Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα μπλα κτλπ [#12]  (Read 180542 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

September 16, 2011, 04:09:15 PMReply #990

Offline saldale

Re: Μπλα μπλα κτλπ [#12]
« Reply #990 on: September 16, 2011, 04:09:15 PM »
Είναι κακό που φοράει μπλοκέ, ελατήρια και τελικό?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω αν είναι καλό ή κακό.
Μπορώ μόνο να σου πω ότι το αυτοκίνητο έχει μπει πολλές φορές στο συνεργείο, έχει πάνω του μη εργοστασιακά αξεσουαρ/εξαρτήματα, έχει περάσει από τον κάθε λογής μάστορα (που πολύ πιθανόν να είναι καλύτεροι από τους εξουσιοδοτημένους) και δεν κινείται με τις προδιαγραφές του εργοστασίου.

Δε μιλάω για το αυτοκίνητο του παιδιού που το πουλάει και όπως όλοι λέτε είναι πολύ καλό.
Μιλάω για το αυτοκίνητο που θα δει κάποιος και δεν θα γνωρίζει καθόλου το ιστορικό του. Και τα συγκεκριμένα αξεσουάρ προδίδουν ότι ο προηγούμενος πιθανόν να το έχει σκίσει ή του έχει πιεί το αίμα.

Κατάλαβα το σκεπτικό σου και δεν είναι λάθος.
Άλλο όμως να μιλάμε γενικά και άλλο για κάτι συγκεκριμένο το οποίο έχει εργοστασιακά αξεσουάρ (μπλοκέ, ελατήρια) και γνωστό ιστορικό.

Εκεί πήγαινε η "ένσταση" μου.  ;)

Δε νομίζω πάντως οτι ένα μπλοκέ προδίδει σκίσιμο...
Μια χαρά μπορείς να το σκίζεις και χωρίς μπλοκέ.
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

September 16, 2011, 04:23:13 PMReply #991

Offline iNFiNiTy

« Reply #991 on: September 16, 2011, 04:23:13 PM »

Κατάλαβα το σκεπτικό σου και δεν είναι λάθος.
Άλλο όμως να μιλάμε γενικά και άλλο για κάτι συγκεκριμένο το οποίο έχει εργοστασιακά αξεσουάρ (μπλοκέ, ελατήρια) και γνωστό ιστορικό.

Εκεί πήγαινε η "ένσταση" μου.  ;)

Δε νομίζω πάντως οτι ένα μπλοκέ προδίδει σκίσιμο...
Μια χαρά μπορείς να το σκίζεις και χωρίς μπλοκέ.
Για αυτό το λόγο εξήγησα ότι δε μιλάω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα που θα τα δει κάποιος άσχετος (όχι με την κακή έννοια).
Συμφωνώ σε αυτό που λες ότι μπορεί να το σκίσει κάποιος και χωρίς μπλοκέ, αλλά για να βάλει κάποιος μπλοκέ σημαίνει ότι έχει σκοπό να το σκίσει. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Αυτο το "σκισιμο" ειναι πραγματικα παρεξηγημενο.... Θα προτιμουσα το αμαξι μου με 67Κ χλμ, με καμποσες πιστες κ γρηγορες βολτες σε επαρχιακους δρομους, παρα ενα αλλο, πιο καινουριο, με λιγοτερα χλμ που το οδηγουσε τυπος που δεν ηξερε να συμπλεκταρει, που δεν εβαζε μακρυτερη σχεση απο την 2α εντος πολης, που καβαλουσε πεζοδρομια για να παρκαρει κ σημαδευε τις λακουβες στο δρομο, που παρκαρε σε ανοιχτο γκαραζ, που ακολουθουσε το προγραμμα συντηρησης της mazda κ οχι συχνοτερα οπως εγω κ φυσικα με οχι καλυτερων προδιαγραφων προιοντα αποτι εγω κλπ κλπ...
Μπορεί να προτιμούσες το αμάξι σου, αλλά είναι αδύνατο να ξέρεις τι έχει κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Εσύ πράγματι το συντηρείς πολύ καλά σε έναν δικό σου τεχνικό και με τα καλύτερα προϊόντα. Ο υποψήφιος αγοραστής (αν δεν είναι μέλος ή δεν σε γνωρίζει) θα το απορρίψει πιθανότατα για ένα πιο εργοστασιακό και πιθανόν χειρότερα συντηρημένο.
Ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει στοιχεία και παίζει με τις πιθανότητες. Θα αγοράσει αυτό που εκτιμά ότι θα του εμφανίσει τις λιγότερες βλάβες και θεωρητικά αυτό θα είναι το πιο εργοστασιακό.
Το κάθε αυτοκίνητο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ο κάθε αγοραστής ζητά κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν αυτοκίνητα για όλα τα γούστα, οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για το ποιά είναι καλύτερη αγορά γενικά, αλλά καλύτερη αγορά για κάθε συγκεκριμένο μελλοντικό κάτοχο.

