Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 245408 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

October 10, 2012, 09:42:08 PMReply #870

Offline Jason

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #870 on: October 10, 2012, 09:42:08 PM »
@jSkyline:Για να σε βοηθήσω, κάνε στον εαυτό σου την κλασική ερώτηση "τι θέλω να κάνω με το ποδήλατό μου;"
Αν απαντήσεις πλήρως και ειληκρινά στον ευτό σου, η επιλογή θα είναι πιο εύκολη και πιο σωστή ;)
Miata NA 1.6
Barely Civilised

4.875FGR - Cusco MZ 1.5
Light flywheel - organic disc
FM springs - Bilstein HD - MSM ARB 23mm
JR CAI - RX7 AFM
FC calipers
ProRace 1.2 ET25 - R888 205/50/15

October 10, 2012, 10:07:34 PMReply #871

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #871 on: October 10, 2012, 10:07:34 PM »
Kοιτα Ιασωνα, το κακο ειναι οτι απο την αρχη ηξερα τι ηθελα να κανω, μεγαλες διαδρομες ευκολα, το κουρσακι που εχω τωρα οντως μπορει να κανει κατι τετοιο. Το θεμα ειναι οτι οι δρομοι μεσα στην πολη με βοηθουν μεν να κανω ξεκουραστα μεγαλες διαδρομες, ομως το ιδιο το ποδηλατο κουραζεται και ταλαιπωρητε υπερβολικα λογο των δρομων. Το δευτερο μεγαλο μου προβλημα ειναι τα φρενα, ισως και το σπαστικο τιμονι με τα drops και τα χειριστηρια στην "περιεργη" θεση που ομως αυτα βοηθαν στην αεροδυναμικη. Αυτο...

Γενικα ειναι δυσκολο να κανω μια αλλαγη παλι, ισως περιμενω λιγο να κλεισει και αυτο το ποδηλατο μια 2ετια και να ξαναπαρω ενα καινουργιο παλι τοτε. Παντως πιστεψε με δεν ειναι ευκολη η επιλογη, ουτε ξερεις ποια ειναι σιγουρα η σωστη ;)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 10, 2012, 10:22:39 PMReply #872

Offline Jason

« Reply #872 on: October 10, 2012, 10:22:39 PM »
Τα ποδήλατα δεν είναι τόσο ευπαθή οσο μπορεί να νομίζουμε ;)
Όταν λες μεγάλες διαδρομές για πόσα χλμ και κάθε πότε;
Το χρησημοποιείς και για καθημερινή αστική μετακίνηση;
Miata NA 1.6
Barely Civilised

4.875FGR - Cusco MZ 1.5
Light flywheel - organic disc
FM springs - Bilstein HD - MSM ARB 23mm
JR CAI - RX7 AFM
FC calipers
ProRace 1.2 ET25 - R888 205/50/15

October 11, 2012, 12:05:30 PMReply #873

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #873 on: October 11, 2012, 12:05:30 PM »
Κοιτα να δεις ακομα και αν το ποδηλατο δεν ειναι ευπαθες, η μεση μου ειναι! Τι και αν εχει τα Zerz η λακουβα χτυπαει καλα στη μεση και τα χερια μου, ειδικα οταν εισαι σε κατηφορικο κομματι ειναι δυσκολο να βαζεις δυναμη στα ποδια και να ανασηκώνεσαι...

Το ποδηλατο δεν χρησιμοποειται καθημερινα για αστικες μετακινησεις, με την εννοια της μεταφορας, ομως βγαινω απο 3 μεχρι και 5 βολτες την βδομάδα, εξαρταται απο τον καιρο, το χρονο και την διαθεση. Τις καθημερινες κανω 10-15 χλμ και τα ΣΚ 30-35. Εχω βγαλει ομως και κάμποσες βολτες 100χλμ+ Προσφατα μαζι με τον Γιαννη καναμε και μια καπου στα 60-70.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 13, 2012, 07:39:04 PMReply #874

October 18, 2012, 01:27:53 PMReply #875

Offline teopoulos

2001 NBfl Super Marine Blue
Almost Sporty

October 19, 2012, 12:37:17 AMReply #876

October 21, 2012, 01:40:07 AMReply #877

Offline dimsabas

« Reply #877 on: October 21, 2012, 01:40:07 AM »
Life Cycles Full Movie HD, Buy if U like !!!

Καταπληκτική σκηνοθεσία, ασύλληπτη φωτογραφία, φοβερά τοπία και πολύ ποδήλατο. Δείτε το σε HD και θα με θυμηθείτε. Σε πάρα πολλά σημεία αναρωτήθηκα πώς έχει γυριστεί το πλάνο. Μπράβο τους!

October 21, 2012, 02:50:15 AMReply #878

Offline lordin

« Reply #878 on: October 21, 2012, 02:50:15 AM »
Πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Το βίντεο... ::-
1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

October 21, 2012, 10:17:56 AMReply #879

Offline vagmann

« Reply #879 on: October 21, 2012, 10:17:56 AM »
Απαιχτο...

October 21, 2012, 10:20:21 AMReply #880

Offline saldale

« Reply #880 on: October 21, 2012, 10:20:21 AM »
Ότι πρέπει για πρωινό ξύπνημα  :good:
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

October 29, 2012, 09:32:58 PMReply #881

Offline dimsabas

« Reply #881 on: October 29, 2012, 09:32:58 PM »
Extreme downhill trail Descenso del Condor in La Paz Bolivia

November 01, 2012, 10:07:37 PMReply #882

Offline dimsabas

« Reply #882 on: November 01, 2012, 10:07:37 PM »
Ζώντας μια τριετία με mountain ποδήλατο μπροστινής ανάρτησης, είχα εκτιμήσει αφάνταστα τον all around χαρακτήρα του. Πάει ικανοποιητικά στην άσφαλτο, συμπαθητικά στο πατημένο χώμα. Δεν είναι πολύ βαρύ, δεν είναι πολύ ακριβό, δε σπάει, δε χαλάει. Δεν έχει τον ντελικάτο χαρακτήρα της κούρσας, όπου ξεχνάς λακούβες και πεζοδρόμια. Όσο όμως περισσότερο ασχολείσαι με κάτι, τόσο περισσότερο εξελίσσεσαι και πας παρακάτω.
Έτσι λοιπόν, κάποια στιγμή αγοράστηκε μια κούρσα για τις ασφάλτινες διαδρομές και την ερωτεύτηκα όσο δεν πήγαινε. Ταυτόχρονα, μπόρεσα να φορέσω χωμάτινα ελαστικά στο ΜΤΒ, αφού πια θα προοριζόταν μόνο για βουνίσιες απολαύσεις. Το θέμα είναι πως τα hardtail (mountain με μπροστινή ανάρτηση) έχουν νόημα ως ποδήλατα που κάνουν τα πάντα. Αν τα προορίζεις μόνο για βουνό, τότε η κατηγορία που σου ταιριάζει είναι τα διπλής ανάρτησης.

Πάνε περίπου 2 εβδομάδες λοιπόν από τότε που βγήκα για βόλτα στο βουνό μαζί με 2 φίλους, παρέα με 3 ποδήλατα διπλής ανάρτησης. Εκεί έγινε η ζημιά. Οδήγησα και τα τρία και απλώς... κόλλησα. Αυτά τα ποδήλατα έχουν ένα μοναδικό τρόπο να εξαφανίζουν τις φυτεμένες πέτρες και τα νεροφαγώματα του βουνού. Οι κατηφόρες γίνονται απόλαυση, περνάς από σημεία που θεωρείς ότι θα πέσεις αλλά τελικά απορείς για το πού πήγε εκείνη η κοτρόνα που έβλεπες μπροστά σου και μένουν οι ανηφόρες. Στα χαρτιά, ένα ποδήλατο διπλής ανάρτησης υστερεί στις ανηφόρες γιατί μέρος της προσπάθειας του αναβάτη καταναλώνεται στη συμπίεση της πίσω ανάρτησης. Στην πράξη όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στον κλασικό ελληνικό χωματόδρομο, με τη φυτεμένη πέτρα, αν ο αναβάτης επιχειρήσει να κάτσει πάνω στη σέλα (γιατί ποιος μπορεί να ανέβει ολόκληρο βουνό ορθοπεταλιά?), το σώμα του θα χοροπηδάει συνέχεια από τα τραντάγματα και δε θα μπορεί να βάλει όλη του τη δύναμη στα πεντάλ. Διαπίστωσα λοιπόν ότι σε τέτοιες συνθήκες, τα διπλής ανάρτησης υπερτερούν και στα ανηφορικά κομμάτια.

Μετά από εκείνη τη βόλτα, ήξερα ότι το hardtail έπρεπε να αντικατασταθεί από ένα διπλής ανάρτησης οπωσδήποτε. Η βόλτα του περασμένου Σαββάτου στον επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές. Το να κοπανιέμαι για περισσότερες επί δύο ώρες ήταν μια αποκαρδιωτική εμπειρία σε σχέση με αυτό που είχα ζήσει μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το κακό είναι πως τα ποδήλατα διπλής είναι ακριβά. Ενδεικτικά να αναφέρω πως επισκεπτόμενος τα τρία γνωστότερα ποδηλατάδικα της περιοχής μου, ανακάλυψα ότι το φθηνότερο μοντέλο αρχίζει από τα 1.300+ ευρώ. Κι αυτό επειδή ήταν σε προσφορά. Έτσι, βρέθηκα με 3 επιλογές:

1) Μεταχειρισμένο. Η πιο λογική επιλογή. Όταν τα 4 αυτοκίνητα και τα 2 ποδήλατα που έχουν περάσει από τα χέρια σου, έχουν αγοραστεί όλα μεταχειρισμένα, δεν έχεις λόγο να αλλάξεις τη συνταγή.

2) Καινούριο Ideal. Τη συμπαθώ πολύ και χαίρομαι για την made in Greece ετικέτα της, ακόμα και αν δεν αντιπροσωπεύει απόλυτα την αλήθεια. Όμως, η γκάμα της έχει τρομερό κενό. Το πραγματικά αξιόλογο μοντέλο της τιμάται πάνω από 1.500 ευρώ, ενώ το αμέσως φθηνότερο στα 760, με πολύ μέτρια περιφερειακά. Ούτε το ένα μπορώ να αποκτήσω, ούτε το άλλο θα με καλύψει.

Πάμε λοιπόν στο προφανές, στο μεταχειρισμένο. Κι εδώ πέφτει το μεγάλο κλάμα γιατί δεν υπάρχει τίποτα σε μέγεθος XL. Σε όλο το car, στις τόσες εκατοντάδες διπλής ανάρτησης, υπήρχε μόνο ένα XL. Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη: καθημερινός έλεγχος των νέων αγγελιών της Αττικής, 2 και 3 και 4 φορές την ημέρα. Παρά το ξεσκόνισμα για περισσότερο από ένα 10ήμερο (και όποιο άλλο site αγγελιών υπάρχει), η οικτρή αλήθεια παρέμενε. Το μοναδικό XL full suspension ήταν το ένα στο car κι άλλο ένα στο podilates, ένα χάλι του 2004 που πουλιόταν από το Μάρτη του 2011.

Είχα αρχίσει να απελπίζομαι και να σκέφτομαι ότι μάλλον συμφέρει να πάρω ένα large (που υπάρχει μεγάλη προσφορά μεταχειρισμένων) και με ένα ψηλό παλουκόσελο και ένα μακρύ λαιμό τιμονιού να κοιτάξω να το φέρω (υποτυπωδώς) στα μέτρα μου. Αυτή θα ήταν η τελευταία μου λύση, αφού πρώτα θα εξέταζα το μοναδικό διαθέσιμο του car. Όταν υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο προϊόν, δεν έχεις και πολλές ελπίδες να είναι καλό, σε καλή τιμή και προσεγμένο.

Κι όμως, ήταν. Αγορασμένο από επαγγελματία μπασκετμπολίστα (2 μέτρα μπόι λέμε), με 2 προπονήσεις την ημέρα και αγώνες, είχε κάνει στην κυριολεξία 5 βόλτες. Γιατί αυτά τα ποδήλατα δεν είναι για την πόλη, οπότε η χρήση τους απαιτεί παραπάνω θυσίες και ρίσκα σε χρόνο και κίνδυνο τραυματισμού, που ένας επαγγελματίας αθλητής δε δέχεται (και καλά κάνει) να πάρει. Ως εκ τούτου, το ποδήλατο ήταν καινούριο κι ο μόνος που το είχε χαρεί ήταν η υπόγεια αποθήκη του σπιτιού του πρώτου ιδιοκτήτη.

Να μαι λοιπόν με το θηριώδες (μόνο downhillάδικα είναι πιο επιβλητικά στην όψη) Specialized XC FSR

Μπροστινή ανάρτηση Rock Shox Tora SLite, με διαδρομή 120 mm (θεωρείται πάρα πολύ αξιόλογη):

Πίσω ανάρτηση X Fusion 02RLA (αυτή δεν είναι κάτι το πραγματικά ξεχωριστό, τουλάχιστον σε φήμη):

Γενικώς φοράει Shimano Deore, με εξαίρεση το πίσω ντεραγιέ που είναι Shimano SLX. Τις ακριβείς προδιαγραφές του μοντέλου μπορείτε να τις δείτε εδώ:
http://www.specialized.com/us/en/bikes/archive/2010/fsrxc/fsrxc#specs

Η μοναδική αλλαγή είναι τα υδραυλικά δισκόφρενα που είχε προνοήσει να φορέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

Φορτώνουμε λοιπόν τα απαραίτητα έξτρα (αποθηκευτικοί χώροι, προβολέας)

και βουρ για τον Κρεμαστό Λαγό στη Βούλα

Η πρώτη βόλτα αποκάλυψε ένα πολύ ξεκούραστο ποδήλατο στις ασφάλτινες ανηφόρες (κλείδωμα και στις δύο αναρτήσεις, πολύ κοντές σχέσεις, σωστό μέγεθος για το σώμα μου), κάτι που δεν περίμενα. Στο χωματόδρομο είναι πραγματικός οδοστρωτήρας, κάτι αντίστοιχο με το ΚΤΜ Bark των 3.500 ευρώ που είχα οδηγήσει πριν 2 εβδομάδες. Το ότι το Specialized κόστισε το 1/5 είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν μετά από ένα τέτοιο κτήνος οδηγήσεις ένα hardtail με μια ήπια 100άρα ανάρτηση, σου φαίνεται ψεύτικο, παιχνίδι. Πραγματικός έρωτας το Specialized... :giveheart: :giveheart: :giveheart:

ΥΓ. Ο πιστός σύντροφος (GT Avalanche 2.0) διατίθεται προς πώληση. Στοιχεία και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην υπογραφή μου. Είναι πολύ αξιόπιστο και γερό ποδήλατο. Και μην πιστεύετε την τιμή στο car, με 2 κατοσταρικάκια δικό σας. :exaclty:

November 01, 2012, 11:18:55 PMReply #883

Offline simkoz

« Reply #883 on: November 01, 2012, 11:18:55 PM »
καλορίζικο, καλές βόλτες, προσοχή στις τούμπες, καλοπούλητο το άλλο.
στο μιάτα έβγαλες τα πάντα, και στο ποδήλατο το φορτώνεις πράγματα.
Δεν σε πιάνουμε με τίποτα ;)
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 02, 2012, 05:49:03 AMReply #884

Offline heavenandhell82

« Reply #884 on: November 02, 2012, 05:49:03 AM »
Μεγιά και καλά κατεβάσματα....Η πίσω ανάρτηση πόσα mm είναι???
Μου φαίνεται απίστευτο full suspension ποδήλατο που δεν είχε από τη μαμά του υδραυλικά δισκόφρενα...το δικό μου (giant xtc-04 hardtail του '06) τα έχει από τότε...φυσικά αλλάχθηκαν με καινούργια (Φρένα Μ445 Shimano + δίσκοι) μετά από τόσα χρόνια...δε νομίζω ότι εμπιστεύεσαι κάτι άλλο αν τα μάθεις κ τα συνηθίσεις..
Πες μου και τι χρονιάς είναι...