Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Τεχνικα χαρακτηριστικα NCFL  (Read 48631 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

May 23, 2010, 09:40:12 PMReply #195

Offline Liakos

Re: Τεχνικα χαρακτηριστικα NCFL
« Reply #195 on: May 23, 2010, 09:40:12 PM »
Aυτο εννοουσα ρε τυπε...Λογικα ειναι ακριβως το ιδιο κ στο FL.Σχετικα με το παραπανω θα απαντησουν τα παιδια. :)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

May 31, 2010, 04:18:10 PMReply #196

Offline Liakos

« Reply #196 on: May 31, 2010, 04:18:10 PM »
Τι χαμήλωμα και ζάντες του λέτε του ανθρώπου?
Είναι χαμηλωμένο περίπου 2 πόντους από το NC και φοράει την ποιο ωραία μανίσια ζάντα που έχω δει ποτέ

Εννοειται οτι δεν ισχυει...Αν ριξεις μια ματια στα specs των δυο μοντελων θα καταλαβεις οτι εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αποσταση απο το εδαφος οπως κ το ιδιο συνολικο υψος. :nod:

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

May 31, 2010, 05:07:01 PMReply #197

Offline xenos

« Reply #197 on: May 31, 2010, 05:07:01 PM »
Είναι χαμηλωμένο περίπου 2 πόντους από το NC και φοράει την ποιο ωραία μανίσια ζάντα που έχω δει ποτέ

Εννοειται οτι δεν ισχυει...Αν ριξεις μια ματια στα specs των δυο μοντελων θα καταλαβεις οτι εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αποσταση απο το εδαφος οπως κ το ιδιο συνολικο υψος. :nod:

Εγώ διάβαζα ότι αλλάζουν μόνο φανάρια/προφ. και διαβάζω να έχουν χαμηλώματα, καλύτερο στήσιμο, ωραία γυναίκα συνοδηγό...  :zalistika:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

May 31, 2010, 05:25:42 PMReply #198

Offline Basilmx5

« Reply #198 on: May 31, 2010, 05:25:42 PM »
:llol: :llol: το ειπες κ μονος σου.. την πιο ωραια μαμισια ζαντα... οχι την πιο ωραια ζαντα...

May 31, 2010, 05:26:23 PMReply #199

Offline termi

« Reply #199 on: May 31, 2010, 05:26:23 PM »

Εγώ διάβαζα ότι αλλάζουν μόνο φανάρια/προφ. και διαβάζω να έχουν χαμηλώματα, καλύτερο στήσιμο, ωραία γυναίκα συνοδηγό...  :zalistika:
Tα ψαλίδια είναι 2 πόντους πιο κάτω κ υπάρχουν κ άλλες διαφορές....όπως επίσης κ στο εσωτερικό αρκετές....
NBFL turbo last decade ....
NCFL 20th anniversary crystal white pearl
Transmission 6speed LSD & FGR 4.1
Tokico & Apex springs
Enkei RPF1 17x9 & 245/40/17
Custom 8point rollcage

May 31, 2010, 05:29:44 PMReply #200

Offline Liakos

« Reply #200 on: May 31, 2010, 05:29:44 PM »
Η ζαντα ειναι πολυ ωραια, παρα πολυ ωραια για εργοστασιακη επιλογη με μοναδικη εξαιρεση το offset.Σιγουρα παντα θα υπαρχουν ομορφοτερες , το θεμα ειναι κατα ποσο αξιζει ή ειναι διαθετειμενος κανεις να τα σκασει για να τις αποκτησει... :-\

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

June 01, 2010, 10:48:57 AMReply #201

Offline giorgakis

« Reply #201 on: June 01, 2010, 10:48:57 AM »

Στοιχεία ελατηρίων:

NC 2005- 2009

Front
Length: 360 mm
Material diameter: 10.0 mm
Outside Diameter: 115 mm x 4 turns, 100 x 1, 83 x 1
Distance between turns (DPT): 65 X 3, 60 X 1, 55 X 1, 40 X1

Rear
Length: 400 mm
MD: 11.0 mm
OD: 115 x 5, 105 x 1, 90 x 1
DPT: 65 x 1, 75 x 2, 55 x 1, 50 x 1, 40 x 1

NC FL 2009 +

Front
Length: 345 mm
MD: 10.0 mm
OD: 115 x 4 turns, DBT: 70mm, 100mm x 2 turns, DBT 65/55mm, 85 x 1

Rear
Length : 365 mm
OD: 115mm x 5 turns, 105mm x 1 turn, 100mm x 1 turn

Και οι αλλαγές στο εμπρός άκρο....

Και με το μάτι φαίνεται ότι είναι ποιο χαμηλό!
Το μόνο που θα κάνεις αν το χαμηλώσεις με aftermarket ελατήρια είναι να καταστρέψεις το τέλειο στήσιμο που πέτυχε η mazda.
Εκτός αν το χαμήλωμα το θεωρείται "όμορφο"...

:llol: :llol: το ειπες κ μονος σου.. την πιο ωραια μαμισια ζαντα... οχι την πιο ωραια ζαντα...

όταν το αυτοκίνητο σου φοράει μια "πάρα πολύ ωραία μανίσια ζάντα" γιατί να την αλλάξεις και να βάλεις μια "πάρα πολύ ωραία aftermarket ζάντα"?
το θέμα είναι να έχει και μια ουσία αυτό που κάνουμε στο αμάξι μας, όχι να σπαταλάμε χρήματα χωρίς λόγο
ΜΧ5 1.6 nbfl

www.all-sports.gr

June 01, 2010, 11:08:52 AMReply #202

Offline Basilmx5

« Reply #202 on: June 01, 2010, 11:08:52 AM »
Το μόνο που θα κάνεις αν το χαμηλώσεις με aftermarket ελατήρια είναι να καταστρέψεις το τέλειο στήσιμο που πέτυχε η mazda.

όταν το αυτοκίνητο σου φοράει μια "πάρα πολύ ωραία μανίσια ζάντα" γιατί να την αλλάξεις και να βάλεις μια "πάρα πολύ ωραία aftermarket ζάντα"?
το θέμα είναι να έχει και μια ουσία αυτό που κάνουμε στο αμάξι μας, όχι να σπαταλάμε χρήματα χωρίς λόγο

Προσωπικα το θεωρω ομορφο το χαμηλωμα αρκει ναναι κ χρηστικο το αποτελεσμα ταυτοχρονα...

Σαυτο που λες για την ζαντα γενικοτερα... ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα της ομορφιας για το καθε "χρηστη" ξεχωριστα...
Σε καποιους αρεσει ενα αμαξι ναναι μαμα κ να το κυκλοφορουν οπως βγαινει σε αλλους να κανουν τις δικιες τους πινελιες... μη ξεχνας ομως ενα βασικο πραγμα: κ η μαζντα οταν προχωρα σε εκδοση FL κανει αυτο ακριβως που κανουν ολοι ξεχωριστα, βελτιωνει το ηδη υπαρχον αμαξι της και αισθητικα... οποτε αν το NC1 το εβλεπες με ζαντες του NC2 πριν βγει το τελευταιο παλι θα ειχες τις αντιρρησεις σου... αρα μην εισαι τοσο απολυτος σε τετοια πραγματα...
Ο καθενας κανει τις αισθητικες του επεμβασεις ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο... κ βλεπεις αμαξια στο δρομο κ "κολλας" πανω τους...

June 01, 2010, 11:25:11 AMReply #203

Offline spoumi

« Reply #203 on: June 01, 2010, 11:25:11 AM »
Μετέφερα κάποια ποστ εδώ περί χαρακτηριστικών FL και διαφορές με το nc1 για να μην χαθούν στην παρουσίαση του termi.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

June 01, 2010, 03:13:03 PMReply #204

Offline Liakos

« Reply #204 on: June 01, 2010, 03:13:03 PM »
Giorgakis ενδιαφεροντα τα στοιχεια που παραθετεις. :good: Ωστοσο, χωρις να δηλωνω γνωστης κ απο τις οσες γνωσεις μου εχουν απομεινει στο ερμο το κεφαλι μου, δε νομιζω οτι απο τα σχεδια κ τα στοιχεια αυτα να προκυπτει οτι το υψος εχει αλλαξει... ;) Ας με διορθωσει κανεις αν κανω λαθος. :-[
Οταν απαντησα εκανα κ εγω τον κοπο να συγκρινω τα specs των δυο μοντελων απο τα brochures της mazda, η οποια τα δινει ακριβως ιδια... ;)

Σχετικα με την αποδοση των ελατηριων κ κατα ποσο αξιζει σχετικα με τη μεταβολη της συμπεριφορας του miata θα διαφωνησω...Το εργοστασιακο setup οσο καλο κ αν ειναι δεν μπορει να ικανοποιησει ολο το συνολο του αγοραστικου κοινου ταυτοχρονα.Ισως με το facelift η mazda να καταφερε να διευρυνει το ευρος του κοινου που ικανοποιει κ αυτο ειναι αξιολογο, αλλα σιγουρα θα μεινει κ μια μεριδα κοινου η οποια παντα θα ζητα κατι διαφορετικο.
Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι ::- γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα... :( ).
Τελος δε νομιζω να ειναι τυχαιο που τα ελατηρια της eibach ειναι στον προαιρετικο εργοστασιακο εξοπλισμο...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

June 01, 2010, 03:51:12 PMReply #205

Offline termi

« Reply #205 on: June 01, 2010, 03:51:12 PM »

Στοιχεία ελατηρίων:

NC 2005- 2009

Front

Rear

NC FL 2009 +

Front

Rear

Και οι αλλαγές στο εμπρός άκρο....

Ωραίος κ το ψαχνα.... :good: :good: :good: :good:
Αρα 15mm μπροστά κ 35mm πίσω....!

Σχετικα με την αποδοση των ελατηριων κ κατα ποσο αξιζει σχετικα με τη μεταβολη της συμπεριφορας του miata θα διαφωνησω...Το εργοστασιακο setup οσο καλο κ αν ειναι δεν μπορει να ικανοποιησει ολο το συνολο του αγοραστικου κοινου ταυτοχρονα.Ισως με το facelift η mazda να καταφερε να διευρυνει το ευρος του κοινου που ικανοποιει κ αυτο ειναι αξιολογο, αλλα σιγουρα θα μεινει κ μια μεριδα κοινου η οποια παντα θα ζητα κατι διαφορετικο.
Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι ::- γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα... :( ).
Τελος δε νομιζω να ειναι τυχαιο που τα ελατηρια της eibach ειναι στον προαιρετικο εργοστασιακο εξοπλισμο...

Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά δεν είναι το χαμήλωμα απαραίτητα καλό πάντα..... υπάρχουν ελατήρια κ ελατήρια...χαμηλά αλλά π.χ μαλακά ....
Το μόνο θετικό που βρίσκω στο χαμήλωμα είναι οι τιμές ευθυγράμμισης που ανεβαίνουν πολύ!!!
Αλλά 1000φορές να γίνεται με ανάρτηση γτ το ελατήριο περιορίζει την ανάρτηση στη λειτουργία της αφού το καλάμι είναι πάντα π.χ 3 πόντους μέσα κ τερματίζει 3πόντους νωρίτερα....
Βέβαια υπάρχουν κ εξαιρέσεις που έχουμε μελετημένα κ σωστά ελατήρια όπως αυτά που φοράς bro αλλά αν βάλεις κάτω την πλειοψηφία βάζουν ένα ελατήριο ότι να ναι να χαμηλώσουν κ απορούν γιατί το αμάξι είναι άθλιο μετά!
Tokico & Apex springs
Custom 8point rollcage

June 01, 2010, 03:54:54 PMReply #206

Offline xenos

« Reply #206 on: June 01, 2010, 03:54:54 PM »

Θα σου απαντήσω με μια ιστορία. Μία φορά είχαμε πάει σε μια έκθεση με έναν φίλο με σμαρτ μαύρο. Ξέρεις πόση ώρα κάναμε να το βρούμε μετά στο πάρκινγκ ανάμεσα σε πολλά παρόμοια? Αρκετή, πίστεψέ με... Δεν ξεχώριζε σε τπτ από τα άλλα.  ;)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 01, 2010, 03:59:56 PMReply #207

Offline xenos

« Reply #207 on: June 01, 2010, 03:59:56 PM »
Στοιχεία ελατηρίων:

NC 2005- 2009

Front

Rear

NC FL 2009 +

Front

Rear

Αναφέρεται κάπου ότι πρόκειται για το ίδιο υλικό?  :-\

June 01, 2010, 04:22:28 PMReply #208

Offline giorgakis

« Reply #208 on: June 01, 2010, 04:22:28 PM »

Θα σου απαντήσω με μια ιστορία. Μία φορά είχαμε πάει σε μια έκθεση με έναν φίλο με σμαρτ μαύρο. Ξέρεις πόση ώρα κάναμε να το βρούμε μετά στο πάρκινγκ ανάμεσα σε πολλά παρόμοια? Αρκετή, πίστεψέ με... Δεν ξεχώριζε σε τπτ από τα άλλα.  ;)

Αν είχατε NCFL 20th Anniversary Λευκό δεν θα γινόταν αυτό...  :tease:

Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι  γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα...  ).

Αυτή είναι μια τεράστια συζήτηση...το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι περισσότερο ρόλο στον δρόμο παίζει η σκληρότητα του ελατηρίου παρά το ύψος αυτού. Οι περισσότεροι τα βάζουν για την εμφάνιση. Αν θα του πρότεινα κάποια αλλαγή για περισσότερο handling δεν θα του έλεγα να βάλει ελατήρια...

Αναφέρεται κάπου ότι πρόκειται για το ίδιο υλικό?

Όλα απο το ίδιο περίπου υλικό είναι,αλλά και πάλι τί σχέση έχει αυτό?

ΜΧ5 1.6 nbfl

www.all-sports.gr

June 01, 2010, 04:32:28 PMReply #209

Offline termi

« Reply #209 on: June 01, 2010, 04:32:28 PM »

Θα σου απαντήσω με μια ιστορία. Μία φορά είχαμε πάει σε μια έκθεση με έναν φίλο με σμαρτ μαύρο. Ξέρεις πόση ώρα κάναμε να το βρούμε μετά στο πάρκινγκ ανάμεσα σε πολλά παρόμοια? Αρκετή, πίστεψέ με... Δεν ξεχώριζε σε τπτ από τα άλλα.  ;)

Αν είχατε NCFL 20th Anniversary Λευκό δεν θα γινόταν αυτό...  :tease:

Xαχαχαχαχααα ΣΑΓΑΠΑΩ :giveheart:

Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι  γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα...  ).
Αυτή είναι μια τεράστια συζήτηση...το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι περισσότερο ρόλο στον δρόμο παίζει η σκληρότητα του ελατηρίου παρά το ύψος αυτού. Οι περισσότεροι τα βάζουν για την εμφάνιση. Αν θα του πρότεινα κάποια αλλαγή για περισσότερο handling δεν θα του έλεγα να βάλει ελατήρια...

+1000 :good: :good: :good:
Ξέρω άτομα με bilstein που κόντυναν το καλάμι 2-3πόντους για να χαμηλώσουν με πολύ καλό αποτέλεσμα αφού η ανάρτηση δούλευε 100% αλλά κ το ελατήριο πιέστηκε κατά π.χ 30%
δίνωντας την ανάλογη σκληρότητα με ότι αυτό συνεπάγεται...
« Last Edit: June 01, 2010, 04:37:48 PM by termi »
Tokico & Apex springs
Custom 8point rollcage