Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 229973 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

March 29, 2012, 02:54:25 AMReply #1485

Offline simkoz

Re: Lipton Ice Tea [#2]
« Reply #1485 on: March 29, 2012, 02:54:25 AM »
Να συμπληρώσω πως είναι και επικίνδυνος κουβάς.
Όταν το πρώτο-οδήγησα, είχα ενθουσιαστεί με το κράτημά του.
Αργότερα και μετά από αρκετή πίεση, το πρώτο γλίστρημα κόντεψε να είναι και το τελευταίο...
Εκεί που νόμιζα πως το είχα, τσουπ έδινε μια και δεν ήθελε να ξανάρθει.
Αυτή η ακραία συμπεριφορά, θεωρώ πως είναι μόνο για ράλι (δίκαιο το όνομα του) και αναβάσεις.
Στις δε αναβάσεις (φουρκέτες) τράβαγα μεγάλο ζόρι από την έλλειψη υδραυλικού τιμονιού.
Έχουν περάσει 3 ραλύ απ' τα χέρια μου. Και τα τρία τα άλλαξα σε ελάχιστο χρόνο.
Το πρώτο σε 13 μήνες (1,3), το δεύτερο (1,6) σε 24 και το τρίτο 16v σε μέρες.
Πάντα έψαχνα την παραπάνω δύναμη που θα το έκανε να έχει δύναμη μέσα στη στροφή, για να το βγάλει έξω απ' αυτή με ασφάλεια. Μάταια...
Δεν υπήρχε κάτι που να με κάνει να τα αγαπήσω, όχι σε μένα τουλάχιστον που δηλώνω πως ο μεγάλος μου έρωτας (εκτός mx5) ήταν το Uno turbo.
Το Uno turbo και εγώ το ονειρευόμουνα πιτσιρικάς αλλά ήταν εκτός πραγματικότητας για μένα, έμεινα στην ακριβώς αντίθετη όχθη του Tipo 1.1, 55 άλογα αλλά έστριβε αρκετά καλά.
έχω οδηγήσει το ραλύ το 1.3 και παρότι γύριζε δεν μου φάνηκε πολύ απότομο και ας μην ήμουν έμπειρος τότε. Μπορεί να μην πήγαινα πάρα πολύ γρήγορα, αλλά όταν γύριζε θυμάμαι ήταν εύκολος ο έλεγχος.
Το  Saxo VTS μετα 120 άλογα το είχε ο κολλητός μου για καιρό και είχε βελτιώσεις ΦΠΕ και ανάρτηση. Απίστευτες διαδρομές, ταχύτητες, ευέλικτο. Πραγματικά το αγαπήσαμε αυτό το αμάξι (τελικά ο αδερφός του κολλητού το αντάλαξε με Skoda Octavia ή Superb)
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

March 29, 2012, 07:31:44 AMReply #1486

Offline Στέλιος - fess

« Reply #1486 on: March 29, 2012, 07:31:44 AM »
Ενω τα impreza 2.0GT πηγαιναν πισω. Την πρωτη φορα που το ειδα live οδηγουσα μοτοσυκλετα και περιμενα σ ενα φαναρι στη Βαρκιζα.
Αναψε πρασσινο ξεκινησα χαλαρα,πλακωνει ο τυπος το ιμπρεζα  και νομιζα οτι οι τροχοι του πεταγαν πανω τα χαλικια απ την πισσα.
Μην κοιτας τωρα που τα 220αλογα για πολλους ειναι τιποτα... εκεινες τις εποχες μετρουσαν.
218 είχαν τα impreza ξάδελφε, αλλά ήταν πολύ ελαφριά.
Και με τρομερή τετρακίνηση που σε άφηνε να ντριφτάρεις για πάντα...
Ακόμα και τώρα πάνε καλά.
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

March 29, 2012, 09:41:14 AMReply #1487

Offline Ξάδελφος

« Reply #1487 on: March 29, 2012, 09:41:14 AM »
Τι ηταν αυτο?

ξέρεις πως λειτουργεί ο πίσω άξονας στα 106 έτσι?   

Συρματοσχοινα εννουσες τις ραβδους στρεψης?
Ο τροχος εμενε στον αερα γιατι οταν κρεμαγε η ραβδος φορτιζοταν ,οπως κανει και οταν συμπιεζεται.Λανθασμενα πολλοι αυτο το οπτικο εφε παλευαν να το κανουν με χοντρες αντιστρεπτικες σε αμαξια με ανεξαρτητες αναρτησεις.

Ραβδους στρεψης ειχαν και τα Simca Talbot και Simca-Matra ,μπροστα αλλα στο διαμηκη αξονα τ αυτοκινητου   και στριβαν πολυ καλα.

Αυτα τα σαξοραλλα ηταν πολυ πιο φιλικα με τα 14αρια ζαντολαστιχα(νομιζω 185/60-14 φορουσαν.

Ενα αλλο αμαξι που ειχα οδηγησει αλλα με ειχαν κανει και πολλες βολτες ηταν εκεινο το παλιο Seat Toledo 101hp.
Eστριβε πολυ καλα! Σηκωνε κι εκεινο τον εσωτερικο τροχο στον αερα.

March 29, 2012, 10:12:43 AMReply #1488

Offline mx5mk1

« Reply #1488 on: March 29, 2012, 10:12:43 AM »
Τι ηταν αυτο?

ξέρεις πως λειτουργεί ο πίσω άξονας στα 106 έτσι?   

Συρματοσχοινα εννουσες τις ραβδους στρεψης?
Ο τροχος εμενε στον αερα γιατι οταν κρεμαγε η ραβδος φορτιζοταν ,οπως κανει και οταν συμπιεζεται.Λανθασμενα πολλοι αυτο το οπτικο εφε παλευαν να το κανουν με χοντρες αντιστρεπτικες σε αμαξια με ανεξαρτητες αναρτησεις.

Ραβδους στρεψης ειχαν και τα Simca Talbot και Simca-Matra ,μπροστα αλλα στο διαμηκη αξονα τ αυτοκινητου   και στριβαν πολυ καλα.

Αυτα τα σαξοραλλα ηταν πολυ πιο φιλικα με τα 14αρια ζαντολαστιχα(νομιζω 185/60-14 φορουσαν.

Ενα αλλο αμαξι που ειχα οδηγησει αλλα με ειχαν κανει και πολλες βολτες ηταν εκεινο το παλιο Seat Toledo 101hp.
Eστριβε πολυ καλα! Σηκωνε κι εκεινο τον εσωτερικο τροχο στον αερα.

Γιώργο, δεν εννοούσα τις ράβδους στρέψης....

όταν έλεγα συρματόσχοινα εννοούσα.... συρματόσχοινα τα οποία ξεκινούσαν από μέσα από το φρένο και κατέληγαν στο κοντινότερο σημείο του σασί ακριβώς από πάνω......

με αυτό τον τρόπο με την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ

March 29, 2012, 10:19:37 AMReply #1489

Offline mx5mk1

« Reply #1489 on: March 29, 2012, 10:19:37 AM »
^ συνέχεια από το παραπάνω .....     ;D

με αυτό τον τρόπο με την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ κίνηση του τιμονιού ο πίσω εσωτερικός τροχός ήταν στον αέρα, κάνοντας το αυτοκίνητο να στρίβει σαν τρένο, με απίστευτη αμεσότητα και χωρίς κλίσεις πίσω    (το πρόβλημα βέβαια ήταν ότι είχε απίστευτα απότομες υπερστροφικές τάσεις στο άφημα του γκαζιού ή στο τσίμπημα του φρένου...  μπορούσες πανεύκολα να ρυθμίσεις τη συμπεριφορά αρκεί να μην έπρεπε να κάνεις φρενάρισμα πανικού/ανάγκης  (πχ παππούς μπροστά σου σε στροφή.....) 
-> αν είχε οδηγήσει ποτέ κανείς 106 με συρματόσχοινα πίσω θα το είχε γράψει.....  είναι εμπειρία πάντως αλλά μακριά από δημόσιους δρόμους.......

καλημέρα σε όλους  :-*

March 29, 2012, 10:36:02 AMReply #1490

Offline Ξάδελφος

« Reply #1490 on: March 29, 2012, 10:36:02 AM »
Ωραια κουβεντα αυτη αλλα θα επρεπε να την ειχαμε κανει στο Συζητηση περι αλλων αυτοκινητων.

March 29, 2012, 10:43:22 AMReply #1491

Offline mx5mk1

« Reply #1491 on: March 29, 2012, 10:43:22 AM »
 :good:

March 29, 2012, 01:43:30 PMReply #1492

Offline giannisnaoussa

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #1492 on: March 29, 2012, 01:43:30 PM »
Ωραια κουβεντα οντως  :good:

Αντε τωρα που θα ρθω Ελλαδα παλι θα παρω βολτα το ραλλακι μου... με εφτιαξες... ευτυχως το χει παρει φιλος...  :exaclty:

March 29, 2012, 02:23:20 PMReply #1493

Offline heras

« Reply #1493 on: March 29, 2012, 02:23:20 PM »
Εχουν περασει απ τα χερια μου 2 rallye (13αρι και 16αρι) και 2 Punto Gt....Συμφωνω 100% με fess και Ξαδελφο. Να συμπληρωσω μονο οτι για χρηση δρομου το καλυτερο σετ απ ηταν το εργοστασιακο...ουτε πιτες χαμηλωματα ουτε 15αρες ουτε group n αμορτισερ ουτε τιποτα....βαζοντας ολα αυτα το rallye γινοταν ακομα πιο επικινδυνο. Και προσωπικα ηταν πολλες οι φορες που επρεπε λογω εμποδιων να χρειαστει να φρεναρω ή να αφησω πανω στη στροφη στην επαρχια που κινουμουν....και δεν εχω τρομαξει περισσοτερο μ αυτα τα αυτοκινητα, τωρα πια δεν θελω να τα βλεπω. Η αληθεια ειναι ομως οτι με βοηθησαν στο να ακονισω καλα τα αντανακλαστικα μου

Αντιθετα το punto gt ηθελε αλλαγες σε τροχους και αναρτηση....εμενα ειχε ολα αυτα συν μπαρες και αντιστρεπτικες και εμπαινε τρενο....τα ειχα ευχαριστηθει πιο πολυ απ τα rallye. Καλυτερο σαν overall αυτοκινητο με αυτες τις αλλαγες και με επικα φρενα
ΜΚ 1,5

March 29, 2012, 02:56:02 PMReply #1494

Offline nmwisima

« Reply #1494 on: March 29, 2012, 02:56:02 PM »
1.6 (με γυαλιστερο ταμπλο η χωρις δεν ηξερε να μου πει, αν σε ενδιαφερει).
Αχιλλεα αγωνιστικο η δρομου ειναι αυτο που λες? 

Δρόμου. Αλλά μιλάμε τώρα για το 2007-2008. Ήταν το πρώτο μονοπετάλουδο στη χώρα με απόδοση 4πετάλουδου (έως τότε)

Τώρα υπάρχουν πολλά και όπως είπαν και τα παιδιά αρκετά δυνατότερα.

Α.

March 29, 2012, 04:18:08 PMReply #1495

Offline ELTASSOS

« Reply #1495 on: March 29, 2012, 04:18:08 PM »
H έλλειψη α/κ είναι ΚΑΙ ασφάλεια.
Δεν ασχολείσαι όταν οδηγείς με τους διακόπτες και να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία ή που να πηγαίνει ο αέρας οπότε δεν αποσπάται η προσοχή σου από το δρόμο.

Το να σου σκάσει, για παράδειγμα, μπάμπουρας στη μούρη, από το ανοιχτό παραθύρι, φαντάζομαι ότι δεν το βάζουμε κάπου στη συζήτηση..   :good:
(νομίζω, όλοι μας έχουμε δει τί γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, που ο οδηγός προσπαθεί με κάποιο τρόπο, να βγάλει όξω το ζωντανό..  :llol:
Ούτε εμένα θα με ένοιαζε αν ένα καθαρό αμάξι δεν είχε A/C, αλλά μη το κατατάξουμε στα αξεσουάρ πολυτελείας..  :yawn:

..αν και οταν δουλευει το α/κ πρεπει το παραθυρο να ειναι λιγο ανοιχτο (ολοι το ξερουν αυτο εστω και εμπειρικα)..οποτε δημιουργειται ρευμα βεντουρι που τραβαει-ρουφαει τον μπαμπουρα υποχρεωτικα μεσα...
και δεν εχει απο που να βγει μετα...το ζουζουνακι

March 29, 2012, 04:23:00 PMReply #1496

Offline dimag4

« Reply #1496 on: March 29, 2012, 04:23:00 PM »
απο τη στιγμη που δουλευει το α/κ και το παραθυρο ειναι λιγο ανοιχτο, το ρευμα ειναι προς τα εξω...
το στρωνω...
Αν θες να γινει κατι σωστα, καντο μονος σου
The secret of getting ahead is getting Started
http://www.youtube.com/user/thedimag4
https://www.facebook.com/thedimag4
https://www.patreon.com/thedimag4

March 29, 2012, 04:23:27 PMReply #1497

Offline ELTASSOS

« Reply #1497 on: March 29, 2012, 04:23:27 PM »
Eγω το a/c το καλοκαιρι δεν το χρησιμοποιω σχεδον ποτε (εκτος απ τη σπανια περιπτωση να ειμαι μποτιλιαρισμενος στο κεντρο καταμεσημερο και αυτο για λιγη ωρα)....με ενοχλει αυτος ο ψυχρος αερας
Αντιθετα το χρησιμοποιω συνεχεια το χειμωνα για να ξεθολωνω αμεσα τα τζαμια

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ

March 29, 2012, 04:31:33 PMReply #1498

Offline ELTASSOS

« Reply #1498 on: March 29, 2012, 04:31:33 PM »
απο τη στιγμη που δουλευει το α/κ και το παραθυρο ειναι λιγο ανοιχτο, το ρευμα ειναι προς τα εξω...
....

εν κινησει..?...ρευμα προσ τα εξω...? (δεν εννοω απο τα φυσητηρια αλλα απο το παραθυρο).Και γιατι τα κοριτσια μαζευουν τα μαλλια τους..?...το α/κ ρουφαει αερα απο το εσωτερικο τον ψυχει και τον επανακυκλοφορει στεγνωνοντας τον (αφαιρει υγρασια=ανθυιγεινο), και επιτεινει το θεμα. Ειναι ΟΚ για 10 φορες το χρονο που πραγματικα χρειαζεται-δεν αντιλεγω- το κουβαλας ομως 365 και ισως το χρησιμοπουμε και αλλες 50 και οταν δεν χρειαζεται...

March 29, 2012, 05:21:27 PMReply #1499

Offline ELTASSOS

« Reply #1499 on: March 29, 2012, 05:21:27 PM »

Γραφεις... "και ΜΤΧ ειναι και πιο φθηνο και πιο καλοστημενο χωρις α/κ "
Ναι σωστα η special εκδοση χωρις το AC εχει αλλα αμορτισερ και ελατηρια....
Φανταζομαι χιουμορ κανεις γι αυτο και δε συνεχιζω .
....μα το συστημα διευθυνσης/αναρτησης, νομιζω, δεν ειναι ασχετο απο το βαρος και την κατανομη του καθως και απο τις μετατοπισεις αυτου...

Τεσπα καταλαβαινω την αγωνια σου να διωξεις ενα αμαξι χωρις AC...Πιο πολυ αγωνια εχουν αυτοι που ψαχνουν NC με 5 χιλιαδες και ας μην εχει ροδες. Δεν υπαρχει καμμια αγωνια /λογο να το διωξω διοτι εχω και ΜΧ5 με A/C. Για αυτο τα εχω βγαλει και τα 2 στο κλαρι-οποιο φυγει πρωτο. Δεν με ενοχλει καθολου η ελειψη του Α/Κ....ισα-ισα δεν θα μου το παιρνει η συζυγος. απλα η συζυγος βολευεται στην καθημερινοτητα καλυτερα με ενα κουβα. Στο κατω κατω αν αυτο ηταν το θεμα θα εβαζα α/κ και θα επαιρνα τα λεφτα μου πισω με την αυξημενη τιμη πωλησης, η σε αυτη την τιμη που το δινω μπορει ο αγοραστης να το βαλει οποτε θελει κανοντας κουμαντο στα λεφτα του, οπως εκανες και εσυ...οποτε μη βγαζεις συμπερασματα ετσι ευκολα

Καλη επιτυχια! ΤHANX

ελπιζω να μην κλαις τα ευρω που εδωσες για το a/c...εκτος αν κυκλοφορεις ΜΟΝΟ τα καλοκαιριατικα μεσημερια με ΚΑΥΣΩΝΑ, οποτε εισαι αρχοντας...(ο καλυτερος τροπος να μην κλαψεις τα λεφτα σου ειναι να μη τα δωσεις ΠΟΤΕ¨Τασσος") :tease: