Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235202 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

May 17, 2012, 12:50:28 AMReply #600

Offline Nitroking

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #600 on: May 17, 2012, 12:50:28 AM »
Γυναικες ανω των 40 εννοεις..

Halbike βγαινει απο το χαλι+bike, αρα το ξερουν, τι τους κατηγορεις? :P

Τωρα ετοιμαζουμε ενα πολυ δυνατο ΜΚ2.5 με external, βρες ποτε ειναι η επομενη να γελασουμε..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

May 17, 2012, 12:58:13 AMReply #601

Offline Gas21

« Reply #601 on: May 17, 2012, 12:58:13 AM »
Την επόμενη φορά που θα τους δω θα μπω ανάμεσά τους με MTB και στην πίσω ρόδα σφινωμένο μπουκάλι απο νερό για να κάνω θόρυβο όπως όταν ήμουν 14 και το έκανα στο χωριό για να κάνει σαν μηχανάκι!Έτσι για να τους κάνω ρόμπα!  :llol:
 Αλήθεια τελικά έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν στο δρόμο? Και αν όχι πώς δεν κάνει κάτι η τροχαία-αστυνομία?Υπάρχει μια σύγχυση με το θέμα αυτό γενικά..
ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

May 17, 2012, 01:00:11 AMReply #602

Offline Nitroking

« Reply #602 on: May 17, 2012, 01:00:11 AM »
Ειχε κανει τροπετο μια γνωστη μου ενα λεωφορειο (ετυχως εζησε και τωρα ειναι παραπανω απο κομπλε) και εχασε το δικαστηριο επειδη το ποδηλατο δεν ειχε αδεια κυκλοφοριας.. Δεν πηρε ουτε ευρω, ουτε ποινικο κομματι υπηρξε.. Και μιλαμε για γερο στουκο και εντατικες κτλ..

Αντι για μποθκαλι βαλε τενεκεδακι αναψυκτικου.. Κανει καλυτερο θορυβο..

Tips:

May 17, 2012, 03:16:52 AMReply #603

Offline sultan

« Reply #603 on: May 17, 2012, 03:16:52 AM »
εχουν ομαδα στο facebook ως ποδηλατεςς ηρακλειου αττικης. μια φορα πηγα μαζι τους και δεν ξαναπατησα. οι οδηγοι ειναι πραματικα τσοπανοι....

May 17, 2012, 11:36:49 AMReply #604

Offline vagmann

« Reply #604 on: May 17, 2012, 11:36:49 AM »
Τετοιες βολτες ειναι για χαβαλε,οχι για ασκηση...
Δεν κανεις ποδηλατο με αλλους 100 μαζι,γκομενακια βγαζεις...

May 17, 2012, 01:50:28 PMReply #605

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #605 on: May 17, 2012, 01:50:28 PM »
Πέρυσι το καλοκαίρι κατά τις 11 το βράδυ κατηφόριζα την Θηβών με σκοπό να βγω Λ.Καβάλας.Ημουν με μπαγκάζια πάνω στην μηχανή και την κοπέλα μου.Πάνω στην Θηβών είχε πορεία με ποδήλατα αρκετά μεγάλη με συνοδεία περιπολικού στο τέλος αυτής.Άρχισα να προσπερνάω και ξαφνικά μία κοπέλα μπαίνει μπροστά μου και μου λέει''Είμαστε πάρα πολλοί με ύφος και ο δρόμος μας ανήκει'' και τα σχετικά για την ελευθερία....Πραγματικά ήθελα να της τραβήξω μία σούζα μέσα στα μούτρα και να αφήσει το πέλμα λαστιχιά...
Αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τους ''ποδηλάτες'' που δεν αγαπούν το ποδήλατο προφανώς αλλά την άναρχη συμπεριφορά.Επίσης πάρα πολλοί δεν σέβονται τον ΚΟΚ.Δεν έχω κάτι με τους ποδηλάτες ούτε με το ποδήλατο ως μέσο αλλά από αυτό που είδα και βλέπω δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Και στην τελική μεταφορικό μέσο είναι που κάνει χρήση του δρόμου άρα πρέπει να σέβεται τους κανόνες που ισχύουν για τα υπόλοιπα οχήματα.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

May 17, 2012, 01:57:27 PMReply #606

Offline gianic

« Reply #606 on: May 17, 2012, 01:57:27 PM »
Εμενα αυτοι οι ποδηλατες μου θυμιζουν  φεμινιστριες λεσβιες που κατεβαινουν σε πορεια κατα του αγνωστου πεους το οποιο κατακεραυνωνει τα δικαιωματα τους.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

May 17, 2012, 01:58:11 PMReply #607

Offline dimsabas

« Reply #607 on: May 17, 2012, 01:58:11 PM »
Η αλήθεια είναι πως αν περιδιαβεί κάποιος μερικά αυτοκινητιστικά φόρουμ, θα συναντήσει πολλούς που κράζουν τους ποδηλάτες. Θεωρώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν δίκιο. Πολλές φορές, οι ποδηλάτες ξεχνούν βασικούς κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και καταντούν να ενοχλούν τους υπολοίπους.

Γενικώς, έχω καταλήξει σε μια κατηγοριοποίηση:
1) αν ο ποδηλάτης είναι μόνος του, τότε σπανίως θα γίνει ενοχλητικός. Αν υποθέσουμε ότι δεν είναι τελείως βλάκας/αγενής ώστε να κινείται επίτηδες στη μέση του δρόμου, τότε το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι να μην πηγαίνει τέρμα δεξιά. Κάποτε κατηγορούσα τους κουρσάδες για αυτή τη συμπεριφορά, τώρα που βλέπω πόσο έντονα ακολουθεί τις ανωμαλίες/νεροφαγώματα/λακκουβίτσες το λεπτότατο ελαστικό, τους δικαιολογώ που δεν είναι κρατιούνται τέρμα δεξιά όπως τα ΜΤΒ.
2) αν οι ποδηλάτες είναι δύο, τότε πάει να πει ότι θέλουν παρεούλα. Κι εκεί αρχίζει το πρόβλημα, αφού θα κινηθεί ο ένας δίπλα στον άλλο. Και σπάσιμο για τους οδηγούς και μεγάλος κίνδυνος για τους ποδηλάτες. Το υπέρτατο έκτρωμα ήταν η κίνηση τριών ποδηλατών σε αυτή τη διάταξη, μέσα στην παραλιακή, στο ύψος της Βούλας. Ο αριστερότερος είχε εισχωρήσει στην άκρη της μεσαίας λωρίδας. :punish:
3) αν οι ποδηλάτες είναι μπουλούκι (κι όχι οργανωμένη ομάδα που πάει μαλλιοκούβαρα και ακολουθώντας κάποιους κανόνες, όπου απλώς γίνεται κατάληψη μιας λωρίδας), τότε το πρόβλημα μεγαλώνει. Όντως είναι έκδηλο το υφάκι που αναφέρατε παραπάνω και συνήθως ανήκει σε μεσήλικες ή γυναίκες και όχι σε αυτούς που όντως έχουν γράψει χλμ στα πετάλια τους.
4) αν οι ποδηλάτες είναι εκατοντάδες, όπως τις Παρασκευές, τότε μιλάμε για την υπέρτατη ξεφτίλα. Κάποιοι πηγαίνουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις μόνο και μόνο για να τσακωθούν/βριστούν με τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Κάποιοι για να βγάλουν γυναίκα. Κάποιοι για τον χαβαλέ και την παρέα. Πάντως, κανείς σοβαρός ποδηλάτης δεν πάει εκεί για να κάνει ποδήλατο. Το μόνο σίγουρο...

ΥΓ. Νίκο, καταλαβαίνεις ότι είναι αστείο να δηλώνεις ότι τα ποδήλατα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (τα κεφαλαία σε μάραναν) να κυκλοφορούν στο δρόμο. Πέρα από το ότι δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη νομική διάταξη που να το ορίζει αυτό (γιατί τελικά ο νόμος αποφασίζει κι όχι ο Dimsabas), η απλή λογική είναι τελείως εναντίον σου. Αλλιώς, μην τολμήσεις να ξαναπερπατήσεις στο δρόμο ή να τον διασχίσεις ή να τον αγγίξεις με οποιονδήποτε τρόπο αν δεν έχεις κολλημένα τα τέλη στις σόλες σου ή σε εμφανές σημείο της γάμπας. Κι αν ξαναδείτε γονείς με παιδικό καροτσάκι ή νοικοκυρά που επιστρέφει από τη λαϊκή με καροτσάκι, τηλεφωνήστε αμέσως στην Τροχαία.

May 17, 2012, 02:09:56 PMReply #608

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #608 on: May 17, 2012, 02:09:56 PM »
Παντως μην φτανουμε και στο αλλο ακρο, ενα ποδηλατο ειναι ενα αξιολογο και οικονομικο μεσο μεταφορας, εχει φυσικα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα και εχει φυσικα και ηλιθιους χρηστες, αποψη μου βεβαια ειναι οτι αν εξαιρεσουμε αυτες τις χαζες ποδηλατο-πορείες, δεν εννοω παρεες που μαζευονται να κανουν ποδηλατο, αλλα εννοω προβληματικους ...γκιοζηδες σαν τους χθεσινους, οι περισσοτεροι χρηστες του σεβονται τους κανονες κυκλοφοριας.
Οι οδηγοι μηχανων για μενα ειναι χειροτεροι και ειδικα εκει υπαρχουν ακομα περισσοτεροι ...γκιοζηδες, ειδικα αυτοι με τα μικρα μηχανακια!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 17, 2012, 02:22:45 PMReply #609

emilmx

• Guest
« Reply #609 on: May 17, 2012, 02:22:45 PM »
οτιδήποτε κυκλοφορεί απάνω σε οδικό δίκτυο υπάγετε αυτόματα στων κ.ο.κ.
ακόμα και πεζός
Σαμπα απαγορεύεται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας τα ποδήλατα και μοτοποδήλατα κ.ο.κ.

το οτι δεν εφαρμοζόταν τόσα χρονιά μερικού νομοί δεν σημαίνει οτι ο νομοθέτης δεν τα έχει προβλέψει

φίλος μου με ποδήλατο στα χάνια μεθυσμένος (όχι του θανατά)των σταμάτησε τροχαία και του επέβαλε να έρθουν να των μαζέψουν

το φαινόμενο με τους ποδηλάτες που κάνουν κατάχρηση του οδικού δικτύου τώρα τελευταία έχει να γίνετε έντονο με όλα τα παραπάνω απαράδεκτα σκηνικά

May 17, 2012, 02:24:29 PMReply #610

emilmx

• Guest
« Reply #610 on: May 17, 2012, 02:24:29 PM »
Γυναικες ανω των 40 εννοεις..

Halbike βγαινει απο το χαλι+bike, αρα το ξερουν, τι τους κατηγορεις? :P

Τωρα ετοιμαζουμε ενα πολυ δυνατο ΜΚ2.5 με external, βρες ποτε ειναι η επομενη να γελασουμε..
και εγώ έχω και είμαι μέσα

May 17, 2012, 02:25:31 PMReply #611

Offline dimsabas

« Reply #611 on: May 17, 2012, 02:25:31 PM »
Και να διαχωρίσουμε τους κανόνες κυκλοφορίας από τον ΚΟΚ. Όπως όταν είμαι πεζός δε θα κάτσω να περιμένω το φανάρι για τους πεζούς αλλά θα ελέγξω και θα περάσω (αφού πρώτα σιγουρευτώ κι εφόσον δεν ενοχλώ και δεν κινδυνεύω), το ίδιο θα κάνω και με το ποδήλατο. Τώρα, αν εκνευρίζονται οι πινακιδάτοι επειδή θα ήθελαν πολύ να κάνουν το ίδιο, αλλά δεν μπορούν, είναι άλλο θέμα. Δικό τους.

Αιμίλιε, ποιος μίλησε για αυτοκινητοδρόμους και Αττική Οδό; Μόνο εκεί απαγορεύονται τα ποδήλατα.

May 17, 2012, 02:29:58 PMReply #612

emilmx

• Guest
« Reply #612 on: May 17, 2012, 02:29:58 PM »
εφόσον καβαλάς ποδήλατο Δάσκαλε αφιέρωσε λίγο χρόνω να διαβάσεις το Κ.Ο.Κ. και μετά ξανά μιλάμε

οι ποδηλάτες (και κάθε τροχοφόρο όχημα) έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις

May 17, 2012, 02:34:20 PMReply #613

Offline tsekos86

« Reply #613 on: May 17, 2012, 02:34:20 PM »
Εχω παει αρκετες φορες βολτες με halbikes. Ξεκινουν ολοι μαζι απο την Πεντελης στο υψος της Αττικης οδου κανουν βολτες στις γυρο περιοχες.
Ο λογος που πηγενω ειναι μονο και μονο για τον αδερδο μου επειδη ειναι μικρος και ειναι η μονη περιπτωση που μπορουμε να κανουμε μαζι ποδηλατο χωρις να εχω ανχος για το τι μπορει να γινει στον δρομο.
Εχω δει παρα πολλους που εχουν την λογικη οτι ο δρομος ειναι δικος μας και το δειχνουν με πολυ ασχημο τροπο απο την αλλη ακριβως επειδη ειπαρχουν πολλα μικρα παιδια ισως γιαυτο να το κανουν. ο τροπος τους ομως δεν δικαιολογειται. υπαρχουν επισης παρα πολυ που κοροιδευουν τον κοσμο που βγαινει για να κοιταξει ολα αυτα τα ποδηλατα που ειναι μαζεμενα. επισης τραγικο για εμενα. φυσικα δεν γυμναζεσαι με την διαδρομη που κανουν. το μονο που κανεις ειναι βολτα. και το λενε κιολας. αυτο γινεται επειδη υπαρχουν διαφορες ηλικιες με διαφορες αντοχες. οποτε σιγουρα δεν πανε αργα λια να την σπασουν στα αυτοκινητα.

May 18, 2012, 02:10:33 AMReply #614

Offline Nitroking

« Reply #614 on: May 18, 2012, 02:10:33 AM »
ΥΓ. Νίκο, καταλαβαίνεις ότι είναι αστείο να δηλώνεις ότι τα ποδήλατα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (τα κεφαλαία σε μάραναν) να κυκλοφορούν στο δρόμο. Πέρα από το ότι δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη νομική διάταξη που να το ορίζει αυτό (γιατί τελικά ο νόμος αποφασίζει κι όχι ο Dimsabas), η απλή λογική είναι τελείως εναντίον σου. Αλλιώς, μην τολμήσεις να ξαναπερπατήσεις στο δρόμο ή να τον διασχίσεις ή να τον αγγίξεις με οποιονδήποτε τρόπο αν δεν έχεις κολλημένα τα τέλη στις σόλες σου ή σε εμφανές σημείο της γάμπας. Κι αν ξαναδείτε γονείς με παιδικό καροτσάκι ή νοικοκυρά που επιστρέφει από τη λαϊκή με καροτσάκι, τηλεφωνήστε αμέσως στην Τροχαία.

Σαμπα αστεια ειναι αυτα που γραφεις.. Επισης με κεφαλαια θα γραφω οποτε γουσταρω κι οχι οποτε μου πεις εσυ.. Οταν εισαι πεζος υπαρχουν ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ειδικα για πεζους οπως και ΦΑΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ για τα οποια εχει προβλεψει το κρατος για να διαχιζουν το δρομο οι πεζοι.. Για τα ποδηλατα δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο τους ποδηλατοδρομους ΟΠΟΥ αυτοι υπαρχουν.. Τα ποδηλατα ως ΟΧΗΜΑΤΑ (και οχι πεζοι) ωφειλουν να εχουν αδεια κυκλοφοριας.. Εφοσον δεν εχουν, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κυκλοφορουν στο οδικο δικτυο.. Το αν με συμφερει η οχι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο..

ΟΚ?

Tips: