Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 230650 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

March 05, 2011, 07:06:50 PM

Offline dimsabas

Μπράβο μας! Υγεία και φώτιση να έχουμε να κατοσταρίζουμε τα θέματα! :girlie:

Και για να εγκαινιάσω το νέο θέμα, υπάρχει κάποιος στη Βάρη που κάνει παραεισαγωγές Caterham με πινακίδες; :???: :???:
« Last Edit: March 05, 2011, 07:09:12 PM by dimsabas »

March 05, 2011, 09:22:41 PMReply #1

Offline mx5mk1

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #1 on: March 05, 2011, 09:22:41 PM »
Σαμπα,σε γρηγορες εκινησεις φρενο,γκαζι πατημενο στις 4,000,αφημα φρενου και εκτοξευση...

Καλά, είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ο μέσος κάτοχος DSG (60άχρονη συνταξιούχος σε Fabia 1.2 TSi π.χ.) θα κάνει όλα αυτά τα κόλπα σταματημένος σε ένα ΣΤΟΠ όπου πρέπει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό κενό και να φύγει γρήγορα; :llol: :llol: :llol:

Εισαι ποοοολυ λαθος...,το DSG ειναι μαγικο κιβωτιο,ξεκολα...
Αν μαθεις να το ξεκολας καλα,εισαι μπροστα απο αντιστοιχο χειροκινητο...

ο μέσος κατόχος DSG, η 60χρονη να εκμεταλευτεί το παραμικρό κενό και να φύγει γρήγορα?   :-\ :-\  

....από που να φύγει η 60χρονη?.... από τον μάταιο τούτο κόσμο εννοείς?      :llol:

March 05, 2011, 09:31:01 PMReply #2

Offline JDM

« Reply #2 on: March 05, 2011, 09:31:01 PM »
οχι  φιλε  το dsg  ειναι αργο  ,το πιο γρηγορο ειναι ο φιλος μου ο χρηστακης :P
ακομη ο τερμι και εγω αναρωτιομαστε πως γινετε να αλλαζεις ταχυτητα και να μην πεφτουν οι στροφες

March 06, 2011, 01:33:26 PMReply #3

Offline dimsabas

« Reply #3 on: March 06, 2011, 01:33:26 PM »
Porsche Cayman R.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πρώτον ότι η Porsche πουλάει ένα μοντέλο και-καλά ελαφρωμένο, αλλά το όφελος είναι μόλις 55 κιλά, από τα οποία τα 15 είναι ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα. Βέβαια, τα προσφέρει ως έξτρα χωρίς χρέωση (no cost option), αλλά τότε το όφελος περιορίζεται στα 40 κιλά. Τα οποία μπροστά στα 1.350 κιλάς μιας Cayman S είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Από την άλλη, δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι κλιματισμός και ηχοσύστημα ζυγίζουν μαζί 15 κιλά, τη στιγμή που σε ένα NBFL ζυγίζουν πάνω από 21. Και βέβαια, δε θα έχει καμία σχέση η απόδοση του κλιματισμού της Porsche με αυτόν του Miata ή τα δύο ηχοσυστήματα μεταξύ τους.

March 06, 2011, 01:51:43 PMReply #4

Offline Ξάδελφος

« Reply #4 on: March 06, 2011, 01:51:43 PM »
Porsche Cayman R.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πρώτον ότι η Porsche πουλάει ένα μοντέλο και-καλά ελαφρωμένο, αλλά το όφελος είναι μόλις 55 κιλά, από τα οποία τα 15 είναι ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα. Βέβαια, τα προσφέρει ως έξτρα χωρίς χρέωση (no cost option), αλλά τότε το όφελος περιορίζεται στα 40 κιλά. Τα οποία μπροστά στα 1.350 κιλάς μιας Cayman S είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Από την άλλη, δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι κλιματισμός και ηχοσύστημα ζυγίζουν μαζί 15 κιλά, τη στιγμή που σε ένα NBFL ζυγίζουν πάνω από 21. Και βέβαια, δε θα έχει καμία σχέση η απόδοση του κλιματισμού της Porsche με αυτόν του Miata ή τα δύο ηχοσυστήματα μεταξύ τους.

To παλιο αιρκοντισιον Westinhouse που ειχαμε στις αρχες του 80 σπιτι ζυγιζε 120 κιλα περιπου.ΤΟΥΟΤΟΜΙ σημερα ζυγιζει καμια 40 συνολο και ειναι πολυ πιο αποδοτικο.
Το παλιο ραδιοφωνο με λυχνιες που εχω σαν αντικα σπιτι ζυγιζει 25 κιλα μινιμουμ.-Το MP3 radio player που εχω στην τσεπη μου ζυγιζει γραμμαρια και εχει πολυ καλυτερη αποδοση.
Το βαρος δεν εχει να κανει με την αποδοση.

March 06, 2011, 07:27:50 PMReply #5

Offline dimsabas

« Reply #5 on: March 06, 2011, 07:27:50 PM »
Ναι, ορθόν! Απλά δεν περίμενα η Mazda να είναι τόσο πίσω. Ίσως πάλι να είναι και θέμα κόστους, που στην Cayman μπορεί να δικαιολογηθεί και στο Miata όχι. Αν κι όλα τα παραπάνω θα είχαν όντως νόημα, μόνο αν μιλούσαμε για NC, που είναι σύγχρονο μοντέλο. Γιατί όπως και να το κάνουμε, τα κιλά που λέω εγώ αναφέρομαι σε μοντέλο σχεδίασης 1998.

March 07, 2011, 12:25:04 PMReply #6

Offline kakwkei

« Reply #6 on: March 07, 2011, 12:25:04 PM »
Μπράβο μας! Υγεία και φώτιση να έχουμε να κατοσταρίζουμε τα θέματα! :girlie:

Και για να εγκαινιάσω το νέο θέμα, υπάρχει κάποιος στη Βάρη που κάνει παραεισαγωγές Caterham με πινακίδες; :???: :???:

Δημητρη, η αγγελια αυτη μου κινησε κ εμενα την περιεργια. Οπως κ αυτη αντιστοιχα, με διευθυνση Αναβυσσου ( :zalistika:):
 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1014818/

Θεωρω πως δεν προκειται για παρα-εισαγωγη επισημου Caterham, αλλα για ιδιο-κατασκευη αυτοκινητου τυπου Seven στην Ελλαδα ΜΕΤΑ απο παραγγελια του πελατη. Κ κατα πασα πιθανοτητα το σασι κ τα μερη του δεν θα ειναι Caterham, αλλα κατι πολυ πιο φτηνο, τυπου Robin Hood (http://www.greatbritishsportscars.com/) κλπ. Τωρα το πως βγαζουν πινακιδες, τροποι υπαρχουν (μεσω Ολλανδιας ή Αγγλιας κλπ), αλλα με αυξημενο κοστος. Βεβαια αν ισχυει η υποθεση μου, η κατασκευη του αυτοκινητου θα του στοιχισει ενα μικρο μερος της τιμης που το πουλαει, οποτε κ παλι το εκτελωνιζει κ του μενει κ ενα μεγαλο κερδος. (π.χ στα Robin Hood, τα kit για την κατασκευη του 7 ξεκινουν απο 1795 λιρες, ενω το Zetek kit κοστιζει 4.500 λιρες -> http://www.greatbritishsportscars.com/Custom/index.cfm Βαλε κ ενα μικρο κοστος για το donor car, κ καταλαβαινεις οτι το κερδος του θα ειναι πολυ μεγαλο ετσι κ αλλιως.)
Elise S2? Sold....
and now what??

March 07, 2011, 02:32:55 PMReply #7

Offline dimsabas

« Reply #7 on: March 07, 2011, 02:32:55 PM »
Όντως, πρόκειται για GBS κι όχι για Caterham. Και πάλι όμως, το να μπορείς να αγοράσεις ένα κλώνο Caterham με 25Κ καινούριο και με πινακίδες, το οποίο θα γαζώνει οτιδήποτε τετράτροχο κινείται στους δρόμους (175 ίπποι, 470 κιλά) ή να δώσεις 32Κ και να έχεις 200πολλά άλογα στα ίδια κιλά, δεν είναι καθόλου άσχημα.

Από την άλλη, είδα το διαφημιστικό της νέας Μ5.
The new BMW M5. First glimpse.

Τι έχουν πάθει όλοι και πάνε στα χιόνια; Μετά την Ferrari FF, τώρα η Μ5.

March 07, 2011, 03:46:48 PMReply #8

Offline kakwkei

« Reply #8 on: March 07, 2011, 03:46:48 PM »
Όντως, πρόκειται για GBS κι όχι για Caterham. Και πάλι όμως, το να μπορείς να αγοράσεις ένα κλώνο Caterham με 25Κ καινούριο και με πινακίδες, το οποίο θα γαζώνει οτιδήποτε τετράτροχο κινείται στους δρόμους (175 ίπποι, 470 κιλά) ή να δώσεις 32Κ και να έχεις 200πολλά άλογα στα ίδια κιλά, δεν είναι καθόλου άσχημα.

Γιαυτό σου λεω. Οσον αφορα τα Sevens, το ειχα ψαξει αρκετα, γιαυτο κ ανεφερα τα στοιχεια του προηγουμενου μου ποστ. Παντως, το οτι κοτσαρει το ονομα της Caterham στην αγγελια αποτελει σαφη παραπληροφορηση, κ τα 25-32κ που ζηταει σιγουρα ειναι παρα παρα πολλα. 

Εδω διαφωνω κ μαζι σου Δημητρη, με 25-30 φερνεις κανονικο Westfield οριτζιναλ κ με πινακιδες. Κ ουτε να μπλεξεις με ελληνικη κατασκευη αμφιβολου ποιοτητας ουτε τπτ.

Elise S2? Sold....
and now what??

March 07, 2011, 08:19:41 PMReply #9

Offline zerbos

« Reply #9 on: March 07, 2011, 08:19:41 PM »
Κοιταζωντας το σιτε της westfield: http://www.westfield-sportscars.co.uk/donorkit.html
Μπορεις να χρησιμοποιησεις σαν donor car ενα μχ5 μκ1 προ 1995 και λογικα να κερδισεις πολλα σε χρηματα! Δεν ειν κακο......
2004 NBfl Sporty

-No, a soshinoya badge does not make you JDM. But it does show that you're an enthusiast-.

March 07, 2011, 08:33:00 PMReply #10

Offline dimsabas

« Reply #10 on: March 07, 2011, 08:33:00 PM »
Ρε παιδιά, καλά όλα αυτά; Αλλά με τις πινακίδες τι γίνεται; Λευτέρη, τα 25-30Κ που λες για Westfield αφορούν καινούριο μοντέλο ή δεκαετίας; Και πώς θα πάρει πινακίδες; Με άπειρο προσωπικό αγώνα ή υπάρχει κάποια οργανωμένη αντιπροσωπεία;

March 13, 2011, 12:14:27 PMReply #11

Offline Basilmx5

March 17, 2011, 02:57:30 PMReply #12

Offline gabi_haros

« Reply #12 on: March 17, 2011, 02:57:30 PM »
Πέρα από τι λέει το ίντερνετ, πάνε δυο χρόνια που μου είχαν βεβαιώσει ανεπίσημα από την άλφα ρομέο,
τοσο την επαναφορά των κλασικών ονομάτων, όσο και τη δημιουργία ενός πισωκίνητου κουπέ.

Δεν θα είναι σίγουρα φτηνή, αλλά με έτοιμο κινητήρα το κόστος δεν θα είναι τραγικό...

Προς το παρών από την επίσημη Alfa romeo, με την οποία μιλάω συχνά πυκνά μιας και είμαι υπεύθυνος για τη διαφήμιση της ελληνικής αντιπροσωπείας, διαψεύδονται και τα δύο μιλούσα προχτες με την armando testa.
(και η πίσω κίνηση και η ακριβή τιμή της)

March 17, 2011, 03:20:58 PMReply #13

Offline nmwisima

« Reply #13 on: March 17, 2011, 03:20:58 PM »
Πέρα από τι λέει το ίντερνετ, πάνε δυο χρόνια που μου είχαν βεβαιώσει ανεπίσημα από την άλφα ρομέο,
τοσο την επαναφορά των κλασικών ονομάτων, όσο και τη δημιουργία ενός πισωκίνητου κουπέ.

Δεν θα είναι σίγουρα φτηνή, αλλά με έτοιμο κινητήρα το κόστος δεν θα είναι τραγικό...

Προς το παρών από την επίσημη Alfa romeo, με την οποία μιλάω συχνά πυκνά μιας και είμαι υπεύθυνος για τη διαφήμιση της ελληνικής αντιπροσωπείας, διαψεύδονται και τα δύο μιλούσα προχτες με την armando testa.

Εγώ δεν είπα ότι θα ειναι ακριβή, το αντίθετο είπα. Για την πίσω κίνηση τι να σου πω, έτσι μου είπαν τότε.
Κρίμα πάντως να βγάλουν πάλι καμιά μπροστοκίνητη σουπα σαν τη GT...

March 17, 2011, 03:26:52 PMReply #14

Offline gabi_haros

« Reply #14 on: March 17, 2011, 03:26:52 PM »

Εγώ δεν είπα ότι θα ειναι ακριβή, το αντίθετο είπα. Για την πίσω κίνηση τι να σου πω, έτσι μου είπαν τότε.
Κρίμα πάντως να βγάλουν πάλι καμιά μπροστοκίνητη σουπα σαν τη GT...

Αν και θα έπρεπε να υπερασπίζω την μάρκα που με μισθοδοτεί, ήταν σούπα όντως, πανέμορφη αλλά σούπα.
Πάντως η jul. με το καινούργιο-γλήγολο μοτέρ, ξεπέρασε τις προσδοκίες, και τις δικές μου αλλά και όσων την "στίψαμε" πριν κανένα μήνα όταν την είχα πάρει για test από τη δουλειά.