καινουργιος οδηγος, και με πιο λιγα λεφτα, θα μπεις στη......μαγεια των ΜΧ5 ;D
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

April 15, 2009, 03:35:54 PMReply #21

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #21 on: April 15, 2009, 03:35:54 PM »
και γώ το ΝΑ προτείνω για τα χρήματα που θες να διαθέσεις, λογικά λόγω κρίσης θα βρεις κάτι σε εξαιρετική κατάσταση

ΥΓ ρε λες να χτυπήσω και γω ένα...να το γδύσω και να το τουρμπίσω....
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

April 15, 2009, 04:16:00 PMReply #22

Offline Liakos

« Reply #22 on: April 15, 2009, 04:16:00 PM »
@vasmav: λεω, το παμε 50-50 αν θες  :exaclty:

Ψαχνοντας στο car.gr επεσα σε αυτο--> http://www.car.gr/classifieds/cars/view/161506
Οπτικα δειχνει εξαιρετικα καλοσυντηρημενο,εσωτερικο σε αψογη κατασταση,αν τα χλμ ειναι πραγματικα ειναι κ σχετικα λιγα,καινουρια κουκουλα.....Η τιμη ειναι τσιμπημενη αλλα σιγουρα θα πεσει. ;) Αποτι βλεπω δεν αναφερει AC βεβαια....χμ....
« Last Edit: April 15, 2009, 04:40:43 PM by Liakos »

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

April 15, 2009, 05:11:51 PMReply #23

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #23 on: April 15, 2009, 05:11:51 PM »
Αυτό μοιάζει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση...και με 6500 πιστεύω του το παίρνεις, βέβαια θέλει τον απαραίτητο έλεγχο...

ρε ηλία λες; το οτι δεν έχει AC....το κάνει ελαφρύτερο....
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

April 15, 2009, 05:15:53 PMReply #24

Offline Basilmx5

« Reply #24 on: April 15, 2009, 05:15:53 PM »
Πολυ ομορφο το συγκεκριμενο...
Κ βεβαια θα ειναι ελαφρυτερο στην οδηγηση αφου οσα λιτρα ιδρωτα θα χανεις τοσα κιλα ελαφρυτερο θα γινεται το συνολο.... :P

April 15, 2009, 05:18:47 PMReply #25

Offline RoadRunner

« Reply #25 on: April 15, 2009, 05:18:47 PM »
mx5 χωρις a/c ειναι πικρα σκετη... ουτε να το σκεφτεσαι κατα την γνωμη μου

April 15, 2009, 05:24:12 PMReply #26

Offline Liakos

« Reply #26 on: April 15, 2009, 05:24:12 PM »
@vasmav : για τον Πετρο που ψαχνει αυτοκινητο το λεω ρε....εμεις θελουμε κατι που να τεινει στο σαπιο! :D

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

April 15, 2009, 06:51:57 PMReply #27

Offline dimsabas

« Reply #27 on: April 15, 2009, 06:51:57 PM »
Κι αυτό δεν είναι άσχημο... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/196485

Άλλο αυτοκίνητο το 1.8! ;)

April 15, 2009, 08:00:32 PMReply #28

Offline J053F

« Reply #28 on: April 15, 2009, 08:00:32 PM »
Λοιπόν Πέτρο εγώ μάλλον θα είμαι ο αιρετικός της υπόθσης.

α) Μου προτείνετε ως πρώτο μου αυτοκίνητο το mx-5 (εγώ σίγουρα μου το προτείνω, διότι είναι αυτό που θέλω εδώ και χρόνια  :D).
Σαν αμάξι είναι επιλογή εξαιρετική. Σαν πρώτο αυτοκίνητο, αν η μόνη οδηγική σου εμπειρία προέρχεται από το "Yaris" της σχολής οδηγών, όπου έμαθες οπισθογωνία με σημάδια στα τζάμια και παρκάρισμα μέσω των τεράστιων γυάλινων επιφανειών, σε αποτρέπω 100% από την αγορά του. Όλες οι γενιές του αυτοκινήτου αυτού έχουν με κλειστή την κουκούλα κάκιστη ορατότητα.
Αν παρ' αυτά παραμένει ο διακαής πόθος σου, φρόντισε πριν το αγοράσεις, να το οδηγήσεις, για να αποκομίσεις και μόνο μια ιδέα αυτού που σου περιγράφω, καθώς επίσης και της ιδιόμορφης θέσης οδήγησης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύτηκαν να βολευτούν στην πιο οριζόντια θέση οδήγησης σε σχέση με την κλασσική θέση που έχουν τα περισσότερα οχήματα.

β) Οποσδήποτε πάω για μεταχειρισμένο (καινούργιο δεν λέει, νέος οδηγός, καμιά ελαφρια στούκα, γδάρσιμο, ξύσιμο κτλ δεν λέει να παθαίνουμε και εγκεφαλικά).
γ) Οποσδήποτε πάω πάλι για μεταχειρισμένο (λόγω τιμής, δεν διατίθεμαι να δώσω για πρώτο αυτοκίνητο πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό που έχω βάλει ως όριο - δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω ποσό, αν είναι μου λέτε).
Στοχεύεις σε NB που σημαίνει πως είναι χρόνια το μοντέλο στην αγορά και σίγουρα υπάρχουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά σε πιο προσιτές τιμές, όμως μη γελιέσαι, δεν έχει καθόλου φθηνά ανταλλακτικά. Η δε ιδιαιτερότητα της roadster κατασκευής σημαίνει αρκετά αυξημένο κόστος επισκευής σε περίπτωση πιο σοβαρού ατυχήματος.

ε) Έχω βρει μια άκρη για κατασχεμένο από Γερμανία. Αξίζει γενικότερα αυτή η περίπτωση? Η συγκεκριμένη άκρη μου έχει πει ότι όλα τα mx-5 πάνω από 80.000 - 100.000Km θέλουν και ένα βαρβάτο service 1000-2000euro. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Σε καμία περίπτωση μην πάρεις αυτοκίνητο μεταχειρισμένο, τέτοιας ηλικίας από Γερμανία, αν δε το ψάξεις ενδελεχώς για σκουριές στο αμάξωμα. Όλα τα μεταχειρισμένα από Γερμανία (ειδικά όσο αυξάνουν τα χρόνια στη πλάτη) πάσχουν στο συγκεκριμένο θέμα. Πρόσεξέ το ΠΟΛΥ.
Θα συμφωνήσω με όσους σε προτρέπουν να περιμένεις λίγο να διογκωθεί το βαλάντιό σου, κάτι που σε συνδυασμό με το rally πτώσης τιμών στα μεταχειρισμένα, θα σου δώσει δυνατότητα να πας για κάτι ίσως πολύ καλύτερο, από την εγχώρια αγορά.
Συμβουλή: Να έχει a/c! Χωρίς a/c δεν παλεύεται, ειδικά αν έχει μαύρη κουκούλα! Αν νιώθεις μια φορά δυσφορία σε αμάξι χωρίς a/c το καλοκαίρι, σε mx5 θα πάθεις "ζημιά" καθότι ΌΛΑ φέρνουν ζέστη από το χώρο του κινητήρα στην καμπίνα.

April 15, 2009, 09:44:03 PMReply #29

Offline petergr

« Reply #29 on: April 15, 2009, 09:44:03 PM »
Σαν αμάξι είναι επιλογή εξαιρετική. Σαν πρώτο αυτοκίνητο, αν η μόνη οδηγική σου εμπειρία προέρχεται από το "Yaris" της σχολής οδηγών, όπου έμαθες οπισθογωνία με σημάδια στα τζάμια και παρκάρισμα μέσω των τεράστιων γυάλινων επιφανειών, σε αποτρέπω 100% από την αγορά του. Όλες οι γενιές του αυτοκινήτου αυτού έχουν με κλειστή την κουκούλα κάκιστη ορατότητα.
Αν παρ' αυτά παραμένει ο διακαής πόθος σου, φρόντισε πριν το αγοράσεις, να το οδηγήσεις, για να αποκομίσεις και μόνο μια ιδέα αυτού που σου περιγράφω, καθώς επίσης και της ιδιόμορφης θέσης οδήγησης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύτηκαν να βολευτούν στην πιο οριζόντια θέση οδήγησης σε σχέση με την κλασσική θέση που έχουν τα περισσότερα οχήματα.

[/quote]

Εντάξει, δεν είπα ότι πήρα το δίπλωμα εχθές. Το τελευταίο αμάξι που οδηγούσα (πριν από περίπου κάνα χρόνο, πριν να βγει off - όχι λόγο στούκας, λόγω κινητήρα), ήταν ένα Renault 21 2000cc. 'Εχω να οδηγήσω ένα χρόνο όμως.