Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 230147 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

November 04, 2011, 09:29:20 PMReply #690

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #690 on: November 04, 2011, 09:29:20 PM »
Συμφωνώ με τον Hayate.Χωρίς βιβλίο  κάτι βρωμάει.....Και εμένα είναι εκτός εγγύησης εδώ και χρόνια αλλά έχω το πρωτότυπο βιβλίο συμπληρωμένο από τον προηγούμενο και την αντιπροσωπεία μέχρι ένα σημείο.Παρόλα αυτά συνεχίζω και το ενημερώνω για πάρτη μου.Τα λάστιχα απότελούν το πρώτο σημείο που κοιτά κάποιος όταν αγοράζει ένα μεταχειρισμένο καθότι αποτελεί αναλώσιμο το οποίο δεν δέχεται απόκρυψη από τον πωλητή.Είναι και άλλοθι όμως ξέρεις ''να άλλαξα και λάστιχα πρόσφατα....το αμάξι είναι λουλούδι,μεγαλωμένο με τα καλύτερα λάδια''
Για το h&t μην σε απασχολεί αφού τα πατάκια της πεταλιέρας αλλάζουν λογικά αν είναι πλαστικά και μπορείς να βρεις άλλα και να τα φέρεις στα μέτρα σου.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

November 04, 2011, 09:42:07 PMReply #691

Offline heras

« Reply #691 on: November 04, 2011, 09:42:07 PM »
Ναι ρε παιδια ετσι ειναι....εγω εδωσα το mxδακι μου πριν 1 βδομαδα και το αμαξι ειχε βιβλιο ενημερωμενο απ το πρωτο χλμ τι να λεμε τωρα!! Και μολις το πηρα το ενημερωνα στο δικο μου μαστορα για τα παντα....γιατι ο αλλος δεν εχει? δεν τον νοιαζει να σημειωνει τις εργασιες που χουν γινει δεν το καταλαβαινω? ασε που αποτελει και ισχυρο χαρτι στη μεταπωληση (αν και υπαρχουν πολλα ''πλαστα'' εκει εξω)

Σε καθε περιπτωση ο μαστορας μου τι μπορει να δει στο ελεγχο? Μπορει να δει αν πχ εχουν αλλαχτει ιμαντες? Τρομπες νερου, βενζινης κλπ κλπ?
Τουλαχιστον να μην πηγαινω στα τυφλα, να εχουμε μια ιδεα στο τι εχει γινει και στο τι θα χρειαστει.... :????:

Το αμαξι μου ψιλοαρεσε γενικα και η τιμη ειναι καλη...αλλα ειδα αυτα με το ματι και δεν εχω κατασταλαξει
ΜΚ 1,5

November 04, 2011, 09:53:16 PMReply #692

Offline george1.8

« Reply #692 on: November 04, 2011, 09:53:16 PM »
Ο κουμπάρος μου έχει την Slk του 99 με όλο το look AMG και σκέφτεται να την δώσει...
Το εσωτερικό είναι κόκκινο-μαύρο και στο σημείο της κονσόλας έχει Ξεθωριασει (σε όλα συμβαίνει).

Οδηγικα δεν μ'αρεσει καθόλου!!! Πολυ ωραίο γκάζι, γυρνάει με 3η για πλάκα, αλλα δεν έχει για μένα σωστό τιμόνι και δεν μου προσφέρει σιγουριά. Κατατάλα είναι ένα απροβληματιστο αυτοκίνητο...
Πιο πολυ είναι για ταξίδι και ευθείες παρα για στροφιλικια...

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

November 04, 2011, 09:57:14 PMReply #693

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #693 on: November 04, 2011, 09:57:14 PM »
....γιατι ο αλλος δεν εχει? δεν τον νοιαζει να σημειωνει τις εργασιες που χουν γινει δεν το καταλαβαινω?
Το έφαγε ο σκύλος,όπως λέγαμε στο δημοτικό για τις ασκήσεις που δεν κάναμε.....
Σοβαρά τώρα δεν θα νιώθεις ''αδικημένος''που αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει,ενώ εσύ ήσουν ''ορκωτός λογιστής'' στην τήρηση του βιβλίου,ε?

Σε καθε περιπτωση ο μαστορας μου τι μπορει να δει στο ελεγχο?
Τουλαχιστον να μην πηγαινω στα τυφλα, να εχουμε μια ιδεα στο τι εχει γινει και στο τι θα χρειαστει.... :????:
Εγώ λέω να μην το πας σε μάστορα.Να κάνεις καμιά δεκαρά βόλτες μερικά από αυτά που είναι στις αγγελίες και θα σου περάσει...
Σοβαρά τώρα Ο μάστορας σίγουρα θα έχει μία καλύτερη αντίληψη από εμένα και εσένα αλλά δεν θα κάτσει να σκάσει κιόλας αν μείνεις δύο τετράγωνα μακρυά...
Το αμαξι μου ψιλοαρεσε γενικα και η τιμη ειναι καλη...αλλα ειδα αυτα με το ματι και δεν εχω κατασταλαξει
Ρε συ Χεράς...Πήγαινε πάρε ένα sporty..Τα χαρίζουν τη σήμερον ημέρα.
Σοβαρά τώρα Πάρε ένα Sporty.Τα χαρίζουν
Eπλίζω να μην παίρνεις στραβά τα λεγόμενα μου.Κάπως έτσι είναι η αλήθεια πάντως στα δικά μου τα μάτια.
Φιλικά Ηλίας
« Last Edit: November 04, 2011, 10:01:44 PM by iliasfyntanidis »
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

November 04, 2011, 10:36:02 PMReply #694

Offline heras

« Reply #694 on: November 04, 2011, 10:36:02 PM »
Ο λογος που κατεληξα σε παλια slk ειναι η τιμη, το hard top, καλυτερη ποιοτητα και στοιβαροτητα και φυσικα η δυναμη. Για παντιλια δεν σκαω και ιδιαiτερα μια και τα υπερχορτασα με τα 2 mx5 και το mr2....ωστοσο η διαθεση για γρηγορη και στρωτη οδηγηση υπαρχει ακομα. Πλεον κοντευοντας τα 35 ακομα και s2000 να μπορουσα να παρω δεν θα το κανα...θελω κατι αλλο, μια πιο χαλαρωτικη αισθηση, ετσι απλα  ;)
ΜΚ 1,5

November 04, 2011, 11:00:43 PMReply #695

Offline Ξάδελφος

« Reply #695 on: November 04, 2011, 11:00:43 PM »
Αυτες οι slk εχουν τα συν και τα πλην τους.Γουστα ειναι.Συνολικα εμενα μ αρεσει παρα πολυ.

Ενα τετοιο αμαξι χωρις βιβλιο σερβις υπαρχει απλα ειτε γιατι τ αμαξι θελει μα κρυψει οτι ειναι εισαγωγης με οτι αυτο συνεπαγεται ειτε γιατι εχει γυρισμενα χιλιομετρα.Απλα.Μην το ψαχνουμε. Ενας ανθρωπος που αγορασε ενα τοσο ακριβο αμαξι καινουργιο λετε να μην του εκανε τα σερβις στην αντιπροσωπεια ειτε αν εχασε το βιβλιο δε μπορουσε να το αντικαταστησει και να το επικυρωσει ή να παρει μια βεβαιωση απ την αντιπροσωπεια που εκανε τα σερβις?
Αμαξι χωρις βιβλιο μου κανει γυρισμενο κοντερ.
Εγω εχω χασει το πρωτο βιβλιο ενω το ειχα.
Τις τελευταιας δεκαετιας ομως ειναι γραμμενα μεσα τα παντα σχολαστικα μεχρι το ποτε γρασαριζα τους μεντεσεδες στις πορτες.

November 05, 2011, 12:13:27 AMReply #696

Offline Trelos7

« Reply #696 on: November 05, 2011, 12:13:27 AM »
Ας μην υπερβάλουμε για το book service. Εμένα μου το κλέψανε με 10k χλμ. Δεν έχω βιβλίο, και το αμάξι είναι τέλειο, άβαφο. Δεν σημαίνει(αναγκαστικά) ούτε γυρισμένο κοντέρ ούτε αμάξι εισαγωγής. Σκεφτείτε κιόλας ότι ένα αμάξι του 99 δεν έχει ηλεκτρονικό αρχείο service. Βέβαια θέλει ψάξιμο, αλλά ένα αυτοκίνητο 15ετίας+ για εμένα, είτε έχει είτε όχι book service, μου κάνει το ίδιο. Πρέπει να το ψάξεις πολύ.

November 05, 2011, 12:41:54 AMReply #697

Offline Ξάδελφος

« Reply #697 on: November 05, 2011, 12:41:54 AM »
Η συγκεκριμενη SLK εχει 155000 χλμ.
Εσυ που στο κλεψανε με 10000χλμ το βιβλιο,δε θα ξανακαταγραψεις σερβις μεχρι να φτασεις τα 155000χλμ ?  ;)
« Last Edit: November 05, 2011, 09:25:38 AM by dimsabas »

November 05, 2011, 12:54:25 AMReply #698

Offline saldale

« Reply #698 on: November 05, 2011, 12:54:25 AM »
Πάντως και γώ οταν έδωσα το S3 δεν είχε book service. Έκανα τα 2 πρώτα service σε εξουσιοδοτημένο και όσο το αμάξι ήταν σε εγγύηση και μετά γειά σας. Τα λεφτά που ζητούσαν τότε ήταν εξωφρενικά.
Για τα υπόλοιπα 5 χρόνια τα service τα έκανα σε φίλο (που δούλευε σε εξουσιοδοτημένο Group VW) και πάντα βράδυ!

Το αμάξι ήταν σε καλύτερη κατάσταση και απο την κρεβατοκάμαρα μου και πουλήθηκε το 2007 σχετικά εύκολα.

Παρ'ολα αυτά, αν σήμερα έπερνα μεταχειρισμένο θα ζήταγα οποσδήποτε book, εκτός και αν ήταν απο φίλο που το είχε 1ο χέρι.
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

November 05, 2011, 12:58:11 AMReply #699

Offline Trelos7

« Reply #699 on: November 05, 2011, 12:58:11 AM »
καταγράφονται ηλεκτρονικά ξάδερφε οπότε μια η άλλη.  :P Και μετά το τέλος της εγγύησης, δεν θα πηγαίνω σε εξουσιοδοτημένο

November 05, 2011, 01:03:30 AMReply #700

Offline Ξάδελφος

« Reply #700 on: November 05, 2011, 01:03:30 AM »
Ηδη λοιπον καταγραφονται (ηλεκτρονικα)Καπου θα τα καταγραφεις και μετα .Αυτο δεν εχει καθολου "βιβλιο"...
τεσπα.
« Last Edit: November 05, 2011, 09:26:06 AM by dimsabas »

November 05, 2011, 07:49:43 AMReply #701

Offline Στέλιος - fess

« Reply #701 on: November 05, 2011, 07:49:43 AM »
Το πότε κατασκευάστηκε ένα αυτοκίνητο μπορείς να το βρεις σχετικά εύκολα.
Αν δεν το βρίσκεις όμως, ο σωστός τρόπος είναι να πας σε ένα εξουσιοδοτημένο, εξουσιοδοτημένο ΟΧΙ εξιδικευμένο συνεργείο, με τον αριθμό πλαισίου και να σου πούνε την ημ/νία κατασκευής. Το αρχείο της mb, θα σου δώσει ακρίβεια σε επίπεδο εβδομάδας.
Αν η κατασκευή είναι πολύ νωρίτερα από την 1η άδεια, μάλλον έχεις να κάνεις με αυτοκίνητο εισαγωγής, που ερχόντουσαν ένα φεγγάρι κατά κόρον.
Τα περισσότερα από αυτά (αν όχι όλα) είχαν ήδη τριψήφιο αριθμό χλμ. όταν ξεκίνησαν την Ελληνική τους καριέρα.
Τα "Γερμανικά" τριψήφια, βέβαια αντιστοιχούν σε Ελληνική χρήση των 20.000 χλμ. Ούτε ταλαιπωρημένες αναρτήσεις, ούτε τπτ.
Μόνο ταλαιπωρίες από το βόρειο κλίμα.
Άσε σε πρώτη φάση το μάστορα και πήγαινε σε ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ. 
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

November 05, 2011, 09:42:46 AMReply #702

Offline dimsabas

« Reply #702 on: November 05, 2011, 09:42:46 AM »
Ε ρε να έρθει κανένας υποψήφιος για το Σώβρακο (υποθετικό σενάριο, αφού δεν είναι για πώληση :P) και να μου ζητήσει βιβλίο συντήρησης.. :llol: :llol: :llol:
Αν δεν πέσω κάτω από τα γέλια, να μη με λένε Δημήτρη! :P :P

Ερώτηση: αυτός άραγε έχει βιβλίο συντήρησης; :P\
Μπράβο του πάντως που λέει την αλήθεια.  ;)

Παρ'ολα αυτά, αν σήμερα έπερνα μεταχειρισμένο θα ζήταγα οποσδήποτε book, εκτός και αν ήταν απο φίλο που το είχε 1ο χέρι.

Τι το υπογραμμίζεις ρε Αντώνη; Αν ήσουν δάσκαλος, θα ήταν φυσιολογικό να υπογραμμίζεις τα ορθογραφικά λάθη! Τώρα όμως; :P :P

November 05, 2011, 07:50:35 PMReply #703

Offline heras

« Reply #703 on: November 05, 2011, 07:50:35 PM »
Δεν ειδα κατι περιεργο σ αυτη την αγγελια παντως Δημητρη....

Τελοσπαντων σημερα ειδα ενα ακομα του 97 με πληρες αρχειο και αρκετα προσεγμενο μεσα εξω (εκτος απο κατι κινεζοξενον που φοραει και θα ξηλωθουν πριν γινει μεταβιβαση  :moutza:) με 140.000χλμ και κατι...Το οδηγησα και στην εθνικη και μου φανηκε ενταξει εκτος απο ενα ψιλοτρεμουλο στο τιμονι εκει γυρω στα 100. Δευτερα το παω για ελεγχο και αν δεν κρυβει δρακοφιδα, το τσιμπαω να τελειωνουμε  :exaclty:
ΜΚ 1,5

November 06, 2011, 11:10:30 AMReply #704

Offline Ξάδελφος

« Reply #704 on: November 06, 2011, 11:10:30 AM »
Tρεμουλο..
1.Λαστιχο με "βυζι"
2.Ζαντα στραβη.
3.Ροδα αζυγοσταθμιστη.
« Last Edit: November 06, 2011, 11:34:24 AM by dimsabas »