Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 239632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 21, 2011, 01:47:09 AMReply #675

Offline koli

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #675 on: October 21, 2011, 01:47:09 AM »
 "Θα μπορουσα να ορκιστω οτι η πινακιδα για καποια κλασματα του δευτερολεπτου εγραφε "Κ 0ΥΛ 05"..."
και γαμω τις ατακες.....
τρομερες και οι δυο αφηγησεις  :yeah:

October 23, 2011, 08:13:26 PMReply #676

Offline dimsabas

« Reply #676 on: October 23, 2011, 08:13:26 PM »
Δεν ήθελα να το βάλω στα βιντεάκια, γιατί θα χαθεί και του αξίζει να το προσέξουμε λίγο παραπάνω.

Πρόκειται για να ένα χίπικο βανάκι VW του 1962, στο οποίο μόνο το περιτύλιγμα θυμίζει την εργοστασιακή έκδοση. Άπειρη δουλειά (6 χρόνια και 3.000 ώρες προσωπικής εργασίας), πάρα πολλές τροποποιήσεις στο αμάξωμα, κινητήρας από 993 Turbo (από τα 408 άλογα, τώρα βγάζει 500), βάρος στον 1.5 τόνο, 4 μπάκετ καθισματάκια και βόλτες ταξί. Ναι, ο τύπος έκανε το κέφι του, έφτιαξε ένα ονειρικό όχημα και τώρα βγάζει τον επιούσιο από αυτό. Άξιος! :good: :good: :good:

Η φάση της κατασκευής:
The building of FB1 Race-Taxi Kombi 520 HP

Και μερικά ξεγυρισμένα τσαγάκια:
FB1 Race-Taxi 2 Fast 4 You

Η πλάκα είναι ότι πέρα από το αναμενόμενο γκάζι (3 κιλά στον ίππο είναι αυτά...), έχει και φοβερό στρίψιμο! :exaclty:
Porsche GT3 X Aston Martin X Kombi ( VW Van )

October 27, 2011, 12:39:34 PMReply #677

Offline vagmann

Re: Lipton Ice Tea [#2]
« Reply #677 on: October 27, 2011, 12:39:34 PM »

Το αυτοκίνητο θέλει ακόμα ρύθμιση με τον ms2, γι αυτό επικαλούμαι βοήθεια από τον Δημήτρη (rev).
Δεν φταίει βέβαια ο Δημήτρης γιατί δεν έχει βρεθεί χρόνος για τη ρύθμιση...
Τη συγκεκριμένη μερα με το 2άρι, πάντως ήμουν πνιγμένος από εισαγωγή καθότι δοκιμάζω διάφορες παπαριτσες και αρύθμιστος.
Το αυτοκίνητο όπως έγραψε και ο ξάδελφος είναι πλήρες φορτίου, με a/c, φουλ μονώσεις, ηχοσύστημα και έχει ελαφρύνει μόνο από φρένα και χτες μόλις από τις 16άρες.
Aκόμα κι έτσι πάντως το 2άρι είναι εντυπωσιακά σβέλτο για τα κυβικά του.

Μιας και σε ειχα μπροστα μου στη συναντηση της Παρασκευης,για αρκετα χλμ,μου φανηκε δυνατο το μιχι σου,αλλα με θεμα στις χαμηλες,λες και ειχες ενα κακορυθμισμενο turbo με μεγαλο lag...

To 2αρι ειδα σε μια διαφημιση ειναι πλεον 100 κιλα ελαφρυτερο απο τη μαμα mazda λεει???

October 27, 2011, 02:59:10 PMReply #678

Offline vdsracing

« Reply #678 on: October 27, 2011, 02:59:10 PM »

To 2αρι ειδα σε μια διαφημιση ειναι πλεον 100 κιλα ελαφρυτερο απο τη μαμα mazda λεει???

Το 2ρι είναι 100 κιλά ελαφρύτερο απο το προηγούμενο μοντέλο(αυτό που είναι σαν κουτί,βανάκι,φορτηγό,κτλ).
Ενα μαμά 15ρι ζυγίζει πραγματικά 1030-1040 κιλά και στο maha αποδίδει 107 άλογα αλλά εχει πολύ γεμάτη καμπύλη και γραμμική απο τις 4000 μέχρι τις 6500 στον κόφτη.

October 27, 2011, 08:11:36 PMReply #679

Offline vagmann

« Reply #679 on: October 27, 2011, 08:11:36 PM »

Το 2ρι είναι 100 κιλά ελαφρύτερο απο το προηγούμενο μοντέλο(αυτό που είναι σαν κουτί,βανάκι,φορτηγό,κτλ).
Ενα μαμά 15ρι ζυγίζει πραγματικά 1030-1040 κιλά και στο maha αποδίδει 107 άλογα αλλά εχει πολύ γεμάτη καμπύλη και γραμμική απο τις 4000 μέχρι τις 6500 στον κόφτη.
Εγω καταλαβα οτι βγηκε νεο 2 (FL?) 100 κιλα λιγοτερα απο το δικο σου Βαγγελη...

October 28, 2011, 12:54:09 AMReply #680

Offline vdsracing

« Reply #680 on: October 28, 2011, 12:54:09 AM »
Βγήκε fl 2ρι με μικροαλλαγές εξωτερικά και στο ταμπλό.Επίσης με ανάρτηση πιό άνετη αλλά λιγότερο σπόρ.
Μοτέρ-μηχανικά μέρη-βάρος κτλ είναι ίδια,στην ουσία το αμάξι εχει ελάχιστες διαφορές.Σόρρυ για το οφτόπικ.. :axe:

October 31, 2011, 07:07:23 PMReply #681

Offline dimsabas

« Reply #681 on: October 31, 2011, 07:07:23 PM »
Άλλη μια ενδιαφέρουσα αυτοκινητιστική εμπειρία από Έλληνα της ξενιτιάς. Αυτή τη φορά αφορά τη συντήρηση:

"Πρώτο σέρβις για την 911 GTS 3,8 - με δική μου πρωτοβουλία ήθελα να αλλαχθούν τα πρώτα λάδια του αυτοκινήτου (της μάνας του), αφού είχαν ήδη 11.500χλμ σε 7 μήνες (με 9.500 το πήρα), κι ας λέει η Πόρσε 2 χρόνια ή 30.000 χλμ. (μετά το Ριγκ είχα συμπληρώσει και 800 μιλιλίτρα).

Άρα, αυτά που ζήτησα ήταν
-αλλαγή λαδιών και φίλτρου
-επιθεώρηση εν όψει χειμώνος
-διάγνωση και θεραπεία του τριγμού (απ' το πίσω τζάμι πίστευα, και όντως ήταν)
-πλύσιμο! (ΔΕΝ ευκαιρώ παιδιά, δουλεύω σαν είλωτας, δεν μπορώ να λείψω καθημερινή, και Σάββατο τα πλυντήρια είναι κλειστά στην κατηρραμένη αυτή χώρα - στο κλειστό γκαράζ της πολυκατοικίας μου δεν έχει βρύση, και αν είχε θα απαγορευόταν)

Είχα πει ότι Βελγάνθρωπος δεν θα βάλει χέρι στο αμάξι μου, αλλά μετά είπα ας μην είμαι απόλυτος, το πλησιέστερο γερμανικό συνεργείο / αντ/πεία Πόρσε (στο Άαχεν) είναι 200+ χλμ - αδύνατον να τρέχει κανείς ως εκεί όταν δεν μπορεί να λείψει στιγμή απ' τη δουλειά του, ιδίως για απλά πράγματα όπως εξαέρωση φρένων εν όψει τρακντέυ την ερχόμενη άνοιξη.
Οπότε είπα ας δοκιμάσω να "χτίσω" σχέση με την αντ/πεία "Κρόνος" στο Gembloux, μόλις καμιά 50ριά χλμ απ' τις Βρυξέλλες, να μη χρειάζεται να πάρω άδεια για να πάω και για να πάρω το αμάξι απ' το σέρβις (Σάββατο δεν παίζει, ούτε στη Γερμανία).Η αντ/πεία Πόρσε εντός των Βρυξελλών είχε ήδη αποκλεισθεί ως εγνωσμένα (και αναμενόμενα) απαράδεκτη. Την Κρόνος τη διάλεξα γιατί έχει και αγωνιστική ομάδα, εμπορεύεται και αγωνιστικά ελαστικά - λέω, μερακλήδες θα 'ναι, κι ας είναι Βέλγοι, μην είσαι ρατσιστής. Μέγα σφάλμα.

Κόστος (αναμενόμενο):
Εργασία 3,5 ώρες (με προφανώς βελγικούς ρυθμούς) = 290 Ευρώ (Ας έβγαζα εγώ τα μισά ανά ώρα..)
ΕΝΝΕΑ (!) λίτρα λάδι Mobil 1 0W-40 = 207 Ευρώ
φίλτρο = 22 Ευρώ
σκατολοϊδια διάφορα (μαζί με υλικό τεφλόν για θεραπεία του πίσω παρμπρίζ ή μάλλον των τσιμουχών αυτού;) = 33, 5 Ευρώ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ για 24 ώρες (ναι, το χρεώνουν) = 65 Ευρώ (πώς θα γύρναγα και θα ξαναπήγαινα τα 50χλμ ως το Gembloux;)
Σύνολον, 600τόσα με ΦΠΑ, ο οποίος ΦΠΑ όμως θα μου επιστραφεί (α, ρε προνόμια)

Αποτέλεσμα (αναπόφευκτο τελικώς, ως απεδείχθη):
-Υπερβολικό γέμισμα του κινητήρα με λάδι (πάνω από το μάξιμουμ), αφού φουκαράς κινητήρ παίρνει 7,5 λίτρα και όχι 9 που άνοιξαν και χρέωσαν οι κρετίνοι, χωρίς καν να μου δώσουν τυχόν υπόλοιπο από το ένατο - ελπίζω να υπήρξε υπόλοιπο [στο λαιμό να τους κάτσει, τόσο να τους μείνει], γιατί αλλιώς το μοτέρ είναι σε άμεσο κίνδυνο, αν το έχουν τιγκάρει με 9 λιτρα (Το συνειδητοποίησα αργότερα, όταν έβαλα τον υπολογιστή να μετρήσει, αφού το αμάξι είχε έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας, ως απαιτείται - βέργα δεν έχει. Ευτυχώς δεν άναψε check engine ή κάποια άλλη προειδοποιητική λυχνία- ως τώρα).
-Επιβεβαίωση του τριγμού από το πίσω παρμπρίζ, αλλά ΜΗ θεραπεία του (ξανάτριζε εντός ολίγου - μάλλον θα επιδιώξω αντικατάσταση κρυστάλλου εντός εγγύησης).
-Πλύσιμο "με τον κώλο", που αμέσως με προϊδέασε για την ποιότητα της όλης δουλειάς, μόλις είδα το αμάξι (δεν πρόσεξα όμως τα 9 λίτρα στην απόδειξη, αγχωμένος και ζαλισμένος απ' τη δουλειά). Οι ζάντες ακόμα βρώμικες, τα στίγματα απ' τα έντομα στο μπροστινό μέρος (αυτά έχουν βέβαια οι 250άρες) πάντοτε παρόντα. Του το λέω (για τα στίγματα εντόμων), απαντά "α, αυτά θέλουν ειδικό προϊόν". Έπρεπε να είχα βάλει διαφανή μεμβράνη στη Γερμανία, οταν το πήρα γμτ.. :(
Η αδιαφορία απεπνέετο ήδη στο πλύσιμο (και παραπάνω λεφτά θα είχαν βγάλει οι κρετίνοι αν χρέωναν το κωλο"προϊόν" για τους λεκέδες εντόμων, στο πλαίσιο του πλυσίματος), αλλά η αδιαφορία είναι γι' αυτούς πάνω απ' όλα - ΚΑΙ απ' την αισχροκέρδεια.

Συμπέρασμα (προτεινόμενες ενέργειες):
-Ποτέ πια στο Βέλγιο το ο,τιδήποτε - κράνος θα πάρω από Ελλάδα, με τους φόρους.
-Αποστολή υβριστικής ηλεκτρονικής επιστολής προς τα σκατόζωα.
-Ακύρωση της παραγγελίας της custom βαλίτσας-γάντι για το μπροστινό πορτμπαγκάζ (θα την παραγγείλω στη Γερμανία, κι ας είναι πιο περιπλοκη η επιστροφή ΦΠΑ από εκεί)
-Κούτσα-κούτσα με ξέψυχη 7η και λίγες στροφές στο μοτέρ ως το Άαχεν, να μου βγάλουν (από κάτω αναπόφευκτα-νομίζω) το έξτρα λάδι και να μου αλλάξουν το πίσω παράθυρο.
Πιθανή σοβαρή επιδείνωση σχέσεων στον επαγγελματικό μου χώρο, και δη με ανωτέρους, καθ' ότι για το παραπάνω απαιτείται η άγνωστη φράση "άδεια εκτός Αυγούστου ή Χριστουγέννων". ¨Ηθελα να αναβάλω τον τσαμπουκά στη δουλειά έως την άνοιξη, για το τρακντέυ, αλλά τι να κάνουμε...

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι οποιαδήποτε βελγική επιχείρηση (τράπεζα, εταιρία κινητής τηλεφωνίας, πάροχος Ϊντερνετ, σούπερ μάρκετ, καφετέρια, κατάστημα κλπ) θα είχε κλείσει τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας της στην Ελλάδα. Τα ξεφτιλισμένα Βελγόζωα ούτε καν διαμαρτύρονται. Λαός βοϊδανθρώπων, βαθειά νικημένων ζώων .   Εμετός..."

November 01, 2011, 02:49:48 AMReply #682

Offline Kotsovolos

« Reply #682 on: November 01, 2011, 02:49:48 AM »
βγηκαν επιτελους στη δημοσιοτητα τα επισημα τεχνικα χαρακτηριστικα του πολυαναμενομενου ft-86  :exaclty:
το αμαξι το εχει σε αμεση συγκριση με το μιατα και θα υπαρχει base εκδοση (σαν την δικια μου  :angel:) χωρις καθολου ηχοσυστημα, χωρις a/c, αβαφους προφυλακτηρες και σιδερενιες 16αρες ζαντες. Οταν ελεγε ο toyoda οτι θελει να κανει ενα αμαξι σαν το μιατα το ενοουσε τελικα  :good:

http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=2096
Tochigi Fuji LSD-4.44 FGR
H&R sport springs-Bilstein B8 sprint shocks
Ultra-Racing front strut bar
17X7 OZ Superleggera-RX8 yellow dot sways
Federal 595 RSR 215/45-17
custom made header by Danelatos
K&N panel filter-Cobalt Cold Air Induction
mintex brake pads

November 01, 2011, 05:52:10 AMReply #683

Offline king of the road

« Reply #683 on: November 01, 2011, 05:52:10 AM »
ακόμη ένα όνειρο... πού ξέρεις.... μπορεί να το αποκτήσω κάποτε...
« Last Edit: November 01, 2011, 04:01:06 PM by dimsabas »
King of the road says you move too slow!

November 01, 2011, 04:03:42 PMReply #684

Offline dimsabas

« Reply #684 on: November 01, 2011, 04:03:42 PM »
200 αλογάκια για 1.210/1.230 κιλά είναι μια χαρά. Δε θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά το λες αξιοπρεπές. :exaclty:

November 01, 2011, 04:10:54 PMReply #685

Offline lok502

« Reply #685 on: November 01, 2011, 04:10:54 PM »
Το καλό είναι ότι ό,τι ακόμα και η βασική χειροκίνητη έκδοση θα έχει μπλοκέ..
Ελπίζω το 86 να δώσει αφορμή στην Toyota να κυκλοφορήσει πάλι μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα, όχι τα βαρετά που έχει τώρα. (και το λέω αυτό ως οπαδός της Toyota).
Ελπίζω και σε ανάσταση του FT-HS (ακούστηκαν φήμες πρόσφατα) ως MR2/Celica. Θα ἐλεγα Supra αλλά περιμένω κάτι ακόμα καλύτερο εκεί.

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

November 01, 2011, 04:56:51 PMReply #686

Offline Kotsovolos

« Reply #686 on: November 01, 2011, 04:56:51 PM »
βγηκε και το BRZ concept,μπορω να πω οτι ειναι πιο ομορφο απο το toyota
http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=2107

και η ετυμηγορια της motor trend
http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=2111
Tochigi Fuji LSD-4.44 FGR
H&R sport springs-Bilstein B8 sprint shocks
Ultra-Racing front strut bar
17X7 OZ Superleggera-RX8 yellow dot sways
Federal 595 RSR 215/45-17
custom made header by Danelatos
K&N panel filter-Cobalt Cold Air Induction
mintex brake pads

November 04, 2011, 08:48:52 PMReply #687

Offline heras

« Reply #687 on: November 04, 2011, 08:48:52 PM »
Καλησπερα
εκανα προχθες ενα μικρο test drive σε ενα υποψηφιο slk που βρηκα και εμεινα ενθουσιασμενος απ την ροπη και δυναμη (192hp) αλλα και απο την αισθηση στοιβαροτητας που δινει. Το δοκιμασα ομως μονο σε μια μικρη ευθειουλα και δεν μπορω να γνωριζω τι κανει οταν ο δρομος στριβει....επισης το κιβωτιο δεν ηταν τοσο αθλιο οσο ειχε ειπωθει απ τα περιοδικα. Ηταν ωστοσο λιγο σκληρο (ο ιδιοκτητης μου πε οτι φοραει bilstein και απ οτι ειδα πρεπει να χει και ελατηρια αλλα δεν ειναι σαυρα). Τι δε μου αρεσε? Δεν εχει βιβλιο σερβις αλλα ο τυπος μου πε οτι εχουν γινει ολα ( :????:), δεν ξερω αν μπορει να γινει heel n toe ετσι οπως ειναι τα πενταλ  :finger: και εχω μια αμφιβολια ως προς το ετος πρωτης αδειας με βαση την πινακιδα. Επισης σε καποια σημεια το χρωμα εχει ξεθωριασει σαν να χει πεσει κατι οξυ και το καθισμα εχει φθαρει. Στα θετικα ειναι οτι εχει φρεσκα λαστιχα. Χλμ 155.000. Ισως το παω για ελεγχο αν δεν βρω κατι αλλο μεσ στη βδομαδα...
ΜΚ 1,5

November 04, 2011, 09:15:32 PMReply #688

Offline Hayate

« Reply #688 on: November 04, 2011, 09:15:32 PM »
εγώ χωρίς service book δεν θα αγόραζα, δείχνει αδιαφορία ή κάτι βρωμάει. όχι όμως ότι όσα έχουν είναι καλά..

November 04, 2011, 09:24:49 PMReply #689

Offline JDM

« Reply #689 on: November 04, 2011, 09:24:49 PM »
, δεν ξερω αν μπορει να γινει heel n toe ετσι οπως ειναι τα πενταλ  :finger:
κλαιωωωωωωωω :hilarious: :hilarious: :hilarious: :hilarious:
σε SL-GAY heel n toe xaxaxxaaxxaxaxxaxaxa