Ακονίστε τα βρισίδια σας
H γιαγιά μου (αυτή η ίδια με τα σεμεδάκια) έλεγε όποιος τσινάει τον γάϊδαρο θα ακούσει τις πορδές του.
Όταν κάποιος είναι προκλητικός το κάνει με σκοπό να του απαντήσουν στην πρόκληση του.
Αν ήθελε ο Α. ή ο Χ. και ο Ψ. να κάνει καρνάβαλο το αμάξι του και να μην ακούσει τίποτα δεν θα το ανέβαζε σε δημόσιο χώρο.
Αν πάλι ήθελε να το κάνει καρνάβαλο και πίστευε ότι θα ακούσει μόνο καλά λόγια δεν θα έγραφε "ακονίστε τα βρισίδια σας".
Αν τέλος το "ανυπεράσπιστο παιδί" έγραφε το ξέρω θα με βρίσετε αλλά εμένα μου αρέσει δεν θα ήταν παράλληλα και ως τώρα ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ προκλητικός στο γράψιμο, (να σας θυμίσω ποστ του, που ήταν πολύ πιο καυστικός απ'ότι υπήρξα εγώ?).
Όταν κάνεις πλάκα και μάλιστα σκληρή θα πρέπει να την δέχεσαι κιόλας.
Όπως και εγώ είδα από εχθές την υβριστική απάντηση του Αχιλλέα περί δονητή και της κοπέλας μου και δεν απάντησα (αν και έθιξε τρίτο πρόσωπο και όχι εμένα)...
Δεν απάντησα όχι επειδή ξέμεινα από εξυπναδιές (πιστέψτε με δεν ξεμένω ποτέ) αλλά επειδή δεν είχα δικαίωμα να απαντήσω, πρώτος άλλωστε έκανα καυστικό χιούμορ, πρώτος πρέπει να το δεχθώ.
Ο Α. και ο Χ.- Ψ. τύπος που θέλει να προκαλέσει κάνει μπαμ από χιλιόμετρο. Παραλληλίστε το με τους κλασσικούς τρεντο-τύπους που πάνε και ντύνονται
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ με κόκκινα παντελόνια και λαμέ πουκάμισα
για να τους προσέξει όλος ο κόσμος και μόλις το καταφέρουν το παίζουν ανυπεράσπιστα κουτάβια και λένε κακεντρεχείς όλους όσους τους σχολίασαν. ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΤΥΘΗΚΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΡΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ, ΤΙ ΚΛΑΙΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ? ΑΦΟΥ ΔΙΨΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΌ!
Όσων αφορά το θέμα της κακογουστιάς, ΝΑΙ είμαι ρατσιστής.
Και θα το τεκμηριώσω και αυτό, όμως....
Πιστεύω ακράδαντα ότι η έκφραση "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα" είναι αυτή που κατέστρεψε την αντικειμενικότητα και το ωραίο γύρω μας.
Και θα φέρω ένα τελευταίο παράδειγμα...
Πόσες φορές δεν περάσαμε από ένα ορεινό όμορφο χωριό που κάποιος άγουστος πανηλίθιος αποφάσισε να χτίσει την βίλλα των ονείρων του μέσα?
Και περνάς και χαζεύεις όμορφα ορεινά σπιτάκια και ξαφνικά ΤΣΟΥΠ! ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ! Ένα σπίτι με κάγκελα-καγκελάκια, αγαλματάκια που κατουράνε, πράσινα κεραμιδιά και μια πισίνα με πορτοκαλί ψηφιδωτό που σου ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ όλη την εικόνα.

Και αυτό γιατί έγινε; Επειδή κάποιος είπε "περί ορέξεως"... εμένα δεν μου πέφτει λόγος, αν ο άλλος αυτό βρίσκει ωραίο από εμένα περισεύει. Ναι ρε! Αλλά το στυλιστικό έγκλημα αυτού κατέστρεψε μία εικόνα.
Το ίδιο και με τη μουσική, ακούμε χιλιάδες σκουπίδια επειδή κάποιοι τα γουστάρουν και... (μαντέψτε) εμάς δεν μας πέφτει λόγος για αυτό!
Θα μπορούσα να γενικεύσω και άλλο και να φέρω χιλιάδες παραδείγματα όπου το Περί ορέξεως έχει καταστρέψει σε όλους μας μία ωραία εικόνα, μία τέχνη κάτι... Τέλος πάντων, καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Μία θερμή παράκληση: Αν πρόκειται να σβηστεί το ποστ αυτό (επειδή καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να δημιουργηθεί καυγάς), σας παρακαλώ μεταφέρετε το στο μπλα, μπλα γιατί πραγματικά αξίζει να κουβεντιαστεί και να διαβαστεί αυτό.
Ευχαριστώ πολύ,
Γαβριήλ