Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235024 times)

0 Members and 21 Guests are viewing this topic.

May 25, 2012, 10:24:08 AMReply #660

Offline AzmO

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #660 on: May 25, 2012, 10:24:08 AM »
www.cyclist.gr
κοντινοτερο σε σενα ειναι στο χολαργο....

καποιο αλλο στα μερη σου δεν ξερω :(

May 25, 2012, 10:54:36 AMReply #661

Offline option-D

« Reply #661 on: May 25, 2012, 10:54:36 AM »
Για εδώ το κόβω.. http://www.worldofbike.gr/
Έχω πάει και 2-3 φορές για άλλες δουλειές σε αυτό το μαγαζί.. Είναι αρκετά μεγάλο κι έχει μπόλικο πράμα..
Σε αυτό που μου έστειλες δεν μπορώ να βρω κι αυτά που θέλω, εύκολα.. Πρέπει να ψάχνω σε 50 σελίδες ανα κατηγορία..

Ταινία

Λάστιχα

Σαμπρέλες

Σέλα

Τη σέλα, την έβαλα έτσι, επειδή είναι οικονομική.. Δεν καλύπτει αυτό που θέλω, αν δεν βρω την παλιά μου, θα πάρω αυτή..
Θέλω κανονικά να έχει και τρύπα για το "σημείο" αλλά αυτές ξεφεύγουν οικονομικά για κάτι που ίσως γρήγορα βαρεθώ..  :(
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

May 25, 2012, 11:10:36 AMReply #662

Offline AzmO

« Reply #662 on: May 25, 2012, 11:10:36 AM »
αντι για σελα μπορεις να παρεις και ενα ποδηλατικο εσωρουχο με μαξιλαρακι....
κατω απο βερμουδα ή ακομα απο απο τζιν που το εχω δοκιμασει, δεν φαινεται και φυσικα η διαφορα στην ανεση ειναι τεραστια.....

το μαγαζι ειναι στα μερη μου :)

May 25, 2012, 12:27:23 PMReply #663

Offline Jason

« Reply #663 on: May 25, 2012, 12:27:23 PM »
αν προκειται για μετακινηση στην πολη δεν νομιζω οτι χρειαζεται η αναρτηση.
προσθετει απλα βαρος. ( στην αρχη μπορει να μην το καταλαβεις αλλα αν αρχισεις να ζητας παραπανω πραγματα απο το ποδηλατο θα το δεις αμεσως).

οσο για τα φρενα, με απλα τακακια εισαι μια χαρα.
το δισκοφρενα ειναι μονο για λασπες και νερα (πολυ νερο ομως).
επισης τα δισκοφρενα στα φθηνα ποδηλατα ειναι ακριβως της ιδιας ποιοτητας με τα τακακια.

εγω θα σου προτεινα, να βρεις ενα ποδηλατο ( δεν ειναι αναγκη να ειναι trekking) στα λεφτα που θες, χωρις ομως μπροστινη αναρτηση και με τακακια.
παντα ομως για χρηστη στην πολη.

αν αρχισεις να πηγαινεις και σε κανα χωματακι που και που τοτε πηγαινε σε καποιο trekking, οχι για καποιο αλλο λογο αλλα για καλυτερη ανεση.

Αν δεν ξερεις ακομα που θα πηγαινεις, αν θα το χρησιμοποιεις κτλ κτλ....παρε το φθηνοτερο που θα βρεις
(πχ http://cyclist.gr/product.php?codenum=JM036108BK ή http://cyclist.gr/product.php?codenum=JM035081)
και μολις καταληξεις αν θα κανεις ποδηλατο, ποσο και που τοτε παιρνεις καποιο σιγουρα καλυτερο απο αυτα αλλα το οποιο θα καλυπτει τις αναγκες σου.

Θα συμφωνήσω με τον AzmO.
Όσο για την όρθια θέση στα τρεκίν κλπ μπορεί αρχικά να μοιάζει πιο άνετη αλλά αν οι διαδρομές που κάνει κανείς ξεφύγουν απο τα 2-3 χλμ
τότε συνειδητοποιεί ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, καθώς επιβαρύνει περισσότερο την μέση.

@option-D: Οι σέλες με κενό για τον προστάτη δεν είναι απαραίτητα καλύτερες.
Έχει μεγαλύτερη σημασία να είναι σωστό το μέγεθος της για να στηρίζει τα κόκαλα της λεκάνης σου.
Σε τι ποδήλατο θέλεις να τα βάλεις όλα αυτά;
Miata NA 1.6
Barely Civilised

4.875FGR - Cusco MZ 1.5
Light flywheel - organic disc
FM springs - Bilstein HD - MSM ARB 23mm
JR CAI - RX7 AFM
FC calipers
ProRace 1.2 ET25 - R888 205/50/15

May 25, 2012, 12:45:50 PMReply #664

Offline gianic

« Reply #664 on: May 25, 2012, 12:45:50 PM »
Mανο εξαιρετικη η προσπαθεια που κανεις με το ποδηλατο μπραβο.  :gl:

Να σου υπενθυμισω οτι μπορεις να μη βαλεις καθολου σελα. Σε αυτην την περιπτωση δεν θα σε ενοχλει "το σημειο" σου αλλα θα κανεις κι εκγυμναση προστατη οταν σταματησεις την ορθοπεταλια. Και που ξερεις ρε αδερφε.. μπορει να ανοιχτουν και νεοι οριζοντες μπροστα σου και να δεις τα πραγματα διαφορετικα.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

May 25, 2012, 03:22:06 PMReply #665

Offline option-D

« Reply #665 on: May 25, 2012, 03:22:06 PM »
Σε τι ποδήλατο θέλεις να τα βάλεις όλα αυτά;

Κούρσα peugeot '80

LOL @ Gianic
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

May 25, 2012, 03:32:45 PMReply #666

Offline dimsabas

« Reply #666 on: May 25, 2012, 03:32:45 PM »
Μη πολυπλησιάζετε στο Cyclist. Φαρμακείο με τα όλα του. Να σκεφτείτε ότι υπάγεται στον Λοβέρδο! :llol:

May 25, 2012, 03:40:09 PMReply #667

Offline xenos

« Reply #667 on: May 25, 2012, 03:40:09 PM »
Μη πολυπλησιάζετε στο Cyclist. Φαρμακείο με τα όλα του. Να σκεφτείτε ότι υπάγεται στον Λοβέρδο! :llol:

Υπερβολές. Όταν αγοράζεις επώνυμα πράγματα τα πληρώνεις. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μαγαζί και από την εξυπηρέτηση.  :good:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

May 25, 2012, 04:02:22 PMReply #668

Offline dimsabas

« Reply #668 on: May 25, 2012, 04:02:22 PM »
Όταν κάτι μπορείς να το αγοράσεις από το Ebay χ ευρώ, από ένα μαγαζί στην Αθήνα Χ + 20% και το Cyclist το πουλάει χ + 40%, δεν καταλαβαίνω πού είναι η υπερβολή. Το μαγαζί κι η εξυπηρέτηση είναι πολύ μουράτα, για όποιον μετράνε αυτά πάνω από την τιμή, τότε το φαρμακείο... εεεε, το Cyclist είναι σούπερ.

Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία με το φαγητό. Άλλος προτιμάει ένα συνοικιακό ταβερνάκι κι άλλος ένα λουξ εστιατόριο. Για το ίδιο ακριβώς φαγητό, θα πληρώσεις τα διπλάσια χρήματα, αλλά το μαγαζί κι η εξυπηρέτηση θα είναι σούπερ. :good:

Περί ορέξεως... :exaclty:

May 25, 2012, 04:27:37 PMReply #669

Offline xenos

« Reply #669 on: May 25, 2012, 04:27:37 PM »
Δημήτρη όταν πρόκειται για ρολλμπαρ που κάνει 300-500ε λες:

Τα λεφτά μένουν στην Ελλάδα. Στην αγγλική περίπτωση, το ΦΠΑ θα καρπωνόταν το αγγλικό κράτος, οπότε το ελληνικό δεν έχει χασούρα. Μόνο όφελος, αφού μένει συνάλλαγμα στη χώρα και αφού γλιτώνει (ενδεχομένως) έναν ακόμα άνεργο, με όσα αυτός συνεπάγεται. Ελληνικό δαγκωτό! :exaclty:

και όταν λες για σέλες/σαμπρέλες/λάστιχα κλπ, δλδ πράγματα πραγματικά μικρής αξίας που δεν γλιτώνεις και ιδιαίτερα, το γυρνάς:

Όταν κάτι μπορείς να το αγοράσεις από το Ebay χ ευρώ, από ένα μαγαζί στην Αθήνα Χ + 20% και το Cyclist το πουλάει χ + 40%, δεν καταλαβαίνω πού είναι η υπερβολή. Το μαγαζί κι η εξυπηρέτηση είναι πολύ μουράτα, για όποιον μετράνε αυτά πάνω από την τιμή, τότε το φαρμακείο... εεεε, το Cyclist είναι σούπερ.

Αποφάσισε...  ::-
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

May 25, 2012, 04:43:35 PMReply #670

Offline dimsabas

« Reply #670 on: May 25, 2012, 04:43:35 PM »
Τι δεν καταλαβαίνεις;

May 25, 2012, 04:56:09 PMReply #671

Offline xenos

« Reply #671 on: May 25, 2012, 04:56:09 PM »
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Aν προτείνεις να αγοράζουμε από εδώ ή απ έξω σε 1η φάση.

May 25, 2012, 05:26:35 PMReply #672

Offline dimsabas

« Reply #672 on: May 25, 2012, 05:26:35 PM »
Δεν υπάρχει απάντηση για όλες τις περιπτώσεις.
Είναι δυνατόν να σου σκάσει το λάστιχο και να περιμένεις να σπρώξεις το ποδήλατο μέχρι το σπίτι, να μπεις στο νετ και να παραγγείλεις σαμπρέλα για να σου έρθει μετά από ένα μήνα; Θα μπεις στο πρώτο ποδηλατάδικο και θα βάλεις μια σαμπρέλα να κάνεις τη δουλειά σου.
Ύστερα, πολλά ποδηλατικά αντικείμενα είναι ογκώδη και θα τα πληρώσεις ακριβότερα αν τα φέρεις από έξω.
Άλλα είναι πολύ φθηνά για να τα ψάχνεις στο νετ και να τα περιμένεις με τις εβδομάδες. Σου σπάει το πίσω φως π.χ. Θα κυκλοφορείς στα σκοτεινά ή θα δώσεις 1 ευρώ παραπάνω να το βάλεις να τελειώνεις;
Άλλα αντικείμενα πρέπει να τα δοκιμάσεις πρώτα. Οπότε, αναγκαστικά τα αγοράζεις από μαγαζί.

Δεν κατάλαβα όμως γιατί πήγες εκεί την κουβέντα. Αυτό που κουβεντιάζαμε είναι ότι δε συμφέρει να αγοράσεις κάτι από το Cyclist όταν μπορείς να πάρεις από ένα ποιοτικό (αλλά όχι τόσο μουράτο και ξακουστό) μαγαζί (όπως ο Φρειδερίκος για παράδειγμα) το ίδιο ακριβώς πράγμα με τιμή 20% χαμηλότερη.

Επίσης, δεν κατάλαβα γιατί πόσταρες την απάντησή μου από τα roll-bar και πώς κολλάει με τα παραπάνω, αλλά δεν πειράζει, καλή καρδιά. :exaclty:

May 25, 2012, 06:10:22 PMReply #673

Offline vagmann

« Reply #673 on: May 25, 2012, 06:10:22 PM »
Επίσης, δεν κατάλαβα γιατί πόσταρες την απάντησή μου από τα roll-bar και πώς κολλάει με τα παραπάνω, αλλά δεν πειράζει, καλή καρδιά. :exaclty:

Σου λεει οτι απο την μια εισαι  υπερ των αγορων απο Ελλαδα (στην περιπτωση roolbar),και απο την αλλη ψωνιζεις απο το ebay,αν ειναι κατι εστω και +20%  πιο ακριβο στην Ελλαδα...(λαθος κατ εμε),αν και συ λες συγκεκριμενα οτι το cyclist ειναι ακριβο...

May 25, 2012, 07:10:21 PMReply #674

Offline xenos

« Reply #674 on: May 25, 2012, 07:10:21 PM »
... δε συμφέρει να αγοράσεις κάτι από το Cyclist όταν μπορείς να πάρεις από ένα ποιοτικό (αλλά όχι τόσο μουράτο και ξακουστό) μαγαζί (όπως ο Φρειδερίκος για παράδειγμα) το ίδιο ακριβώς πράγμα με τιμή 20% χαμηλότερη.

Δημήτρη εννοείς να τρέχω λ.αλεξάνδρας για να γλιτώσω 1ε (το οποίο θα πληρώσω σε βενζίνη)?  ::- Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκε ο μάνος είναι ψιλοπράγματα.

Επίσης αυτός ο φρειδερίκος που λες έχει ακριβώς τα ίδια προιόντα?  :????: