Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 239479 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

November 28, 2011, 04:43:24 PMReply #885

Offline NiTse

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #885 on: November 28, 2011, 04:43:24 PM »
Χθες έπαιξα τζόκερ τα νούμερα: 05 - 09 -11- 15 - 30 και τζόκερ το 19.
Τα νούμερα που βγήκαν: 06 - 10 - 12- 16 -31 και τζόκερ το 18.
 :moutza: :moutza: :moutza: :moutza: :moutza:
 :hilarious: :hilarious: :hilarious: :hilarious: :hilarious: :hilarious:
Αν κέρδιζα τα 5.000.000 θα πήγαινα σήμερα να πάρω αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1970028/
Το αμάξι είναι λες και βγήκε χθες από τη γραμμή παραγωγής.
Θα το έπαιρνα και μαζί θα αγόραζα και ένα βυτίο 100άρα και θα το πάρκαρα στην Πυλωτή μου.

Νομίζω πουλιέται και ένα επίσης κόκκινο στην Βέροια το οποίο είναι σαν να έχει βγει χθες από το εργοστάσιο. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η κατάστασή του.
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

November 28, 2011, 04:46:31 PMReply #886

Offline dimsabas

« Reply #886 on: November 28, 2011, 04:46:31 PM »
Μόνο αν κάποιος κερδίσει 5 εκατομμύρια στο λαχείο μπορεί να σκάσει 25 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα καραμαμά 7άρι, ειδικά στην εποχή που διανύουμε. Με τα μισά αγοράζεις Μ3 Ε46.

November 28, 2011, 06:13:24 PMReply #887

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #887 on: November 28, 2011, 06:13:24 PM »
Αν κέρδιζα τα 5.000.000 θα πήγαινα σήμερα να πάρω αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1970028/
Το αμάξι είναι λες και βγήκε χθες από τη γραμμή παραγωγής.

Eίναι σε τόσο καλή κατάσταση διότι ανήκει στον Δημήτρη Καλογρίτσα.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

November 28, 2011, 06:53:32 PMReply #888

Offline SIMOS

« Reply #888 on: November 28, 2011, 06:53:32 PM »
Από ότι είχα συζητήσει μαζί του παλαιότερα, το είχε πάρει για να το κρατήσει μαμά και να ασχολείται όποτε έχει χρόνο μαζί του.  Κρίμα που το πουλάει !
Q: Ari, what is the secret to Finnish drivers being so quick?
Ari: I think we all have the same problem, empty head and heavy right foot
Ari Vatanen

November 28, 2011, 09:51:27 PMReply #889

Offline dimsabas

« Reply #889 on: November 28, 2011, 09:51:27 PM »
Η λέξη "κρίμα" είναι πολύ σχετική. Γιατί στην τιμή που το πουλάει: α) αν πουληθεί, τότε ταιριάζει καλύτερα το "χαλάλι" (θυμίζω τιμής πώλησης=25 χιλιάρικα :zalistika:). β) αν δεν πουληθεί, τότε δε ζημιώνεται το μεράκι του. :good:

November 28, 2011, 10:33:00 PMReply #890

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #890 on: November 28, 2011, 10:33:00 PM »
Βασικα μπορω να πω οτι χαιρομαι που δεν εχεις κανενας καγκουρας τα λεφτα για να αγορασει το 7αρι, γιατι ετσι και τα ειχε θα ηταν σαν να αρχιζε η αντιστροφη μετρηση για αυτο!

Δημητρη το Fiat που εβαλες το εχω δει και εγω...Δεν το εχω οδηγησει εχω μπει ομως μεσα σε ενα τετοιο πολλα χρονια πριν το μικρο το 18αρι. Εντυπωσιακο εσωτερικο και γυμνο μεταλλο στην κονσολο, ειχα επισης διαβασει πολυ καλα λογια, δεν μπορω να πω παντως οτι με κερδισε και ποτε πραγματικα η εμφανιση του, αν και θα ηθελα να δω ενα remake του, πισωκινητο βεβαια!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 29, 2011, 09:59:23 AMReply #891

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
« Reply #891 on: November 29, 2011, 09:59:23 AM »
Το ειχα παλιωτερα για αρκετο καιρο στα χερια μου. Σιγουρα εντυπωσιακο αμαξι με αρκετη δυναμη αλλα με εντελως χαλια κιβωτιο. Εαν ηθελες να "ανοιξεις" και να πας τις στροφες του κινητηρα ψηλα μετα την επομενη ταχυτητα δεν την επερνε με την καμια. Επρεπε να πεσουν αρκετα οι στροφες για να την παρει. Μπορει να φταιει η συντηρηση που ειχαν κανει στο αμαξι αλλα απο συζητηση και με αλλους ιδοκτητες καποιοι το ειχαν και αυτοι.

November 29, 2011, 12:31:33 PMReply #892

Offline Ξάδελφος

« Reply #892 on: November 29, 2011, 12:31:33 PM »
Θα χε καταστρεψει τα συγχρονιζε του.

November 29, 2011, 11:24:37 PMReply #893

Offline trabakoulas

Re: MX-5 Videos
« Reply #893 on: November 29, 2011, 11:24:37 PM »
Το "δεν έχει διαφορά" μην το ξαναπείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν οποιοδήποτε "street" turbo miata μπει σε πίστα για trackday, το λιγότερο θα φύγει με 3 μπουζόνια και παξιμάδια λιγότερα από την πολλαπλή. Αυτοί με τα λουκάνικα made in greece θα τα βάλουν σε ψωμάκι με κρεμμύδι γιατί τα λουκάνικα θα έχουν ανοίξει σαν τις μπανάνες. Και η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Αναθυμιάσεις, ροή αέρα στα ψυγεία/εξαγωγή του ζεστού αέρα, και πολλά άλλα. Μπες στο miataturbo.net στο race prep section και θα σου ανοίξουν τα μάτια.

Βασικα θα το ξαναπω και γενικοτερα θα λεω οτι θελω καθως ειναι δικαιωμα μου.. ;) Οσο για το τουρμπο θυμαμαι του Μιχαλη το Dr. Merlot τουρμπατο να γυριζει ΠΟΛΛΟΥΣ γυρους στα Μεγαρα και να μην καταλαβαινει Χριστο.. Οπως θυμαμαι το οτι εφτασε ως τη Γερμανια οδικως και γυρισε ΠΟΛΛΟΥΣ γυρους στο Nurburgring.. Αν δεν κανω λαθος βεβαια στο ring ηταν με τον μεγαλο rotrex.. Οποτε θα επιμεινω στη θεση μου.. Εννοειται οτι ειναι δικαιωμα σου να μη συμφωνησεις αν δε θες.. ;)

Οσο για το Μ3 και το miata, στο μιατα ειναι φτιαγμενο το μοτερ, η μεταδοση ειναι ανεπαφη αρα και τα 2 με εργοστασιακο τροπο περνανε τη δυναμη στο δρομο, δεν εχει μπει χερι σε αυτο.. 400 αλογα θα περασουν κατω στη μια περιπτωση, 400  η και λιγοτερα και στην αλλη.. Αμα εισαι καφρος και δεν ξερεις να οδηγεις σαφως και μπορεις να τα λιωσεις σε 2-3 γυρους.. Αμα ομως εισαι μεθοδικος στο γκαζι και απαλος στο τιμονι σου μια χαρα περναει η δυναμη κατω χωρις να διαλυσεις τα λαστιχα..

Δεν εχει κανενα απολυτως νοημα, αυτη η συγκριση ειναι εντελως ατοπη.
Εκτος απο ιεροσυλια, δεν μπορεις να συγκρινεις την αξιοπιστια ενος εργοσιακου κινητηρα 400 ιππων οπως ενα Μ3, και ενος βελτιωμενου στο 400% της ονομαστικης του ισχυς.
Και εκτος απο την αξιοπιστια, δεν υπαρχει και καμια επαφη και στον τροπο που περναει τη δυναμη στο δρομο ενα αυτοκινητο 400 εργοστασιακων, και 400 πουσαρισμενων με πουσαρισμα ανω του 200 και 300 % της ονομαστικης του ισχυς. Ποσο μαλλον για 400++++ %

Τα υπολοιπα ειναι για το Θεαθηναι, δεν προκειται να κατσω να αναλυσω τους λογους, διοτι ειναι αρκετα προφανεις, ειδικα για αυτους που ξερουν 5 πραγματα, και που εχουν οδηγησει δυνατα αυτοκινητα ειτε βελτιωμενα ειτε εργοστασιακα.

Καλο ειναι να υποστηριζεις το σπιτι σου, αλλα ακομα καλυτερο ειναι να κοιτας και τριγυρω και οχι μονο μπροστα και μαλιστα μεχρι τα 2 μέτρα.

Black MKI '98 turbo

GT3076R στα 2 bar και τα μυαλα στα καγκελα

Stakaman ρε, stakaman.

November 29, 2011, 11:55:55 PMReply #894

Offline Ξάδελφος

« Reply #894 on: November 29, 2011, 11:55:55 PM »
Το αναλυσαμε και το αφησαμε αυτο και αναμενουμε φωτο και βιντεο απο το Μερσεντονι του Βαγγελη (Heras).

November 30, 2011, 01:25:18 AMReply #895

Offline Nitroking

« Reply #895 on: November 30, 2011, 01:25:18 AM »
Δεν εχει κανενα απολυτως νοημα, αυτη η συγκριση ειναι εντελως ατοπη.
Εκτος απο ιεροσυλια, δεν μπορεις να συγκρινεις την αξιοπιστια ενος εργοσιακου κινητηρα 400 ιππων οπως ενα Μ3, και ενος βελτιωμενου στο 400% της ονομαστικης του ισχυς.

Ξαναλεω, και το αφηνω εδω, οτι το παραδειγμα για το Μ3 ηταν για τα λαστιχα και οχι για το μοτερ!! Και το ανεφερα αναφορικα με το αν διαλυονται τα λαστιχα η οχι λογω των 400 αλογων..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

November 30, 2011, 03:14:56 AMReply #896

Offline General_lee

« Reply #896 on: November 30, 2011, 03:14:56 AM »
Παντως δυστυχως η αντοχη στη σκληρη χρηση πολλες φορες δεν εχει απολυτα να κανει με το ποσο δυνατο ειναι απο τη μανα του ενα οχημα. Τουλαχιστον οχι σε ολους τους τομεις. Ειναι να τυχει το συγκεκρημενο αμαξι να αντεχει το λιωσιμο. Δεν μπορεις να το ξερεις πριν να ακουσεις reviews απο "καφτες".

Ας πουμε η "σπορ" Μ3 Ε92 των 400 αλογων, λιγο μετα τα μισα του Διονυσου που την ειχα παει βολτα ειχε σχεδον τελειωσει απο φρενα.Ειχανε υπερθερμανθει και ηθελε να χαλαρωσεις λιγο ρυθμο. Αντιθετα πχ το μιατα μου με μαμα τακακι οριακα μπορει να αντεξει μεχρι 3-4 στροφες πριν το τελος με πολιτικα λαστιχα.(Με σεμι τελειωνει κι αυτο στα μισα της διαδρομης περιπου) Με hawk plus και πολιτικα μπορεις να το βιαζεις ωρες, με σεμι λιγο λιγοτερο και ειδικα αν ειναι καμια καταβαση αλλα σιγουρα ειναι απολυτα ανεκτα για καφροχρηση δρομου.
Αντιστοιχα η προηγουμενη Μ3 (Ε46) ειχε παλι θεμα με τα φρενα της, αλλα και με το πλαισιο που σκιζοταν πισω, στη σκληρη χρηση.

Με λιγα λογια το "εχει φτιαχτει για τοσα αλογα" ειναι σχετικο. Η χρηση που κανουμε δεν εχει προβλεφθει πολλες φορες. Αλλα βγαινουν σκυλια, αλλα διαλυονται.

Γενικως θα ελεγα οτι το ωραιο με πολλα ιαπωνικα ειναι πως μπορεις με ενα αυτοκινητο που εχει προβλεφθει για πολυ πολυ χαλαρη και καθημερινη χρηση (ουτε καν μιατα, μιλαμε για αμαξια τυπου almera,corolla,starlet/yaris,civic κλπ) να κανιβαλιζεις ασυστολα χωρις να βγαλει πολυ εντονες φθορες η ζημιες (περαν των αναλωσιμων φυσικα). Το ιδιο και με το μιατα. Μαλιστα με το χαμηλο εν γενει βαρος τους το θεμα των φρενων πολυ συχνα λυνεται με πιο σπορ τακακι η εστω με την χρηση αυτων του μεγαλυτερου μοντελου με σπορ τακακι.

November 30, 2011, 07:25:35 AMReply #897

Offline dimsabas

« Reply #897 on: November 30, 2011, 07:25:35 AM »
Αντιστοιχα η προηγουμενη Μ3 (Ε46) ειχε παλι θεμα με τα φρενα της, αλλα και με το πλαισιο που σκιζοταν πισω, στη σκληρη χρηση.

Για δώσε παραπάνω πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

November 30, 2011, 07:14:26 PMReply #898

Offline General_lee

« Reply #898 on: November 30, 2011, 07:14:26 PM »
Παρα πολλα ειχαν κομμενο πατωμα εκει που εδραζεται το διαφορικο. Για καποιο λογο σκιζοταν στο ζορισμα. Λενε μαλιστα πως ειναι τοσο συχνο φαινομενο οταν το αυτοκινητο οδηγειται "οπως πρεπει"  >:-, που ειναι καλυτερο αυτο που θα βρεις να ειναι ηδη ραμμενο στο σημειο αυτο καλά, ωστε να μη σε απασχολησει και το παθει στα χερια σου. Επισης κατι με τα μεταλλα του στροφαλου επαιζε και ειχανε προβλημα τα πρωτα 46αρια Μ3, το οποιο αργοτερα λυθηκε. (γιαυτο πολλα ειχαν αλλαγμενο μοτερ)

Πολλα παραπανω δεν ξερω, κι εγω απο φορουμ τα εχω διαβασει και απο ιστοριες γνωστων.

Για τα φρενα αν θυμαμαι υπαρχουν και βιντεακι με κατι δοκιμες που δειχνουν σε ενα συγκρητικο οτι δεν την πολυπαλευουν στο "ξυλο". Αυτο μπορω να στο επιβεβαιωσω. Και το εχω δει και σε αλλα δηθεν "τουμπανα" γερμανικα. Και το S3 το τελευταιο αν λιγο το ζορισουμε στο βουνο με φιλο που το εχει, τα φρενα την ακουνε. Και ειναι ταψια οι δισκοι αν τους δεις.Και η δαγκανα φορτηγισια στην οψη. Προφανως ειναι θεμα υλικων τριβης και βαρους. Ξενερωτοι μαλακες Γερμανοι, που νομιζουν οτι θα πηγαινουμε μονο στις εθνικες με 250 και θα κανουμε ενα σοβαρο φρεναρισμα αν 10λεπτα.
« Last Edit: November 30, 2011, 07:16:32 PM by General_lee »

November 30, 2011, 09:03:57 PMReply #899

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #899 on: November 30, 2011, 09:03:57 PM »
Sorry κιολας αλλα μολις συγκρινες τα φρενα ενος yaris και του Αlmera με του Μ3 η του S3 ??? Εκτος του Ε92 τα εχω οδηγησει ολα (2 γενιες yaris, ολες τις γενιες και σχεδον ολες τις εκδοσεις Almera ακομα και 2 λιτρο στοκ GTi η αν θες Ν16 1.8 Sport, και τις 2 γενιες S3 καθως και Ε46 Μ3), το ποσο αντιπαθω τα γερμανικα ειναι επισης γνωστο και ειδικα τις BMW, αλλα πραγματικα κλαιω απο τα γελια με αυτα που διαβαζω!!!

Αυτο που προσπαθω να σκεφτω τωρα ειναι αν το τελευταιο S3 φοραει τα ιδια φρενα με το TTS, κατι που πιθανον ισχυει, αν φυσικα ισχυει, και επειδη εχω κανει πολλα χλμ με το TTS και γρηγορα βουνισια χλμ, σαν αυτα που αναφερεις, με πολλα και υπερβολικα φρενα, μιας και η δυναμη του με τρομαζει και ειμαι και "χεστης", τοτε λες χοντρες κοτσανες. Μιας και τα φρενα του TTS δεν καταλαβαινουν ΤΙΠΟΤΑ!

Το 13αρι yaris για μενα παιζει να εχει απο τα μετριοτερα φρενα αυτοκινητου που εχω οδηγησει τα οποια ειναι και τραγικα σε αισθηση, ενω οσον αφορα τα φρενα των almera ειναι ΟΚ, αλλα σε καμια περιπτωση ο μικρος σχετικα δισκος που φορανε και τα Almera και τα Sunny δεν μπορει να δεχτει δυναμη πανω απο 200 αλογα. Το Ν16, το Primera μου και το S14 200SX φορανε τα ιδια ακριβως φρενα και εχουν την ιδια διαμετρο και το ιδιο καρε, τα συγκεκριμενα εχουν μετρια αποδοση αλλα καλη αντοχη και εξαιρετικη αισθηση, νομιζεις οτι πετας αγκυρα αλλα δεν ειναι τοσο καλο το αποτελεσμα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio