Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 230675 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

December 08, 2011, 08:16:21 PMReply #990

Offline vdsracing

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #990 on: December 08, 2011, 08:16:21 PM »
Λοιπόν, δε σηκώνω προσβολές στις αμαξοσυζητήσεις γιατί συσχετίζονται άμεσα με την αντρική τιμή κ το μέγεθος της φούτσας.  :P  :P
Κανονίστε σε ποιά πλατεία θέλετε να βρεθούμε. Σας ενημερώνω ότι είμαι ήδη στον όγκο (σαν βαρύ gtr) κ απο αύριο ξεκινάω σχοινάκι κ τρέξιμο στην παραλία.  :llol:

Πέρα απο την πλάκα, δεν βγαίνει άκρη, αλλά δε νομίζω ότι διαβάσατε κ πολύ προσεκτικά ότι έχω γράψει. Αν βρεθούμε κάποια στιγμή απο κοντά το συζητάμε.  :)  :gl:

Άστους να λένε ρε hayate!
Θα πάρεις το 2ρι και θα τους πατάς όλους μετά...και θα φορτώνεις και γκομενάκια στο πίσω κάθισμα που αυτοί οι τύποι δεν μπορούν! :D :finger:

ΥΓ:Και όμως είμαι ontopic.. :exaclty:

December 09, 2011, 10:35:34 AMReply #991

Offline Hayate

« Reply #991 on: December 09, 2011, 10:35:34 AM »
λολ θα τις φορτώνω ξαπλωμένες όμως για καλύτερη κατανομή.  ;D

December 09, 2011, 01:31:13 PMReply #992

Offline Mikekir

« Reply #992 on: December 09, 2011, 01:31:13 PM »
λολ θα τις φορτώνω ξαπλωμένες όμως για καλύτερη κατανομή.  ;D

Εδώ συμφωνούμε.   :P
Racecraft, track ready?
I can say I'm looking forward to something more planted and stable

December 11, 2011, 01:29:15 PMReply #993

Offline Hayate

« Reply #993 on: December 11, 2011, 01:29:15 PM »
Μιάς κ βρήκα λίγο χρόνο, δείτε κ εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Banked_turn  στο Turn on flat surfaces, τα υπολοιπά έχουν κ κλίση στο οδόστρωμα.
Μη μου πείτε πάλι για downforce, camber, αναρτήσεις, λάστιχα κ κοκοψίνια. Αυτά είναι μεταβλητές που ρυθμίζονται.

Οσο για τις αναρτήσεις, ένα απλό παράδειγμα:
Θεωρείστε 2 αυτοκίνητα που στρίβουν σε ένα κύκλο αριστερόστροφα. Το A 1000 κιλά, το B 2000 κιλά.
Με κατάλληλη ρύθμιση της ανάρτησής τους, φροντίζουμε να ζυγίζουν και τα 2 αυτοκίνητα τα ίδια σε αναλογία κιλά σε κάθε τροχό, μέσα στη στροφή.
π.χ. (τυχαία νούμερα)
A: ΕΔ-400κλ, ΕΑ-250κλ, ΠΔ-250κλ, ΠΑ-100κλ.
Β: ΕΔ-800κλ, ΕΑ-500κλ, ΠΔ-500κλ, ΠΑ-200κλ.
Τότε η τριβή σε κάθε τροχό θα έχει αυξηθεί με την ίδια αναλογία στο Β αυτ. -> (1/2)
Αντίστοιχα κ η "φυγόκεντρος" θα έχει αυξηθεί με την ίδια αναλογία στο Β αυτ. -> (1/2)

Επίσης στα περισσότερα αυτοκίνητα μετράνε lateral acceleration σε skidpad με συγκεκριμένη ταχύτητα, κ όχι σε στροφή πίστας που μπορεί να πιάσει μεγαλύτερα νούμερα. (πόσο μάλλον αν στο ιδανικό οδόστρωμα πίστας προστεθούν ειδικά λάστιχα, γεωμετρίες, ρυθμίσεις ανάρτησης κτλ.)
« Last Edit: December 11, 2011, 01:33:00 PM by Hayate »

December 11, 2011, 01:32:41 PMReply #994

Offline Ξάδελφος

« Reply #994 on: December 11, 2011, 01:32:41 PM »
@ vdsracing .Τα γκομενακια τα φορτωνεις στο μπροστα καθισμα,οταν τα βαλεις στο πισω απλα τα κουβαλας τα βοσκεις...Αλλο ενα επιχειρημα υπερ του 2 κατερρευσε σα χαρτινος πυργος
                   Οταν παρ αυτα το γκομενακι θες να το φορτωσεις στο πισω καθισμα για καμα σουτρα καταστασεις και ασκησεις γιογκα και σουηδικης     γυμναστικης ,προτιμησε να σηκωσεις την εδρα και να ριξεις την πλατη του πισω καθισματος,δημιουργειτε χωρος επαρκεστατος.Προεραιτικα αφηνε την εταζερα στο σπιτι.  :exaclty:

Πλακα κανω,υποψιν, μην αρχισετε κανα ομηρικο καυγα.

Η αληθεια ειναι οτι κι εγω εχω κουραστει αφανταστα να διαβαζω οτι το νισσαν αυτο ,το νισσαν εκεινο το νισαν τ αλλο,αλλα και το μαζντα 2 αυτο και εκεινο και τον καθεναν που μπαινει και γραφει για τ αμαξι του που δεν ειναι MX5.
Tι με νοιαζει στην τελικη,σε φορουμ με MX5 ειμαι ,αν ηθελα θα εμπαινε σε φορουμ για νισσαν και μαζντα 2 ή για Austin metro.
Παλιοτερα καποιος ειχε κουραστει να διαβαζει για το ΒΜW γνωστου φιλου και μελους και του την ειπε ορθα κοφτα καπως οπως ο JDM,τραβα σε φορουμ για BMW λεβητες.(Νομιζω εσυ Γιαννη).
Δεν υιοθετω καμια απο τις δυο θεσεις γιατι μια παρεα ειμαστε και πρεπει ο καθενας να δεχεται τον αλλο με τις παραξενιες του και ολοι οι καλοι χωρανε.
Εγω πχ οταν βλεπω σεντονι κατεβατο του Γιαννη(Jskyline) και με μια ματια δω οτι γραφει καπου μεσα τη λεξη νισσαν ,απλα δεν το διαβαζω το ποστ και το προσπερνω.

Ας ειμαστε ανεκτικοι αμφοτεροι  .Επισης η καθε διαφωνια δε σημαινει απαραιτητα καυγας.
Μια παρεα ειμαστε και τουλαχιστον εδω ας περναμε ηρεμα και καλα.

December 11, 2011, 03:22:48 PMReply #995

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #995 on: December 11, 2011, 03:22:48 PM »
Γιωργο απλα μια σημείωση ειμαστε στο "Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων" επειδη η λογικη λεει πως δεν θα μιλαμε για ΜΧ5 εδω μεσα, μπορεις να μην ξαναδιαβασεις το συγκεκριμενο τοπικ!

Και μιας και αναφερθηκαμε σε BMW μολις γυρισα απο Σεσι που ειχα παει με το 335. Εχω να πω οτι ΔΕΝ αξιζει σε καμια περιπτωση ενα τοσο δυνατο αμαξι εκει μεσα. Με απενεργοποιημενα τα ηλεκτρονικα δεν εβρισκε προσφυση ΠΟΤΕ ενω με ενεργοποιημενα εκανε τα δικα του και σε εφερνε σε ισσοροπια, πραγματικα δεν μπορουσε να προσφερει καμια διασκεδαση, εκατσα μολις λιγα λεπτα, γιατι ηταν και κατι περιεργοι τυποι και δεν μας αρεσε καθολου ο τροπος που κοιτουσαν τα αμαξια, μετα φυγαμε προς κατι αλλους δρομους μεσα στο Κορωπι για να κανουμε καποια ανοιγματα μεταξυ Evo και 335, ημουν σχεδον σιγουρος οτι το ειχα για πλακα το Μιτσου, οχι ομως μονο διαψευστηκα αλλα εχανα και πανηγυρικά (0-150 και ημουν περιπου στο πισω φτερο του), τα 2 αμαξια ειναι τελειως στοκ αν και το Μιτσου φοραει Semi λαστιχα, οταν εγω σπινιαρα αυτο απλα εφευγε, ανοξαμε 3 φορες απο σταση και μια απο 2ες. Ξενερωσα, κανονικα ειμαι περισσοτερα αλογα και κυβικα, εντωμεταξύ θα ελεγα οτι ειμαι εγω ο κουλος, αλλα δεν εχανα αλλαγες, επισης δεν ειχα απενεργοποιησει πληρως το TCS, αλλα αυτο μαλλον καλο ηταν γιατι διαφορετικα δεν θα πατουσα κατω για να ξεκινησω...
« Last Edit: December 11, 2011, 03:38:42 PM by jSkyline »
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 11, 2011, 04:26:44 PMReply #996

Offline Ξάδελφος

« Reply #996 on: December 11, 2011, 04:26:44 PM »
|Aν διαβασεις ξανα αυτο που εγραψα θα δεις τη φραση ,"ολοι οι καλοι χωρανε".Στο ιδιο πνευμα ειμαστε ;)

Το Σεσι δεν ειναι για πολυ δυναμη ,ισχυει.
Οι γυρω δρομοι στο Κορωπι ειναι σχεδον σαν το Σεσι,ισχυει.
Καλα κανατε και φυγατε με το δεδομενο  της παρουσιας "παραξενων" τυπων...
Δουλευα προσφατα στο Κορωπι κοντα στο Σεσι και σχολουσα νυχτα. Γινονταν και κυκλοφορουσαν πολλα περιεργα.

December 11, 2011, 05:33:21 PMReply #997

Offline xenos

« Reply #997 on: December 11, 2011, 05:33:21 PM »
Γιάννη το Έβο με έναν εγκέφαλο γίνεται αεροπλάνο! Φαντάζομαι κ το BMW αλλα η 4κίνηση θα κάνει το θαύμα της.

Sent from my iPhone using Tapa banieras
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

December 11, 2011, 05:34:31 PMReply #998

Offline vdsracing

« Reply #998 on: December 11, 2011, 05:34:31 PM »
@ vdsracing .Τα γκομενακια τα φορτωνεις στο μπροστα καθισμα,οταν τα βαλεις στο πισω απλα τα κουβαλας τα βοσκεις...Αλλο ενα επιχειρημα υπερ του 2 κατερρευσε σα χαρτινος πυργος
                   Οταν παρ αυτα το γκομενακι θες να το φορτωσεις στο πισω καθισμα για καμα σουτρα καταστασεις και ασκησεις γιογκα και σουηδικης     γυμναστικης ,προτιμησε να σηκωσεις την εδρα και να ριξεις την πλατη του πισω καθισματος,δημιουργειτε χωρος επαρκεστατος.Προεραιτικα αφηνε την εταζερα στο σπιτι.  :exaclty:

Να πω την αλήθεια,για τέτοιες καταστάσεις εχω το punto,το οποίο εχει περισσότερο χώρο πίσω και επίσης τρίζουν οι αναρτήσεις και τα ταμπούρα απο τους κραδασμούς, προσδίδοντας στην όλη διαδικασία ενα αίσθημα αγωνίας και φόβου αφού νομίζεις οτι θα κοπεί το αμάξι στα δυο! :llol:

Επίσης να σημειώσω οτι δεν συμφέρει να ρίξεις τις πλάτες γιατί βολεύουν για πολλές στάσεις, αλλά που να ξέρεις εσυ με το διθέσιο απο αυτά.. :girlie:
Υπόψην, και εγω πλάκα κάνω.Απλώς ανέφερα το 2 νωρίτερα γιατί ο hayate ψάχνει αυτοκίνητο και είναι πολύ πιθανό να πάρει 2ρι..

December 11, 2011, 05:54:19 PMReply #999

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #999 on: December 11, 2011, 05:54:19 PM »
Γιάννη το Έβο με έναν εγκέφαλο γίνεται αεροπλάνο! Φαντάζομαι κ το BMW αλλα η 4κίνηση θα κάνει το θαύμα της.

Sent from my iPhone using Tapa banieras
Ξενοφων το Ενο ειναι στοκ ! Δεν εκανα τυχαιο ανοιγμα με αμαξι που δεν ξερω, ειναι τελειως μαμα ! Δεν εχει πειραχτει ουτε βιδα μεσα στο μοτερ το 335 επισης στοκ και τα 2 ειναι σιγουρα πολυ βελτιωσιμα. Απο εκει και περα σε μια πιστα θα ημουν σιγουρος οτι το Ενο θα ηταν καλυτερο, απλα υπεθετα οτι το BMW θα υπερισχυε, μεγαλυτερο μοτερ, περισσοτερα αλογα, λιγοτερες απωλειες στο συστημα μεταδοσης, ειδικα οταν ξεκινησαμε με 2ες που εκει δεν εχασα τοσο πολυ απο σπινιαρισμα πιστεψα οτι το εχω, αλλα πριν κανω αλλαξω σε 3η ειχε βγει μπροστα μου.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 11, 2011, 11:55:17 PMReply #1000

Offline SchumiMx5

« Reply #1000 on: December 11, 2011, 11:55:17 PM »
Γιάννη Japan Power ρε συ! :P
Πάντως σπάνιο να βρεις μαμά Evo τώρα πια ;D

December 12, 2011, 10:26:54 AMReply #1001

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #1001 on: December 12, 2011, 10:26:54 AM »
Ισχυει, δεν βρισκεις ευκολα μαμα! Απλα ο ιδιοκτητης του ειχε κανει εκτεταμενες μετατροπες σε προηγουμενα αμαξια που ειχε, για αυτο ειχε σιχαθει τα συνεργεία! Βρισκοταν και στο χωρο του αυτοκινητου για αρκετα χρονια οποτε εβλεπε και πολλες λαμογιες εκ των εσω, ενω μετα τον προσφατο γαμο του, εχει αρχισει να σκεφτεται και την πωληση της μεγαλης του αγαπης ΖΧ12R, ενω ηδη πουλησε το ΜΧ5 και πουλαει και το Clio της γυναικας του για να παρει ενα Note! Οπως του λεω και εγω καταραμένα γηρατειά!
Παντως για την αγορα του συγκεκριμενου αμαξιου το ειχε ψαξει πολυ επιμενει οτι τα specs του Αμερικανικου MR ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα των Ευρωπαικων! Μου ειχε δειξει και καποια αρθρα που ελεγαν κατι σχετικα με τα διαφορικα τους!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 12, 2011, 01:22:35 PMReply #1002

Offline SchumiMx5

« Reply #1002 on: December 12, 2011, 01:22:35 PM »
Ισχυει, δεν βρισκεις ευκολα μαμα! Απλα ο ιδιοκτητης του ειχε κανει εκτεταμενες μετατροπες σε προηγουμενα αμαξια που ειχε, για αυτο ειχε σιχαθει τα συνεργεία! Βρισκοταν και στο χωρο του αυτοκινητου για αρκετα χρονια οποτε εβλεπε και πολλες λαμογιες εκ των εσω, ενω μετα τον προσφατο γαμο του, εχει αρχισει να σκεφτεται και την πωληση της μεγαλης του αγαπης ΖΧ12R, ενω ηδη πουλησε το ΜΧ5 και πουλαει και το Clio της γυναικας του για να παρει ενα Note! Οπως του λεω και εγω καταραμένα γηρατειά!
Παντως για την αγορα του συγκεκριμενου αμαξιου το ειχε ψαξει πολυ επιμενει οτι τα specs του Αμερικανικου MR ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα των Ευρωπαικων! Μου ειχε δειξει και καποια αρθρα που ελεγαν κατι σχετικα με τα διαφορικα τους!
Εννοείται ότι τα MR είναι καλύτερα...Ακόμα και διαφορετικές τουρμπίνες φορούσαν.Και οι 2 td05 μεν αλλά διαφορετικές δε.

December 12, 2011, 04:07:52 PMReply #1003

Offline Ξάδελφος

« Reply #1003 on: December 12, 2011, 04:07:52 PM »
Να πω την αλήθεια,για τέτοιες καταστάσεις εχω το punto,το οποίο εχει περισσότερο χώρο πίσω και επίσης τρίζουν οι αναρτήσεις και τα ταμπούρα απο τους κραδασμούς, προσδίδοντας στην όλη διαδικασία ενα αίσθημα αγωνίας και φόβου αφού νομίζεις οτι θα κοπεί το αμάξι στα δυο! :llol:

Επίσης να σημειώσω οτι δεν συμφέρει να ρίξεις τις πλάτες γιατί βολεύουν για πολλές στάσεις, αλλά που να ξέρεις εσυ με το διθέσιο απο αυτά.. :girlie:
Υπόψην, και εγω πλάκα κάνω.Απλώς ανέφερα το 2 νωρίτερα γιατί ο hayate ψάχνει αυτοκίνητο και είναι πολύ πιθανό να πάρει 2ρι..
Ελιωσα στο γελιο στην παραγραφο με το Punto.

Εχω το προηγουμενο 2αρι και ειχα και για ενα διαστημα σαν το δικο σου.

Το διθεσιο αν θες να "γλεντησεις" βγαζει γουστα. Φαντασια και θεληση να εχεις...  ;)  :P  :llol:

December 14, 2011, 03:31:24 PMReply #1004

Offline saldale

« Reply #1004 on: December 14, 2011, 03:31:24 PM »
Έχει κανείς εμπειρία απο Scirocco 1.4 160ps DSG ή εμ πάση περιπτώση γενικά απο Scirocco?  

MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy