Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 241165 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

October 07, 2011, 03:03:48 PMReply #585

Offline dimsabas

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #585 on: October 07, 2011, 03:03:48 PM »
Το σχόλιο του Ηλία αναφερόταν στην ιπποδύναμη, που στα πραγματικά σπορ αμάξια (τα ατμοσφαιρικά τουλάχιστον) συνεχίζει ακάθεκτη προς τον κόφτη. Ίσως με ένα προγραμματάκι κι άλλη εξάτμιση, το συγκεκριμένο μοτέρ να μεταμορφώνεται και σε αυτόν τον τομέα.

October 07, 2011, 08:47:30 PMReply #586

Offline gr8

« Reply #586 on: October 07, 2011, 08:47:30 PM »
το νεο NSX στα χέρια του Τόνυ Σταρκ (Iron Man)  :P

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/273565/honda_nsx_returns.html#ixzz1ZwTAKqRO

The legendary Honda NSX supercar is back. These spy shots, taken on the set of the new Avengers movie, show a new Acura-badged Audi R8-sized supercar that previews a successor to the NSX.

Acura is Honda’s US-only luxury brand and the sports car was spotted in Central Park, New York, with actor Robert Downey Jr at the wheel. Its appearance is hugely significant for fans keen to see Honda return to the supercar arena.

Honda CEO Takanobu Ito recently hinted at the NSX’s revival, when he revealed: “We’re making progress with plans for an exotic sports car.” And six months ago, Ito said Honda was keen to relaunch a high-performance sports car like the NSX.

A Honda source told us that the Dual Note 4WD hybrid concept from the 2001 Tokyo Motor Show was our first glimpse at the technology that will underpin the NSX. It used a 3.5-litre V6 to drive the rear wheels and in-wheel electric motors to turn the fronts, generating over 400bhp.

Ten years later, Honda is still perfecting the technology. A source said: “Honda wants to build a supercar that breaks the mould while creating a new technological package.”

Honda is working on a VTEC V6 engine of between 3.5 to 3.7 litres, while the twin electric motor set-up will be powered by lithium-ion batteries and employ a plug-in recharge system for a small electric-only range. The result will be huge amounts of torque, but also the high-revving character Hondas are famous for.

The car will also have a weight-saving aluminium body, and is set to go sale by 2014, priced at a Nissan GT-R-rivalling £65,000.

October 07, 2011, 08:50:23 PMReply #587

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #587 on: October 07, 2011, 08:50:23 PM »
Πολυ ομορφο αν ειναι ετσι !!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 07, 2011, 09:11:57 PMReply #588

Offline dimsabas

« Reply #588 on: October 07, 2011, 09:11:57 PM »
Ένα μπέρδεμα του R8 με τη νέα McLaren, αλλά σίγουρα όμορφο.

October 08, 2011, 04:37:17 AMReply #589

Offline lok502

« Reply #589 on: October 08, 2011, 04:37:17 AM »
Το Auto Express είναι λίγο της υπερβολής.
Πάντως η σχεδίαση δεν είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή, εννοείται πως δεν είναι άσχημη βέβαια.
To NSX, όπως και το Supra, (ότ)αν θα επιστρέψει δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που ξέρουμε και αγαπήσαμε..

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

October 08, 2011, 09:30:19 AMReply #590

Offline Ξάδελφος

« Reply #590 on: October 08, 2011, 09:30:19 AM »
Το σχόλιο του Ηλία αναφερόταν στην ιπποδύναμη, που στα πραγματικά σπορ αμάξια (τα ατμοσφαιρικά τουλάχιστον) συνεχίζει ακάθεκτη προς τον κόφτη. Ίσως με ένα προγραμματάκι κι άλλη εξάτμιση, το συγκεκριμένο μοτέρ να μεταμορφώνεται και σε αυτόν τον τομέα.

Ηλία και Σάμπα.
 Αν δειτε τις καμπυλες θα παρατηρησετε οτι πεφτει η ροπη αλλα η ιπποδυναμη ουσιαστικα οχι περαν απο μικροδιακυμανσεις.
Η ιπποδυναμη να το πουμε χονδρικα ,ειναι το γινομενο της (ροπης) Χ (τις στροφες του κινητηρα) Χ (μια σταθερα).
Τ αποτελεσμα ειναι οτι περιπου απο τις 4800στροφες εως και πανω απο τις 6500 εχει 220+ιππους .Ενω απο τις 4200 εως περιπου και τις 6800 ειναι πανω απο 200 ιππους.
Επισης απ την καμπυλη φαινεται οτι μεχρι 5500στρ αυξανει η δυναμη  γραμμικα  και απο εκει και μεχρι τις 6800 σχεδον σταθεροποιειται.
Μια χαρα μοτερ το βλεπω.

October 08, 2011, 02:06:27 PMReply #591

Offline Liakos

« Reply #591 on: October 08, 2011, 02:06:27 PM »
Μια χαρα μοτερ το βλεπω.
Για cruiser.  :P

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

October 09, 2011, 09:56:24 PMReply #592

Offline laertis

Ανέκαθεν είχα την απορία ποιό roadster από όλα αυτά είναι συνολικά καλύτερο ανεξαρτήτως χρημάτων. Ποιό προσφέρει την μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση αλλά ταυτόχρονα και προβλεψιμότητα, άρα και ασφάλεια, στους δικούς μας ελληνικούς δρόμους. ¨Οχι σε πίστες και όχι σε δρόμους του εξωτερικού.
              Το περιοδικό Autocar στις τελευταίες του σελίδες που συγκρίνει τα 5 καλύτερα σε κάθε κατηγορία, ψηφίζει το MX-5 ώς το καλύτερο. Εσείς έχετε οδηγήσει κάποιο από αυτά. Πως πηγαίνει σε σχέση με το δικό μας ;
              Προσωπικά είχα οδηγήσει δυστυχώς όμως για λίγο, μια SLK 1800 του 2006 με τα 163 άλογα, η οποία ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και από όσο ξέρω ατρακάριστη. Σε σχέση με το ΝC 2000 sport που έχω μου φάνηκε πιο βαριά, πιο δυσκίνητη, με τιμόνι πιο αποστειρωμένο που πληροφορεί λιγότερο αλλά είναι τεχνητά βαρύτερο. Στις στροφές με τρόμαζε, βασιζόμουν κυρίως στα ηλεκτρονικά για να μπώ. Είχε πιο ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό αλλά ταυτόχρονα έδινε την εντύπωση ότι συνολικά είναι ποιοτικά υποδεέστερη. Οι τριγμοί ήταν πολλοί τόσο από την μεταλική οροφή όσο και από τα καθίσματα και το ταμπλό. Επίσης δεν μου έδωσε την εντύπωση ενός κομματιού όπως είχα διαβάσει στα περιοδικά αυτοκινήτων. Ήταν όμως πιο γρήγορη κυρίως στις ρεπρίζ. Γέμιζε από χαμηλά και είχε περισσότερη δύναμη τουλάχιστον μέχρι τις 4000-5000 στροφές.
                Περιμένω και τις δικές σας απόψεις

October 09, 2011, 10:21:16 PMReply #593

Offline nmwisima

Εγώ τα εχω οδηγησει όλα και συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο θεωρώ την Boxster.

Ανάλογα με το κιβώτιο θα έβαζα ψηλά και την Ζ4.

Αν βέβαια μπλέξουμε και τα χρήματα στην εξίσωση, τα πράγματα αλλάζουν.

Ένα 2λιτρο Mx5 RC είναι ό,τι πιο τίμιο για τα λεφτά του και για καθημερινή χρήση.

Α.

October 09, 2011, 10:26:15 PMReply #594

Offline Konstantinos

Συνήθως όποιος ψάχνεται ανάμεσα στα σύγχρονα roadsters στη κατηγορία αυτή προσθέτει και την Elise. Ποια Z4 συγκρίνεις? Οδήγησα τη Πέμπτη τη δίλιτρη Z4 φίλης μου, με τα 150 hp. Εγώ οδηγώ ένα 1800NC. Μου φάνηκε λοιπόν πολύ ράθυμη αν και σίγουρα σε ροπή υπερτερεί. Ποσό μάλω, μια τρίλιτρη..Ξετρελάθηκα με τη θέση οδήγησης (από τους λίγους που έχουν να πουν καλό λόγο για αυτή) και με τον ήχο της. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν η επιλογή μου. Αν αναβάθμιζα το miata θα πήγαινα σε S2000 που επίσης οδήγησα κάποια σαπάκια φορτωμένα με χλμ ψάχνοντας για μεταχειρισμένο και σε δύναμη απλά το καλύτερο μοτέρ από όλα του "συγκριτικού". Αν αναβάθμιζα για λόγους κύρους (επηρεάζει πολύ την απόφαση και αυτό *) θα έπαιρνα μια boxster. Mε τη 2.7cc θα ήμουν υπέρ του δέοντος ικανοποιημένος! Πλέον τις βρίσκεις πολύ φθηνότερα αλλά μιας και έχεις εξαιρέσει τον παράγοντα χρήμα δεν θα σταθώ. Overall καλύτερο το Mx5, νομίζω πολλοί ειδικοί του τύπου και των εκπομπών αυτοκινήτων συμφωνούν.

* Έχω βάλει μια αγγελία για ανταλλαγή με Z4 και  σκάει τηλέφωνο  "Ρε φιλαράκι, ωραίο το ΒΜW σου, τούμπανο δειχνει, μήπως το πουλάς αντί για ανταλλαγή? Όχι φίλος, είναι mx5, μόνο ανταλλαγή.. - Και τι μάρκα είναι αυτό? - Mazda... - Α, όχι ρε ευχαριστώ, ψάχνω κάτι κυριλέ  :P" Ενώ όσοι κάτοχοι z4 έχουν ενδιαφερθεί θεωρούν υποβάθμιση το να επιλέξουν το δικό μας μοντέλο...
« Last Edit: October 09, 2011, 10:32:00 PM by Konstantinos »
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

October 09, 2011, 10:31:38 PMReply #595

Offline heras

Τι εννοεις σε τρομαξε η slk? Γλιστραγε, δεν κραταγε, τι ακριβως? Γινε λιγο πιο αναλυτικος...
ΜΚ 1,5

October 09, 2011, 11:05:17 PMReply #596

Offline dimsabas

« Reply #596 on: October 09, 2011, 11:05:17 PM »
Το θέμα ενσωματώθηκε εδώ.

October 10, 2011, 02:09:37 AMReply #597

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #597 on: October 10, 2011, 02:09:37 AM »
Φυσιολογικα ολοι θα πιστευαν οτι θα ελεγα αυτο ε ???  :giveheart:

Και ομως οχι!!!Το 2006 που το πρωτοοδηγησα μεσα στα Μεγαρα (η φωτο ειναι με εμενα οδηγο και ευχαριστω το Στελιο που μου το εμπιστευτηκε) το ερωτευτηκα, απο τοτε ομως περασαν πολλα χρονια και στην παραγωγη βγηκαν πολλα αυτοκινητα.
Κατα την αποψη μου δεν εχεις βαλει τα 2 καλυτερα της κατηγοριας το τρενο TTS (για να μην πω TTRS) και φυσικα το Lotus !!!
Να ξεκινησω και να πω οτι τον Σκαραβαιο δεν τον εχω οδηγησει, αλλα ακομα και τελειο να ειναι οδηγικα, εχει τα διπλα λ€φτα απο ενα ΜΧ ας πουμε. To S2K επισης δεν το εχω χαρει. Τα Ζ4 και το παλιο και το καινουργιο τα εχω ευχαριστηθει αλλα αν το ΜΧ (και ειδικα το ΝΒ ειχε τα μοτερ τους θα ηταν σαφως καλυτερο), δεν εχω οδηγησει την 2λιτρη η οποια πιστευω ειναι πολυ κατωτερη απο ΜΧ. Τα SLK πρωτης και δευτερης γενιας ειναι σιγουρα αδιαφορα με εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης, δεν προσφερουν ομως τιποτα αλλο εκτος απο ανεση και status (το παλιο επισης δεν το εχω οδηγησει οπως θα επρεπε αλλα μαλλον ειναι υποδεεστερο απο το δευτερης γενιας και απο το τελευταιο σιγουρα). Ακομα και τα 2 τελευταια ΜΧ παντως διαφερουν πολυ μεταξυ τους. Οσον αφορα το 350 μαλλον με δυσκολια ξεπερναει τα Ζ4 και με ευκολια μονο την SLK κατι ομως που δεν ισχυει και για το 300ΖΧ (ειναι Τ-Τοp oμως και οχι καμπριο) και απο οτι ακουω δεν ισχυει ουτε για το νεο 370Ζ!
Τωρα αν συνυπολογισουμε και αλλους παραγοντες οπως πουλ-μουρ (αν και ολα καμπριο ειναι), διασκεδαστικη οδηγηση, απολυτες επιδοσεις και τελος παντων αναλογα με τις αναγκες και τα χρηματα που διαθετει ο καθενας η πρωτια θα αλλαζει χερια. Αν παντως ξεχασεις τελειως την ανεση τοτε για μενα η LOTUS ειναι αιωνες μπροστα, υστερει λιγο και στο drift αλλα και παλι ειναι διασκεδαστικη με ενα δικο της τροπο.
Παρεκαμψα επισης τελειως και το Caterham (υποδεεστερο απο Lotus μεν, αλλα πολυ ψηλα και αυτο δε) το οποιο θεωρω ως ενα πολυ "ειδικο" αυτοκινητο, ειναι ομως απο τα λιγα που μπορεις να κανεις ιδιοκτητες 458 Italia να σε ρωτανε για αυτο!!!

Sorry αν κουρασα με τις παρενθεσεις αλλα επρεπε να κανω και καποιου ειδους σχολια! Eλπιζω να καταλαβες παντως πως δεν υπαρχει overall καλυτερο roadster, αλλα εξαρταται απο το τι θες.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 12, 2011, 11:16:12 AMReply #598

Offline SchumiMx5

Re: Car Videos & Multimedia [#2]
« Reply #598 on: October 12, 2011, 11:16:12 AM »
Ναι ρε ψηλέ,άσε.Στο κεφαλάρι να πούμε...Πως πέρασε από το πλακοστρωτο δεν θέλω να ξέρω :llol:
Αν και έχω ξαναδεί στον εξωτερικό εν κινήσει,έχει άλλη μαγεία να το βλέπεις στο Ελλαδιστάν...Πάντως από τα πιο σπάνια που είδα ήταν το Mega Track...

October 12, 2011, 12:44:30 PMReply #599

Offline charchon

Re: Car Videos & Multimedia [#2]
« Reply #599 on: October 12, 2011, 12:44:30 PM »
Ενα mega track εχει μεινει εν ζωη αν δεν κανω λαθος, και μου ειχε στειλει ενας φιλος φωτογραφιες απο το Μονακο! Δεν ειναι ιδιαιτερα ομορφο αλλα ειναι τεραστιο!!!!
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC