Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235380 times)

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

May 11, 2012, 09:57:21 PMReply #555

Offline dimsabas

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #555 on: May 11, 2012, 09:57:21 PM »
 :llol: :llol:
Δε με ενδιαφέρει καθόλου το ελάφρωμα στο ποδήλατο. Γενικώς ισχύει το ακριβώς ανάποδο από το Miata.
Στο ένα ασχολιόμουν πολύ με το tuning και ήξερα απέξω όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, αλλά από βόλτες και πραγματική ευχαρίστηση, λίγα πράγματα.
Εδώ, δεν ξέρω καν τις μισές σοβαρές μάρκες (δε μιλάμε για τα μοντέλα τους :P), δε θέλω να μάθω τις σειρές της Shimano και των λοιπών περιφερειακών. Το μόνο που με νοιάζει είναι να είμαι όσο περισσότερο γίνεται πάνω στη σέλα.
Ίσως για αυτό δε μου έχει λείψει στο ελάχιστο το Miata αυτό το δίμηνο. :exaclty:

Ευχαριστώ για τις ευχές.

Μεγεια και καλες βολτες ! Μου ειχε στειλει το λινκ ο generalpslee και η αληθεια ειναι οτι το ζαχαρωνα λιγο!

Τι ώρα στο έστειλε; 3.5 ώρες αφότου ανέβασε την αγγελία, ήταν ήδη στην κατοχή μου, αλλά την έσβησε σήμερα.

May 11, 2012, 10:02:32 PMReply #556

Offline gianic

« Reply #556 on: May 11, 2012, 10:02:32 PM »
Δεν θυμαμαι.

Εγω ξαναλλαξα λαστιχα στο mtb. Εβαλα 26Χ1.25 Bontrager Full slick. 40€ και τα δυο.

Tεραστια διαφορα απο τα φθηνιαρικα που ειχα βαλει 26Χ1,30. Πολυ ελαφρυτερο πεταλι και πιο ξεκουραστο.
Τωρα απο προσφυση και κρατηματα .. Ολα ιδια μου φαινονται.   :moutza:

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

May 11, 2012, 10:23:40 PMReply #557

Offline dimsabas

« Reply #557 on: May 11, 2012, 10:23:40 PM »
Full slick ελαστικά σε ΜΤΒ; Το περιορίζεις πάρα πολύ.

May 11, 2012, 10:59:10 PMReply #558

Offline gianic

« Reply #558 on: May 11, 2012, 10:59:10 PM »
Γιατι ; Αφου μονο δρομο το παω. Τα χωματινα τα εχω ακομα.

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

May 11, 2012, 11:09:05 PMReply #559

Offline dimsabas

« Reply #559 on: May 11, 2012, 11:09:05 PM »
Το ΜΤΒ είναι πιο γενικής χρήσης. Δεν πρέπει να βλέπει λίγο χώμα στην άκρη του δρόμου ή μια ροχάλα και να βάζει τα κλάματα, όπως κάνει η κούρσα.

May 11, 2012, 11:23:54 PMReply #560

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #560 on: May 11, 2012, 11:23:54 PM »
Λοιπον εκανα μια δοκιμη σημερα, πηρα πρωτα το ΜΤΒ και εκανα μια βολτα, κλασσικη που κανω και μετα επιστροφη και αλλαγη ποδηλατου, να αναφερω οτι ηταν και ωρα αιχμης οταν ημουν με το ΜΤΒ με περισσοτερη κινηση γενικα. Ενταξει εκτος του οτι με το ΜΤΒ επιασα μεγαλυτερη τελικη  39 χλμ εναντι 34 με την κουρσα, εκανα 10 λεπτα λιγοτερα και ειχα μεση ωριαια ταχυτητα 2 χλμ περισσοτερα. Νιωθω τραγικος, δεν ξερω τι φταει, η διαφορα στις ανηφορες ειναι χαοτικη με την κουρσα, ομως βλεπω μεγαλες διακυμανσεις (σαν καρδιογραφημα ενα πραγμα) με το ΜΤΒ ειμαι αρκετα πιο γρηγορος στις κατηφορες και εχω πολυ πιο σταθερο ρυθμο, ειμαι σιγουρα πιο ξεκουραστος με την κουρσα και πολυ πιο ανετα καθισμενος, αφου ειναι και καλυτερα ρυθμισμενο το ποδηλατο, το ΜΤΒ μοιαζει χαρχαλο μπροστα της, παιζει και να ειναι λιγο, αφου θελει συμμαζεμα. Παρατηρω επισης οτι η κουρσα με εμαθε να οδηγω καλυτερα το ΜΤΒ, καλυτερη σταση σωματος, μοιραζω καλυτερα το βαρος μου, γυμναζω περισσοτερο τους κοιλιακους μου και παταω καλυτερα στα πεταλια, πριν παρω κουρσα πατουσα με το κεντρο του ποδιου κατι που τωρα πλεον βλεπω οτι ειναι λαθος.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 11, 2012, 11:56:19 PMReply #561

Offline simkoz

« Reply #561 on: May 11, 2012, 11:56:19 PM »
Χωρίς να ξέρω τπτ
Από ποδήλατα νομίζω J ότι απλά με το MTΒ έχεις κάνει τόσα
Πολλά χλμ
Που σου έχει γίνει 2η φύση ενώ την κούρσα δεν την έχεις συνηθίσει ακόμα
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

May 12, 2012, 12:24:59 AMReply #562

Offline Nitroking

« Reply #562 on: May 12, 2012, 12:24:59 AM »
Δεν θυμαμαι.

Εγω ξαναλλαξα λαστιχα στο mtb. Εβαλα 26Χ1.25 Bontrager Full slick. 40€ και τα δυο.

Tεραστια διαφορα απο τα φθηνιαρικα που ειχα βαλει 26Χ1,30. Πολυ ελαφρυτερο πεταλι και πιο ξεκουραστο.
Τωρα απο προσφυση και κρατηματα .. Ολα ιδια μου φαινονται.   :moutza:

Δεχομαι να πεταξεις τα παλια σου πανω στο ποδηλατο μου!
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

May 12, 2012, 01:24:16 AMReply #563

Offline gianic

« Reply #563 on: May 12, 2012, 01:24:16 AM »
Tα εβαλα στου αδερφου μου ρε... Παντως βαλε. Ειναι ταλαιπωρια σκετη τα χωματινα στο δρομο.

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

May 12, 2012, 01:27:15 AMReply #564

Offline gianic

« Reply #564 on: May 12, 2012, 01:27:15 AM »
Το ΜΤΒ είναι πιο γενικής χρήσης. Δεν πρέπει να βλέπει λίγο χώμα στην άκρη του δρόμου ή μια ροχάλα και να βάζει τα κλάματα, όπως κάνει η κούρσα.

Ρε συ το θεμα ειναι τι δυνατοτητες εχει ή πως το χρησιμοποιω εγώ ; Tα σκεφτηκα ολα αυτα που λες και στη συγκεκριμενη φαση που ειμαι προτιμω να κανω πολλα χιλιομετρα στο δρομο, απο το να παταω σε λακουβες και λασπονερα.

Σιγουρα ειναι λαθος βαση, αλλα το ειχα παρει 450€ τωρα πουλιεται κανα 200-250€ και δεν ψηνομαι να το δωσω και να δωσω αλλα τοσα για μτχ κουρσα.

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

May 12, 2012, 01:30:51 AMReply #565

Offline gianic

« Reply #565 on: May 12, 2012, 01:30:51 AM »
Λοιπον εκανα μια δοκιμη σημερα, πηρα πρωτα το ΜΤΒ και εκανα μια βολτα, κλασσικη που κανω και μετα επιστροφη και αλλαγη ποδηλατου, να αναφερω οτι ηταν και ωρα αιχμης οταν ημουν με το ΜΤΒ με περισσοτερη κινηση γενικα. Ενταξει εκτος του οτι με το ΜΤΒ επιασα μεγαλυτερη τελικη  39 χλμ εναντι 34 με την κουρσα, εκανα 10 λεπτα λιγοτερα και ειχα μεση ωριαια ταχυτητα 2 χλμ περισσοτερα. Νιωθω τραγικος, δεν ξερω τι φταει, η διαφορα στις ανηφορες ειναι χαοτικη με την κουρσα, ομως βλεπω μεγαλες διακυμανσεις (σαν καρδιογραφημα ενα πραγμα) με το ΜΤΒ ειμαι αρκετα πιο γρηγορος στις κατηφορες και εχω πολυ πιο σταθερο ρυθμο, ειμαι σιγουρα πιο ξεκουραστος με την κουρσα και πολυ πιο ανετα καθισμενος, αφου ειναι και καλυτερα ρυθμισμενο το ποδηλατο, το ΜΤΒ μοιαζει χαρχαλο μπροστα της, παιζει και να ειναι λιγο, αφου θελει συμμαζεμα. Παρατηρω επισης οτι η κουρσα με εμαθε να οδηγω καλυτερα το ΜΤΒ, καλυτερη σταση σωματος, μοιραζω καλυτερα το βαρος μου, γυμναζω περισσοτερο τους κοιλιακους μου και παταω καλυτερα στα πεταλια, πριν παρω κουρσα πατουσα με το κεντρο του ποδιου κατι που τωρα πλεον βλεπω οτι ειναι λαθος.

Ενδιαφερον John. Οι ανηφορες οντως δεν παλευονται με mtb. Θυμασαι στη βολτα ποσο πισω εμενα στις ανηφορες;!! Δεν υπηρχε επαφη.
Στην τελευταια μας βολτα ειχα peak ταχυτητα 43,44χλμ/ωρα και νομιζω πηγαινε κι αλλο αν δεν επεφτα στη λακουβα  :moutza:.

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

May 12, 2012, 01:36:31 AMReply #566

Offline Nitroking

« Reply #566 on: May 12, 2012, 01:36:31 AM »
Εμενα εχει κερατα το ποδηλατο και στις πολυ ζορικες ανηφορες το παω ορθοπεταλια με 6η η 7η και τις βγαζω μια χαρα.. Κρατιεμαι απο τα κερατα και βοηθαει πολυ.. Αμα ζορισει ΠΑΑΑΡΑ πολυ το θεμα βαζω και καμια 4η αντε 3η, βεβαια παω αργα αλλα τουλαχιστον δεν κουραζομαι γιατι χρησιμοποιω το βαρος του σωματος μου για την κινηση..

Γιαννη ποια ηταν τα παλια σου και ποσο εκαναν?

Tips:

May 12, 2012, 02:07:04 AMReply #567

Offline gianic

« Reply #567 on: May 12, 2012, 02:07:04 AM »
Εμενα εχει κερατα το ποδηλατο και στις πολυ ζορικες ανηφορες το παω ορθοπεταλια με 6η η 7η και τις βγαζω μια χαρα.. Κρατιεμαι απο τα κερατα και βοηθαει πολυ.. Αμα ζορισει ΠΑΑΑΡΑ πολυ το θεμα βαζω και καμια 4η αντε 3η, βεβαια παω αργα αλλα τουλαχιστον δεν κουραζομαι γιατι χρησιμοποιω το βαρος του σωματος μου για την κινηση..

Γιαννη ποια ηταν τα παλια σου και ποσο εκαναν?

Δεν εχω ιδεα μαρκα . 10 ευρω το ενα εκαναν νομιζω.

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

May 12, 2012, 02:08:45 AMReply #568

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #568 on: May 12, 2012, 02:08:45 AM »
Νικο εχω στο ΜΤΒ αυτα σε 26αρια http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=28138 πολυ καλο λαστιχο και εχουν και αυτη την φωσφοριζε ταινια γυρω-γυρω να σε βλεπουν! Αμα ψαξεις μεσα στο chain rection θα τα βρεις. Ασε που αυτα που μολις σου εβαλα εχω αρχισει να τα ψηνω για την κουρσα, δεν με νοιαζει αν ειναι πιο χοντρα και αν θα χασω λιγο σε ταχυτητα, θελω να βολταρω ανετος μονο αυτο με ενδιαφερει πλεον.

Γιαννη ακριβως οπως το ειπες εμενες πισω στην ανηφορα και εγω εμενα αιωνες πισω στην κατηφορα. Συνολικα θα καναμε ισως τον ιδιο χρονο,θα ημουν βεβαια λιγο πιο ξεκουραστος, ακομα και αυτο ομως δεν ειναι λογικο μιας και ειμαι πιο προπονημενος, οχι σε καλυτερη φυσικη κατασταση, αλλα πιο προπονημενος, στο ειπα με εχει πιασει μια γενικοτερη φοβια, αφου λιγο τα φρενα και λιγο το οτι εχω εκτοξευτει σε κατι ανωμαλιες του δρομου, φυσικο ειναι, παντως η λογικη της κουρσας δεν ειναι παω στην ακρη του δρομου, αλλα παω στη μεση και γραφω τα αμαξια στα @@ μου, το ειδες κιολας απο αυτους που μας προσπερασαν, οι λακουβες και τα νεροφαγωματα που υπαρχουν στην ακρη ειναι ικανα να σε εκτιναξουν στο πεζοδρομιο, ειδικα με ενα ποδηλατο τοσο χαμηλου βαρους, ισως με πιο βαριες κουρσες σαν του Δημητρη να ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα, απο τη αλλη ομως το χαμηλο βαρος ειναι ευκολια που δεν θα ηθελα να την χασω.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 12, 2012, 02:17:46 AMReply #569

Offline Nitroking

« Reply #569 on: May 12, 2012, 02:17:46 AM »
Aυτα τα 700x32 κτλ δεν τα καταλαβαινω.. Για 26αρα ζαντα τι θελουμε? Το 700 ειναι διαμετρος ποιανου? Το 32?

Εμενα τωρα φοραει 26x1.95 μπροστα και 26x1.90 πισω ετσι απλα χωρις λογο.. Γενικα δε θελω πολυ λεπτο λαστιχο γιατι θελω οπως ειπες να ειναι ανετο.. Αλλα και να μη φαινεται gay.. Οποτε αν υπαρχει κατι σε 1.65 και πανω θα μου αρεσε..

Θα χρειαστω και σαμπρελες μετα? Αν ειναι να παρω λιγο απο την κοιλιτσα του gianic..

Tips: