Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235210 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

May 04, 2012, 09:32:45 PMReply #495

Offline General_lee

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #495 on: May 04, 2012, 09:32:45 PM »
Παιδια καθοτι θελω να χασω καμια 10αρια κιλα (που πηρα απο το στρατο και μετα) και να κανω καμια αποστασουλα με παρεα ελεγα να παρω κι εγω ενα σοβαρο ποδηλατο.
Επισης απο Σεπτεμβρη θα ειμαι ειτε Αγγλια ειτε (λιγοτερο πιθανο αλλα παιζει) Ολλανδια για σπουδες και λογικα θα μετακινουμαι με ποδηλατο στο πανεπιστημιο.

Θελω κατι που να μπορω να κανω πολλα γρηγορα χιλιομετρα (χαμηλες αντιστασεις/τριβες και λεπτο λαστιχο), να πιανω οσο δυνατον υψηλοτερες ταχυτητες αλλα να μην χρειαζεται να ειμαι σκυφτος οπως με τις κουρσες, ουτε να το παιρνω στα χερια αμα πετυχω καπου κανα γαρμπιλι η τιποτα λακουβες. (δε με νοιαζει να κανω αλματα, δε με νοιαζει να περναω απο αγρια χωματα/πετρες)

Και θελω να δωσω οσο το δυνατον λιγοτερα λεφτα γιατι δεν ειμαι για εξοδα (για καλο μεταχειρισμενο μεχρι 500 το πολυ.Και πολλα λεω).
Εχετε καμια ιδεα?

Καποιοι ποδηλαταδες μου ειπανε για fitness, αλλοι για τρεκινγκ, και αλλοι πιο σκληροπυρηνικοι μου λεγανε οτι οτι και να παρεις αν δεν θες χωμα αλλα ασφαλτο θα θες κουρσα γιατι οσοι κανουν αποστασεις στην ασφαλτο ειναι κουρσαδες και τετοια. Ολα οσα μου προτειναν παντως ηταν με μεγαλους τροχους (28) οχι με 26ριδες που εχουν τα mountain συνηθως.
Εγω δε θελω να το κανω αθλημα και να φοραω κολαν και να βγαινω σαν πρωταθλητης στο δρομο. Να κανω αποστασεις και σαν αεροβια ασκηση το θελω και για μετακινησεις αργοτερα σε φλατ ευρωπαικη πολη.

Για πειτε προταση.

Δε με νοιαζει εμφανιση και δε με νοιαζει μαρκα. Με νοιαζει να ειναι καλο value for money και με νοιαζει περισσοτερο να εχει πχ καλα περιφερειακα παρα να ειναι μουρατο.
Αυτα.

Ας μιλησουν οι γνωστες λοιπον..

May 04, 2012, 09:37:12 PMReply #496

Offline General_lee

« Reply #496 on: May 04, 2012, 09:37:12 PM »
Δημητρη θα ειχε ενδιαφερον να υπολογιζε κανεις ποσο ρολο παιζει το βαρος του ποδηλατου στο εργο που πρεπει να παραγει ενας αναβατης για μια μετακινηση. Και αυτο σε σχεση με το βαρος των τροχων και σε σχεση με το πλατος του ελαστικου.

Πιστευω οτι για μικρες διαφορες σε συνολικα κιλα το βαρος και η διασταση των τροχων ειναι αρκετα πιο σημαντικα.

May 04, 2012, 10:50:50 PMReply #497

Offline dimsabas

« Reply #497 on: May 04, 2012, 10:50:50 PM »
Ξεκινώ ανάποδα. Αλλάζω τα ελαστικά μου ώστε να μειωθεί η τριβή τους, όχι για να γλιτώσω 300-400 γραμμάρια. Η διαφορά θα προκύψει από το πρώτο, όχι από το δεύτερο. Αν κατάλαβα καλά το σχόλιό σου.

Αναφορικά με την επιλογή σου, έχεις αντικρουόμενες προτεραιότητες. Σκέψου κάποιον που θα ήθελε ένα αμάξι να πηγαίνει αέρα, να στρίβει τάπα χωρίς κλίσεις, να παρέχει φοβερή άνεση στις λακκούβες. Και το κυριότερο; Να είναι φθηνό στην αγορά και πολύ οικονομικό στην κατανάλωση. Γίνεται; :llol:

Οπότε, έχεις τις εξής επιλογές:
κούρσα: η πιο γρήγορη, αλλά απεχθάνεται τις ανωμαλίες. Κι εσύ τη σκυφτή θέση οδήγησης.
fitness: κούρσα με ίσιο τιμόνι. Όλα τα παραπάνω χωρίς το σκύψιμο.
trekking: ένα ΜΤΒ με ασφάλτινα λάστιχα. Μην περιμένεις γκάζι, απλώς θα αδιαφορείς για τις λακκούβες και θα είσαι αξιοπρεπής στην άσφαλτο.

Όπως διαβάζω τα θέλω σου, προτείνω fitness. Οι λακκούβες (με εξαίρεση τις τάφρους) δεν είναι κάτι το δραματικό. Σκέψου το Miata με τα R888. Κάπου μαθαίνεις να αποφεύγεις τις τάφρους, κάπου συνηθίζεις το σκληρό πλαϊνό. Αν σε ρωτήσουν δύο μήνες μετά, λες ότι δεν είναι και τόσο τραγικά πια τα πράγματα στους ελληνικούς δρόμους, ενώ στην αρχή θεωρούσες ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Κάπως έτσι θα είναι κι εδώ. ;) ;)

May 04, 2012, 11:24:06 PMReply #498

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #498 on: May 04, 2012, 11:24:06 PM »
fitness θες...
Δεν συμφωνω βεβαια στο κομματι οτι απεχθανεται τις λακουβες η κουρσα, το δικο μου τα παει αψογα σε αυτο το κομματι χαρη στα zerz που εχει η Specialized κατι αντιστοιχο εχει και το Scott CR1 ομως και στις δυο περιπτωσεις τα ποδηλατα ειναι overpriced. Η σκυφτη θεση οδηγησης κανει πολυ καλυτερη γυμναστικη με τα ΜΤΒ επισης καις περισσοτερες θερμιδες και καταβαλεις περισσοτερο εργο αλλα κανεις λιγοτερη γυμναστικη και φυσικα κουραζεσαι περισσοτερο. Ο λεπτος τροχος ειναι δικοπο μαχαιρι ο 28αρης αν δεν πατας χωμα ειναι must! Εχε στο νου σου επισης το θεμα με τα φρενα που εχω και εγω, μπορει να εισαι μεν γρηγορος με κουρσες αλλα τα φρενα δεν συμβαδιζουν. Με τα ποδηλατα, ισχυει οτι ακριβως και με τα αυτοκινητα, κανενα δεν κανει τα παντα καλα, εσυ αυτη την στιγμη ζητας τα παντα...

Αν ξαναδωσω λεφτα για ποδηλατο παντως, θα επελεγα ενα full carbon MTB! δεν ξερω τι υψος εχεις παντως αν θες Δημητρη ελα να σου δωσω τα ποδηλατα μου να δεις πως ειναι και το ΜΤΒ (με δρομισια και χοντρα λαστιχα) και η κουρσα.

Τελος εχε στο νου σου οτι το ποδηλατικο σορτσακι ειναι απαραιτητο εστω και μεσα απο τα κανονικα σου ρουχα για την προστασια των "ευαισθητων" περιοχων!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 05, 2012, 01:04:52 AMReply #499

Offline SchumiMx5

« Reply #499 on: May 05, 2012, 01:04:52 AM »
Σχετικά με το τι ποδήλατο χρειάζεσαι κλπ σου είπαν τα παιδιά.Αλλά αυτό βγάλτο από το μυαλό σου ;):
Παιδια καθοτι θελω να χασω καμια 10αρια κιλα (που πηρα απο το στρατο και μετα)

May 05, 2012, 01:23:04 AMReply #500

Offline General_lee

« Reply #500 on: May 05, 2012, 01:23:04 AM »
Γιατι ρε, οταν ημουν 75 κιλα και ελιωνα στο γυμναστηριο ενιωθα να πεταω. κι αυτο με κυριως αεροβια ασκηση,πολυ τρεξιμο και καποια βαρη.(οχι τπτ πολυ χαρντκορ)
Τωρα μετα το στρατο εχω φτασει 85 αλλα κυριως εχω βαλει λιπος που δεν ειχα. και διαπιστωνω οτι βαριεμαι αφορητα το τρεξιμο. Οποτε το λιπος δυσκολα θα το χασω τρεχοντας. Με εναν καλο ρυθμο και συγκεκριμενους παλμους μπορει με το ποδηλατο να καψω πολυ.

Στα υπολοιπα,ευχαριστω παρα πολυ για την προταση! ειμαι 1.78 και εχω δοκιμαει για λιγο στο cyclist μια κουρσα της orbea καρμπον.ετσι για να παρω μια γευση. δε μαρεσε η σταση και ενιωθα αβολα και χωρις ευελιξια σε μικρες ταχυτητες. πιστευω θα μαρεσε μονο σε ανοιχτο δρομο.

Αντιθετως ενα hybrid της giant νομιζω που ειχα παει βολτα με λιγο πιο χοντρο απο κουρσας λαστιχο και φαρδυ τιμονι ηταν γαματο εντος πολης. απλα δε μαρεσε που ειχε (μηχανικο) δισκοφρενο γιατι σφυραγε και δεν ειχε δυνατη αισθηση.

Για να συνοψισω θελω κατι που να κανει παραχωρησεις στο χωμα και στις λακουβες αλλα να ειναι γρηγορο και με ανετη-ορθια θεση οδηγησης.

May 05, 2012, 01:29:49 AMReply #501

Offline Nitroking

« Reply #501 on: May 05, 2012, 01:29:49 AM »
Οπως το ειπες τρεξιμο.. Εγω εχασα 12 με τρεξιμο (ξεκινησα απο 4 και τωρα ειμαι στα 7χλμ/μερα 5 τη βδομαδα μαξ) και γυμναστικη..

Σημερα πηρα το ποδηλατο κι εκανα την ιδια ακριβως διαδρομη που κανω στο τρεξιμο.. Ζωαρα.. Παροτι στιβιστας και το ποδηλατο θα πρεπε να με ζορισει, ηταν υπερυεχαριστο και απλα μου εκαιγε λιγο τους τετρακεφαλους στο πλαι.. ΚΑΜΙΑ σχεση με το τρεξιμο, ΚΑΜΙΑ σχεση ο ιδρωτας που εριξα σε σχεση με το τι βγαζω οταν τρεχω.. Το ποδηλατο το πηρα γιατι ο καλοκαιρι με τη ζεστη το τρεξιμο γινεται ψιλοαφορητο ενω με το ποδηλατο καπως δροσιζεσαι.. Συν οτι ηθελα να αλλαξω λιγο την αεροβια μου γιατι εχω φτασει στα 75,5 και δε λεει να κατεβει αλλο οποτε ειπα να παιξω συνδυαστικα.. Το τρεξιματακι μου οσο και οποτε μπορω και εκρηξεις με το ποδηλατο.. Συν βεβαια μεγαλες βολτες μαλακισιου (ελπιζω να συμμετασχει και ο μεγας Ζαχος σε αυτες)..

Το ποδηλατο μου ειναι φουλ αλουμινιο και ειναι πουπουλο, σε καθε γκαζια εκτοξευεται..

Να ρωτησω κατι, τα φρενα πως τα κανω να μην τριζουν? Σημερα πηγα να πατησω ενα κοπροσκυλο γιατι οταν ακουσε τα φρενα μου που εκοβα αντι να παει προς τον ιδιοκτητη του, πηγε στη μεση του δρομου και καθησε εκει σαν κουραδα με αποτελεσμα να εχω αριστερα σκυλο στη μεση λουρι και δεξια αφεντικο.. Τελικα ενα μεγαλοπρεπες παντηλικι εσωσε την κατασταση..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

May 05, 2012, 03:00:32 AMReply #502

Offline Ξάδελφος

« Reply #502 on: May 05, 2012, 03:00:32 AM »
[...]
Αναφορικά με την επιλογή σου, έχεις αντικρουόμενες προτεραιότητες. Σκέψου κάποιον που θα ήθελε ένα αμάξι να πηγαίνει αέρα, να στρίβει τάπα χωρίς κλίσεις, να παρέχει φοβερή άνεση στις λακκούβες. Και το κυριότερο; Να είναι φθηνό στην αγορά και πολύ οικονομικό στην κατανάλωση. [...]
Nαι γινεται και ονομαζεται ,μιατα!

May 05, 2012, 03:10:28 AMReply #503

Offline General_lee

« Reply #503 on: May 05, 2012, 03:10:28 AM »
ωραιος νικ, οταν σε ειδα απο κοντα ηταν σαφεστατη η διαφορα!

εγω ειμαι πολυ ασταθης γενικως σωματικα και βαριεμαι ευκολα τη γυμναστικη αν δεν βαζω στοχους και προγραμμα. παιζω ενα 15 κιλο πανω κατω εδω και χρονια.(μεταξυ 70-85) Εχω υπαρξει απο αρκετα φιτ και γυμνασμενος μετα απο 2 χρονια σερι φουλ γυμναστηριο μεχρι εντελως σαπιος και παχουλος. Ευτυχως το σωμα θυμαται ομως. αν εχεις υπαρξει γυμνασμενος για καποια χρονια επανερχεσαι πολυ πιο γρηγορα.

κατα τα αλλα για να εχω το αποτελεσμα που  θελω δυστυχως χρειαζονται ΚΑΙ αεροβια ΚΑΙ βαρη ΚΑΙ διατροφη. χωρις βαρη γινομαι απλως λεπτος χωρις μυικη μαζα.Χωρις αεροβια δεν καιω το φαι και απλα φουσκωνω και χωρις διατροφη τρεχω τρεχω και δεν εχω κανα φοβερο αποτελεσμα. Το κακο ειναι οτι οταν οι ρυθμοι ζωης ανεβαινουν δεν προλαβαινεις και δεν εχεις κουραγιο για ολα αυτα μαζι.

Στα του ποδηλατου τωρα, σιγουρα δεν ειναι αποκλειΣτικα για να χασω τα κιλα. μαρεσει σαν λογικη και σαν εναχοληση αρκει να βρω παρεα. τωρα αν καις οσο με το τρεξιμο και γυμναζεσαι εστω και λιγο απο τη μεση και πανω δεν ξερω...λογικα αν κανεις πολλα χιλιομετρα θα καις. με μαουντεν αμα κατεβαινεις βουνα η κινεισαι σε κατσαβραχα φοβαμαι οτι αεροβια σοβαρη δεν κανεις. δεν εχεις σταθερο ρυθμο και σφιγμους.κανεις ολο ξεσπασματα, πραγμαα που δε βοηθαει να χασεις λιπος.

May 05, 2012, 08:43:26 AMReply #504

Offline dimsabas

« Reply #504 on: May 05, 2012, 08:43:26 AM »
Σημερα πηρα το ποδηλατο κι εκανα την ιδια ακριβως διαδρομη που κανω στο τρεξιμο.. Ζωαρα..

Ρε Νικολή, έπρεπε να κάνεις την τριπλάσια/τετραπλάσια απόσταση για να ζοριστείς. Τι περίμενες με τα ίδια χλμ;  :P

May 05, 2012, 11:08:50 AMReply #505

Offline Nitroking

« Reply #505 on: May 05, 2012, 11:08:50 AM »
Σημερα πηρα το ποδηλατο κι εκανα την ιδια ακριβως διαδρομη που κανω στο τρεξιμο.. Ζωαρα..

Ρε Νικολή, έπρεπε να κάνεις την τριπλάσια/τετραπλάσια απόσταση για να ζοριστείς. Τι περίμενες με τα ίδια χλμ;  :P

To ξερω, απλα το εβγαλα για δοκιμη! Σημερα θα παω μια καλη.. Και ηθελα να δω ποσες ειναι οι διαφορες!

Tips:

May 05, 2012, 01:37:49 PMReply #506

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #506 on: May 05, 2012, 01:37:49 PM »
Καλα Νικο κανε 45χλμ που εκανα σημερα και μετα ελα να μου πεις για αεροβια ασκηση!
Επειδη μεχρι το βραδυ τεμπελιαζω, θελεις κανενας να παμε βολτα ?
Αντεχω σιγουρα να κανω καμια 30αρα με ΜΤΒ και κανενα 40αρι με κουρσακι, οποτε αν καποιος ψηνεται εγω ειμαι μεσα! Αν καποιος επισης δεν εχει ποδηλατο μπορω να του δωσω το ΜΤΒ μου αρκει να ειναι πανω απο 1.85...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 05, 2012, 02:35:32 PMReply #507

Offline Nitroking

« Reply #507 on: May 05, 2012, 02:35:32 PM »
Σημερα πηγα απο Γαλατσιου ως το praktiker Μεταμορφωσης να παρω αλυσιδα και πισω.. Το χρονομετρο εγραψε 1:15 γιατι παω απο πεζοδρομιο και το ανεβα κατεβα κοψε για πεζους γατια σκυλια καθυστερει πολυ.. Νομιζω οτι ειναι 15χλμ η αποσταση και εκανα και κατι παρακαμψεις απο γεφυρες κτλ γιατι τη Βεικου δεν την περνας απο πανω με τα αμαξια να εχουν 100+..

Ωραια ηταν αλλα και παλι απλα νιωθω λιγο κουρασμενος.. Το θεμα με το ποδηλατο ειναι οτι σε αφηνει και ξεκουραζεσαι οταν ρολλαρεις οποτε δεν πιεζεις τοσο οσο με το τρεξιμο.. Εκτος βεβαια αν εισαι σε ανηφορα οπου εκει τα δινεις ολα.. Οποτε πρεπει να κανω σιγα σιγα μεγαλυτερες βολτες!

Γιαννη σημερα δεν προλαβαινω, αλλα θα μιλησουμε για καμια καλη βολτα εσυ που ξερεις και τα μερη.. Περιμενω να μου ρθουν και τα φωτα μπρος πισω οποτε μεχρι τοτε δεν το πολυβγαζω βραδυ, μονο πεζοδρομιο..

Tips:

May 05, 2012, 02:48:43 PMReply #508

Offline Liakos

« Reply #508 on: May 05, 2012, 02:48:43 PM »
Δημητρη αν θες να χασεις κιλα, βουτα σε καμια πισινα...  :nod: Βαρετο να μετρας πλακακια αλλα αποδιδει...
Διαφορετικα βρες ενα μεγαλο σακο του box. Δεν υπαρχει καλυτερη αεροβια, αλλα προσεχε τους τραυματισμους.

Τρεχω 3-4 φορες τη βδομαδα αποσταση 6χλμ γιατι ειναι πολυ πιο βολικο για μενα απο τα 2 παραπανω. Στο δρομο. Κακο για γονατα,μεση κλπ. αλλα δεν αντεχω στιβους κ διαδρομους. Θα πεθανω απο βαρεμαρα... Διαφορα στο βαρος, ελαχιστη. Διαφορα σε εκρηξη, δυναμη κλπ. μηδενικη. Πονοι με σπασμενη προ 2ετιας περονη, αρκετοι...

Το παν για την απωλεια βαρους ομως ειναι η διατροφη.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

May 05, 2012, 03:32:28 PMReply #509

Offline dimsabas

« Reply #509 on: May 05, 2012, 03:32:28 PM »
Μόλις μαζεύτηκα από βόλτα στη Σαρωνίδα και πίσω. 41 χλμ. Αυτό που προτείνω στους ποδηλάτες είναι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις δουλειές τους. Να πηγαίνουν σε αυτές με το ποδήλατο κι όχι με το αυτοκίνητο. Βρίσκω βαρετή (και λίγο ματαιόδοξη, από τη στιγμή που δεν είμαι κανένας αθλητής) την έννοια της προπόνησης, η οποία μού δεσμεύει απογεύματα και ώρες. Προτιμώ να κάνω τις δουλειές μου ποδηλατικώς, οπότε να καρπώνομαι όλο το όφελος από τη βενζίνη που δεν έκαψα. Την περασμένη εβδομάδα πρέπει να ξεπέρασα τα 250 χλμ κι ήταν όλα για δουλειές, όχι για βόλτα.