!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Τεχνικα χαρακτηριστικα NCFL

<< < (44/46) > >>

mx5mk1:
Για τα ελατήρια του NCFL :

ας ρωτήσει κάποιος αν τα ελατήρια του NC  και του NCFL έχουν το ίδιο part number στη Mazda

giorgakis:

--- Quote from: mx5mk1 on June 02, 2010, 03:56:51 PM ---Για τα ελατήρια του NCFL :

ας ρωτήσει κάποιος αν τα ελατήρια του NC  και του NCFL έχουν το ίδιο part number στη Mazda

--- End quote ---

όχι δεν έχουν το ίδιο part number. N123-34-011 NC 1.8 - NH45-34-011 NCFL 1.8

τόσο απίστευτο είναι?

είμαστε και offtopic  :btp:

Liakos:
Λοιπον,αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι το να θεωρεις οτι το υψος του αυτοκινητου μειωνεται βασιζομενος στην τοποθετηση ελατηριων μικροτερου μηκους ειναι επιπολαιο.Στην εξισωση θα επρεπε να μπουν οι σκληροτητες των ελατηριων, τα μηκη των νεων καλαμιων, οι πιεσεις των υγρων των νεων αμορτισερ κ αλλοι παραγοντες που ισως μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη.
Τελος, το σκιτσο στα ματια μου δεν μαρτυρα χαμηλοτερο υψος, δειχνει ομως "σμικρυνση" του συμπλεγματος κ πιθανως μετατοπιση του κεντρου βαρους του...
Αυτα καταλαβαινω εγω.Μπορει να κανω κ λαθος.

Σχετικα με την τοποθετηση ελατηριων κ το effect τους στο handling, δεν θα υποστηριζα την αποψη μου εντονα, αν δεν ειχα προσωπικη εμπειρια.Φυσικα ενας καλομελετημενος συνδυασμος ελατηριων-αμορτισερ αποτελει τη σοφη επιλογη κ μαλιστα με το αναλογο tuning μπορει να ερθει στα γουστα του οδηγου.Ωστοσο αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ενα σετ ελατηριων μπορει να βελτιωσει σημαντικα το handling.Βαζοντας στην εξισωση το χαμηλο κοστος(προσωπικα τα eibach μαζι με τοποθετηση κ ευθυγραμμιση μου ηρθε στο 1/5 της τιμης μιας φθηνης coilover) οπως κ τις συνθηκες χρησης του αυτοκινητου, καθιστα τα ελατηρια μια εξαιρετικη επιλογη. ;)

Liakos:
Απο τη στιγμη που εχουν αλλο μηκος προφανως κ δεν εχουν το ιδιο part number.
Παντως, δεν εχω παρατηρησει να βγαινουν διαφορετικα aftermarket προιοντα σχετικα με την αναρτηση για τις δυο εκδοσεις(NC-NCFL).Τα ιδια προιοντα που προοριζονταν για το NC εχουν πλεον εφαρμογη κ στο NCFL. :-\

termi:
Mερικές εξωτερικές διαφορές του nc2 από το nc1...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version