Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα μπλα κτλπ [#10]  (Read 154640 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 25, 2011, 10:30:05 AMReply #675

Offline Ξάδελφος

Re: Μπλα μπλα κτλπ [#10]
« Reply #675 on: February 25, 2011, 10:30:05 AM »
Eνημερωτικά:
Τα ελληνικής παραγωγής προϊόντα , αρχίζουν στο barcode από 520 χχχχχχχ.

@ heras

Δοκιμασε να βραζεις τα μακαρονια 1μιση με 2 λεπτά λιγότερο από ότι γράφουν στη συσκευασία.
Επίσης μην τα τσιγαρίσεις με βούτυρο ή λάδι που το εχει κάψει ,αλλά λιγο πριν τα βγάλεις από τη "φωτιά" ρίξε στο νερό που βράζει μία κουταλιά ελαιόλαδο.
Στο στράγγιγμα μην τα ξεπλένεις με νερό,άφησε τα απλά να στραγγίσουν.

Όλα αυτά ασχέτως μάρκας που θα επιλέξεις .
« Last Edit: February 25, 2011, 10:34:42 AM by Ξάδελφος »

February 25, 2011, 10:36:58 AMReply #676

Offline george 1323

« Reply #676 on: February 25, 2011, 10:36:58 AM »
Δε διαφωνώ καθόλου με το παραπάνω Ξάδελφε, αν όμως το ελληνικό μπακάλικο/supermarket έχει τις τιμές 30%+ αυξημένες στα ίδια προϊόντα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εσύ προσωπικά τι θα διάλεγες? 
K oxi μονο αυτο...λεει να παμε ελλαδα διακοπες,δεν διαφωνω αλλα για 300 κμ πρεπει να πληρωσω 10 διοδια,να γαμηθ@ στις βενζινες,να περασω απο τους κωλοδρομους,να μου πιασουν τον κ@λο στο φαγητο κ στην διαμονη κ αφου χαλασω ενα καρο λεφτα γ αυτα,να γυρισω κ να ακουσω οτι μου κοψαν κ το μισθο γιατι ηθελε ο ρουσσοπουλος να αγοραζει γραβατες με 80.000 ευρω....σαν πολλα δεν ζητανε...τουλαχιστον απο εμενα που ειμαι ενας ιδιωτικος υπαληλος κ αν κανω μια μαλακια θα ειμαι ανεργος... :tanevramou: :tanevramou:

February 25, 2011, 10:41:48 AMReply #677

Offline george 1323

« Reply #677 on: February 25, 2011, 10:41:48 AM »
Κ κατι ακομα...δεν διαφωνω οτι πρεπει να αγοραζουμε ελληνικα προιοντα,αλλα στην ελλαδα πρεπει να σπασουν τα καρτελ τις μεταπωλησης για να μπορει ο κοσμος να τρωει κ να αγοραζει φθηνα... ;)Ακου τωρα στην γερμανια το ελληνικο γαλα να ειναι πιο φθηνο απο εδω...ελεος  :tanevramou:

February 25, 2011, 10:42:32 AMReply #678

Offline philosopher

« Reply #678 on: February 25, 2011, 10:42:32 AM »
Δε διαφωνώ καθόλου με το παραπάνω Ξάδελφε, αν όμως το ελληνικό μπακάλικο/supermarket έχει τις τιμές 30%+ αυξημένες στα ίδια προϊόντα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εσύ προσωπικά τι θα διάλεγες? 
K oxi μονο αυτο...λεει να παμε ελλαδα διακοπες,δεν διαφωνω αλλα για 300 κμ πρεπει να πληρωσω 10 διοδια,να γαμηθ@ στις βενζινες,να περασω απο τους κωλοδρομους,να μου πιασουν τον κ@λο στο φαγητο κ στην διαμονη κ αφου χαλασω ενα καρο λεφτα γ αυτα,να γυρισω κ να ακουσω οτι μου κοψαν κ το μισθο γιατι ηθελε ο ρουσσοπουλος να αγοραζει γραβατες με 80.000 ευρω....σαν πολλα δεν ζητανε...τουλαχιστον απο εμενα που ειμαι ενας ιδιωτικος υπαληλος κ αν κανω μια μαλακια θα ειμαι ανεργος... :tanevramou: :tanevramou:

Εντωμεταξύ επειδή με το τουρισμό έχω ιδίαν πείρα, η φιλοσοφία είναι να δουλέψουμε 3 μήνες και να ζήσουμε 10 χρόνια.
Και καλά με τις δραχμούλες που ερχόταν ο Γερμανός και τα έκανε όλα #@!%$#^& με τα μάρκα ή ο Αμερικάνος με τα δολάρια, τώρα με τα ευρώ, το 15-άυγουστο συμφέρει περισσότερο να πας στις Μαλδίβες παρά στη Κεφαλλονιά.
Και ειλικρινά στεναχωριέμαι γιατί θα μπορούσαμε μια Ελλάδα να ζούμε μόνο από το τουρισμό...

Για να μη μιλήσω για τη λιανική που πουλάνε τουλάχιστον 6+ φορές πάνω από ότι αγοράζουν...
Πως θα στηρίξω εγώ την Ελληνική οικονομία έτσι? Και αν αποφασίσω να τη στηρίξω, εμένα ποιος θα με στηρίξει?

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

February 25, 2011, 10:54:04 AMReply #679

Offline lok502

« Reply #679 on: February 25, 2011, 10:54:04 AM »
Κ κατι ακομα...δεν διαφωνω οτι πρεπει να αγοραζουμε ελληνικα προιοντα,αλλα στην ελλαδα πρεπει να σπασουν τα καρτελ τις μεταπωλησης για να μπορει ο κοσμος να τρωει κ να αγοραζει φθηνα... ;)Ακου τωρα στην γερμανια το ελληνικο γαλα να ειναι πιο φθηνο απο εδω...ελεος  :tanevramou:

Μακάρι αλλά πολύ δύσκολο.. Αν μπορούσε να λειτουργήσει πιο ελεύθερα η αγορά και πιο ευσυνείδητα ο καταναλωτής (και λιγότερο φεουδαρχικά το κράτος) τότε και οι τιμές θα ήταν χαμηλότερες και η ποιότητα καλύτερη (και μακροπρόθεσμα θα υπήρχαν περισσότερες δουλειές). Συν το ότι πολλά προϊόντα που πλασάρονται ως "ελληνικά" μόνο τέτοια δεν είναι (ή ακόμα και εταιρείες, το ελληνικό όνομα δεν σημαίνει και Ελλάδα).

« Last Edit: February 25, 2011, 10:56:32 AM by lok502 »

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

February 25, 2011, 11:17:23 AMReply #680

Offline Liakos

« Reply #680 on: February 25, 2011, 11:17:23 AM »
Συνειδητα παντως το τραπεζι μας χτες ειχε ελληνικη μπυρα. ;)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

February 25, 2011, 11:26:48 AMReply #681

Offline simkoz

« Reply #681 on: February 25, 2011, 11:26:48 AM »
E, και μην ξεχνάμε ότι κάποια από τα προιόντα πολυεθνικών παράγωνται Ελλάδα.
Πχ τα τσιγαράκια της εταιρίας που δουλεύω (που είναι πολυεθνικός κολοσσός) γίνονται στον Ασπρόπυργο σε νέο εργοστάσιο (100 εκ Ευρώ επένδυση από την πολυεθνική στην χώρα μας) και στο οποίο δουλεύουν 1.000 άτομα +++ πόσοι εξωτερικοί συνεργάτες έχουν δουλειά από το ίδιο εργοστάσιο.
Παρόλα αυτά νομίζω ότι και οι 2 απόψεις έχουν βάση. Αν το κόστος και η ποιότητα του εγχώριου προιόντος είναι συγγενής με του εισαγώμενου φυσικά και θα πρέπει να προτημιθεί.
Αν δεν είναι όμως θα το φάει ο νόμος της αγοράς και καλά θα του κάνει. Τίποτα δεν μπορεί να επιβιώνει χαρηστικά, πρέπει να είναι ανταγωνιστικό για να επιβιώσει.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

February 25, 2011, 11:36:20 AMReply #682

Offline xenos

« Reply #682 on: February 25, 2011, 11:36:20 AM »
Πριν λίγο καιρό σε αυτό το topic είχα δει μια αεροτομή MS σα την απλώστρα του προέδρου και είπα να τη πάρω.......
Έτσι λοιπόν λέω να πάρω την εξάτμιση MS που πόσταρε ο Ηλίας πιο πάνω..........

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c[/youtube]

:llol:
Ρε συ άσε τα ψιψιψόνια και χτύπα κανέναν εκκεντροφόρο!  :punish:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

February 25, 2011, 11:53:58 AMReply #683

Offline xenos

« Reply #683 on: February 25, 2011, 11:53:58 AM »
[K oxi μονο αυτο...λεει να παμε ελλαδα διακοπες,δεν διαφωνω αλλα για 300 κμ πρεπει να πληρωσω 10 διοδια,να γαμηθ@ στις βενζινες,να περασω απο τους κωλοδρομους,να μου πιασουν τον κ@λο στο φαγητο κ στην διαμονη κ αφου χαλασω ενα καρο λεφτα γ αυτα,να γυρισω κ να ακουσω οτι μου κοψαν κ το μισθο γιατι ηθελε ο ρουσσοπουλος να αγοραζει γραβατες με 80.000 ευρω....σαν πολλα δεν ζητανε...τουλαχιστον απο εμενα που ειμαι ενας ιδιωτικος υπαληλος κ αν κανω μια μαλακια θα ειμαι ανεργος... :tanevramou: :tanevramou:

Δυστυχώς έτσι είναι. Θέλω να πάω ένα πσκ σε έναν φίλο θεσ/κη και σκέφτομαι ότι μόνο να πάω κ να έρθω θέλω μιν 200ε.  :yawn: Καλύτερα με αεροπλάνο...  ::-
Το καλοκαίρι οι ξενοδόχοι κάθε χρόνο πέφτουν 30%. Πως γίνεται αυτό? Γιατί αν Χ το αρχικό κέρδος, τότε:

1η χρονιά έχεις: 0.7*Χ
2η χρονιά έχεις: 0.7*(0.7*Χ) = 0.49*Χ
3η χρονιά έχεις: 0.7*(0.49*Χ) = 0.343*Χ
4η χρονιά έχεις: 0.7*(0.343*Χ) = 0.24*Χ
5η χρονιά έχεις: 0.7*(0.24*Χ) = 0.168*Χ

Και δουλεύουν ακόμα? Ή μας δουλεύουν?  :-\
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

February 25, 2011, 12:02:56 PMReply #684

Offline Ξάδελφος

« Reply #684 on: February 25, 2011, 12:02:56 PM »
E, και μην ξεχνάμε ότι κάποια από τα προιόντα πολυεθνικών παράγωνται Ελλάδα.
Πχ τα τσιγαράκια της εταιρίας που δουλεύω (που είναι πολυεθνικός κολοσσός) γίνονται στον Ασπρόπυργο σε νέο εργοστάσιο (100 εκ Ευρώ επένδυση από την πολυεθνική στην χώρα μας) και στο οποίο δουλεύουν 1.000 άτομα +++ πόσοι εξωτερικοί συνεργάτες έχουν δουλειά από το ίδιο εργοστάσιο.
Παρόλα αυτά νομίζω ότι και οι 2 απόψεις έχουν βάση. Αν το κόστος και η ποιότητα του εγχώριου προιόντος είναι συγγενής με του εισαγώμενου φυσικά και θα πρέπει να προτημιθεί.
Αν δεν είναι όμως θα το φάει ο νόμος της αγοράς και καλά θα του κάνει. Τίποτα δεν μπορεί να επιβιώνει χαρηστικά, πρέπει να είναι ανταγωνιστικό για να επιβιώσει.

Στην Αιτη,αυτη με τους σεισμους, η οποια ήταν και η πρωτη χωρα που αναγνωρισε την ελληνικη επανασταση το 1821, πουλουσαν αμερικανικες πολυεθνικες σιτηρα και ρυζι φθηνοτερα απο το γηγενες παραγωμενο.Φυσικα οι ντοποιοι το προτιμουσαν. Σε βαθος χρονου σταματησε παντελως η παραγωγη ρυζιου και σθτηρων υπηρχαν μονο εισαγωμενα αμερικανικα τα οποια γνωρισαν τρελη ανατιμηση ευθυς αμεσως.Ηταν θεμα χρονου να καταληξει η Αιτη εκει που ειδαμε.

Σιμο απο ενα προιον εισπρατεις και την υπεραξια περαν της αντικειμενικης αξιας του.Στην περιπτωση των πολυεθνικων η υπεραξια πηγαινει εξω.
Στα περισσοτερα προιοντα το μεγαλυτερο μερος της τιμης τους ειναι υπεραξια.Πχ ενα ζευγαρι παπουτσια. Ποση διαφορα στο κοστος υλικων και κατασκευης νομιζεις  εχει ενα ανωνυμο δερματινο ζευγαρι  και ενα Salvatore ?

Το αρθρο που παρεθεσα αν το δεις πιο σφαιρικα ,θα μπορουσε να γραφει και οτι αν δεν προτιμησεις εισαγωμενα ή απο ξενες πολυεθνικες παραγωμενα προιοντα μιας και η ζητηση θα συνεχιζει να υπαρχει το μεριδιο αγορας θα το κερδισουν ελληνικες επιχειρησεις .

Οι εταιριες που λες Σιμο ειναι μια μεση λυση μεταξυ ελληνικων και ξενων. Παρ αυτα αυτες οι εταιριες ,που φτιαχνουν εδω το προιον ειναι μειοψηφια ισχνη.Κι αυτες σιγα σιγα το σταματουν.
Συνηθως οι ξενες εταιριες στην Ελλαδα εισαγουν και διανεμουν το προιον τους στην Ελλαδα.
Ανακατευουν χωμε με λιγο αλευρι ,το κανουν πιττα και τρωνε...

@Xeno
Προπερσι που ανεβηκα στην εκθεση στη Θεσσαλονικη ειχα πληρωσει 70Ε διανυκτερευση στο ξενοδοχειο.
Το ιδιο ξενοδοχειο αυτη τη χρονια μου ζητησε 40Ε. Γιατι?  Γιατι πολυ απλα το διαπραγματευτηκα...
Γιατι δεχτηκε?. Γιατι πολυ απλα η παγια επενδυση υπαρχει και ακομη και ετσι θα κερδισει κι ας ειναι λιγοτερα απο προπερσι.
Ειναι σα να πει ο μαναβης λιγο πριν κλεισει η λαικη αγορα..."δε σου δινω φθηνοτερα τα πορτοκαλια που θα μου μεινουν προτιμω να τα πεταξω στα σκουπιδια"
Ηταν μεγαλη η οικονομα και τα περιθωρια κερδος του !

February 25, 2011, 12:11:01 PMReply #685

Offline Charlie

« Reply #685 on: February 25, 2011, 12:11:01 PM »
...
Γ. Αντί για Heinekenκαι Amstel, αγοράστε Μύθος, Genesis, Magnus Magister, Kraft, Βεργίνα, Πειραϊκή (δοκιμάσατε ποτέ;) ή προτιμήστε ελληνικά
κρασιά.
....

Έχω τις αμφιβολίες μου για τα περισσότερα, αλλά σχετικά με την Amstel Heineken είναι αστείο, παράγονται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία από το 1963
http://www.athenianbrewery.gr/index.php

February 25, 2011, 12:21:03 PMReply #686

Offline Ξάδελφος

« Reply #686 on: February 25, 2011, 12:21:03 PM »
...
Γ. Αντί για Heinekenκαι Amstel, αγοράστε Μύθος, Genesis, Magnus Magister, Kraft, Βεργίνα, Πειραϊκή (δοκιμάσατε ποτέ;) ή προτιμήστε ελληνικά
κρασιά.
....

Έχω τις αμφιβολίες μου για τα περισσότερα, αλλά σχετικά με την Amstel Heineken είναι αστείο, παράγονται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία από το 1963
http://www.athenianbrewery.gr/index.php

Εβαλα το σχολιο ,ως προς το σκεπτικο. Θα μπορουσε να μην εχει γραψει καθολου ονοματα προιοντων σα παραδειγμα.
Η Αμστελ ειναι απο τους καλυτερους εργοδοτες.

Ο ζυθοποιος που φτιαχνει τη "Βεργινα" ειναι Ελληνας της διασπορας που ηρθε πισω και επενδυσε.
Πηγε να βγαλει και εμφιαλωμενο τσαι ,αφου επενδυσε πρωτα σε υποδομες, αλλα δε του δωσαν αδεια μιας και ο νομος σχετικα με τη λειτουργια των ζυθοπαραγωγων (απο εποχης Οθωνος )το απαγορευει .Τον ειχαν κανα χρονο στο περιμενε.

February 25, 2011, 12:34:18 PMReply #687

Offline SchumiMx5

« Reply #687 on: February 25, 2011, 12:34:18 PM »
Σίγουρα η νομοθεσία και η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει παίξει σημαντικό ρόλο,στο ότι πάνε οι επιχειρήσεις από το κακό στο χειρότερο.

February 25, 2011, 12:36:23 PMReply #688

Offline simkoz

« Reply #688 on: February 25, 2011, 12:36:23 PM »
@Charlie: Γαμώτο εμείς έχουμε company policy που μου απαγορεύει να αναφέρω την μάρκα.

Οι εταιριες που λες Σιμο ειναι μια μεση λυση μεταξυ ελληνικων και ξενων. Παρ αυτα αυτες οι εταιριες ,που φτιαχνουν εδω το προιον ειναι μειοψηφια ισχνη.Κι αυτες σιγα σιγα το σταματουν.
Συνηθως οι ξενες εταιριες στην Ελλαδα εισαγουν και διανεμουν το προιον τους στην Ελλαδα.
Ανακατευουν χωμε με λιγο αλευρι ,το κανουν πιττα και τρωνε...

Ναι βρε, αλλά τελικά η κοινωνία είναι καπιταλιστική και το κάθε προιόν ή εταιρία πρέπει να έχει ένα κέρδος. Γιατί διάφορες εταιρίες την κάνουν?
Φταίει ο καταναλωτής ή το σύστημα με τις μίζες, τις παρανομίες, το φορολογικό που αλλάζει κάθε 3 και λίγο, κλπ. που αν θέλει να είναι νόμιμη μια εταιρία δε έχει ελπίδα στο μπάχαλο. (ακριβώς σαν το παράδειγμα που αναφέρεις και με την Βεργίνα (που είναι η αγαπημένη μου μπύρα κιόλας. Γιατί αυτός να συνεχίσει να παράγει εδώ και να μην πάει το εργοστάσιο του στην Βουλγαρία με το μισό κόστος, σταθερό νομοθετικό πλαίσιο (ίσως), κλπ? Για να τον δουλεύει εδώ ο κάθε δημ υπάλληλος που θέλει την μίζα του για να προωθήσει τον φάκελο σου?)
Αν δεν φτιάξουμε αυτά τα θέματα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί στην Ευρωπαική, να σου πω αγορά, δεν μας βλέπω να ξελασπώνουμε.

Διάβασα ένα άρθρο σε έγκυρη εφημερίδα (δεν θυμαμαί ακριβώς να βάλω λινκ σόρρυ) που έλεγε ότι αυξήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο οι Ελληνικές εξαγωγές κατά μεγάλο ποσοστό. Ο ειδικός έλεγε ότι ο κύριως λόγος που έγινε αυτό είναι ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της χαμηλώτερης ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας αναγκάστηκαν και άρχισαν να κοιτάνε και παραέξω.
Σαν το ξενοδόχο που λες και εσύ, πριν δεν είχαν λόγο να προσπαθήσουν περισσότερο, μια μίζα, μια δημόσια προμήθεια, πάει τσούλησε ο χρόνος. Τώρα που αυτά περιορίζονται (γιατί έκλεισε η βρύση με το δημόσιο χρήμα) σφίξαν οι ποποί και ξαφνικά βρήκαν νέες αγορές, ευκαιρίες για ανάπτυξη κλπ.

Ξέρεις πόσο στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να βρω εδώ Ελληνικό λάδι, πορτοκάλια, ελιές, φέτα, κριθαράκι? και βρήσκω μόνο τα αντίστοιχα Ιταλικά, Ισπανικά και Τούρκικα?

Α, και το άλλο με τα υδροπλάνα, τα έφερε ο επενδυτής από Καναδά είναι τέλεια για να συνδέσουν τα νησιά μας χωρίς ακριβές υποδομές και τελικά μετά από 2-3 χρόνια στα πήγαινε-έλα δεν κατάφερε να πάρει τις απαραίτητες άδειες. Αυτό δεν είναι ντροπή?
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

February 25, 2011, 12:52:10 PMReply #689

emilmx

• Guest
« Reply #689 on: February 25, 2011, 12:52:10 PM »

Ξέρεις πόσο στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να βρω εδώ Ελληνικό λάδι, πορτοκάλια, ελιές, φέτα, κριθαράκι? και βρήσκω μόνο τα αντίστοιχα Ιταλικά, Ισπανικά και Τούρκικα?

στύλε μου διεύθυνση να δω τι μπορώ να κάνω και τη θα στοιχίσει

στέλνω λαδί σε Κυπρο Αγγλία και Γερμανία κάτι θα βρω και για Ελβετία