Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 230003 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

December 02, 2011, 05:58:56 AMReply #930

Offline king of the road

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #930 on: December 02, 2011, 05:58:56 AM »
Παιδιά, ψυχραιμία. Μια προτροπή θέλω να κάνω. Ας δοκιμάσουμε να χαρακτηρίζουμε πράξεις και όχι ανθρώπους, πχ άλλο είναι να λές "έκανα λαλακία" και άλλο ¨είμαι λαλάκας", διότι πολλές φορές οι πράξεις μας δεν μας χαρακτηρίζουν. Ας μη χαρακτηρίζουμε ακολουθώντας τα ήθη ευτραφών πολιτικών.
King of the road says you move too slow!

December 02, 2011, 10:11:03 AMReply #931

Offline heras

« Reply #931 on: December 02, 2011, 10:11:03 AM »
gabi_haros σου απανταω εν ταχει

1. Το nickname μου δεν αναφερεται στις οδηγικες μου ικανοτητες αλλα μια και ταιριαζει σε αυτοκινητιστικο φορουμ, το υιοθετω. Για περισσοτερες πληροφοριες δες την υπογραφη μου και το site
2. Πηρα προσφατα αλλο αυτοκινητο οποτε δεν μπορω να ξανακανω αλλαγη. Το αν ειναι φθινουσα αστο να το ξερω καλυτερα εγω (μια και οπως ειπες δεν γνωριζομαστε για να ξερες τις αναγκες μου εκτος των αλλων). Το m3 e46 ειναι απ τα αγαπημενα μου αυτοκινητα ομως και συχνα πυκνα ανατρεχω στις αγγελιες για να χαζεψω φωτος και τιμες. Mπορει στο μελλον να καταφερω να παρω ενα ας ειναι και 20ετιας τοτε και ας φαινεται φθινουσα στα δικα σου ματια
3. Αμφιβαλλεις οτι παμπολλα m3 εκει εξω τα πασαρουν ως αθικτα ενω εχουν υποστει ο,τι και το ''δικο σου'' ενω εχουν αλλαξει και ''νιοστα'' χερια ανα την ευρωπη?
ΜΚ 1,5

December 02, 2011, 11:01:39 AMReply #932

Offline gabi_haros

« Reply #932 on: December 02, 2011, 11:01:39 AM »

1. Δεν ήξερα ότι όσοι ασχολούνται με πολεμικές τέχνες λέγονται "χεράδες".
3. Πάμπολλα αμάξια, αγαπητέ μου όχι πάμπολλα m3. Και δεν καταλαβαίνω γιατί ήταν λόγος να αναφερθεί κάτι τέτοιο σε αυτό το φόρουμ, όταν εδώ δεν είμαστε φίλοι συλλέκτες πεταλούδας, οπότε και το συγκεκριμένο θέμα το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ. Πόσο μάλλον να αναφερθεί σαν απάντηση σε κάτι που είπα εγώ για να δείξω την αντοχή μηχανικών μερών ενός συγκεκριμένου αυτοκίνητου αλλά την αστοχία του ως προς τα μη κινούμενα μέρη του.

December 02, 2011, 11:05:37 AMReply #933

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #933 on: December 02, 2011, 11:05:37 AM »
Tι θα γινει παιδια θα το κλειδωσουμε και αυτο το θεμα ??? Βαγγελη σε παρακαλω προσεχε λιγο τους χαρακτηρισμους σου. Καποιοι ακομα και στο προσωπικο τους αυτοκίνητο συμπεριφερονται χειροτερα και απο το εταιρικο τους. Το μτχ ειναι λαχειο ολοι το ξερουμε και αποδεχομαστε το ρισκο.

Δεν καταλαβαινω γιατι γινομαστε επικριτικοι για τον τροπο που καποιος χρησιμοποιει ενα αμαξι, ειτε ειναι δικο του ειτε οχι...Μηπως να χαλαρωσετε λιγο με την ηθικολογία για την ορθη χρηση ενος αυτοκινητου ?

Για να μην αναφερω και το πιο απλο, σαν πολυ δεν ασχοληθηκαμε με τον λεβητα ??? BMW ειναι τι περιμενετε να εβγαζε κανενα αψεγαδιαστο αμαξι ???
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 02, 2011, 11:12:50 AMReply #934

Offline heras

« Reply #934 on: December 02, 2011, 11:12:50 AM »
Απ την πλευρα μου το ληγω και ζητω συγνωμη στον συμφορουμιτη gabi...Συνεχιζουμε
ΜΚ 1,5

December 02, 2011, 11:19:44 AMReply #935

Offline gabi_haros

« Reply #935 on: December 02, 2011, 11:19:44 AM »
Απ την πλευρα μου το ληγω και ζητω συγνωμη στον συμφορουμιτη gabi...Συνεχιζουμε

Ζητώ και εγω και αν θέλετε σβήστε και τα τελευταία ποστς. Είναι βλακεία να καταχραζόμαστε τον χώρο του φόρουμ για αντιδικίες αλλά από την άλλη οι διάλογοι είναι ωραίοι και χρειάζονται, έστω και διαδικτυακά. :btp:

December 02, 2011, 02:07:17 PMReply #936

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #936 on: December 02, 2011, 02:07:17 PM »
Συμφωνώ, χρειάζονται…αλλά με μέτρο, χωρίς ειρωνείες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Πάντως, επειδή εσχάτως παρατηρούμε μια έντονη διαμάχη μεταξύ των μελών, οι επόμενοι που θα εμπλακούν σε κάτι τέτοιο, θα απομακρυνθούν για κάποιο διάστημα. Εμείς πάνω από όλα, αυτό το φόρουμ θέλουμε να χει καλό κλίμα, αν υπάρχουν 5-6 που το χαλάνε, καλύτερα να πάνε αλλού. Το έγραψα και στο τόπικ με τα λιπτον, αλλά μάλλον κανείς δεν το διάβασε, οπότε και δεν θα υπάρξει περαιτέρω προειδοποίηση.

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν από τους δύο σας, γενική διαπίστωση κάνω. Τεσπα η συγκεκριμένη αντιπαράθεση πάει παρακάτω και είναι προς τιμή σας που ζητήσατε συγγνώμη ο ένας από τον άλλον
« Last Edit: December 02, 2011, 03:45:49 PM by jSkyline »
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

December 05, 2011, 08:21:56 PMReply #937

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #937 on: December 05, 2011, 08:21:56 PM »
Ειμαστε πολυ κακομαθημενοι απο τα μιατα μας που προσφερουν τα παντα χωρις να ζητανε τιποτα, ξερετε πολλα αυτοκινητα που να το κανουν αυτο?????
Σκεφτομαι να καθισω να αναλυσω ολα τα γραφομενα σου σε αυτο το ποστ, αλλα πραγματικα θα χασουμε και οι δυο πολυτιμο χρονο, εγω γιατι θα πρεπει να τα γραψω, και εσυ γιατι εχεις παντελή απουσια πολυπλευρης σκεψης, αρα δεν θα το κανω. Θα γραψω βεβαια επιγραμματικά καποιες σκεψεις μου :
1) Το βαρος για ενα αυτοκινητο αποτελει μειονέκτημα ?
2) Η αναλογια κιλων/ιππο δεν μετραει ?
3) Το οτι φοβοντουσαν οι δημοσιγραφοι να τα σκισουν ειναι καλο ? Εμενα μου μοιαζει αρνητικο γιατι μαλλον οι δοκιμες τους δεν γινονταν στα ορια του αυτοκινητου!
4) Τα παλια αμαξια χωρις ηλεκτρονικα γιατι ηταν καλυτερα ? Επειδη μπορουσαν να προκαλεσουν πιο ευκολα θεαματικο ατυχημα ?
5) Εκει που λες οτι δεν υπαρχει σουπερκαρ που να σε συναρπαζει το λες εκ πειρας ? Εχεις οδηγησει πολλα απο δαυτα ? Εγω κανενα και σκεψου οτι θεωρω πως εχω οδηγησει καλα αυτοκινητα, να ρωτησουμε και το Α. που και λογο δουλειας εχει περισσοτερη πειρα.
6) Ο ορος αντρικο αυτοκινητο εχει καποια συγκεκριμενη μοναδα μετρησης ? Αν ναι λογικα το ΜΧ μαλλον προς το GAY πρεπει να παιζει γιατι βλεπω πολλες γκομενες να το οδηγανε!
7) Αν καταλαβα καλα πιστευεις οτι η τεχνολογια εχει βλαψει την αυτοκινητοβιομηχανια ? Χμμμ...Εξηγησε μου ομως γιατι τελικα καθε χρονο εμφανιζονται καινουργια ρεκορ σε πιστες...Λεγοντας πιστες δεν εννοω μπουζουκια, και σιγουρα απο οδηγους που δεν ειναι οι ποζεραδες φλωροι που γραφεις
Τελος καλο θα ηταν να μην κανεις αυτοκριτικη απλα να μην γραφεις ανουσια και εντυπωσιακα ποστ, αν και εβαλες στο τρυπακι καποιους να τσιμπησουν απο τα γραφομενα σου, παντως μαλλον αυτοι η δεν σκεφτηκαν η δεν καταλαβαν η απλα εχουν τον ιδιο μονοπλευρο τροπο σκεψης. Ο μονοπλευρος τροπος σκεψης φυσικα οφειλεται και στα περιοδικα, μιας και χαρης σε αυτα ολοι εχουν αποκτησει εικονα για τα σημερινα σουπερκαρς, καποιοι βεβαια το οφειλουν και στο Gran Turismo (βρε τι σου κανει η τεχνολογια)
Ειναι ωραιο να εχει ενα παλιο αμαξι κυριως επειδη αποκταει συναισθηματικη η συλλεκτικη αξια, κατα τ' αλλα η τεχνολογια βοηθαει την αυτοκινηση και την εξελισσει, βοηθαει και τους κουλους φλωρους να αποκτησουν χερια, βοηθαει ομως και τους σωστους οδηγους να αποφερουν καλυτερα αποτελεσματα.

Πιστευω πως αυτο που επικροτουν οι περισσοτεροι στο ποστ σου ειναι το κομματι που εχω κανει Quote αναφερομενος στο ΜΧ και ειναι απο τα σωστα πραγματα που γραφεις, δεν ειναι το βαρος του που το κανει αγαπητο (Elise δεν θα γινει ποτε), ουτε και η δυναμη του (το φλωρικο πανβαρο GT-R με τα απειρα ηλεκτρονικα κανει τα παντα πολυ καλυτερα απο ενα ΜΧ και σε πολυ καλη τιμη), αλλα ειναι απο τα λιγα αμαξια που κανουν πολλα πραγματα μαζεμενα. Το θεμα ειναι ομως πιο ΜΧ τα κανει ολα αυτα ? Το NC που του εχεις αποδωσει τους απειρους, οχι κολακευτικους χαρακτηρισμους, το ΝΒ που επισης θαβεις η μηπως το ΝΑ που τα περισσοτερα εχουν μισοσαπισει ?

Κατι σχετικο ασχετο σημερα πουλησα το Primera μου, οχι τοσο επειδη ζοριζομουν οικονομικα, αν και οι εποχες σιγουρα με εβαζαν σε σκεψεις, βεβαια ολα τα χρηματα που εξοικονομησα ουσιαστικα θα δωθουν για να παρω κατι ακομα πιο αχρηστο, ενα ποδηλατο, ο κυριως λογος της πωλησης του ηταν οτι το εβλεπα να παλιωνει, ακομα και με την μηδενικη χρηση που του εκανα (Μοντελο '00 με 112.000χλμ) το αμαξι σαπιζε, ειχε καταντησει να μην καλυπτει τις αναγκες μου, στενοχωρηθηκα λιγο το παραδεχομαι, η συναισθηματικη αξια που λεγαμε, αλλα ηταν ενα αμαξι που ειχε γεννηθει πριν καν παρω διπλωμα και εσυ μιλας για αυτοκινητα και καλα "αντρικα" τα οποια δημιουργηθηκαν πριν καν γεννηθεις.
« Last Edit: December 05, 2011, 08:25:51 PM by jSkyline »
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 05, 2011, 11:15:21 PMReply #938

Offline Liakos

« Reply #938 on: December 05, 2011, 11:15:21 PM »
Eυτυχως που δεν ανελυσες ρε.  :P Σε καποια θεματα συμφωνω με τον JDM σε αλλα με σενα. Νομιζω καπου εκει στη μεση βρισκεται κ η αληθεια.  ;)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

December 05, 2011, 11:52:36 PMReply #939

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #939 on: December 05, 2011, 11:52:36 PM »
Αρχικα ετοιμαζα σεντονι, αυτο ειναι κειμενο μετα απο περικοπες !!! Δεν ξερω αν λεω κατι λαθος, σιγουρα δεν εχω αποψη απο δυνατα αμαξια πανω απο 15+ χρονων, ποσοι ομως εχουν ? Δεχομαι εναλλακτικες απαντησεις αρκει να ειναι τεκμηριωμενες η εστω να εχουν καποια λογικη βαση.
Παντως σεβομενος την αποψη καποιων παλιοτερων οδηγων εχω ακουσει πολλες φορες να λενε για αμαξια που ειχαν στο παρελθον και ναι μεν τους λειπουν πραγματα απο τα τοτε "καλα" αυτοκινητα τους, επι της ουσιας ομως αναγνωριζουν οτι πλεον εχουν συνολικα καλυτερα αυτοκινητα. Ισως ενα αμαξι 10-15 χρονων να μην ειναι ξεπερασμενο αν στην εποχη του "εσπερνε" αλλα ενα αμαξι 20+ χρονων οσο και να αξιζε τοτε, τωρα απλα περιμενει την παροδο του χρονου για να βγαλει πινακιδες ΦΙΛΠΑ, και δεν το λεω σαν αρνητικο αυτο, το αντιθετο μαλιστα...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 06, 2011, 12:59:46 AMReply #940

Offline gabi_haros

« Reply #940 on: December 06, 2011, 12:59:46 AM »
Αρχικα ετοιμαζα σεντονι, αυτο ειναι κειμενο μετα απο περικοπες !!! Δεν ξερω αν λεω κατι λαθος, σιγουρα δεν εχω αποψη απο δυνατα αμαξια πανω απο 15+ χρονων, ποσοι ομως εχουν ? Δεχομαι εναλλακτικες απαντησεις αρκει να ειναι τεκμηριωμενες η εστω να εχουν καποια λογικη βαση.
Παντως σεβομενος την αποψη καποιων παλιοτερων οδηγων εχω ακουσει πολλες φορες να λενε για αμαξια που ειχαν στο παρελθον και ναι μεν τους λειπουν πραγματα απο τα τοτε "καλα" αυτοκινητα τους, επι της ουσιας ομως αναγνωριζουν οτι πλεον εχουν συνολικα καλυτερα αυτοκινητα. Ισως ενα αμαξι 10-15 χρονων να μην ειναι ξεπερασμενο αν στην εποχη του "εσπερνε" αλλα ενα αμαξι 20+ χρονων οσο και να αξιζε τοτε, τωρα απλα περιμενει την παροδο του χρονου για να βγαλει πινακιδες ΦΙΛΠΑ, και δεν το λεω σαν αρνητικο αυτο, το αντιθετο μαλιστα...

Γουστάρω σεντόνια, γουστάρω αντιπαραθέσεις και διαλόγους!

Ας γράψω λοιπόν και εγω την εντύπωση μου που έχω οδηγήσει πολλά, (όχι ΠΑΡΑ πολλά, όπως ο Αχιλλέας) από τα καινούρια και λίγα και καλά παλιά.
Σίγουρα τα καινούρια είναι ΠΙΟ γρήγορα, πιο ελέγξιμα και πιο βελτιωμένα και ασφαλη από τα παλιά.
Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ.
Θα σου πω μία ιστορία...
Όταν η abarth έβγαλε μία γρήγορη για τότε και σπορ έκδοση για το 500άρακι το έκανε με πάθος.
Αυτό το πάθος την οδήγησε στο να μην έχει υπολογίσει σωστά τον κινητήρα της και να αναγκαστεί για λόγους ασφάλειας και ΜΗ υπερθέρμανσης του να έχει σε αυτές τις εκδόσεις ανοικτό το πορτ-παγκάζ (σημείο που βρισκόταν ο κινητήρας) ώστε να μπαίνει αέρας και να ψύχει.
Όταν η ίδια εταιρεία εξέλιξε ένα άλλο μοντέλο της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας το έκανε με τόσο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και σκληροτράχυλο, ώστε τα μπροστινά καθίσματα που επέλεξε να βάλει τύπου μπάκετ (για τα τότε δεδομένα) να μην μπορούν να έχουν πλήρη ανάκληση!! Αποτέλεσμα? Σε ένα τρίθυρο αμάξι ήταν αδύνατο στους πίσω επιβάτες να μπουν στο αμάξι παρα μόνο εάν έσπρωχναν πρώτα το κάθισμα μπροστά.
Λάθη θα μου πεις και αμέλειες.
Τι θέλω να αποδείξω θα μου πεις.
Ακόμη ένα συν της σημερινής εποχής θα μου πεις, αφού σήμερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πιο προσεκτικές μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος και έχουν 360μοίρες στον τρόπο της σκέψης τους .
...
ΟΔΗΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ MARKETING ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ.

Oι τότε αυτοκινητοβιομηχανίες δεν υστερούσαν σε τίποτα από τις υπόλοιπες βιομηχανίες της εποχής.
Και σε τίποτα δεν διέφεραν από εκείνες και από τις άλλου είδους επιχειρήσεις τις εποχής.
Τι θέλω να πω;

Ότι τότε δεν είχε ανακαλυφθεί το μάρκετινγ.
Δεν γινόντουσαν έρευνες για να βρουν τι θέλει ο μέσος καταναλωτής.
Άρα? Δεν έφτιαχναν αυτοκίνητα που θα έβλεπαν μόνο ως κέρδος και εμπορικότητα.
Άρα? Δεν έψαχναν να κατασκευάσουν ένα αμάξι για τον μέσο καταναλωτή.
Ο μέσος άνθρωπος ξέρεις πως είναι;
Σύμφωνα με στατιστικές ο μέσος άνθρωπος είναι
1.82
40% Κινέζος, 40% Αφρικανός, 19% Αρειανός και 1% Εσκιμώος.
Έχει 3,2 παιδιά
κτλ κτλ κτλ
Ο Μέσος άνθρωπος όπως καταλαβαίνεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Έτσι λοιπόν και ο Μέσος Καταναλωτής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Έτσι λοιπόν και ο Μέσος υποψήφιος Αγοραστής αυτοκινήτου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Βρίσκουν όμως προς χάρην του κέρδους πως ο μέσος Μέσος υποψήφιος Αγοραστής αυτοκινήτου θέλει:
20% ασφάλεια και 47 αερόσακους
30% να πηγαίνει για ψώνια
10% να είναι μουράτο
10% να πατήσει χώμα
29% να άνεση
και μάντεψε;
1% θέλει αληθινές σπορ κατασκευές.

Τα νούμερα είναι προφανώς τυχαία αλλά λόγω δουλειάς τα έχω αν θες να στα δείξω και δεν διαφέρουν και πολύ.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πάλι λόγω κόστους δεν θα κατασκευάσουν 6 διαφορετικά αμάξια ένα για κάθε μία από τις ανάγκες του μέσου καταναλώτη αλλά 2 ΕΜΠΟΡΙΚΑ.
Τι θα πει εμπορικά; Ότι με παραχωρήσεις θα τα θέλουν και οι ΜΕΝ και οι ΔΕΝ και οι ΤΡΕΝ. Ότι δηλαδή θα καλύπτουν ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές ανάγκες.
Ένα αμάξι θα έχει ΚΑΙ Ασφάλεια ΚΑΙ θαναι Μουράτο ΚΑΙ θα είναι σπορ.
Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους οδηγούς;
Ότι δεν θα τους ικανοποιεί ΠΛΗΡΩΣ αλλά θαναι τόσο ευχαριστημένοι με τον χαρακτήρα του, ώστε να το αγοράσουν.
Όμως; Ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Ότι τα αμάξια αυτά είναι ολοένα και πιο "μπασταρδεμένα" προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών που ολοένα και πληθαίνουν.
Π.χ πριν ανακαλυφθεί το σιντί ποιος έβαζε σαν ανάγκη για ένα υποψήφιο αμάξι του ότι θα πρέπει να έχει 18 ηχεία και ενισχυτή;
Αυτα τα 18 ηχεία όμως υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις σπορ εκδόσεις των ακριβών αυτοκινήτων.
Αυτά τα ηχεία όμως θα σου πει και ο Δάσκαλος ότι είναι βάρος; Βάρος; Άρα έλειψη αίσθησης στην σπορ οδήγηση.
Θα μου πεις σίγα θα αυξήσω την ιπποδύναμη με την σύγχρονη τεχνολογία και θα εξαλειφθέι η διαφορά στην ιπποδύναμη και άρα την σπορ αίσθηση.
Αν βγάλουμε έξω ότι η σπορ αίσθηση δεν είναι μόνο τα άλογα και πούμε ότι σπορ = ιπποδύναμη...
Θα έρθει ένας τρίτος καταναλωτής και θα σου πει θέλω και χαμηλή κατανάλωση και εσύ θα το κάνεις.
Και παέι πάλι και η πολύ σπορ αίσθηση περίπατο...
Και πάει λέγοντας...

Παλαιότερα χωρίς το μάρκετινγκ ερχόταν ένας τρελός πεφωτισμένος ιδιοκτήτης Ιάπωνας ή Ιταλός και έλεγε θέλω το πιο όμορφο αμάξι του κόσμου και έφτιαχνε ένα αμάξι με μηδεν άνεση γιατί δεν τον ένοιαζε ο μέσος καταναλωτής αλλά εκείνος ο καταναλωτής που είχε στο μυαλό του, ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ.
Ήταν πιο ρομαντικές οι εποχές τότε και περισσότερο λειτουργούσαν με το συναίσθημα παρά με τη λογική κόστους όπως σήμερα.
Αυτά.
Περιμένω το σεντόνι σου με ανυπομονοσία για να παίξουμε μαλξιλαροπόλεμο...
« Last Edit: December 06, 2011, 01:04:50 AM by gabi_haros »

December 06, 2011, 01:54:38 AMReply #941

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #941 on: December 06, 2011, 01:54:38 AM »
Εστω ομως οτι κανενας απο αυτος του "τρελους" που λες δεν ειχε στο μυαλο του ενα ανθρωπο σαν κι εσενα, τοτε τι κανεις ? Πας και κατουρας στο πηγαδι ? Επισης μην το ονομαζεις μαρκετινγκ, ειναι η ερευνα των αναγκων της αγορας και αποτελει ενα κομματι απο το μαρκετινγκ/μανατζμεντ, το οποιο καποιες φορες οχι μονο καλυπτει αλλα και δημιουργει νεες αναγκες (αναγκες καταναλωτικων αγαθων, οχι πρωτης προτεραιοτητας)
Επισης μην εισαι τοσο πολεμοχαρης, γιατι δεν κανω επιθεση σε αυτους που εχουν να πουν κατι και να το στηριξουν με το λογο τους, αλλα οταν ακουω κατι αποψεις του τυπου ειναι 2 τονους και δεν παει η δεν ειναι αντρικο αμαξι, η τα supercars εχουν πεθανει, με πιανουν τα γελια, η αναφορα μου  δεν εχει να κανει μονο με το GΤ-R αλλα με ολα τα αμαξια που βρισκονται πολλες κατηγοριες πανω απο τα ΜΧ5 μας.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 06, 2011, 07:00:17 AMReply #942

Offline dimsabas

« Reply #942 on: December 06, 2011, 07:00:17 AM »
Δε θέλω να εμπλακώ στη γενικότερη συζήτηση, μόνο μια παρατήρηση για τον Γιάννη: στο λαιμό σού έχει κάτσει το σχόλιο για το βάρος του GTR. Τι να γίνει; Το μεγάλο βάρος είναι μεγάλο μειονέκτημα, όπως και να το κάνουμε. Το ότι το Datsun είναι τόσο εξελιγμένο, ώστε να καταφέρνει να το υπερνικήσει, είναι ενδεικτικό του πόσο καλύτερο θα είναι κάποιο ελαφρύτερο GTR (500 κιλά κάτω θυμάμαι πως ήταν η αγωνιστική του έκδοση) και όχι αποδεικτικό ότι η ικανότητά του οφείλεται στην υπερτροφία του.

Όσο για τη σύγκριση της τιμής του Datsun με το LFA της Lexus, η ακριβής αναλογία λέει ότι με τα χρήματα του Lexus, μπορείτε να αγοράσετε 4.3 Nissan. Κάντε τη διαίρεση! :exaclty:

December 06, 2011, 08:33:27 AMReply #943

Offline Reverant

« Reply #943 on: December 06, 2011, 08:33:27 AM »
Ουσιαστικά αυτό το άρθρο λέει ότι το LF-A είναι καλύτερο από το GT-R σε όλα εκτός από το 0-100 και την τιμή...
You can't imagine the power of the Dark Side.

December 06, 2011, 09:52:18 AMReply #944

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #944 on: December 06, 2011, 09:52:18 AM »
Δε θέλω να εμπλακώ στη γενικότερη συζήτηση, μόνο μια παρατήρηση για τον Γιάννη: στο λαιμό σού έχει κάτσει το σχόλιο για το βάρος του GTR. Τι να γίνει; Το μεγάλο βάρος είναι μεγάλο μειονέκτημα, όπως και να το κάνουμε. Το ότι το Datsun είναι τόσο εξελιγμένο, ώστε να καταφέρνει να το υπερνικήσει, είναι ενδεικτικό του πόσο καλύτερο θα είναι κάποιο ελαφρύτερο GTR (500 κιλά κάτω θυμάμαι πως ήταν η αγωνιστική του έκδοση) και όχι αποδεικτικό ότι η ικανότητά του οφείλεται στην υπερτροφία του.
Δημητρη δεν εχει να κανει με το βαρος του GT-R, αλλα με το οτι τα περισσοτερα δυνατα αμαξια ειναι βαρια! Κατι που ειναι λογικο μιας και η υψηλη τους αποδοση οφειλεται κυριως στα πολλων κυβικων μοτερ τους. H Datsun ειναι και απο τις λιγες εταιριες που βγαζουν και σπαρτιατικη εκδοση στο συγκεκριμενο αμαξι με μειωμενο βαρος και αυξημενη αποδοση, σαν και αυτη που ολοι εδω μεσα ζητατε παντα απο το ΜΧ. Οσον αφορα το βαρος ΕΓΩ δεν μπορω να καταλαβω γιατι αποτελει μειονεκτημα. Μπορει οι 2 τονοι να ειναι πολυ, αλλα ενα παναλαφρο Suzuki cappuccino ειναι ενα καταπληκτικο αμαξι ?
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)