Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 240814 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

March 28, 2012, 10:54:19 PMReply #1455

Offline lathreos

Re: Lipton Ice Tea [#2]
« Reply #1455 on: March 28, 2012, 10:54:19 PM »
Με τον ροτρεξ ειχα πατησει με τεσσερα διαφορετικα rally. Το πρωτο πατημα ηταν με ενα rally 160 αλογα και 100 αλογα νιτρα.Η συμφωνια ηταν να μην βαλει καθολου τα νιτρα και να παμε 400m. Πατησαμε την πρωτη μερα που ειχα βαλει τον ροτρεξ με το προγραμα (λαθος μεγαλο).Δεν ηξερα το αμαξι πως ξεκινουσε που εδινε την δυναμη του, με ενα δισκο-πλατο που μας χαιρετησε την επομενη μερα που πατησα με ενα golf 2,9 εξακυλινδρο και με λαστηχα γιοκογλυστρα.Ο οδηγος του rally εξπερ του συγγεκριμενου αμαξιου,ο Αιμιλιος τον ξερει.Παταμε,πρωτη-δευτερα κατω,βρηκα πρόσφυση στην τριτη με αυτα και αυτα το ραλλυ ηταν ιδη δυο-τρία αμαξια μπροστα.Με το που βαζω τριτη άρχισα και τον καταπινα,το αμαξι μου ηταν πολυ δυνατοτερο απο το ραλλυ αλλα προλαβε και τερματησε πρωτος. Μετα που καταβηκαμε να μιλησουμε του ειπα να ξαναπαμε αλλα δεν δεχτηκε ,ομως παραδέχτηκε οτι το αμαξι μου ηταν σφεντονα και οτι με εβλεπε απο τον καθρεφτη να πλησιάζω και οτι αν πηγαίναμε μεγαλύτερη αποσταση θα του εφευγα.
Δευτερο πατημα ηταν με ενα φιλο που φοραει την μεγαλη σκουπα, εξατμιση, εκεντροφορους και προγραμα.Το αμαξι το υπολογίζουν γυρω στα 145-150 αλογα και δεν ειχαμε καμια επαφη.
Καμια επαφη δεν ειχα επισης με το τριτο ραλλυ με φιλτρο εξατμιση.
Τεταρτο πατημα ηταν ενα κιτρινο ραλλυ που το πετυχα στον δρομο και απο οτι εμαθα ειναι γυρω στα 170 με κοφτη στις 8500σαλ.Το αμαξι μου ηταν αθορυβο μπροστα του.Το ακουγες και σκυλιαζε αλλα σε καθε ευθεια του ανοιγα αλλα οχι τοσο γρηγορα.
Τα ραλλυ ειναι οπλα και στις στροφες αλλα και στις ευθειες. Αμα τα αδειασεις κατεβενουν στα 700 κιλα μπορει και παρακατω και στριβουν σαν τρενο. Δεν ειναι τυχαίο που σε ολες τις αναβασεις τα βλεπεις κατα δεκαδες.
Αλλα κατα τα αλλα ειναι ενας κουβας και μισος  :P
« Last Edit: March 28, 2012, 10:57:19 PM by lathreos »
Mx5 1,6 stock
Piaggio X9 210 malossi :P
Yamaha R1 '05

March 28, 2012, 11:10:21 PMReply #1456

Offline Ξάδελφος

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #1456 on: March 28, 2012, 11:10:21 PM »
EΛΤΑΣΣΟ οταν λεω με και χωρις AC δεν εννοω οταν ειναι κομπλαρισμενο ή οχι.Νομιζα οτι  δε χρειαζεται εξηγηση αυτο.
Το εγραψα και ημουν σαφης...
" Τ αμαξι το ειχα παρει χωρις AC.Πριν τρια χρονια τοποθετησα καινουργιο ΑC. T αμαξι το ερωτευθηκα! Πλεον δεν οδηγουσα αλλο αμαξι ενω πριν συνεχως το αφηνα για καποιο με AC...στον καυσωνα η στα δυσκολα
Moυ λεγαν ολα αυτα τα ταχα αρνητικα αν βαλω AC(τιμονι,βαρος,ζυγισμα,μπλα μπλα μπλα). Τριχες.

Προαφανως εννοω το βαρος του AC και τις επιπτωσεις του.

Γραφεις... "και ΜΤΧ ειναι και πιο φθηνο και πιο καλοστημενο χωρις α/κ "
Ναι σωστα η special εκδοση χωρις το AC εχει αλλα αμορτισερ και ελατηρια....
Φανταζομαι χιουμορ κανεις γι αυτο και δε συνεχιζω .

Τεσπα καταλαβαινω την αγωνια σου να διωξεις ενα αμαξι χωρις AC...
Ισως να εισαι τυχερος και να βρεις καποιον που συμμεριζεται τις αποψεις σου και δε θελει αυτο το ενοχλητικο γκαντζετακι στ αμαξι που θ αγορασει.
 Ακομη μπορει να φανεις τυχερος και καποιος που συμμεριζεται τις αποψεις σου να πεταξει απο το δικο του το AC,να το παρεις εσυ να το εγκαταστησεις και να το πουλησεις πιο ευκολα τ αμαξι σου.
Καλη επιτυχια!
« Last Edit: March 28, 2012, 11:15:10 PM by Ξάδελφος »

March 28, 2012, 11:25:51 PMReply #1457

Offline Στέλιος - fess

« Reply #1457 on: March 28, 2012, 11:25:51 PM »
Να συμπληρώσω πως είναι και επικίνδυνος κουβάς.
Όταν το πρώτο-οδήγησα, είχα ενθουσιαστεί με το κράτημά του.
Αργότερα και μετά από αρκετή πίεση, το πρώτο γλίστρημα κόντεψε να είναι και το τελευταίο...
Εκεί που νόμιζα πως το είχα, τσουπ έδινε μια και δεν ήθελε να ξανάρθει.
Αυτή η ακραία συμπεριφορά, θεωρώ πως είναι μόνο για ράλι (δίκαιο το όνομα του) και αναβάσεις.
Στις δε αναβάσεις (φουρκέτες) τράβαγα μεγάλο ζόρι από την έλλειψη υδραυλικού τιμονιού.
Έχουν περάσει 3 ραλύ απ' τα χέρια μου. Και τα τρία τα άλλαξα σε ελάχιστο χρόνο.
Το πρώτο σε 13 μήνες (1,3), το δεύτερο (1,6) σε 24 και το τρίτο 16v σε μέρες.
Πάντα έψαχνα την παραπάνω δύναμη που θα το έκανε να έχει δύναμη μέσα στη στροφή, για να το βγάλει έξω απ' αυτή με ασφάλεια. Μάταια...
Δεν υπήρχε κάτι που να με κάνει να τα αγαπήσω, όχι σε μένα τουλάχιστον που δηλώνω πως ο μεγάλος μου έρωτας (εκτός mx5) ήταν το Uno turbo.
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

March 28, 2012, 11:27:35 PMReply #1458

Offline Mikekir

« Reply #1458 on: March 28, 2012, 11:27:35 PM »
Στις Σέρρες που έχουμε δεδομένα από Performance Box από πολλά παιδιά φαίνεται να είναι πολύ γρήγορα και για να τα πιάσει ένα miata σε επιδόσεις θα πρέπει να έχει αρκετά παραπάνω άλογα.

Η διαφορά βάρους και οι λιγότερες απώλειες στη μετάδοση βοηθούν δραματικά τα Rallye να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τα δικά μας.
Racecraft, track ready?
I can say I'm looking forward to something more planted and stable

March 28, 2012, 11:33:40 PMReply #1459

Offline Ξάδελφος

« Reply #1459 on: March 28, 2012, 11:33:40 PM »
Σιγουρα ειναι απο τα πλεον ιδανικα σε πιστες και αναβασεις  αλλα στον δημοσιο δρομο τα πραγματα ειναι αλλιως μπορει να γινει μπελας.

Το οτι τα σαξοραλα κρατανε καλα στις στροφες ειναι η μιση αληθεια.
Η αλλη μιση ειναι οτι κρατανε καλα ,γιατι λογω πισω αναρτησης(ραβδοι στρεψης)και τα χαρακτηριστικα παθητικης τετραδιευθυνσης πετανε κωλο(υπερστρεφουν).Το κακο ειναι οτι υπερστρεφουν με το αφημ ατου γκαζιου ή στο φρενο πανω στη στροφη που,οταν δε μπορεις να σανιδωσεις,αν πχ μπροστα υπαρχει εμποδιο,φερνεις τετ α κε για πλακα.Τα ιδια εκανε και η Xsara 1.6 VTS .Μαλλον δεν ειναι τυχαιο οτι η Peugeot-Citroen δε συνεχισε αυτον τον πισω αξονα.

Το ραλλυ το 1.3 μ αρεσε πολυ ,μ ολες τις παραξενιες του. Τα ραλυ 1.6 και τα Σαξο δεν τα γουσταρισα ποτε.
Παντα προτιμουσα τα Punto GT!

March 28, 2012, 11:35:17 PMReply #1460

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1460 on: March 28, 2012, 11:35:17 PM »
.............που δηλώνω πως ο μεγάλος μου έρωτας (εκτός mx5) ήταν το Uno turbo.
Τι όργανα ήταν εκείνα,τι ταπετσαρίες,τι να λέμε......Άλλες εποχές
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

March 28, 2012, 11:43:43 PMReply #1461

Offline Ξάδελφος

« Reply #1461 on: March 28, 2012, 11:43:43 PM »
Καποτε ειχε περασει απο την οικογενεια ενα Renault5 Alpine Τurbo .Θυμαμαι τον πατερα μου χρονια μετα να μιλα με ενθουσιασμο γι αυτο και να λενε με ενα φιλο που ειχε το Uno turbo οτι το ρενο ηταν πιο γρηγορο και εστριβε πολυ καλυτερα!
Δυστυχως δεν το προλαβα εγω.Πρινβγαλω διπλωμα ειχε πουληθει. :'(

March 28, 2012, 11:46:40 PMReply #1462

Offline Στέλιος - fess

« Reply #1462 on: March 28, 2012, 11:46:40 PM »
Ακριβώς. Την πρώτη φορά που την πάτησα, τάπα 2η χτυπάω κόφτες...
Πως μπόρεσα και έβαλα 3η μέσα στη στροφή (Χαμοστέρνας, κάτω απ' την Πειραιώς στο τούνελ...με κατεύθυνση Κων/λεως εν έτη 1995) γυρισμένος με το πλάι και τρικάβαλος ακόμα δεν έχω καταλάβει. Σίγουρα δε μπορώ να το ξανακάνω τώρα στα 40+ μου...

Ηλία το Uno έσκιζε κ...λους και καρδιές.
Πέρασε απ' τα χέρια μου από το 92 μέχρι το 95 και το είχα καταευχαριστηθεί.
Ήταν το πρώτο που πλήρωσα μόνος μου και το λάτρευα.
Το είχα και παιδικό άχτι από το 1985 που είχα αντιληφθεί την αυτοκινητιστική μου υπόσταση :llol:
Koni - eibach - αντιστρεπτικές, 14άρες, λίγη πίεση και ακόμα προσπαθώ να χωνέψω τις 3.30 ώρες Αθήνα - Θεσσαλονίκη που έκανα τότε. :guns:

Γιώργο με τα 5άρια τότε... μεγάλες μάχες!
Τα 5άρια ήταν ακόμα λιγότερα και τα τότε μαστόρια δε τα ξέρανε τόσο καλά με αποτέλεσμα την απόλυτη κυριαρχία των fiat. Όχι πάντα βέβαια...
White na 1991

March 28, 2012, 11:52:19 PMReply #1463

Offline giannisnaoussa

« Reply #1463 on: March 28, 2012, 11:52:19 PM »
Eγω περασα παντως κ απο τις 2 σχολες... punto gt 1,6 300+ (3χρονια)  k rallye πρωην group N (στο στησιμο κτλ) αλλα γυρω στα 140-150 αλογα... (1,5 χρονια)

Αυτο που χω να πω για τα rallye ειναι μην τα υποτιματε σε ανοιγματα.. ειναι πριονια..

αλλα πολλοι μαστορες δεν ξερουν να χρονιζουν... ημουν με φουλ εξατμιση(διχαλο κ πισω) σκουπα μεγαλη, προγραμμα κ πατησα με 3-4 σαξοραλλα απο κορινθο εκκεντροφορατα ++ υποτιθεμενα 160+ κ τα ξυριζα... νορμαλ χωρις τπτ ξηλωμενο

επισης εχω φιλο με 13αρι σκαφος με 16v μοτερ κ γυμνο μεσα με τον οποιο πηγαιναμε κοπια.. (αυτος ειναι κοντρακιας... εγω μονο αν τυχει για τη φαση) και εχει ξυρισει πολλα δυνατοτερα.. ακομα κ τουρμπατα με 2πλασια αλογα   σε 400αρι παντα

March 28, 2012, 11:56:59 PMReply #1464

Offline iNFiNiTy

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #1464 on: March 28, 2012, 11:56:59 PM »
Εγω το εβγαλα παντως και βρηκα την υγεια μου. Θα το δωσω σε οποιον μου ζητησει λιγοτερα χρηματα γιατι δεν ειμαστε για αλλα εξοδα.
Μάλλον κάνεις πλάκα. Ποιος τρελός θα θελήσει να εγκαταστήσει α/κ στο αυτοκίνητό του; Φοβάμαι ότι πρέπει να πληρώσεις για να το ξεφορτωθείς. :nono:

March 29, 2012, 12:12:03 AMReply #1465

Offline Ξάδελφος

« Reply #1465 on: March 29, 2012, 12:12:03 AM »
Ακριβώς. Την πρώτη φορά που την πάτησα, τάπα 2η χτυπάω κόφτες...
Πως μπόρεσα και έβαλα 3η μέσα στη στροφή (Χαμοστέρνας, κάτω απ' την Πειραιώς στο τούνελ...με κατεύθυνση Κων/λεως εν έτη 1995) γυρισμένος με το πλάι και τρικάβαλος ακόμα δεν έχω καταλάβει. Σίγουρα δε μπορώ να το ξανακάνω τώρα στα 40+ μου...

Ηλία το Uno έσκιζε κ...λους και καρδιές.
Πέρασε απ' τα χέρια μου από το 92 μέχρι το 95 και το είχα καταευχαριστηθεί.
Ήταν το πρώτο που πλήρωσα μόνος μου και το λάτρευα.
Το είχα και παιδικό άχτι από το 1985 που είχα αντιληφθεί την αυτοκινητιστική μου υπόσταση :llol:
Koni - eibach - αντιστρεπτικές, 14άρες, λίγη πίεση και ακόμα προσπαθώ να χωνέψω τις 3.30 ώρες Αθήνα - Θεσσαλονίκη που έκανα τότε. :guns:

Γιώργο με τα 5άρια τότε... μεγάλες μάχες!
Τα 5άρια ήταν ακόμα λιγότερα και τα τότε μαστόρια δε τα ξέρανε τόσο καλά με αποτέλεσμα την απόλυτη κυριαρχία των fiat. Όχι πάντα βέβαια...

Θυμαμαι τον πατερα μου,σαν φλασια μου ερχεται η εικονα στο μυαλο,να εχει σε μια λεκανη το καρμπιρατερ του ρενο και να το καθαριζει αλλα και να σκαλιζει μια σκαστρα αλλαζοντας ενα ελατηριο ξανα και ξανα μετα απο δοκιμες και δοκιμες. :????:
Μπορει ολοι να θελουν γραμμικη αποδοση κτλ κτλ αλλα κακα τα ψεματα η κλωτσια που δινει το τουρμπο μετα το λαγκ..ειναι αλλη φαση... Θυμαμαι το μπαρομετρο με το σηματακι τον ελικα ξαφνικα να τερματιζει και να κολλαμε στα καθισματα!

March 29, 2012, 12:17:59 AMReply #1466

Offline Στέλιος - fess

« Reply #1466 on: March 29, 2012, 12:17:59 AM »
Έτσι!
Είχα ένα sti (το τελευταίο 2,5 που υπεραγαπάω) για 2 μέρες και τα παιδιά μόλις τούρμπιζε ξεφωνίζανε και σηκώνανε ψηλά τα χέρια...
White na 1991

March 29, 2012, 12:22:16 AMReply #1467

Offline Vidias

• 300 km/h
  • Total likes: 418
  • τα γουστα και τα λαθη,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...
« Reply #1467 on: March 29, 2012, 12:22:16 AM »
Έτσι!
Είχα ένα sti (το τελευταίο 2,5 που υπεραγαπάω) για 2 μέρες και τα παιδιά μόλις τούρμπιζε ξεφωνίζανε και σηκώνανε ψηλά τα χέρια...

καταααααααααααααλαβα.....εχουν να μοιασουν... :llol: :giveheart: :girlie:
NB SPORTY 7/2004

ENGINE: AutoExe Ram-Air Intake-AutoExe Spark Wires-Βoubis Reprofiled Cams-Koyo R-Core Radiator-Beatrush Cooling Panel-Maxim Works Header+Catalyst-Custom 57mm mid pipe-AutoExe back-box-IL Motorsport Engine Mounts.
TRANSMISSION: Exedy Flywheel-Custom 1.6 Clutch-T2 Torsen
WHEELS-TYRES-BRAKES: Enkei RPF1 15x8-Yokohama AD08R 205/50/15-Muteki lugs
SUSPENSION: Jamsport Revalved Oem Bilstein-AutoExe springs-H&R Sways-AutoExe front end links
BRACES: Frame Rails-AutoExe front+rear strut braces-Kenauto Rear Frame-Arrow in Fenders-AutoExe Front Member-Beatrush P.P.F-Hoods.gr Rollbar
INTERIOR: Thermo-Insulated Cabin-Roadster 6 O'clock Cluster-Scuff Plates-Trunk Carpet-OEM Red Stiched Steering Wheel-Handbrake-AutoExe Red Stitched Knob-IL Motorsport Pedal Set-Kenwood 2Din Head Unit .
EXTERIOR: RS Factory Stage Replica Front Lip-Clear Reflectors-Side Repeaters-Black Painted Brake Calipers.

March 29, 2012, 12:23:10 AMReply #1468

Offline Ξάδελφος

« Reply #1468 on: March 29, 2012, 12:23:10 AM »
Έτσι!
Ενω τα impreza 2.0GT πηγαιναν πισω. Την πρωτη φορα που το ειδα live οδηγουσα μοτοσυκλετα και περιμενα σ ενα φαναρι στη Βαρκιζα.
Αναψε πρασσινο ξεκινησα χαλαρα,πλακωνει ο τυπος το ιμπρεζα  και νομιζα οτι οι τροχοι του πεταγαν πανω τα χαλικια απ την πισσα.
Μην κοιτας τωρα που τα 220αλογα για πολλους ειναι τιποτα... εκεινες τις εποχες μετρουσαν.

March 29, 2012, 12:24:14 AMReply #1469

Offline giannisnaoussa

« Reply #1469 on: March 29, 2012, 12:24:14 AM »
Έτσι!

καταααααααααααααλαβα.....εχουν να μοιασουν... :llol: :giveheart: :girlie:

Με προλαβες....    :exaclty: