Mini cooper το απλό 1.6, του 2005 με τα 115 άλογα. Το έχει η κοπελιά μου. Εδω και 2 χρόνια της το παίρνω όποτε βρω την ευκαιρία και χρειάζομαι αλλαγή.
Έχει πάνω του 120,000χλμ το πήγα πρόσφατα για σέρβις, το μόνο του μειονέκτημα ζητάνε πολλά για εργατικά (πρέπει να κατεβάζεις τη κάτω γέφυρα της περισσότερες φορές και να βγάζεις προφυλαχτήρες λόγω στριμώγματος της μηχανής. Ανταλλακτικά υπάρχουν μπόλικα αν βρεις και έναν μάστορα που να τα ξέρει καλά είσαι άρχοντας! Έχει ευαισθησία στα συνεμπλόκ αν δε το προσέχεις και πατάς φρένα στις λακούβες ή κάνεις trial στα πεζοδρόμια (γυναικεία παρκάρισματα). Συμβουλή? Αν πάρεις μεταχειρισμένο, βουρ στο σπανό να σου κάνει μια σωστή αξιολόγηση (εντάξει δεν είναι και τζάμπα, μπορείς όμως απλά να πάρεις την εκτίμησή σου). Το κλειδί έχει τσιπ κ καταγράφει τα χλμ και ξέρουν τα χλμ και τι είδους σέρβις χρειάζεσαι.
Κατα τ'αλλα μετά το μαζντάκι είναι το μόνο που σε γεμίζει στην οδήγηση κ ας είναι μπροσθιοκίνητο! Τιμόνι ξυράφι, ανάρτηση χωρίς πολλά ευτράπελα-καρτ αίσθηση(κανένας λόγος για αλλαγές σε αμορτισέρ-ελατήρια, αντιστρεπτικές ή ζάντες), ήχος ιδιαίτερος (μηχανή του ποπκορν της το λέω), καλύτερος και από τα δικά μας (τι σκατά το είχαν στο ρελαντί και μαρσάρανε για να του ρυθμίσουν την εξάτμιση και το μίγμα?) Στρίψιμο? Πάαααραπολύ καλό (ακόμα και με τις 15άρες τα πάει σούπερ!), φεύγει και με τα 4 αν το επιδιώξεις (κυρίως σε νερά), φρένα αρκετά καλά, ακούραστα. Πάς ταξίδι και το τιμόνι δε σε κουράζει με διορθώσεις, βαραίνει και σου αφήνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Το κιβώτιο εντάξει δεν έχει την αμεσότητα του δικού μας, έχει μια αδράνεια (αλλά μιλάμε για γυναίκες οδηγούς έτσι?). Είναι επίσης αρκετά κοντό, γεμίζει όμορφα, είναι αποδωτικό αλλά ανεβάζει κατανάλωση αν το σκίζεις καλοκαιριάτικα με τον κλιματισμό ανοιχτό! Σε ταξίδι καταναλώνει συντριπτικά λιγότερα από το μάζντα. Τώρα από χώρους...σκατά! το πορτμπαγκάζ δεν υπάρχει, το δικό μας είναι μεγαλύτερο χαλαρά, αλλά έχεις κ 2 θέσεις πίσω άδειες επομένως όλα βολεύονται.
Γενικότερα το κούπερ σε αίσθηση και ποιότητα είναι ανώτερο για αμαξάκι πόλης. Δε κάνει κιχ το σασί του, στρίβει και φρενάρει όμορφα χωρίς προσπάθεια, σφίνες? το κατι άλλο! Τρομερό τιμόνι! Φρένα ακούραστα και γενικότερα ξεκούραστο. Η καμπίνα είναι προσεγμένη και έχει αρκετό χώρο για 2 άτομα, ή πόρτα είναι αρκετά μακριά από το κάθισμα. Το χρώμα μετά από 6 χρόνια και αρκετά πλυντήρια δεν έχει καταλάβει τίποτα και τα νίκελ του ακόμα αστράφτουν! Τα πλαστικά του είναι αρκετά καλά αλλά τριγμούς μη περιμένεις να μην έχεις..είπαμε με τόσο κοντή ανάρτηση δεν απορροφάει και τα πάντα αλλά πηδάει σα το κατσίκι, σαν ένα κομμάτι πάνω στη στροφή! Τώρα για τον συμπλέκτη να πω ότι δεν έχει αλλαχτεί ακόμα (αν και έχει αρχίσει να πιάνει κάπως ψηλά και έχει βαραίνει το πεντάλ, για να το πατάει όμως η γυναίκα με τα τακούνια εγω κάνω πάσο.
Έχω ακούσει πως αρκετά αυτόματα έβγαλαν προβλήματα και τα πρώτα μοντέλα είχαν τα θεματάκια τους. Αυτο του 2005 είναι τσακάλι πάντως, αρκετά ποιοτικό. Φίλος πήρε το Works και το έσπασε με τις καφρίλες του. Πήγαινε σα διάλος βέβαια αλλά κατα βάθος το απλό της δικιάς μου είναι πιο allround!