Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 230685 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

June 07, 2011, 02:14:41 PMReply #315

Offline dimsabas

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #315 on: June 07, 2011, 02:14:41 PM »
Πουθενά δε θα καταλήξετε ρε Νικόλα! :P
Σα να σας έβρισαν τη φιλενάδα κάνετε... :llol:
Ο καθένας έχει μια γνώμη, τι θα κάνουμε δηλαδή; Άλλωστε, ο σημαντικότερος παράγοντας αγοράς αυτοκινήτου ήταν πάντα το "μου αρέσει" ή "δε μου αρέσει". Χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση. Πάμε παρακάτω. ;)

June 07, 2011, 02:15:46 PMReply #316

Offline philosopher

« Reply #316 on: June 07, 2011, 02:15:46 PM »
Πουθενά δε θα καταλήξετε ρε Νικόλα! :P
Σα να σας έβρισαν τη φιλενάδα κάνετε... :llol:
Ο καθένας έχει μια γνώμη, τι θα κάνουμε δηλαδή; Άλλωστε, ο σημαντικότερος παράγοντας αγοράς αυτοκινήτου ήταν πάντα το "μου αρέσει" ή "δε μου αρέσει". Χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση. Πάμε παρακάτω. ;)

E τότε να σβήσουμε καλύτερα το νήμα δεν έχει λόγο ύπαρξης...

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

June 07, 2011, 02:30:23 PMReply #317

Offline mx5mk1

« Reply #317 on: June 07, 2011, 02:30:23 PM »
....και βέβαια με την e30 320is  (ιταλική Μ3)
επειδή αυτο το αμάξι το χω οδηγήσει πολλές φορές συμφωνω και επαυξάνω...θες γραμμές; θες ντριφτακι; ολα τα κανε με απίστευτη απλοτητα και ευκολία. Μπλοκέ τρομερο και ακομα καλύτερο ξέσπασμα στη δύναμη μετα τις 4000

+1
θυμάμαι με  3η και 4000 στροφές και με το πόδι στο πάτωμα άρχιζε να ξεκολάει τρελά, το τετραπετάλουδο να λυσσάει .......!!

June 07, 2011, 02:36:04 PMReply #318

Offline mx5mk1

« Reply #318 on: June 07, 2011, 02:36:04 PM »
Δυστυχως ή ευτυχως οχι αλλα απο φιλους, γνωστους και αρκετο διαβασμα ολοι αυτο υποστηριζουν. Δεν μπορει να εχουν αδικο λοιπον?

Αν είχαν δίκιο πάντως οι πωλήσεις θα ήταν στο πάτο.
Επίσης αν στη δική μας περίπτωση δε μας έσωζε το βάρος τον MZR θα έπρεπε να το πετάξουμε στα σκουπίδια (αν βάζαμε απέναντι τα 4-κύλινδρα σύνολα της BMW).
Και για να κλείσω πρέπει να βρεις ένα 4-κύλινδρο 4-πορτο 320si θεόβαρο να ανοίξετε και μετά να βάλουμε κάτω και καταναλώσεις ποιότητα κατασκευής-κύλισης κτλπ να δούμε παρέα που θα καταλήξουμε.  ;)

+1
δεν υπάρχει καμμία επαφή .... πουθενά.....  για αυτούς που γνωρίζουν......    ;) 
.... οι υπόλοιποι μπορούν να γεμίζουν σελίδες....   :nod:

June 07, 2011, 02:41:06 PMReply #319

Offline gr8

« Reply #319 on: June 07, 2011, 02:41:06 PM »
ας γεμίσω λίγο τη σελίδα  :P

πάντα μου άρεσαν τα μεγάλα και βαριά οχήματα..

αυτο ξέρετε τι ντριφτάκι κάνει στα χώματα???  :angel:

June 07, 2011, 02:49:13 PMReply #320

Offline lok502

« Reply #320 on: June 07, 2011, 02:49:13 PM »

Εντυπωσιακότατο εσωτερικό για την εποχή. Το μονάκτινο τιμόνι είναι κλασικό! Και αυτά τα καθίσματα φαίνονται υπερβολικά άνετα..

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

June 07, 2011, 03:07:11 PMReply #321

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #321 on: June 07, 2011, 03:07:11 PM »
^ η άποψη, ξέρουμε σαν τι είναι.........      :-X  ... καθένας έχει τη δική του.....

Θα συμφωνησω απολυτα και επειδη ακριβως ειμαι πολυ κατα των Λεβητοστασιων με το εμβλημα της προπελας, οταν λεω καλα λογια για καποιο απο αυτα, σημαινει οτι ακομα και για τον πιο αδαη, οπως ειμαι εγω, αυτο το αμαξι εχει κατι να προσφερει. Η Ε21 ειναι απλα αθλιο αυτοκινητο ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι ειναι απογονος αυτοκινητων οπως το 2002, δεν μπορω επισης να πω κακο λογο για το Ε30 ακομα και για τα απλα κουπε ουτε καν το Μ3. Θεωρω επισης οτι το στυλακι της τωρινης κουπε σειρα 1 ειναι σαν εξελιξη των παλιων καλων BMW, για την 3θυρη ομως και ακομα χειροτερα για την 5θυρη ειναι τα αμαξια που προσπαθω να αγνοησω την υπαρξη τους ειναι τοσο ιδια αλλα τοσο διαφορετικα με την κουπε ακομα και στην οδηγηση (δεν εκφραζω γνωμη 3ων αλλα αποψη προσωπικη μετα την οδηγηση τους). Σχεδον καθε ΣΚ οδηγαω ενα 120ι 3θυρο και ειναι ισως το πιο αδιαφορο αμαξι που εχω οδηγησει.
Καλά ιδίως για το Ε21 και το Ε36 έχεις πέσει πολύ έξω Γιάννη και για τα δυο.
Οι πωλήσεις και οι προτιμήσεις του κόσμου άλλα έδειξαν και δε μιλώ για τώρα που είναι προσιτά.
Οι πωλησεις σε μια Ελλαδα που στα μεσα τις 10ετιας του '90 ανθιζε το χρηματιστηριο τα ελαχιστα περιοδικα αυτοκινητου τα επαιρναν χοντρα για να βγαζουν πρωτo το Passat, δευτερη τη BMW, 3ο το Α4, 4η την C-Class, 5ο το Primera και 6η την Α156 και ο καθε μαλακας που επιανε λιγα λεφτα στα χερια του πηγαινε και χτυπαγε την BMW σαν status symbol θες να μιλησουμε για προτιμησεις ??? Πριν 2χρονια πουλουσε σαν τρελλο το Cayenne σημαινει κατι αυτο ???
Ειμαι περήφανος που απο τα χερια μου περασαν τα αμαξια που βρισκονταν στις θεσεις 3 και 5, το Α4 ομως οχι επειδη ηταν καλυτερο απο το Primera ηταν σαφως υποδεεστερο σε ολους τους τομεις και κατι που ανακαλυψα με την παροδο του χρονου ηταν πολυ υποδεεστερο σε ενα σημαντικοτατο τομεα, την αξιοπιστια.
Παντως σημαντικη αναφορα σε συγκριτικο των 4Τ με ολα τα παραπανω την χειροτερη οδικη συμπεριφορα ελεγαν πως εχει η 316 και την εβαζαν η τελευταια η προ-τελευταια στην καταταξη. ΥΓ Να αναφερω παντως οτι η επιλογη μου τοτε ηταν η νεοφερτη Α156. Γιατι απλα ηταν η γρηγοροτερη και η ομορφοτερη, ευτυχως που δεν ειχα διπλωμα τοτε γιατι θα την ειχα επιλεξει! Απλα τωρα θα ηταν παλιοσιδερα οπως ολες η Α.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 07, 2011, 03:20:41 PMReply #322

Offline philosopher

« Reply #322 on: June 07, 2011, 03:20:41 PM »
Οι πωλησεις σε μια Ελλαδα που στα μεσα τις 10ετιας του '90 ανθιζε το χρηματιστηριο τα ελαχιστα περιοδικα αυτοκινητου τα επαιρναν χοντρα για να βγαζουν πρωτo το Passat, δευτερη τη BMW, 3ο το Α4, 4η την C-Class, 5ο το Primera και 6η την Α156 και ο καθε μαλακας που επιανε λιγα λεφτα στα χερια του πηγαινε και χτυπαγε την BMW σαν status symbol θες να μιλησουμε για προτιμησεις ??? Πριν 2χρονια πουλουσε σαν τρελλο το Cayenne σημαινει κατι αυτο ???

Δεν αναφέρθηκα στην Ελλάδα, προσωπικά θεωρώ δεν είμαστε αντικειμενικό κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς το αντίθετο μάλιστα είμαστε αντικείμενο προς έρευνα.

Miata NC 2.0

June 07, 2011, 03:21:42 PMReply #323

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #323 on: June 07, 2011, 03:21:42 PM »
Κατι τελευταιο για τους 2 BMW-δακηδες της παρεας εχετε αναφερει την λεξη ΠΩΛΗΣΕΙΣ απειρες φορες και μου δειχνετε ακριβως αυτο που ισχυει σε ολους τους κατοχους BMW την αγοραζετε για τους αλλους οχι για εσας ??? Γιατι σας ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι και ποσο πουλαει ενα αμαξι ??? Οτι πουλαει ειναι καλο ??? Η elise που δεν πουλαει ειναι για τα μπαζα ???
Μην απαντησετε ξερω αλλωστε την απαντηση σας.Ειμαι απο τους ανθρωπους που αγοραζουν πραγματα μονο για το κυρος (ναι ειμαι τεραστιο ψωνιο το παραδεχομαι :) ) Απλα οταν αγοραζω αμαξι προσπαθω να το ξεχασω και μεχρι στιγμης το καταφερνω με επιτυχια...Ισως βεβαια οταν αποκτησω το αμαξι που θελω και αφου εχω αποφασισει με τα σωστα κριτηρια να το χρησιμοποιω με λαθος τροπο (βλ. γκαμπριο :P )
Ξερω βεβαια εισαστε χαρουμενοι κατοχοι BMW και νιωθετε καπως ετσι μεσα στο αμαξι σας
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 07, 2011, 04:18:02 PMReply #324

Offline philosopher

« Reply #324 on: June 07, 2011, 04:18:02 PM »
Κατι τελευταιο για τους 2 BMW-δακηδες της παρεας εχετε αναφερει την λεξη ΠΩΛΗΣΕΙΣ απειρες φορες και μου δειχνετε ακριβως αυτο που ισχυει σε ολους τους κατοχους BMW την αγοραζετε για τους αλλους οχι για εσας ??? Γιατι σας ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι και ποσο πουλαει ενα αμαξι ??? Οτι πουλαει ειναι καλο ??? Η elise που δεν πουλαει ειναι για τα μπαζα ???
Μην απαντησετε ξερω αλλωστε την απαντηση σας.Ειμαι απο τους ανθρωπους που αγοραζουν πραγματα μονο για το κυρος (ναι ειμαι τεραστιο ψωνιο το παραδεχομαι :) ) Απλα οταν αγοραζω αμαξι προσπαθω να το ξεχασω και μεχρι στιγμης το καταφερνω με επιτυχια...Ισως βεβαια οταν αποκτησω το αμαξι που θελω και αφου εχω αποφασισει με τα σωστα κριτηρια να το χρησιμοποιω με λαθος τροπο (βλ. γκαμπριο :P )
Ξερω βεβαια εισαστε χαρουμενοι κατοχοι BMW και νιωθετε καπως ετσι μεσα στο αμαξι σας

Ρε Γιάννη εσύ είσαι ο δύσπιστος πρέπει να σε πείσουμε να πάρεις ένα αδιάφορο οικογενειακό τάνκ
:llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol:

Δε ξέρω όμως αν μπορείς (και εσύ Δημήτρη) να συμβιβαστείτε με το καλύτερο κινητήρα και το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς βέβαια...

Miata NC 2.0

June 07, 2011, 04:20:37 PMReply #325

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
« Reply #325 on: June 07, 2011, 04:20:37 PM »
Δημητρη συγχωραμε μιας και δεν απευθυνομαι στην αγγελια του φιλου σου που πραγματικα μπορει να αξιζει αλλα οσα αμαξια εχω δει σε αγγελιες στο κατα 80% ολα κανουν τα χιλιομετρα τους σε Εθνικες Οδους και μονο. Εαν ειναι ετσι τοτε πως στην Αθηνα γινετε στην εκδιδομενης το σιδηρουν κυκλιδωμα? Αυτα τα αυτοκινητα πως υπαρχουν? Ολα μα ολα μονο Εθνικες Οδους? Εαν ηταν ετσι τοτε στην Εθνικη δεν επρεπε να κουνιετε ουτε π0υστης με χαλασμενες γοβες και φουλαρι σταυρωτο!!! :llol: :llol: :llol:

Παραξενα πραγματα βρε παιδι μου!!!

June 07, 2011, 05:11:38 PMReply #326

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #326 on: June 07, 2011, 05:11:38 PM »
Δε ξέρω όμως αν μπορείς (και εσύ Δημήτρη) να συμβιβαστείτε με το καλύτερο κινητήρα και το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς βέβαια...

Ναι Νικο αφου τον ψηφισαν τα περιοδικα και το λεει και ολος ο κοσμος το θεωρω αυτοκινηταρα!!! Αφου σκεψου οτι φετος λεω να παρω και ενα Νissan Leaf μιας και ψηφιστηκε ο κινητηρας της χρονιας, εδω που τα λεμε αυτος τουλαχιστον εχει και ενα πραγματικα ιδιαιτερο χαρακτηριστικο. Ο MZR ειχε βγει κινητηρας της χρονιας ??? Οχι ??? Μαλακια αμαξι πηρες :P
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

June 07, 2011, 05:25:23 PMReply #327

Offline philosopher

« Reply #327 on: June 07, 2011, 05:25:23 PM »

Ο MZR ειχε βγει κινητηρας της χρονιας ??? Οχι ??? Μαλακια αμαξι πηρες :P

Για τον MZR συγκεκριμένα έχω γράψει πιο πάνω  :P
Όχι μαλακία, σίγουρη λύση αλλά πραγματικά για το 2008 που το πηρα τεχνολογικά είναι πίσω και όποιος νομίζει ότι είναι σύγχρονος κινητήρας απατάται πλάνην...
Χαίρομαι πάντως που σε έπεισα  :P :girlie: :angel:

Miata NC 2.0

June 07, 2011, 05:54:36 PMReply #328

Offline simkoz

« Reply #328 on: June 07, 2011, 05:54:36 PM »
Μα κάλά ρε παιδιά τι συζητάτε τόση ώρα? τι αμάξι αρέσει στον κάθε ένα και τι αμάξι θα αγόραζε.
Χιλιάδες οι επιλογές (βάζω και μεταχείρο μέσα) και δεκάδες χιλιάδες τα κριτήρια και η σειρά αξιολόγησης για τον καθένα.
Αν γίνεται για την πλάκα μας η κουβέντα καλώς, αλλά κατά τα άλλα δεν βλέπω το νόημα.

Ας είχαμε χρόνο (να τα χαρούμε), χρήμα (αγορά-συντήρηση) και χώρο (να τα βάλουμε) και απ' όλα θα έπαιρνα, 3άρες, 5άρες, Μ, βι-τούρμπο, Clio sport, παλιές Αλφα, ΝΑ κλασικό, ΝΒ τούρμπο, Λίζα και Ariel Atom για πίστα , κανά Audi μαούνα για ύσηχα ταξίδια, Leaf για να το παίζω εναλλακτικός.....

Να συνεχίσω?
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

June 07, 2011, 06:36:57 PMReply #329

Offline philosopher

« Reply #329 on: June 07, 2011, 06:36:57 PM »
Μα κάλά ρε παιδιά τι συζητάτε τόση ώρα? τι αμάξι αρέσει στον κάθε ένα και τι αμάξι θα αγόραζε.
Χιλιάδες οι επιλογές (βάζω και μεταχείρο μέσα) και δεκάδες χιλιάδες τα κριτήρια και η σειρά αξιολόγησης για τον καθένα.
Αν γίνεται για την πλάκα μας η κουβέντα καλώς, αλλά κατά τα άλλα δεν βλέπω το νόημα.

Ρε συ Σίμο, το ίδιο ακριβώς είπε και ο Δημήτρης πιο πάνω και ξαναρωτώ δε μπορούμε να συζητήσουμε τις απόψεις μας περί αυτοκινήτων?
Το ότι τα γούστα του καθενός αφορούν το καθένα δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, παρόλα αυτά στην αυτοκίνηση υπάρχουν και θέματα που μπορούν να συζητηθούν αλλιώς δε θα είχε και νόημα η ύπαρξη των φόρα γενικώς.
ΠΧ γιατί να συζητήσουμε για ζάντες αφού ότι αρέσει στο καθένα θα πάρει, γιατί να συζητήσουμε για turbo και κομπρέσορες αφού ότι αρέσει στο καθένα να πάρει μπορώ να συνεχίσω για κάθε ένα θέμα του φόρουμ ξεχωριστά...
Με πιάνεις? 

Miata NC 2.0