Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 239812 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

December 08, 2011, 03:12:06 AMReply #975

Offline JDM

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #975 on: December 08, 2011, 03:12:06 AM »
Εγινε φιλε εγω ειμαι ασχετος δεν ξερω, εχω αποψη απο το γκραν τουρισμο , και κυριως απο το need for speed. :llol:

Δεν τεκμηριωνω την αποψη μου? Πως να μιλησω με εναν ανθρωπο που ειναι κολλημενος τοσο πολυ???

Αν ειχες μετοχες στην nissan λιγοτερο θα την υποστηριζες, και στο κατω κατω βαρεθηκα να διαβαζω σε καθε ποστ σου, το νισσαν ταδε κανει αυτο, το νισσαν ταδε κανει το αλλο, αν εχεις τοσο καψα με τα νισσαν μπες σε κανενα φορουμ τους και ξεκινα να υμνεις σελιδες ολοκληρες, εδω μιλαμε για μχ5. :exaclty:

Επισης το ψευδονυμο σου δεν ειναι και οτι καλυτερο για το φορουμ που εισαι και διαχειριστης, ειναι σαν να μπαινεις σε φορουμ του ολυμπιακου και να βλεπεις διαχειριστη με ψευδονυμο ΒΑΖΕΛΑΚΙ.(παραδειγμα φερνω δεν υποστηριζω κανενα απο τους 2)

Ξερω οτι το ποστ θα σβηστει με δημοκρατικες συνοπτικες διαδικασιες αλλα αυτη ειναι η αληθεια και 9 στους 10 συμφωνουν με αυτο.

Τελος το παραδειγμα ειναι πολυ σχετικο,και νομιζω πως  τα βιτσια και τα απωθημενα δεν γερνανε , αν σου μεινει ,τοτε το κρατας μια ζωη, μπορει ο προορισμος να μην εχει τοση μεγαλη αξια αλλα το ταξιδι ειναι που αξιζει.

December 08, 2011, 03:33:42 AMReply #976

Offline Manolis

« Reply #976 on: December 08, 2011, 03:33:42 AM »
Οπως και να εχει, μηδεν επαφη μεταξυ μας, τα παραταω και κοβω και τα πολλα-πολλα μην μας κανεις και κανενα μπαν :-[

Δεν έχω παρακολουθήσει την συζήτησή σας,ούτε και ξέρω τους λόγους για τους οποίους διαφωνείτε.Αλλά ρε παιδιά στα
περισσότερα τόπικ τον τελευταίο καιρό έχω βαρεθεί να βλέπω να αρπάζεστε όλοι με το παραμικρό.Και μιλάω γενικά και όχι
συγκεκριμένα.Γραπτός λόγος είναι και παρεξηγείται εύκολα,δεν είναι ανάγκη να πετάμε την σκούφια μας για μανούρα..

Το αυτό ισχύει και για σένα που απαντάς ουσιαστικά μόνος σου στο ποστ σου..

Ξερω οτι το ποστ θα σβηστει με δημοκρατικες συνοπτικες διαδικασιες αλλα αυτη ειναι η αληθεια και 9 στους 10 συμφωνουν με αυτο.

Τελος το παραδειγμα ειναι πολυ σχετικο,και νομιζω πως  τα βιτσια και τα απωθημενα δεν γερνανε , αν σου μεινει ,τοτε το κρατας μια ζωη, μπορει ο προορισμος να μην εχει τοση μεγαλη αξια αλλα το ταξιδι ειναι που αξιζει.

Εδώ δεν σβήστηκαν τα ποστ όπου περήφανα δικαιολογούσες το κλέψιμο στο ζύγι από το βενζινάδικα και θα σβηστεί αυτό?
Για πιο λόγο?Επειδή "την λες" στο Γιάννη και εμείς ως προκατειλημμένοι και κολλημένοι θα σε βάλουμε στο μάτι?

Το φόρουμ είναι ανοικτό για να γράφει ο καθένας την άποψη του με κόσμιο τρόπο.Το μόνο που ζητάμε είναι καλή διάθεση.
Αν θεωρείς ότι με αυτού του είδους τις "επαναστατικές" κορώνες συμβάλλεις στο καλό κλίμα που προσπαθούμε να έχουμε στο
mymx5 τότε πάω πάσο..

December 08, 2011, 05:47:44 AMReply #977

Offline Akina_DownHill

« Reply #977 on: December 08, 2011, 05:47:44 AM »
μπορει ο προορισμος να μην εχει τοση μεγαλη αξια αλλα το ταξιδι ειναι που αξιζει.

Πιστευω πως αυτη η φραση συνοψιζει πολυ καλα την ολη συζητηση περι σπορ αυτοκινητου.  :good:
Στην τελικη σπορ αυτοκινητο ειναι αυτο που μετα απο μια διαδρομη μαζι του θα εχεις ενα χαμογελο σχηματισμένο στο προσωπο σου,
τουλαχιστον εγω ετσι το βλεπω.
Αντικειμενικα παντως το καινουργιο GT-R με βαρος στα 1800 κιλα ειναι πολυ βαρυ, πιο βαρυ και απο 911 turbo.

December 08, 2011, 10:27:33 AMReply #978

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #978 on: December 08, 2011, 10:27:33 AM »
Πιστευω πως αυτη η φραση συνοψιζει πολυ καλα την ολη συζητηση περι σπορ αυτοκινητου.  :good:
Στην τελικη σπορ αυτοκινητο ειναι αυτο που μετα απο μια διαδρομη μαζι του θα εχεις ενα χαμογελο σχηματισμένο στο προσωπο σου,
τουλαχιστον εγω ετσι το βλεπω.

Aυτο ακριβως  :good:
Ειναι παρα πολλα τα αμαξια που μπορουν να σου δωσουν αυτη την ευχαριστιση, το καθε ενα με το δικο του τροπο! Σε καθε κατηγορια αυτοκινητου υπαρχουν καποια που ξεχωριζουν!

Ναι βορεια μενω ευχαριστως να κανονισουμε βολτουλα, στειλε κανα pm αν θες!

Στο θεμα του βαρους πιστευω οτι αυτη η εντυπωση οτι το βαρυ δινει μεγαλυτερη ασφαλεια οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στο οτι συνηθως τα βαρια αυτοκινητα ειναι συγχρονα με πολυ καινουρια και ακαμπτα πλαισια, πιο καλη γεωμετρια αναρτησης και κυριως μεγαλυτερες διαστασεις σε μεταξονιο/μετατροχια και τροχους.(περα φυσικα απο την προστασια που εχεις σε τρακαρισμα) Αντιστοιχα συνηθως πλεον τα ελαφρα αυτοκινητα ειναι παλια ψηλομπρικια, με μικρες διαστασεις,στενα, παλια πλαισια και μικρους τροχους.
Δεν ειναι το ιδιο να εχεις στο μυαλο σου ενα ελαφρυ σαξοραλλο η μκ1 μιατα και ταυτοχρονα ενα rx8 ας πουμε. Αν το ρχ8 ηταν 950-1000 κιλα σαν το μιατα και ειχε ακριβως τις ιδιες διαστασεις,κατανομες,πλαισιο,τροχους κλπ που εχει τωρα, τοτε θα ηταν οχι απλά ωραιο, θα ηταν ποιημα. Ειδικα αν προσαρμοζες και την αναρτηση και τα ελαστικα (πολυ χαμηλοτερες πιεσεις, πολυ μαλακοτερη γομα=πολυ παραπανω κρατημα) στο μειωμενο βαρος. Καθολου ανασφαλεια δε θα ενιωθες.

Τωρα αμα πας και βγαλεις 100 κιλα απο ενα σαξοραλλο -ολα πισω-  χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο και με σκληροτερη απο μαμα αναρτηση και ραβδους κιολας τοτε λογικο ειναι στα φρενα ή στο ασε να ειναι στον αερα ο κωλος και να ειναι χαρος.

Στο θεμα των audi, αποτι ξερω το ΤΤ εχει αλουμινενιο το μπροστα τμημα του και αυτο βοηθαει να εχει μειωμενο βαρος και καλυτερη κατανομη. Ειναι και πιο χαμηλο οποτε θα ναι πιο καλο. Αλλα δεν ηταν τοσο αυτα το προβλημα μου με το S3. Δε μου ελειψε η προσφυση. Στις ρυθμισεις του ηταν η ενσταση μου και στην πληροφορηση των χειριστηριων. Επισης στην τετρακινηση που ειναι πολυ ξενερωτη. Αν στο ΤΤ εχουν βελτιωθει αυτα τα δυο μπορει να ειναι πιο καλο, δεν ξερω, πρεπει να το δω.

Τωρα εβαλες αλλο ενα θεμα στη μεση που εως τωρα δεν ειχε αναφερθει καθολου, δεν ειναι μονο το βαρος, αλλα και η κατανομη αυτου. Οι διαστασεις, ειναι αλλο ενα ζητημα, οι αυξημενες διαστασεις κυριως σε μεταξονιο και μετατροχιο βοηθανε στο κρατημα, δεν "βολευουν" ομως στην οδηγηση. Δεν υπαρχει η μαγικη "φορμουλα" για  να βγαλεις το τελειο αυτοκινητο, ασε που αυτο που για καποιον ειναι τελειο για τον αλλο να ειναι αθλιο. Με το 335 παμε βολτα ακομα και σημερα αν θες, τα 2α κλειδια τα εχω εγω ετσι και αλλιως και ο ιδιοκτητης του ειναι Λονδινο αυτες τις μερες! Οσον αφορα το ΤΤ τα χειριστηρια και η πληροφορηση ειναι λιγο Playstation Style! To DSG και το τιμονι του νομιζεις οτι τα κανουν ολα μονα τους! Η 4κινηση ομως μονο βαρετη δεν ειναι, καποιες φορες ξεχνας οτι η κινηση μεταφερεται και στους μπροστα τροχους ;) Κατι ασχετο παντως, επειδη εκανες συγκριση TTS - S2K μονο και μονο επειδη το 2ο ειναι Ιαπωνικο θα το προτιμουσα, αλλα ας ειμαστε ειλικρινείς ειναι πολυ κουραστικος ο τροπος λειτουργιας του, ακομα και ο καλος οδηγος δεν μπορει να εκμεταλλευτει τις δυνατοτητες του, πιστευω οτι και ο Paris και ο Giannic για αυτο μιλανε με καλυτερα λογια για το ΜΧ, αντε ρε γαμωτο που ειναι αυτοι οι 2 να μπουν να γραψουν καμια σοβαρη αποψη! Βαρεθηκα να βλεπω ποστ με τεκμηριωση οτι δεν εχω ωραιο Nickname!

ΥΓ Με τους αλλους 2 πραγματικα δεν ξερω αν αξιζει καν να σας απαντησω. Απλα Μανο, που τουλαχιστον φαινεται να εχεις μια ιδεα απο αυτοκινηση, να ξερεις οτι το καλυτερο NSX παραγωγης ηταν το NSX-R GT το οποιο μονο ελαφρυ δεν το ελεγες ενω η τιμη του ηταν 5 φορες μεγαλυτερη απο τα συνιθισμενα. Αντιστοιχα το ελαφρυτερο R-34 παραγωγης ειναι το Ν1 χωρις τιποτα περιττό πανω του με βαρος οριακα κατω απο 1200 κιλα. Ο λογος που σου ειπα διευκρινησε της εκδοσεις ειναι αυτος. Εχε επεισης κατα νου οτι το NSX ηταν στην παραγωγη απο το 1990 εως και το 2005.Ψαξου λιγο... Πιστεψε με λατρευω το NSX κυριως επειδη βρισκοταν ο Senna πισω απο αυτο, εχω διαβασει επισης πολυ περισσοτερα πραγματα για αυτο απο οτι για τα R.
Video Bonus (δες και τα 3)
Mine's R35 GT-R VS Spoon NSX-R GT 1 of 3

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 08, 2011, 12:12:18 PMReply #979

Offline nmwisima

« Reply #979 on: December 08, 2011, 12:12:18 PM »
Για την ιστορία πάντως, Γιάννη, το TTS ειναι μεν πολύ πιο σπορ από τα υπόλοιπα ΤΤ και για την ακρίβεια ειναι ένα σπορ αυτοκίνητο που θα καλύψει πλήρωςτο 95% των αγοραστών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ειναι πιο σπορ από το Evo, μήτε ταχύτερο από αυτό.

Α.

December 08, 2011, 01:01:20 PMReply #980

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #980 on: December 08, 2011, 01:01:20 PM »
Α. το εγραψα κιολας οτι δεν ειμαι σιγουρος για αυτο, το TT που αναφερομαι δεν ειναι στοκ (313 αλογα εχει δειξει στο δυναμομετρο) και ειναι και καμπριο, εχω οδηγησει και στοκ παλι καμπριο, αλλα εχει περασει λιγος καιρος, παντως και το Ενο που εχω στο μυαλο μου δεν ειναι οποιοδηποτε, ειναι MR με αμερικανικα Specs, τον ιδιοκτητη του Μ"ι"τσου ισως τον εχουν γνωρισει και καποιοι απο εδω μεσα, μιας και ειχε ερθει και σε μια παλιοτερη συναντηση, αφου ειχε και ΜΧ5. Θελω κιολας καποια στιγμη να το στησω το Evo απεναντι στο 335. Ηθελα να το κανω το test την Κυριακη αλλα τελικα βαρεθηκαμε να την κανουμε την κοντριτσα!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 08, 2011, 01:22:13 PMReply #981

Offline Hayate

« Reply #981 on: December 08, 2011, 01:22:13 PM »
Δεν ισχυει κανενα απο τα δυο φιλε Hayate. (και δεν το λεω για να στην "πω", καθε αλλο)
Σαφεστατα και το βαρος επηρεαζει την απολυτη προσφυση.
Σαφέστατα, κ εγώ απορώ πως προσλαμβάνουν τόσο άσχετους μηχανικούς αυτές οι εταιρίες κ βγάζουν supercars 2 τόνων, που τόσο πάσχουν απο πρόσφυση! πχ. Veyron, Μurcielago, GT-R (Spec V -> 1.12 lateral g) ασ'τα χάλια μαύρα.. καθόλου δε στρίβουν.   ::-
Πέρα απο την πλάκα, καλό είναι όταν πετάμε απλόχερα μία άποψη να είναι κάτι που ισχύει, οχι ότι νομίζουμε ότι ισχύει για τον οποιοδήποτε λόγο. Αν καταφέρεις να μου τεκμηριώσεις βάση φυσικής ότι το επιπλέον βάρος μείωνει την πρόσφυση σε 1 στροφή, με όλες τις άλλες μεταβλητές ίδιες ΕΚΤΟΣ απο την ανάρτηση (θεώρησε πάκτωση ή τουλάχιστον ίσες κλίσεις), να το ξανασυζητήσουμε το θέμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται, τουλάχιστον με τη γνωστή φυσική.
Το λινκ που έβαλες λέγεται weight TRANSFER, και ΝΑΙ φυσικά το βάρος το επιρρεάζει, όπως είπα κ πρίν, μόνο τα δυναμικά χαρακτηριστικά, κάτι που "διορθώνεται" με μία σκληρότερη ανάρτηση.

Και δευτερον δεν λεει κανεις πως για να πας ταπα δε θες ικανοτητες με οποιοδηποτε αυτοκινητο. Αλλα ας πουμε αν πιασεις για πρωτη φορα στα χερια σου χωρις εμπειρια ενα S2000 θα κινηθεις με το 40% των δυνατοτητων του αυτοκινητου και θα εισαι αργος. Ενω με το αντιστοιχο TTS θα κινηθεις πολυ πιο κοντα στο ποσο γρηγορα μπορει να παει και θα εισαι σαφεστατα πιο γρηγορος σε πρωτη επαφη. Επισης θα μαθεις πολλα παραπανω με το S2000 πανω στην γρηγορη οδηγηση. Το Audi δεν εχει τοσο πολλα να σε διδαξει.
Το τι θα μάθεις κ το πόσο γρήγορα θα πας εξαρτώνται μόνο απο τον οδηγό. ΕAN θέλει να μάθει, θα μάθει κ με yugo. Η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι όταν ο άσχετος ξεπεράσει το όριο πρόσφυσης κ εκτραπεί απο την πορεία του με το S2000, οι πιθανότητες να καρφώσει κάπου είναι πολλαπλάσιες απο το TTS. πχ αν στο TTS είναι 20%, στο S θα είναι 60%+.
Διαφορετικά όποιος οδηγεί "sport" κάρο είναι κ χεράς.. έλεος έτσι.. καταλαβαίνεις..
Αυτά, κ μην τα πάρεις σαν αντιπαράθεση γιατί τα βαριέμαι αυτά.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά η φυγόκεντρος δύναμη είναι ανάλογη του βάρους.
σωστό
Ξερουμε οτι η προσφυση ενος ελαστικου εξαρταται απο τη δυναμη που το πιεζει
κ η άλλη μισή αλήθεια. Αλλη δύναμη για να σύρεις έναν ξαπλωμένο ελέφαντα, άλλη για ένα ποντίκι. Η φυγόκεντρος που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, παίζει το ρόλο αυτής της δύναμης.

Η μέγιστη ταχύτητα σε μία στροφή εξαρτάται ΜΟΝΟ απο τον συντελεστή τριβής κ την ακτίνα στροφής, κ αυτό γιατί η μάζα απαλείφεται αφού μπαίνει κ στην τριβή αλλά κ στην "φυγόκεντρο" (υποθετική δύναμη=κεντρομόλος) με την ίδια αναλογία. Τελικά Vmax=ρίζα(nRg)
Φυσικά όμως όταν μιλάμε για αυτοκίνητα μπαίνουν άπειρες μεταβλητές ακόμα, όπως το σασί, γεωμετρίες, κατανομές, αναρτήσεις, λάστιχα κτλ κτλ κτλ που τελικά θα επιρρεάσουν τον συντελεστή τριβής του κάθε τροχού ξεχωριστά.

December 08, 2011, 01:49:19 PMReply #982

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #982 on: December 08, 2011, 01:49:19 PM »
Νασο, ενταξει με τα ποσοστα το εφτασες σε σημειο υπερβολης !!! Ενταξει και το S2K πιστευω αν καποιος το ζορισει σε ελεγχομενο περιβαλλον δεν αυξανει τοσο πολυ την πιθανοτητα ατυχηματος σε σχεση με το ΤΤ, ενω και το ΤΤ θελει συνεση. Εχουμε επικεντρωθει πολυ σε αυτα τα 2 αυτοκινητα τα οποια δεν ειναι και τοσο ομοια! Ακομα και τιμολογιακα εχουν μεγαλη διαφορα. Σαν βαρος, βεβαια, χωρις να θυμαμαι το ακριβες του S2K νομιζω παντως οτι δεν ειναι και μεγαλη διαφορα, καμια 100στη κιλα ?

Δημητρη (General) βρηκα ενα αρθρο για το ΤΤS που το συγκρινει και με το S3. To παρουσιαζει παντως αρκετα καλυτερο, οπως σου ελεγα και εγω.
http://www.evomagazine.gr/articleDetails.php?id=159
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 08, 2011, 02:51:38 PMReply #983

Offline General_lee

« Reply #983 on: December 08, 2011, 02:51:38 PM »
Βρε hayate γιατι με βαζεις να εξηγησω τετοια πραγματα...

Καταρχην επρεπε να το υποψιαστεις/μυριστεις οτι καπου κανεις λαθος με μια συντομη ματια στους αγωνες.

Πιστευεις οτι στην F1 ας πουμε εχουν θεμα κοστους, ή θεμα αλλων παραχωρησεων περαν της απολυτης ταχυτητας/κρατηματος? Γιατι δεν φτιαχνουν τις φορμουλες 3 τονους? Μη μου πεις γιατι εχουν downforce....Γιατι να μην ειναι 3 τονους ΜΕ downforce τοτε? επειδη δε θα πηγαιναν καλα στην ευθεια?πιστευεις οτι θα ειχαν θεμα να βαλουν ενα τεραστιο μοτερ 5000 αλογα, ετσι βαρυ βαρυ απο νταλικα βελτιωμενο κιολας να εχουν και προσφυση καλυτερη. :angel:

Στο επιχειρημα σου για τα veyron, gtr κλπ επρεπε να μυριστεις οτι κανεις λαθος γιατι αφενος εχουν κανει χιλιες δυο αλλες παραχωρησεις εναντι της απολυτης προσφυσης (ασφαλεια/εξοπλισμοι μπλιμπλικια μαλακιες) και δευτερον γιατι δεν ξερεις πως θα πηγαιναν αν ηταν ελαφρυτερα. Δε σε προβληματισε γιατι ολοι οι βελτιωτες πασχιζουν να αφαιρουν βαρη απο αυτοκινητα? Για να κανουν καλο 0-100?η για να μη ζεσταινουν τα φρενα?

Παρολα αυτα ολα οσα ειπα δεν αποτελουν καμια αποδειξη. Απλά τα ειπα γιατι θα επρεπε να ειναι ενδειξεις για σενα οτι καπου κανεις λαθος.

Αποδειξη ειναι αυτο που διαβασες αλλα δεν το διαβασες σωστα. Μεταφορα φορτιου στα ελαστικα συμβαινει παντα στο στριψιμο σε καθε στροφη και στριψιμο του τιμονιου σου, δεν χρειαζεται να κανεις περα δωθε αποτομα, οπως ισως θα αντιληφθηκες. Και φυσικα η αναρτηση ΔΕΝ αλλαζει την μεταφορα του φορτιου αλλα το ποσο ΓΡΗΓΟΡΑ γινεται.

Αυτη η μεταφορα φορτιου λοιπον φορτιζει περισσοτερο τον εξωτερικο τροχό που παραγει παραπανω προσφυση. Δεν ειναι ομως ενας ο τροχος που πρεπει να σκεφτεσαι, αλλα ΖΕΥΓΗ τροχων.(εκει κανεις λαθος ουσιαστικα στο συλλογισμο σου)
Ο μεσα και ο εξω. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ προσφυση λοιπον ενος ζευγους τροχων ειναι μεγαλυτερη ΣΥΝΟΛΙΚΑ οσο πιο ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ειναι το φορτιο εσωτερικα και εξωτερικα.  

Η έξτρα πρόσφυση που εχει το εξωτερικό ελαστικό λόγο του αυξημένου φορτίου ΔΕΝ ισοσκελίζει τη μείωση πρόσφυσης που υφίσταται το εσωτερικό ελαστικό λόγο μειωμένου φορτίου. Αρα οσο λιγοτερη διαφορα φορτιου εχεις μεσα-εξω τοσο πιο πολλη συνολικη προσφυση εχεις.

Αυτη η μεραφορα φορτιου ξαναειπαμε οτι εξαρταται μονο απο το -βαρος-κεντρο βαρους-μετατροχιο και θες οσο δυνατον λιγοτερη.

Με λιγα λογια θες παναλαφρο, θεοφαρδο και σαυρα. Σε καλυψα? :angel:
« Last Edit: December 08, 2011, 02:55:10 PM by General_lee »

December 08, 2011, 03:59:32 PMReply #984

Offline Mikekir

« Reply #984 on: December 08, 2011, 03:59:32 PM »
Σαφέστατα, κ εγώ απορώ πως προσλαμβάνουν τόσο άσχετους μηχανικούς αυτές οι εταιρίες κ βγάζουν supercars 2 τόνων, που τόσο πάσχουν απο πρόσφυση! πχ. Veyron, Μurcielago, GT-R (Spec V -> 1.12 lateral g) ασ'τα χάλια μαύρα.. καθόλου δε στρίβουν.

Αυτό Νάσο το παραθέτεις για κάτι σπουδαίο; Μπορώ να σου δώσω τηλεμετρία από 106 με 1.24G με semislick ελαστικό. Μπορώ να σου δώσω και τηλεμετρία από Nc με slick και 1.27G. Και πίστεψε με 0.12 και 0.15 είναι διαφορά.

Έλατε Σέρρες να κάνετε τις δοκιμές σας εμπεριστατωμένα και με στοιχεία και μην τρώτε τον παπά από τα 1.000.000 video που έχετε παρακολουθήσει στο Youtube. Τα αμάξια που παραθέτεις φυσικά και δεν υστερούν σε πρόσφυση. Δεν κάνουν και τίποτα το ιδιαίτερο όμως. Αν παρατηρήσεις και τα 3 έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Θα το αφήσω να το βρεις εσύ.

Η έξτρα πρόσφυση που εχει το εξωτερικό ελαστικό λόγο του αυξημένου φορτίου ΔΕΝ ισοσκελίζει τη μείωση πρόσφυσης που υφίσταται το εσωτερικό ελαστικό λόγο μειωμένου φορτίου. Αρα οσο λιγοτερη διαφορα φορτιου εχεις μεσα-εξω τοσο πιο πολλη συνολικη προσφυση εχεις.

Επιτέλους γράφτηκε και κάτι σωστό γιατί θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω..

To tyre load sensitivity ως διάγραμμα αποδεικνύει ότι η έξτρα πρόσφυση που κερδίζει το έξω ελαστικό είναι μικρότερη από αυτή που χάνει ο μέσα τροχός. Επίσης το βαρύτερο αμάξι έχει και μεγαλύτερη μεταφορά φορτίου συνεπώς και μεγαλύτερη ανομοιομορφία μεταξύ των ελαστικών του (αν κρατήσουμε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους ίδιες)

Να το διατυπώσω και αλλιώς.

Ένας τροχός για να πιάσει 1G χρειάζεται κάποια κιλά και αυτά τα κιλά στο βαρύ αμάξι είναι προφανώς περισσότερα. Ναι μεν το βαρύτερο λάστιχο (βαρύτερο αμάξι δλδ) μπορεί να παράγει περισσότερη πρόσφυση αλλά για να στρίψει στο 1G απαιτείται περισσότερη πρόσφυση από την έξτρα που παράγει το ελαστικό.

Εν ολίγοις αν μπορούσαμε να βάλουμε κιλά σε έναν τροχό αλλά ΚΑΙ στους 2 τότε θα φτιάχναμε το απόλυτο. Και πως γίνεται αυτό άραγε;
Λέγεται downforce.. κιλά μόνιμα που δεν μεταφέρονται από τροχό σε τροχό και δεν έχουν αδράνεια.

Κλείνοντας θα πρότεινα να μην γράφονται τόσο επιθετικά απόψεις για τόσο λεπτομερή θέματα.
Racecraft, track ready?
I can say I'm looking forward to something more planted and stable

December 08, 2011, 04:45:33 PMReply #985

Offline Hayate

« Reply #985 on: December 08, 2011, 04:45:33 PM »
βασικά.. ότι να'ναι.. πότε είπα ότι με το περισσότερο βάρος υπάρχει περισσότερη πρόσφυση???  :zalistika:  :zalistika:
Προφανώς κ τα πλεονεκτήματα ενός ελαφρού αυτοκινήτου είναι άπειρα σε σχέση με ενός βαρύτερου. Ποιός είπε το αντίθετο?
Στην F1 πέρα απο αυτά τα γνωστά, όσο πιο χαμηλό βάρος έχεις τόσο μεγαλύτερος ο ρόλος του downforce αναλογικά. πολύ απλό νομίζω.
ενα αυτοκίνητο 2 τόνων δεν έχει την ίδια ανάρτηση με ένα 1 τόνου. μπορεί να κατανέμει το βάρος το ίδιο όπως ένα ελαφρύτερο με την αντίστοιχη ανάρτηση.
Μιχάλη σ'ευχαριστώ για τηλεμετρίες αλλά είμαι ενήμερος για τα g.. πολύ λογικό να συγκρίνουμε stock πολιτικό αυτοκίνητο με stock λάστιχα κ stock ρυθμίσεις για δρόμο, με αυτοκίνητα στημένα για πίστα ή αγωνιστικά, με αγωνιστικά λάστιχα κ ψιψιψόνια-κοκοψίνια.. η σύγκριση όμως είναι καλύτερα να γίνει με τις αντίστοιχες αγωνιστικές εκδόσεις αυτών των αυτοκινήτων.. νομίζω.
προσωπικά χέστηκα για τα supercars των 2 τόνων (και για όλα τα αυτοκίνητα γενικότερα), δεν υπερασπίζομαι κάποιο, απλά γνωστοποιώ ότι το βάρος δεν παίζει το ρόλο που νομίζουν πολλοί, ότι δηλαδή ένα ελαφρύ στρίβει ντε κ καλά γρηγορότερα απο ένα βαρύ. τότε ενα alto πρέπει να στρίβει 3 φορές ταχύτερα απο ένα veyron.
« Last Edit: December 08, 2011, 04:47:39 PM by Hayate »

December 08, 2011, 05:34:14 PMReply #986

Offline General_lee

« Reply #986 on: December 08, 2011, 05:34:14 PM »
Χαχα, θα τρελλαθω, δεν ειναι συζητηση αυτο.
Αν ξαναδιαβασεις οσα εχεις γραψει θα καταλαβεις οτι εχεις κανει λαθος. Μη με βαζεις να παραθετω ενα ενα οσα εχεις πει απο την αρχη για την επιδραση του βαρους στην προσφυση. (η την ΜΗ επιδραση, που ΕΠΙΣΗΣ ειναι λαθος) Και στην τελικη δεν υπαρχει κανενας λογος να μιλαμε λες και κανουμε διαγωνισμο γνωσεων. Ολοι ελειπεστατες γνωσεις εχουμε, (οσοι δεν ειμαστε ειδικοι η δεν το χουμε σπουδασει) απλά ο καθενας εχει διαβασει καποια πραγματα που τον ενδιεφεραν.Σιγα το ζητημα τωρα για να τσακωθει κανεις. Εγω δηλωνω μισοασχετος.Καποια τα ξερω η τα θυμαμαι, καποια οχι. Ας μαθει ο καθενας μας κατι απο τον αλλο που εχει διαβασει κατι παραπνω σε ενα αλλο ζητημα.

Ειναι κριμα να υπαρχει λαθος πληροφορια σε ενα φορουμ που ασχολειται με ενα αυτοκινητο που η φιλοσοφια του ολη στηριζεται στο χαμηλο βαρος. (οχι στη καμπριολαδα, οχι στην μουρη, οχι στα απειρα αλογα)

Οσο για τα παραδειγματα για τα alto κλπ (η με τους ελεφαντες) ειναι πολυ ωραια και θα πουλησω κι εγω λιγη τρελλα τωρα.
Ποσα g βαραει στην Υλικη ΚΤΕΛ για Λαμια φουλ φορτωμενο με φρεσκο λαστιχακι? :yeah: Λογικα πρεπει να κραταει σαν τρελλο!Με αναρτηση ομως μονο για να εξαλειφθει το βαρος!

(ζητω συγγνωμη δεν ειναι ειρωνικο και δεν ειναι το στυλ μου.για πειραγματακι το εγραψα)
« Last Edit: December 08, 2011, 05:36:31 PM by General_lee »

December 08, 2011, 05:52:58 PMReply #987

Offline Mikekir

« Reply #987 on: December 08, 2011, 05:52:58 PM »
βασικά.. ότι να'ναι.. πότε είπα ότι με το περισσότερο βάρος υπάρχει περισσότερη πρόσφυση???   
Προφανώς κ τα πλεονεκτήματα ενός ελαφρού αυτοκινήτου είναι άπειρα σε σχέση με ενός βαρύτερου. Ποιός είπε το αντίθετο?
Δηλαδή συμφωνούμε τελικά.

Μιχάλη σ'ευχαριστώ για τηλεμετρίες αλλά είμαι ενήμερος για τα g.. πολύ λογικό να συγκρίνουμε stock πολιτικό αυτοκίνητο με stock λάστιχα κ stock ρυθμίσεις για δρόμο, με αυτοκίνητα στημένα για πίστα ή αγωνιστικά, με αγωνιστικά λάστιχα κ ψιψιψόνια-κοκοψίνια.. η σύγκριση όμως είναι καλύτερα να γίνει με τις αντίστοιχες αγωνιστικές εκδόσεις αυτών
των αυτοκινήτων.. νομίζω.
ή όχι δε συμφωνούμε..; :-\

Στοκ αμάξι που κοστίζει 80.000€ σε σύγκριση με το "εξωτικό" 106 με ανάρτηση των 1500€ και σεμισλικ 195/50/15. Α.. θέλεις να σου πω και τις διαστάσεις των ελαστικών του "πολιτικού" GTR;

255/40ZRF20 (front)
285/35ZRF20 (rear)

Τώρα αν πιστεύεις ότι ένα ελαστικό έστω και semislick με φάρδος 195mm παράγει μεγαλύτερη πρόσφυση από ένα των 255mm και πόσο μάλλον 285mm τι να πω.
Ξέρεις πόσο αγωνιστική κατασκευή είναι το nc που σήκωσε 1.27G; Έχει μια pss9 και αντιστρεπτικές από RX8. Το μισό forum έχει τέτοιες "εκτεταμένες" μετατροπές.

προσωπικά χέστηκα για τα supercars των 2 τόνων (και για όλα τα αυτοκίνητα γενικότερα), δεν υπερασπίζομαι κάποιο, απλά γνωστοποιώ ότι το βάρος δεν παίζει το ρόλο που νομίζουν πολλοί, ότι δηλαδή ένα ελαφρύ στρίβει ντε κ καλά γρηγορότερα απο ένα βαρύ. τότε ενα alto πρέπει να στρίβει 3 φορές ταχύτερα απο ένα veyron.
Ασχολίαστο Νάσο..
Racecraft, track ready?
I can say I'm looking forward to something more planted and stable

December 08, 2011, 05:58:41 PMReply #988

Offline General_lee

« Reply #988 on: December 08, 2011, 05:58:41 PM »
Εχουμε γραψει κατεβατα και σελιδες ολοκληρες για μια συζητηση που θα επρεπε να ειναι σε χαλαρο κλιμα τρεις γραμμες (και ετσι θα ηταν αν ημασταν απο κοντα):

Χ: "ρε μλκ γιατι το βαρυ κραταει λιγοτερο αφου αμα πιεσεις το λαστιχο κατω πιο δυνατα το σπρωχνεις πιο δυσκολα"
Ψ: "ναι ρε μλκ αλλα δεν ειναι ενα λαστιχο σκετο το στριψιμο, ειναι 4 και εχει κι ενα αμαξι απο πανω που μεταφερει φορτια απο μεσα εξω στη στροφη"
Χ: "Α ναι ρε μλκ δικιο εχεις"

Και καπου εκει ειρηνικα ολοι πανε να στριψουν με οτι βαρυ η ελαφρυ εχουν.  :-*

December 08, 2011, 06:49:46 PMReply #989

Offline Hayate

« Reply #989 on: December 08, 2011, 06:49:46 PM »
Λοιπόν, δε σηκώνω προσβολές στις αμαξοσυζητήσεις γιατί συσχετίζονται άμεσα με την αντρική τιμή κ το μέγεθος της φούτσας.  :P  :P
Κανονίστε σε ποιά πλατεία θέλετε να βρεθούμε. Σας ενημερώνω ότι είμαι ήδη στον όγκο (σαν βαρύ gtr) κ απο αύριο ξεκινάω σχοινάκι κ τρέξιμο στην παραλία.  :llol:

Πέρα απο την πλάκα, δεν βγαίνει άκρη, αλλά δε νομίζω ότι διαβάσατε κ πολύ προσεκτικά ότι έχω γράψει. Αν βρεθούμε κάποια στιγμή απο κοντά το συζητάμε.  :)  :gl: