Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Περιοδικός τύπος.  (Read 8773 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 21, 2011, 12:37:38 PM

Offline gabi_haros

Περιοδικός τύπος.
« on: March 21, 2011, 12:37:38 PM »
Πόσο χάλια.... είναι τα χάλια του περιοδικού τύπου?
Διαβάστε εδώ:
http://www.oxiallopapia.blog.com/

Τι να πω;
Εγώ πάντως ένθερμος υποστηρικτής του Drive σταμάτησα να το παίρνω όταν άρχισαν να γίνονται τα ίδια έκτρωπα και εκεί, όταν έφυγε ο Πολίτης και οι screwdrivers. Όταν μπορούσε να το ψιλιαστεί ακόμη και ένας αναγνώστης με iq τυρόπιτας ότι κάναν γκρίζα και έμμεση διαφημίση μέσα από τα άρθρα τους. Όταν το περιοδικό αντί για εμπνευσμένα ελληνικά άρθρα γέμισε μεταφρασμένα. Όταν αντί για sport αυτοκίνητα έβαζε συγκριτικά με suv και άλλες αηδίες της αυτοκίνησης, Το ξέρω είμαι ρομαντικός αυτοκινητιστής και το κοινό διψάει για άθλια αυτοκίνητα που με πέντε πλαστικά παραπάνω και ένα λογότυπο "gligolo" στην ούγια φαντάζουν σπορτ εκδόσεις. Παρ' όλα αυτά ψηφίζω μαύρο στο μαυρογιαλούρο σε όσους θέλουν να γίνουμε παθητικοί αναγνώστες, σε όσους μας θέλουν άτεχνους και ά-λογους καταναλωτές. :oops:

March 21, 2011, 12:48:12 PMReply #1

Offline lok502

Re: Περιοδικός τύπος.
« Reply #1 on: March 21, 2011, 12:48:12 PM »
Ενδιαφέρον το άρθρο.
Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν τα όσα λέει αλλά σίγουρα θα έχουν ένα μεγάλο μέρος αλήθειας.
Η κατάσταση με τα λοιπά περιοδικά αυτοκινήτου πώς είναι;

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

March 21, 2011, 12:56:08 PMReply #2

Offline gabi_haros

« Reply #2 on: March 21, 2011, 12:56:08 PM »
Ενδιαφέρον το άρθρο.
Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν τα όσα λέει αλλά σίγουρα θα έχουν ένα μεγάλο μέρος αλήθειας.

Ότι ξέρω λόγω δουλειάς και συναδέλφων θα πω...

Απλήρωτοι καιρό, παίρνουν 3 και 60, έχουν βάλει άτομα που ήταν κλητήρες να κάνουν άρθρα και έχουν απολύσει άπειρο κόσμο.

Ο Α.Α θα ξέρει ΠΟΛΛΑ περισσότερα αλλά δεν νομίζω να μιλήσει.

March 21, 2011, 12:57:54 PMReply #3

Offline Ξάδελφος

« Reply #3 on: March 21, 2011, 12:57:54 PM »
Ενδιαφέρον το άρθρο.
Συμφωνω με τον gabi.
Πως ειναι ?. Εξαρταται αν αυτος που θα σου απαντησει,εργαζεται σ αυτα ή οχι.
Χαλια μαυρα.
Απληρωτος κοσμος,γκριζα και εμμεση διαφημιση(και ποτε δεν ισχυε) δημοσιογραφοι ευκαιριας που μετα το BMX κατευθειαν με το που βγαλαν διπλωμα εχοντας οδηγησει μονο το Micra της μαμας τους  γιναν δοκιμαστες και πληρωνονται αναλογα(οταν πληρωνονται ,μετεφρασμενα αρθρα ,αρθρα που παντα νικαει το Golf ή το Avensis  ακομη και αν δεν ειναι στο συγκριτικο.Παρουσιασεις υπεραυτοκινητων (μετεφρασμενες)που στην τελικη ποιος χεστηκε για αυτα .Ευχολογια και επικρισεις για την ελληνικη νομοθεσια και για την πιστα F1 που δε φτιαχνεται στο Ελληνικο αλλα και σε καθε  δημο και κοινοτητα .Με λαμπρες εξαιρεσεις καλων δημοσιογραφων που απομενουν σ αυτα, πανω κατω αυτο ισχυει .

March 21, 2011, 01:02:18 PMReply #4

Offline gabi_haros

« Reply #4 on: March 21, 2011, 01:02:18 PM »
Ενδιαφέρον το άρθρο.
Συμφωνω με τον gabi.
Πως ειναι ?. Εξαρταται αν αυτος που θα σου απαντησει,εργαζεται σ αυτα ή οχι.
Χαλια μαυρα.
Απληρωτος κοσμος,γκριζα και εμμεση διαφημιση(και ποτε δεν ισχυε) δημοσιογραφοι ευκαιριας που μετα το BMX κατευθειαν με το που βγαλαν διπλωμα εχοντας οδηγησει μονο το Micra της μαμας τους  γιναν δοκιμαστες και πληρωνονται αναλογα(οταν πληρωνονται ,μετεφρασμενα αρθρα ,αρθρα που παντα νικαει το Golf ή το Avensis  ακομη και αν δεν ειναι στο συγκριτικο.Παρουσιασεις υπεραυτοκινητων (μετεφρασμενες)που στην τελικη ποιος χεστηκε για αυτα .Ευχολογια και επικρισεις για την ελληνικη νομοθεσια και για την πιστα F1 που δε φτιαχνεται στο Ελληνικο αλλα και σε καθε  δημο και κοινοτητα .Με λαμπρες εξαιρεσεις καλων δημοσιογραφων που απομενουν σ αυτα, πανω κατω αυτο ισχυει .

Από το χέρι μου παιρνάνε οι δημιουργικοί λογαριασμοί 4 μεγάλων brands αυτοκινήτων.
Έχω φροντίσει να πετσοκόψω (όσο μπορώ) τις διαφημιστικές δαπάνες στον έντυπο τύπο, μόνο και μόνο γιατί δεν αξίζει τον κόπο.
Τα Ελληνικά περιοδικά αυτοκινήτου μιλάνε τόσο στην γλώσσα του ψαγμένου αυτοκινητιστή- αυτοκινητολάτρη όσο και το "πλέξιμο και βελονάκι".
Βέβαια τα undercover χρήματα για την έμμεση διαφήμιση έρχονται απ' έξω και περνάνε κάτω από τραπέζια, δεν περνάνε καν από τις Ελληνικές ΕΠΙΣΗΜΕΣ αντιπροσωπείες.

March 21, 2011, 01:03:02 PMReply #5

Offline nmwisima

« Reply #5 on: March 21, 2011, 01:03:02 PM »

Όχι, σε συνομοσιολογίες δεν απαντάω.

Θα μπορούσα να σου πω βέβαια ότι ο Πολίτης έπαιρνε για μια σελίδα όσο έσύ όλο το μήνα και προτιμήθηκε η απομάκρυνσή του αντί να απολυθεί ένας εργαζόμενος ή ότι οι Screwdrivers κόπηκαν επειδή ο σκιτσογράφος έπαθε τη μέση του και δεν μπορουσε να σχεδιάσει πλέον ή ένα κάρο άλλα ωραία κουτσομπολιά για τους 4Τ και τον Πάπια,

ΑΛΛΑ είναι τόσο εμφανές από το πρώτο σου ποστ ότι τα ξέρεις όλα και με μεγάλη βεβαιότητα σα κλασικός ελληνάρας, που δεν χρειάζεται να το κάνω. :good:

Α.

March 21, 2011, 01:12:03 PMReply #6

Offline gabi_haros

« Reply #6 on: March 21, 2011, 01:12:03 PM »

Όχι, σε συνομοσιολογίες δεν απαντάω.

Θα μπορούσα να σου πω βέβαια ότι ο Πολίτης έπαιρνε για μια σελίδα όσο έσύ όλο το μήνα και προτιμήθηκε η απομάκρυνσή του αντί να απολυθεί ένας εργαζόμενος ή ότι οι Screwdrivers κόπηκαν επειδή ο σκιτσογράφος έπαθε τη μέση του και δεν μπορουσε να σχεδιάσει πλέον ή ένα κάρο άλλα ωραία κουτσομπολιά για τους 4Τ και τον Πάπια,

ΑΛΛΑ είναι τόσο εμφανές από το πρώτο σου ποστ ότι τα ξέρεις όλα και με μεγάλη βεβαιότητα σα κλασικός ελληνάρας, που δεν χρειάζεται να το κάνω. :good:

Α.

Ο πολίτης προσέφερε κάτι μοναδικό κάτι διαφορετικό.
Ένας άνθρωπος που προσφέρει κάτι τόσο ιδαίτερο (για να μην μιλήσω για τις σπουδές του και τις γνώσεις του) δεν μπορεί να κοστολογηθεί.
Βέβαια στο δίλημα να απολυθεί κάποιος ή να κοπεί η σελίδα του Πολίτη και εγώ την ίδια απάντηση θα έδινα.
Το θέμα είναι πως πλέον έχουμε φτάσει να θεωρούμε καλή λύση την καλύτερη από τις δύο χειρότερες.
Η έλειψη παιδείας είναι γενικό φαινόμενο, η γραφή του Πολίτη για μένα δεν αποτελεί μονάχα παιδική-εφηβική ανάμνηση, είναι κάτι παραπάνω.
Άνθρωποι που έχουν τέτοια εφράδεια προσφέρουν κατ' εμέ πολλά περισσότερα απότι φαίνεται.
Δεν μίλησα για συνομοσιολογίες και όταν είπα δεν θα μιλήσεις εννοούσα ότι ξέρεις πολλά και ότι είσαι λακωνικός όσων αφορά αυτά τα θέματα. Τα έχουμε ξανασυζήτησει άλλωστε παλαιότερα μετά την απομάκρυνση του αρχισυντάκτη (τότε πριν 3-4 χρόνια).
Σε τιμάει ότι παραμένεις τάφος όπου ξέρεις ότι μπορούν να θειχθούν υπολήψεις συναδέλφων σου.
Εγώ σαν αναγνώστης μιλάω και ΟΧΙ δεν το παίζω ξερόλας.

March 21, 2011, 01:17:31 PMReply #7

Offline Ξάδελφος

« Reply #7 on: March 21, 2011, 01:17:31 PM »
Eπειδη τον Πολιτη τον διαβαζα φανατικα,εχω να πω οτι πλεον "μιλουσε" στις καρδιες και το μυαλο ανθρωπων ,μεγαλυτερων ηλικιων (αρκετα ανψ τον 30) μιας και αυτοι λογω αντιστοιχων εμπειριων λογω οτι ζησαν αυτες τις εποχες που αυτες διαδραματιστηκαν,λαβαν χωρα, μπορουσαν να ταυτιστουν.
Εχω "4 τροχους" του 1992 και σε απευθειας συγκριση με ενα τωρινο...ειναι απλα ασυγκριτα καλυτερο σε ολους τους τομεις και επιπεδα.

March 21, 2011, 01:26:50 PMReply #8

Offline nmwisima

« Reply #8 on: March 21, 2011, 01:26:50 PM »
Προφανώς όμως θα ήταν καλύτερα να έχουμε Πολίτη αντί για Αναστασόπουλο
και Τσιγκρή αντί για Γεωργιάδη και συντάκτες καλοπληρωμένους, ασφαλισμένους και δημιουργικούς
και να κάνουμε ωραία θέματα με 20 αυτοκίνητα και πίστες και και και...

Όπως θα ήταν καλύτερα να μην τα είχαν κάνει σκατά οι διοικούντες, να αντιλαμβάνονταν οι διαφημιζόμενοι τη δύναμη του νετ,
να υπήρχαν πωλήσεις, να μην κάναν τσιμπουκια στις εταιρείες οι εφημεριδάδες και και και...

Αλλά, ξαναλέω, οι δημιουργικές κουβέντες ξεκινούν από προβληματισμό και αναζήτηση,
όχι με τη διατύπωση θέσφατων που προκύπτουν από ελλειπείς προσωπικές εμπειρίες και ανακρίβειες.

Όταν θα ξεκινήσεις λοιπόν ένα τέτοιου χαρακτήρα τόπικ, ευχαρίστως να συζητήσουμε.

Προς το παρόν, συνεχίστε την κουβέντα σας απροβλημάτιστοι.

Α.

March 21, 2011, 01:56:07 PMReply #9

Offline Ξάδελφος

« Reply #9 on: March 21, 2011, 01:56:07 PM »
Προφανως λοιπον ... Καλα να παθουν.
Οταν ριχνεις την ποιοτητα του προιοντος στο συνολο του ,ασχετως ΑΝ εν μερη το διατηρεις ή το αναβαθμιζεις σε καποιος τομεις το επιπεδο,ειναι φυσικο και επομενο να εχεις αυτα τα αποτελεσματα.
Με πορδες δε βαφεις αυγα Αχιλλεα και περαν των τσαμπατζιδων που νομιζουν οτι θα πληρωνουν τα κοροιδα και αυτοι οι "μαγκες" θα διαβαζουν τσαμπα ηταν θεμα χρονου να σταματησουν να πληρωνουν και αυτοι που μεχρι πριν πληρωναν μηνιαιως τα 5.5€ (1874 δρχ) στο περιπτερο,συνειδητα,αφου το προιόν που αγοραζαν πια ηταν κατωτερο των προσδοκιων τους.

March 21, 2011, 02:06:13 PMReply #10

Offline gabi_haros

« Reply #10 on: March 21, 2011, 02:06:13 PM »
Την επόμενη φορά που θα θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας, έναν αυτοκινητιστικό προβληματισμό μου ή έναν κοινωνικό, θα πάρω σύντομο brief από κάποιον ειδικό πως να το κάνω σωστά.
Θα φροντίσω ότι γράφω να είναι μεστό, προσεγμένο και να μην θίγει κανέναν ούτε καν το ίδιο το σύστημα.
Θα κάνω αναζήτηση πληροφοριών και θα συντάξω ένα ντοκυμαντέρ για το θέμα πριν ΤΟΛΜΗΣΩ να γράψω σε αυτήν εδώ την βίβλο του internet.
Γιατί προφανώς εδώ υπάρχουν αυστηροί κανόνες όχι μόνο για το τι γράφεις αλλά και για το πως το γράφεις.
Μέχρι τώρα είχα αντιληφθεί λάθος την έννοια του forum, νόμιζα πως είχε λατινικές ρίζες η λέξη και ελληνικές η ιδέα του, ξέρεις κάτι σαν την αρχαιοελληνική "αγορά" που ο καθένας αντάλαζε απόψεις σκέψεις και προβληματισμούς ασχέτος αν ήταν καθόλα αρεστός ή 100% σωστός. Έξέφραζε ελεύθερα αυτό που ήθελε και μετά μέσα από τη συζήτηση ανακάλυπτε την ορθότητα ή μη των λεγόμενων του, αντάλασσε ιδέες και ιδεολογίες.
Ευχαριστώ όλους όσους κατα καιρούς με μαθαίνουν να """"σκέφτομαι""""" πριν μιλήσω να μην μοιράζομαι όσα σκέφτομαι, όπως τα σκέφτομαι και να μην συζητάω ή να μην μοιράζομαι πληροφορίες.

Γ.Κ.Ε ο τρίτος.

March 21, 2011, 02:23:33 PMReply #11

Offline nmwisima

« Reply #11 on: March 21, 2011, 02:23:33 PM »
Την επόμενη φορά που θα θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας, έναν αυτοκινητιστικό προβληματισμό μου ή έναν κοινωνικό, θα πάρω σύντομο brief από κάποιον ειδικό πως να το κάνω σωστά.
Θα φροντίσω...

Γ.Κ.Ε ο τρίτος.

Ένα κάρο παπαριές για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δεν σου πε κανείς να μη γράφεις, ίσα-ίσα, άλλα μέλη συμμετείχαν (ξαδελφος, lok).

Όπως και εσύ έτσι και εγώ ελεύθερα είπα την άποψή μου -επειδή εσύ στο δευτερο σου ποστ με (προ)κάλεσες,
έχοντας μάλιστα ήδη έτοιμη την απάντηση στην ίδια σου την ερώτηση,
όταν με την γνωστή ελαφρομυαλιά που σε χαρακτηρίζει έγραψες "Ο Α.Α θα ξέρει ΠΟΛΛΑ περισσότερα αλλά δεν νομίζω να μιλήσει."

Ε, μίλησα όμως, και σου είπα την άποψή μου. Αυτή ήταν ότι δεν γουστάρω τον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα και διευκρίνησα ότι δεν θα συμμετέχω άλλο.

Δεν σου επέβαλα πως και τι θα γράφεις. Γράφε ό,τι γουστάρεις. Εσύ εκτίθεσαι.

Τώρα, αν θες με αυτά που γράφεις παραπάνω να σε λυπηθεί κάποιος επειδή κλαψουρίζεις σα μωράκι που του πήραν τη μπανάνα του,
δεν ξέρω τι να σου πω, περαστικά.

Α.

March 21, 2011, 02:30:12 PMReply #12

Offline gr8

« Reply #12 on: March 21, 2011, 02:30:12 PM »
και ποιότητα να είχαν πάλι μειωμένες πωλήσεις θα είχαν αφου λεφτα ΔΕΝ υπάρχουν (cliché)

March 21, 2011, 02:34:52 PMReply #13

Offline gabi_haros

« Reply #13 on: March 21, 2011, 02:34:52 PM »
και ποιότητα να είχαν πάλι μειωμένες πωλήσεις θα είχαν αφου λεφτα ΔΕΝ υπάρχουν (cliché)

Δεν θα συμφωνήσω.
Πιστεύω ότι σε περίοδο κρίσης ο άνθρωπος στρέφεται προς την ποιότητα.
Το value for money αυτόν τον καιρό έχει εκτοξευτεί στα ύψη.
Πρώτη φορά ο Έλληνας δεν κοιτάει το φτηνό ή το ακριβό αλλά αυτό που αξίζει τα λεφτά του.
Δες λίγο γύρω σου θα το διαπιστώσεις.

March 21, 2011, 02:39:14 PMReply #14

Offline gr8

« Reply #14 on: March 21, 2011, 02:39:14 PM »

Δεν θα συμφωνήσω.
Πιστεύω ότι σε περίοδο κρίσης ο άνθρωπος στρέφεται προς την ποιότητα.
Το value for money αυτόν τον καιρό έχει εκτοξευτεί στα ύψη.
Πρώτη φορά ο Έλληνας δεν κοιτάει το φτηνό ή το ακριβό αλλά αυτό που αξίζει τα λεφτά του.
Δες λίγο γύρω σου θα το διαπιστώσεις.

:nod: σε φαγητό, υπηρεσίες (λογαριασμούς) κι αν περισσέψουν σε περιοδικά.. απλα τώρα που είναι χάλια δεν το σκέφτονται καν