September 16, 2011, 04:50:37 PMReply #992

Offline dimsabas

« Reply #992 on: September 16, 2011, 04:50:37 PM »
Αυτό που λες ισχύει για κάποιον που θέλει να το κρατήσει σε όσο το δυνατόν πιο εργοστασιακή κατάσταση. Γιατί κάποιος που πριν το αγοράσει είναι ήδη αποφασισμένος για συγκεκριμένες αλλαγές (π.χ. μπλοκέ, κοντύτερο κ/π, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και πόσα ακόμα), τον συμφέρει να βρει ένα που θα τα έχει ήδη. Σε αυτή την περίπτωση, τη δαπάνη την λούζεται ολόκληρη ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κι ο επόμενος αποκτά αυτό που θέλει με πολύ λιγότερα χρήματα.

September 16, 2011, 05:01:17 PMReply #993

Offline iNFiNiTy

« Reply #993 on: September 16, 2011, 05:01:17 PM »
Αυτό που λες ισχύει για κάποιον που θέλει να το κρατήσει σε όσο το δυνατόν πιο εργοστασιακή κατάσταση. Γιατί κάποιος που πριν το αγοράσει είναι ήδη αποφασισμένος για συγκεκριμένες αλλαγές (π.χ. μπλοκέ, κοντύτερο κ/π, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και πόσα ακόμα), τον συμφέρει να βρει ένα που θα τα έχει ήδη. Σε αυτή την περίπτωση, τη δαπάνη την λούζεται ολόκληρη ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κι ο επόμενος αποκτά αυτό που θέλει με πολύ λιγότερα χρήματα.
Αυτό ακριβώς εμπίπτει στη τελευταία παράγραφό μου.

September 16, 2011, 06:23:23 PMReply #994

Offline Theo

« Reply #994 on: September 16, 2011, 06:23:23 PM »
θέλει κανείς δισκάτο NC με ρυθμιζόμενη ανάρτηση?? :P

My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

September 16, 2011, 06:24:29 PMReply #995

Offline spoumi

« Reply #995 on: September 16, 2011, 06:24:29 PM »
θέλει κανείς δισκάτο NC με ρυθμιζόμενη ανάρτηση?? :P

με κοντό και ολόσωμη εξάτμιση? πάει τον κ&λο του :P
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

September 16, 2011, 06:25:59 PMReply #996

Offline Theo

« Reply #996 on: September 16, 2011, 06:25:59 PM »
έχω και δυναμομέτρηση!! :P :P
My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

September 16, 2011, 06:47:29 PMReply #997

Offline el loco

« Reply #997 on: September 16, 2011, 06:47:29 PM »
Έχω μιλήσει με τον Κώστα , το είχα στο μάτι καιρό τώρα αλλά δεν το πουλάει τελικά!
Το ήθελα και για την πινακίδα μιας και έχουμε στενή σχέση με το ΙΚΑ  οικογενειακώς! ΧΑ ΧΑ ΧΑ 

χαιρομαι που το χες βαλει στο ματι γιατι αξιζει το αμαξι,και απο αυτο ελπιζω να καταλαβες, οτι απο εδω μεσα κανεις δεν θα σε παραπεμψει σε "σαβουρα" mx5..ολοι εχουν την τρελα και θα σε βοηθησουν (αν ξερουν κατι) να παρεις το καλυτερο!!!   :coolio:

πεσμου οτι δουλευεις στο ΙΚΑ τρελακια!!!! θελω κονεξιον!!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!
drift it like u stole it!!!!!
mx-5..
z750...bye bye

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2676747/

September 16, 2011, 07:07:07 PMReply #998

Offline nmwisima

« Reply #998 on: September 16, 2011, 07:07:07 PM »
Είναι κακό που φοράει μπλοκέ, ελατήρια και τελικό?

Αφού ρε φίλε, όλοι οι Ελληνάρες, ψάχνουν γκόμενα παρθένα και αμάξι "μαμά".

Σκοπός είναι και τα δύο να τα ξεμουνι@σουν μόνοι τους στη συνέχεια.

Αν το Μχ5 είναι "ατρακάριστο γιατρού" ή "γυναίκας οδηγού" και μαμά είναι προτιμότερο,
κι ας μην έχει αλλάξει ποτέ ανάρτηση/φρένα/φίλτρα/βαλβολίνες/λάστιχα κι ας έχει πέσει αφρενάριστο σε όποια λακούβα υπάρχει στο δρόμο...

September 16, 2011, 07:37:27 PMReply #999

Offline saldale

« Reply #999 on: September 16, 2011, 07:37:27 PM »
Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές, αλλά δεν κατάλαβα τελικά αν διαφωνείς ή συμφωνείς με αυτό που έγραψα... :????:

Και εν πάση περιπτώσει, ας ξεκαθαρίσουμε αν μιλάμε για άσχετους με το θέμα αυτοκίνητο/mx5 ή για ανθρώπους που έστω και λίγο το κατέχουν.

Τρανταχτό παράδειγμα το αμάξι του Νεκτάριου που με αυτή τη λογική δεν θα πουλιόταν στον αιώνα τον άπαντα!
Κι όμως ο νέος ιδιοκτήτης πανηγυρίζει και έχει κάθε λόγο να το κάνει... 
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

September 16, 2011, 08:43:40 PMReply #1000

Offline Gas21

« Reply #1000 on: September 16, 2011, 08:43:40 PM »
Έχω μιλήσει με τον Κώστα , το είχα στο μάτι καιρό τώρα αλλά δεν το πουλάει τελικά!
Το ήθελα και για την πινακίδα μιας και έχουμε στενή σχέση με το ΙΚΑ  οικογενειακώς! ΧΑ ΧΑ ΧΑ  

χαιρομαι που το χες βαλει στο ματι γιατι αξιζει το αμαξι,και απο αυτο ελπιζω να καταλαβες, οτι απο εδω μεσα κανεις δεν θα σε παραπεμψει σε "σαβουρα" mx5..ολοι εχουν την τρελα και θα σε βοηθησουν (αν ξερουν κατι) να παρεις το καλυτερο!!!   :coolio:

πεσμου οτι δουλευεις στο ΙΚΑ τρελακια!!!! θελω κονεξιον!!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!

To καταλαβαίνω μιας και είμαι και σε άλλο φορουμ με τουτού!
Εεε μακάρι να ήμουν εγω στο ΙΚΑ ! Ο πατέρας μου ήταν αλλά τώρα παίρνει σύνταξη, δεν πρόλαβες! ΧΑΧΑΧΑ
ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

September 16, 2011, 09:16:08 PMReply #1001

Offline nmwisima

Re: Re: Re: Μπλα μπλα κτλπ [#12]
« Reply #1001 on: September 16, 2011, 09:16:08 PM »
Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές, αλλά δεν κατάλαβα τελικά αν διαφωνείς ή συμφωνείς με αυτό που έγραψα... :????:

Και εν πάση περιπτώσει, ας ξεκαθαρίσουμε αν μιλάμε για άσχετους με το θέμα αυτοκίνητο/mx5 ή για ανθρώπους που έστω και λίγο το κατέχουν.

Τρανταχτό παράδειγμα το αμάξι του Νεκτάριου που με αυτή τη λογική δεν θα πουλιόταν στον αιώνα τον άπαντα!
Κι όμως ο νέος ιδιοκτήτης πανηγυρίζει και έχει κάθε λόγο να το κάνει...

Φυσικα και συμφωνω με αυτο που λες, απλα εισαι γκαγκα και δεν το καταλαβες.

Τα λεφτα που χε πανω το αμαξι του νεκου και το δικο μου, ειναι παρα πολλα.

Ενας εξυπνος αγοραστης τσιμπαει ενα τετοιο αμαξι και απλα προσθετει τα δυο τρια πραγματα που του λειπουν και εχει ενα τελειο μιατα.

Αν αυτου, οι περισσοτεροι κοιτουν να δωσουν 3,5 χιλιαρικα, και επειτα αρχιζουν απ την αρχη, τα 500ρια για αναρτησεις, ζαντες, ρολμπαρ, καθισματα, φρενα, εξατμισεις, μπλοκε, κοντα και επειτα τα αμετρητα 100αρια για σποιλερακια, φλασακια, λεβιεδακια, μουν@κια, γατακια και ενα καρο αλλα...

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

September 16, 2011, 09:31:25 PMReply #1002

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
Re: Re: Re: Μπλα μπλα κτλπ [#12]
« Reply #1002 on: September 16, 2011, 09:31:25 PM »
Αν αυτου, οι περισσοτεροι κοιτουν να δωσουν 3,5 χιλιαρικα, και επειτα αρχιζουν απ την αρχη, τα 500ρια για αναρτησεις, ζαντες, ρολμπαρ, καθισματα, φρενα, εξατμισεις, μπλοκε, κοντα και επειτα τα αμετρητα 100αρια για σποιλερακια, φλασακια, λεβιεδακια, μουν@κια, γατακια και ενα καρο αλλα...
Ξέχασες τα σκατουλάκια και τα @ρχιδάκια....αρκετά ακριβά,ιδίως τα τελευταία.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

September 17, 2011, 02:36:57 AMReply #1003

Offline spoumi

« Reply #1003 on: September 17, 2011, 02:36:57 AM »
Χρόνια σου πολλά Theo!!!
Πολύχρονος και ό,τι επιθυμείς με υγεία πάνω από όλα!!

MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

September 17, 2011, 02:40:31 AMReply #1004

Offline Ξάδελφος

« Reply #1004 on: September 17, 2011, 02:40:31 AM »
Mετα απ αυτο σου το ποστ-ευχη εχω να σου πω Σπυρο ...οτι σε καναμε σαν τα μουτρα μας(καποιων απο εμας). :exaclty: :llol:
Πολυχρονος Theo.