Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Βενζινοπωλών το ανάγνωσμα...  (Read 36136 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 10, 2011, 04:44:33 PMReply #60

Offline Hayate

Re: Βενζινοπωλών το ανάγνωσμα...
« Reply #60 on: March 10, 2011, 04:44:33 PM »
Εγω πιστεύω οτι όλοι έχουν δίκιο, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Για να καταλάβει κάποιος γιατί είναι έτσι η ελληνική νοοτροπία, πρέπει να διαβάσει ιστορία, πρέπει να ξεπέρασει θέματα ταμπού ανθρωπολογικά και εθνικά, και να δεί τα γεγονότα όπως έχουν.
Η Ελλάδα έζησε και είχε "ανάπτυξη" με το ΜΑΥΡΟ χρήμα. Αυτό έχει θετικά και αρνητικά. Οι φόροι δεν είναι απαραίτητο οτι μαζεύονται και κατανέμονται σωστά για το λαό, το μεγαλύτερο κομμάτι τους πάει στους δανειστές μας (απο το 1824), αρα αν όλοι πληρώναν αυτά που έπρεπε η ροή χρήματος στην κοινωνία θα ήταν πολύ μικρότερη, αρα και η ανάπτυξη μικρότερη. Η Ελλάδα ήταν απο τις πιο φτωχές χώρες δημοσιονομικά αλλά με πολλούς εύπορους + πλούσιους κατοίκους. Μισθοί πάτος αλλά λεφτά υπήρχαν και πραγματική φτώχια δεν υπήρχε πουθενά, όλοι είχαν τη φασολάδα στο τραπέζι. Ο ιδιαιτεράς μαθηματικός μου το 2000 έπερνε περίπου 1000+ε απο το σχολείο (1-2ώρες την μέρα..) και συμπλήρωνε 3-4000ε μαύρα απο τα ιδιαίτερα, σύνολο 5000ε/μήνα.. Είμαστε πρώτοι στην ευρώπη σε ιδιόκτητα σπίτια. Ακόμα και ο τελευταίος υπάλληλος σε οποιαδήποτε υπηρεσία έπερνε τη μιζούλα του ή το δωράκι του. Μεσαία τάξη ελάχιστη πάντα, και σχετικά φτωχοί πολλοί. Η νοοτροπία της κλεψιάς λοιπόν αναπόφευκτη. Ο ένας κλέβει τον άλλον γι'αυτό όλα τα προιόντα είναι απο τα πιο ακριβά στην ευρώπη. Γι'αυτό είπε και ο Πάγκαλος μαζί τα φάγαμε όλοι.. δεν είπε ψέμματα. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο. Ολοι οι τομείς εργασίας που γνωρίζω απο συγγενείς, φίλους, και τον ευατό μου, είναι μπουρδέλο σε μαύρο χρήμα κ διαχείρηση. Γι'αυτό ήρθε το ΔΝΤ, για να πάρουν αυτό που τους χρωστάμε, ΟΧΙ για να μας συμμαζέψουν, πιθανόν όμως να βοηθήσει και σε μία καλύτερη διαχείρηση, που μετά απο πολλά χρόνια να είναι καλύτερα για όλους, ΑΝ κρατήσει. Η ανάπτυξη δεν έρχεται απο φόρους, αλλά απο παραγωγικότητα, σωστή διαχείρηση, ανταγωνιστικά προιόντα εθνικά και εξαγώγιμα, και μειωμένες εισαγωγές. Τι παράγει η Ελλάδα???????? ΑΕΡΑ! υπηρεσίες του κώλου, προιόντα μηδέν, ακόμα και αυτά που λένε ελληνικά τα περισσότερα είναι με εισαγώμενες πρώτες ύλες.
« Last Edit: March 10, 2011, 04:47:19 PM by Hayate »

March 10, 2011, 05:13:28 PMReply #61

Offline dimag4

« Reply #61 on: March 10, 2011, 05:13:28 PM »

μπορουν να μπουν 50 λιτρα αφου εχει 50αρι ρεζερβουαρ..
εγω προσωπικα εχω βαλει μεχρι 48 λιτρα κ κατι ψιλα

Έχεις δίκιο, μου είχε κολλήσει το 40.  :????:

για ακουστε τι θυμηθηκα τωρα...
εμενα μου ειχε κολησει για πολλυυυυυ καιρο οτι το ΝΒ παιρνει 45 λιτρα, οποτε παω κ φουλαρω για να παω ταξιδι κ μου λεει 48 λιτρα, οπα του λεω δεν γινεται λαθος εχει γινει γιατι το αμαξι μου χωραει 45, κ με λιγη ηρεμη κουβεντουλα του λεπτου του πληρωσα τα 45 λιτρα μονο απο τα 48, τι σημαινει αυτο? μηπως οτι ο βενζινας εκλεβε στο μετρημα κ νομιζε οτι εκανε πατατα? μηπως επειδη ειμαι τακτικος πελατης δεν ηθελε να δωσει εκταση στο θεμα? οπως κ να χει εμενα μου μπηκαν αμφιβολιες...
το στρωνω...
Αν θες να γινει κατι σωστα, καντο μονος σου
The secret of getting ahead is getting Started
http://www.youtube.com/user/thedimag4
https://www.facebook.com/thedimag4
https://www.patreon.com/thedimag4

March 10, 2011, 05:22:00 PMReply #62

Offline Nitroking

« Reply #62 on: March 10, 2011, 05:22:00 PM »
Χαχαχαχαχαχα πολυ καλο! Αποδειξη οτι εκλεβε ο τυπακος..

Οταν λεω ρυθμιση για μπιτονι εννοω να βαζει κανονικα χωρις να κλεβει..

Βασιλη τι το θες το εξαρτημα στο μπιτονι? Αφου ξερεις ποσα χωραει..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

March 10, 2011, 05:51:52 PMReply #63

Offline dimag4

« Reply #63 on: March 10, 2011, 05:51:52 PM »
ΙΔΕΑ...  8) Υπαρχει? Θα μπορουσε να υπαρξει? καποιο εξαρτημα το οποιο θα προσαρτιζοτανε ειτε σε μπετονι, ειτε στο ντεποζιτο (χωρις να γινει αντιληπτο) το οποιο να μετραει αυτό, ποσα λιτρα περναει απο μεσα του?

μολις ειχα κ αλλη αναλαμπη κ θυμηθηκα ενα κολπο που ειχε κανει ενα πανεπηστημιο ελληνικο, ειχε συνδεσει τον σωληνα της ταπας του ρεζερβουαρ με ενα μπετονι, ο βενζινας εβαζε κανονικα τη μανικα στην τρυπα κ γεμιζε κ ετσι μετρουσε αν εκλεβε ο βενζινας, κ η ερευνα ειχε ασχημα (για τους αγοραστες) αποτελεσματα. αυτο το κολπο νομιζω γινεται ευκολα στο μιατα αφου ο σωληνας της βενζινης πιανει με εναν σφικτηρα στην ταπα, βγαζεις τον εργοστασιακο, βαζεις εναν αλλο κ στην ακρη το μπετονι
το στρωνω...
Αν θες να γινει κατι σωστα, καντο μονος σου
The secret of getting ahead is getting Started
http://www.youtube.com/user/thedimag4
https://www.facebook.com/thedimag4
https://www.patreon.com/thedimag4

March 10, 2011, 06:01:15 PMReply #64

Offline Basilmx5

« Reply #64 on: March 10, 2011, 06:01:15 PM »
Παιδια ολα ειναι θεμα νοοτροπιας... ουτε κρισης, ουτε αναπτυξης, ουτε φορων... "ελληνικης" νοοτροπιας... Στην ολλανδια οταν γινονται εκλογες βαζουν ψηφοδελτια παντου στο δρομο εξω απο μαγαζια, παντου κ απλα ο κοσμος ψηφιζει εκει... οταν λοιπον ενας γνωστος πηγε εκει κ το ειδε ρωτησε το πολυ απλο... "Καλα κ ποιος ελεγχει αν καποιος ψηφισει πανω απο 1φορα?" Απαντηση Ολλανδου: "Γιατι να κανει κατι τετοιο? Αφου ψηφισε μια φορα το θεωρει δεδομενο, τελος"  :llol: :llol: :llol: Φανταστειτε να γινοταν αυτο στην ελλαδα... 10εκ. ειμαστε? 50εκ. ψηφους θα ριχναμε...  :llol: :llol: Αποκει κ περα τι λεμε τωρα...

March 10, 2011, 06:45:54 PMReply #65

Offline SmoKnight

« Reply #65 on: March 10, 2011, 06:45:54 PM »
... Στην ολλανδια οταν γινονται εκλογες βαζουν ψηφοδελτια παντου στο δρομο εξω απο μαγαζια, παντου κ απλα ο κοσμος ψηφιζει εκει... οταν λοιπον ενας γνωστος πηγε εκει κ το ειδε ρωτησε το πολυ απλο... "Καλα κ ποιος ελεγχει αν καποιος ψηφισει πανω απο 1φορα?" Απαντηση Ολλανδου: "Γιατι να κανει κατι τετοιο? Αφου ψηφισε μια φορα το θεωρει δεδομενο, τελος"  :llol: :llol: :llol: Φανταστειτε να γινοταν αυτο στην ελλαδα... 10εκ. ειμαστε? 50εκ. ψηφους θα ριχναμε...  :llol: :llol: Αποκει κ περα τι λεμε τωρα...

Επινα το καφεδακι μου στο Αμστερνταμ με μια φιλη μου Ολλανδεζα, και περναει ενας, ποδηλατης μεν, με ακριβη κουστουμια δε.
Εγω φυσικα, ο ελληνας, απορησα και μου λεει η φιλη μου ο ταδε υπουργος. Φυσικα εγω τις εξηγησα οτι στην Ελλαδα, οχι με ποδηλατο αλλα με αμαξαρα και συνοδεια κυκλοφοραν τ αστερια μας.
Αυτη γεματη απορια με ρωτησε "καλα κ εμπιστευεστε να ψηφισετε εναν τετειο πολιτικο?"
Τι να απαντουσα βρε παιδια???  Εχασα τη μιλια μου :-[

1.8 NC High
BC BR CoilOvers - TSW 17'' - HID 6000K - I.L. Designbar cover chromed - Clear Side Repeaters
Stock Engine ^_^

March 10, 2011, 08:38:57 PMReply #66

Offline mx5silver

« Reply #66 on: March 10, 2011, 08:38:57 PM »
ΙΔΕΑ...  8) Υπαρχει? Θα μπορουσε να υπαρξει? καποιο εξαρτημα το οποιο θα προσαρτιζοτανε ειτε σε μπετονι, ειτε στο ντεποζιτο (χωρις να γινει αντιληπτο) το οποιο να μετραει αυτό, ποσα λιτρα περναει απο μεσα του?

μολις ειχα κ αλλη αναλαμπη κ θυμηθηκα ενα κολπο που ειχε κανει ενα πανεπηστημιο ελληνικο, ειχε συνδεσει τον σωληνα της ταπας του ρεζερβουαρ με ενα μπετονι, ο βενζινας εβαζε κανονικα τη μανικα στην τρυπα κ γεμιζε κ ετσι μετρουσε αν εκλεβε ο βενζινας, κ η ερευνα ειχε ασχημα (για τους αγοραστες) αποτελεσματα. αυτο το κολπο νομιζω γινεται ευκολα στο μιατα αφου ο σωληνας της βενζινης πιανει με εναν σφικτηρα στην ταπα, βγαζεις τον εργοστασιακο, βαζεις εναν αλλο κ στην ακρη το μπετονι
αυτο το ειχε κανει και ο ευαγγελατος στις αποδειξεις πιο παλια με αναλογα αποτελεσματα...

March 10, 2011, 08:55:51 PMReply #67

Offline JDM

« Reply #67 on: March 10, 2011, 08:55:51 PM »
xenos :llol: :llol: :llol: καλά γ@μησες....

Φίλε JDM διάβασα και εγώ έκπληκτος αυτά που γράφεις. Έτσι είναι για μερικούς ο κόσμος, γ@μ@ς όπου σε παίρνει... είσαι πρατηριούχος και τον φοράς στον ανυποψίαστο πελάτη σου. Κατα αυτό τον τόπο λειτουργούν πολλοί στην Ελλάδα όπως λές και εσύ, δεν διαφωνώ... Το μαγικό όμως είναι οτι στην Ελλάδα αυτοί ΦΩΝΑΖΟΥΝ και ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ πρώτοι για τα πάντα. Για τα σχολεία που δεν έχουμε, τα νοσοκομεία που δεν δουλεύουν σωστά, το ΙΚΑ που εχει ουρες, αλλα και για ιδιωτικές υπηρεσίες φυσικά, τα ασφάλιστρα είναι ακριβά το ψωμί/γάλα/Freddo είναι ακριβά κ.ο.κ
Μαντεψε κάτι όμως, έχεις ενα τεράστιο μερίδιο ευθύνης αδελφέ, και εσύ και οι όμοιοί σου, και ξέρεις γιατί? Γιατι δεν τον φοράς μόνο στον πελάτη σου, που αμα σε καταλάβει δεν ξαναπατάει κιολας, αλλα τον φοράς στους ΠΑΝΤΕΣ, ελπίζω να καταλαβαίνεις το γιατί.

Έχε λοιπόν τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευγένεια να μη μας το πετάς έτσι κατάμουτρα αλλα και να μή κατηγορείς το κράτος. Το δικαίωμα στο τελευταίο το έχουμε όσοι είμαστε μέχρι Eurocent εντάξει απέναντί του.
η αληθεια ειναι πικρη ειτε την πεις με "τακτ" ειτε χυμα. Βασικα εχετε παρεξηγησει κατι, δεν εχω βενζιναδικο, ο πατερας με τον παππου μου ειχε πολυ πιο παλια, και μαλιστα ο πατερας μου αποχωρησε γιατι ο παππους μου εκλεβε και ο πατερας μου φοβοταν, και εκανε ξεχωριστη δουλεια, πλεον εχει δουλεια γραφειου.
Εγω αν ειχα το βενζιναδικο δεν θα εκλεβα απλα, θα ξεσκιζα Κ000λους, βλεπετε εχω παρει την λογικη του παππου ,και για οσους πεσετε να με φατε,τουλαχιστον εγω εχω τα @ρχιδι@ να το παραδεχτω και δεν κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου

March 10, 2011, 09:24:55 PMReply #68

Offline xenos

« Reply #68 on: March 10, 2011, 09:24:55 PM »

Yπάρχει κάτι αντίστοιχο αλλά είναι για πετρέλαιο θέρμανσης:

http://www.coralenergy.gr/inside.aspx?a_id=278
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/28f16f26-33c2-4d1e-b3c9-325210511bf5
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 10, 2011, 09:28:23 PMReply #69

Offline xenos

« Reply #69 on: March 10, 2011, 09:28:23 PM »

αυτο το ειχε κανει και ο ευαγγελατος στις αποδειξεις πιο παλια με αναλογα αποτελεσματα...

O ευαγγελάτος το είχε κάνει σε συνεργασία με το εμπ για τον τρόπο μέτρησης.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 10, 2011, 11:04:30 PMReply #70

Offline dimsabas

« Reply #70 on: March 10, 2011, 11:04:30 PM »
Και κάπου θα πρέπει να μπει μια τελεία σε αυτή την ιστορία. Τόσο από τον Γιώργο, που βλέπει ότι δε βρίσκει έρεισμα σε όσα πιστεύει και λέει αλλά συνεχίζει να προκαλεί, όσο κι από τους υπόλοιπους που φαίνεται ότι κάπου ξεχνούν τους καλούς τους τρόπους. Δεν υπάρχει λόγος να δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα, ο καθείς ας κρατήσει τα συμπεράσματά του για τον εαυτό του. Και για να συνεχίσουμε να συμβιώνουμε αρμονικά, το παρόν κλειδώνεται για όσο χρειαστεί.

March 11, 2011, 03:21:26 PMReply #71

Offline Ξάδελφος

« Reply #71 on: March 11, 2011, 03:21:26 PM »
Μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να παραθέσεις (κάνεις quote για τους λάτρεις της ελληνικής) το απόσπασμα στο οποίο φαίνεται να παίρνω τη θέση μιας από τις δύο πλευρές; Γιατί όσο κι αν διαβάζω το θέμα, το οποίο κακώς δεν έχει καθαριστεί, δεν μπορώ να διακρίνω κάποιον που να τάσσεται στο πλευρό του JDM.

Για να κανω quote (στη λατρεμενη ελληνικη) πρεπει το θεμα να ειναι ξεκλειδωτο ( προς ενημερωση σου).

"Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ξεβρωμίσουμε; Πιστεύω απόλυτα αυτό που λέει ο Γιώργος, ότι οι πρώτοι που έκλεισαν ήταν αυτοί που δεν έκλεβαν. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχαν θησαυρίσει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να έχουν τα αποθέματα να αντέξουν τη μείωση της ζήτησης.
Από εκεί και πέρα, όταν μια πόλη έχει 5 βενζινάδικα και τα 2 κλείσουν, τα υπόλοιπα 3 θα δουλέψουν μια χαρά, αφού όλοι θα πηγαίνουν σε αυτούς.
Επίσης, το να αφορίζουμε όλο τον κλάδο και να λέμε ότι καλά κάνουν και κλείνουν, δεν το βρίσκω σωστό. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τον ιδιοκτήτη που θησαύριζε εις βάρος μας, αλλά και τους 10 υπαλλήλους που ζούσαν από το βενζινάδικο κι οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο. Και συνήθως αυτοί την πληρώνουν χειρότερα, όπως θα την πληρώσουν χείριστα οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής αν κλείσει κι όχι ο Βγενόπουλος. Ανάγκη έχει; "

Δικα σου γραφομενα στο θεμα περι Βενζινοπωλων που κλειδωθηκε αφου  πρωτα σβυστηκαν ποστς που προλαβα να διαβασω (υποψιν).
Ενας ανθρωπως με στοιχειωδες IQ μπορει να ερμηνευσει τα συγκινητικα γραφομενα σου.

Δεν εχουμε να κανουμε με JDM εναντιον ολων και Ολοι εναντιων JDM , αλλα στο κατα ποσον μπορει ενας ανθρωπος με στοιχειωδη αξιοπρεπεια να δεχτει οτι τον κλεβουν και τον περνανε για μαλακα(αυνανα - για τους λάτρεις της ελληνικής) και οχι μονο αυτο αλλα να προσπαθουν να τον πεισουν οτι αυτο ειναι το σωστο απο πανω .
Τεσπα αν διαβασεις το θεμα που κλειδωθηκε και επιλεκτικα λογοκριθηκε θα καταλαβεις οτι το θεμα μπαζει απο θεμα ηθικης οπως μπαζουν και αλλα πολλα θεματα τα οποια με φαιδρα επιχειρηματα εχουν προσπαθησει κατα καιρους να παρουσιασουν ως νομιμα και ηθικα και με ελαφροτητα προσπεραστικαν .

Εκπληξη παντως μου κανει που προσεχεις το δευτερο σκελος και προσπερνας το πρωτο που εχει και την ουσια. :clap:

Πολλα θεματα θα επρεπε να ειχαν καθαριστει ή να σβυστει εντελως πριν παρουν στο λαιμο τους,καποιον ανυποψιαστο ενθουσιωδη ,αυτοι που τα γραφουν.

Δε θα επεκταθω αλλο,πολυ ασχοληθηκα,εχω και δουλεια,το διαλλειματακι των 5 λεπτων τελειωσε.

Καλη συνεχεια !

March 11, 2011, 03:51:53 PMReply #72

Offline JDM

« Reply #72 on: March 11, 2011, 03:51:53 PM »
εγω δηλαδη οταν παω στο βενζιναδικο και βαζω βενζινη τι κανουν νομιζεις μου την χαριζουν???εμενα δεν με κλεβουν??
απλα ξερω πως δεν προκειτε ποτε να διορθωθει αυτο γιατι ετσι απλα δεν υπαρχει τροπος.(ξερω το συστημα απο πολυ μεσα και το δεχομαι γιατι δεν υπαρχει τροπος να το αντιμετωπισεις) τωρα το αν θα ημουν εγω στην θεση τους που ειπα οτι θα εκλεβα το ειπα γιατι δεν γινονται ολα τοσο μπακαλικα οσο τα λενε οι ειδησεις, αν ξερετε 3 τροπους που τα βενζιναδικα κλεβουν εγω ξερω αλλους 20 τουλαχιστον. Και οι πολιτικοι μας κλεβουν αλλα ποιος δεν θα ηθελε απο εμας(που ειμαστε κατα τους) να ειναι πολιτικος????? οταν υπαρχει ενα συστημα που θησαυριζει ανενοχλητο εις βαρος του λαου γνωμη μου ειναι καλυτερα να εισαι μερος του παρα θυμα

March 11, 2011, 03:55:32 PMReply #73

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #73 on: March 11, 2011, 03:55:32 PM »
το τόπικ το καθάρισα από προσωπικούς χαρακτηρισμούς, τουλάχιστον όσους πρόλαβα να δω στα γρήγορα, ας το τσεκάρουν και οι μοντ μήπως μου χουν ξεφύγει πράγματα
Το ξεκλειδώνω και ας συνεχίσουμε τη συζήτηση σε κόσμιους τόνους, αν ξανά παρεκτραπεί το θέμα, απλα θα κλειδωθεί και θα μείνει ως reference

(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

May 03, 2011, 11:07:45 PMReply #74

Offline option-D

« Reply #74 on: May 03, 2011, 11:07:45 PM »
Να μη λέμε μόνο τα άσχημα..
Σήμερα το βράδυ έβαλα στη Shell Πρωτοπαπαδάκη & Ελ. Βενιζέλου (Γαλάτσι) 100 οκτανίων βενζίνη και δεν νομίζω να έχω ξαναδεί το αμάξι τόσο γρήγορο  :o
Τρομακτική διαφορά, πραγματικά.. Τέτοιο αποτέλεσμα ούτε από 95 οκτ. + torco δεν έχω δει..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"