Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235221 times)

0 Members and 17 Guests are viewing this topic.

April 21, 2012, 02:45:47 PMReply #480

Offline option-D

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #480 on: April 21, 2012, 02:45:47 PM »
Αυτοματίλα;  :P
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

April 21, 2012, 02:58:37 PMReply #481

Offline A1D3L

« Reply #481 on: April 21, 2012, 02:58:37 PM »
Εγω ειχα ενα τετοιο σε μπλε...

...

Μήπως το έχεις ακόμη; Αν ναι, το δίνεις;

April 21, 2012, 03:07:23 PMReply #482

Offline Nitroking

« Reply #482 on: April 21, 2012, 03:07:23 PM »
Kuwahara! Χαχα! Τι μου θυμισες τωρα! Το ειχε ο ξαδερφος μου στο χωριο και τον ξετρυπωνα συνεχεια με το mountain..

Μια μερα απο την υπερπροσπαθεια εφαγε τρελη σαβουρα και του τραγουδουσα για κανα 2χρονο: "Εφαγε σαβουρακι με το κουαχαρακι, εφαγε σαβουρακιιιιιιιιιιιιι!" σε ρυθμ,ο αμερικανικου εμβατηριου!  :P

Καλα αυτα τα bmx ρε παιδια αλλα το δικο μου το χρησιμοποιουσα μονο για αλματα στους λοφους απο τα 3Α χαλικια οταν εστρωναν ασφαλτο στο χωριο..

Τωρα που πηγα πανω λοιπον επλυνα με το πιεστικο το mountain μου - ενα αλουμινενιο eversest χωρις αμοριστερια που ειχα παρει απο το praktiker το 1998.. Του ειχα βαλει acera x σασμαν και μανετες και v-brakes.. Του λαδωσα την αλυσιδα, αλλαξα σαμπρελες και δουλευει τελεια! Πηγα να το κανω φορτωτικη στο τρενο αλλα εφαγα ακυρο και ετσι θα ανεβω κανα 3ημερο για να το φερω μαζι, μου ειπαν οτι μονο αν το συνοδευω γινεται να το μεταφερω με το τρενο..

Ολα καλα εκτος απο τις λιγο στραβωμενες ζαντες (who cares) και φυσικα εμενα που ψοφουσα σε καθε λιγο ζορικη ανηφορα.. Καθοτι στιβιστας, θελω χρονο παλι για να αποκτησω αντοχη στο ποδηλατο κι ετσι περιοριστικα σε εκρηξεις.. Καλα και το χωριο ειναι ολο ανηφορες, δεν κανει για ποδηλατο.. :P
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

April 21, 2012, 03:25:51 PMReply #483

Offline Mikekir

« Reply #483 on: April 21, 2012, 03:25:51 PM »
εεε  βαλε και αλλα 2... :hello:
ηταν της εποχης τοτε τα kuwahara, τα pacific, τα  skyway....
περνουσα εξω απο τα ποδηλαταδικα και μου ετρεχαν τα σαλια.....

Σειρες ειμαστε...εβλεπα τα νικελ bmx,με τις τοτε φουτουριστικες ζαντες και μου επεφταν τα σαλια και μενα...
Εγω ειχα ενα τετοιο σε μπλε...

Απο μικρος μου αρεσαν τα φορτηγα... :moutza:

Όχι ρε Βάγγο, μιλάμε για ΤΟ εργαλείο τότε!
Racecraft, track ready?
I can say I'm looking forward to something more planted and stable

April 21, 2012, 03:58:30 PMReply #484

Offline vagmann

« Reply #484 on: April 21, 2012, 03:58:30 PM »
Μήπως το έχεις ακόμη; Αν ναι, το δίνεις;

Μακαρι να το χα...
το χα διαλυσει,απο τη σουζα και τα αλματα...το πισω λαμακι που στηριζε τον μηχανισμο των φρενων,το ειχα κολλησει πανω απο 5 φορες...
Φοβερο ποδηλατο οντως...13,000 δρχ το 85-86 παρακαλω...Συλλεκτικο σημερα...

April 21, 2012, 09:03:29 PMReply #485

Offline simkoz

« Reply #485 on: April 21, 2012, 09:03:29 PM »
και εγώ θυμάμαι κάτι αντίστοιχο μάλλον, όχι το ίδιο αλλά με τις ταχύτητες πάλι εκεί. Το είχα πάρει μεταχείρο από ξάδερφο που μεγάλωσε και σταμάτησε αν ασχολείτε.
Είχα φάει μια τουμπάρα, και έσπασα το χέρι μου σε ένα άλμα, από μικρός μπουνταλάς που λέει και η μάνα μου.
Ούτε που θυμάμαι τι απέγεινε.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

April 21, 2012, 09:40:11 PMReply #486

Offline NiTse

« Reply #486 on: April 21, 2012, 09:40:11 PM »
Απίστευτο τα είχα ξεχάσει εντελώς αυτά τα ποδήλατα. Το είχε ένας από την παρέα στο χωριό ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαμε bmx.
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

April 21, 2012, 11:07:40 PMReply #487

Offline Ξάδελφος

« Reply #487 on: April 21, 2012, 11:07:40 PM »
Καλή φάση.

Εχω ένα gyro για τιμόνια με σπείρωμα (το πήρα από άγνοια, ενώ το δικό μου δεν έχει σπείρωμα).

Ζαντες (πολύ) φτηνές για το δικό μου ΒΜΧ που μπορώ άραγε να βρω???? ( απλες φθηνες ακτινωτες ή "κοκαλινες" σε ποδηλαταδικο)

Επίσης, υπάρχει ένα παπαράκι που μπαίνει στο πίσω φρένο και κάνει τη μια ντίζα δυο, ένα splitter. (σε ποδηλαταδικο)
Ξέρετε πως σκατά λέγεται αυτό και που μπορώ να βρω? Ενα μεταλλάκι απλό ειναι.
Α.
Μην παιδευεσαι δεν εχουν ακριβα ,ρωτα σ ενα ποδηλαταδικο. Αν θες μπορω να ρωτησω και να σου πω τιμες σε μια ακρη που εχω.

April 22, 2012, 10:25:31 AMReply #488

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #488 on: April 22, 2012, 10:25:31 AM »
και εγώ θυμάμαι κάτι αντίστοιχο μάλλον, όχι το ίδιο αλλά με τις ταχύτητες πάλι εκεί. Το είχα πάρει μεταχείρο από ξάδερφο που μεγάλωσε και σταμάτησε αν ασχολείτε.

Ακριβως στην ιδια φαση και εγω, μετα το 3τροχο (σαν αυτο που εχω στην φωτο FWD sucks) μου ειχαν δωσει ενα παρομοιο με τα δικα σας με ταχυτητες σε αυτο το σημειο, το ειχε παρει ο πατερας μου δωρο στον 1ο μου ξαδερφο και μετα κατεληξε σε μενα, στην συνεχεια περασα σε ενα κιτρινο ΒΜΧ (απο τον ξαδερφο σε εμενα και αυτο) ειναι και τα 2 πεταμενα στο εξοχικο μου εκτεθειμενα ομως σε ανοιχτο χωρο και εχουν γεμισει σκουρια. Μετα απο αυτα μου πηραν ενα ΜΤΒ IDEAL το οποιο δεν με ικανοποιουσε αφου ηθελα BMX, μετα απο σκληρες διαπραγματευσεις το πουλησα, ενα προβλημα που ειχα ηταν οτι δεν με αφηναν να αγορασω ποδηλατο και να το κρατησω στην Αθηνα, για το διαστημα που εμεινα χωρις ποδηλατο αρχικα δανειζομουν κρυφα απο τους γονεις μου το ΜΤΒ ενος φιλου ενω μετα ενα γειτονας μου εδωσε ενα νικελ/μαυρο Skyway μεχρι που το εμαθαν οι γονεις μου και τελος και αυτο!
Kαι μετα αρχισαν τα σοβαρα ποδηλατα  :moutza:
Dyno blast , αγοραστηκε με τα λεφτα που ειχαν περισσεψει απο την πωληση του ideal!

Υπαρχει ακομα μεσα στην αποθηκη στο χωριο σε αψογη κατασταση μιαw και το χρησιμοποιησα ελαχιστα, αφου μετα απο μερικους μηνες απεκτησα ενα μτχ
GT Pro performer

Ολα καλα μεχρι που βγαινουν τα καινουρια Hoffman μερικους μηνες μετα και εκει βλεπω το πρωτο ποδηλατο που βγαινει σε λευκο χρωμα  :giveheart: με συνοπτικες διαδικασιες το πουλαω, και αγοραζω...
Ενα Hofman Sugar Baby το οποιο ηταν οτι ακριβως λεει και το ονομα του!

Eχω φτασει ομως πλεον 17,5 και ετοιμαζομαι να φυγω για φοιτητης το ποδηλατο ειναι παρατειμενο μεσα στο γκαραζ και το μονο που με ενδιαφερει ειναι ποτε θα μπορεσω να κλεψω το αμαξι η να γινω 18 και να αποκτησω το δικο μου, η πωληση του λοιπον ηταν αναγκαια αφου οι γονεις μου δεν ειναι διατεθειμενοι να μου πληρωσουν το διπλωμα, αρα το πανεμορφο αυτο ποδηλατο που ειχε αγοραστει 170.000δρχ πωλειται προς 350€ το 2002!!!
...
Και μια δεκαετια μετα εχω φτασει σε ενα σημειο οπου το γκαραζ μου μοιαζει καπως ετσι

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 23, 2012, 01:34:38 PMReply #489

Offline tr1cky

« Reply #489 on: April 23, 2012, 01:34:38 PM »
Το παρακατω βρισκεται ακομα στη κατοχη μου:

Ειχε αγοραστει καλοκαιρακι του 1991 απο μεγαλο ποδηλαταδικο στη Γ' Σεπτεμβριου,δωρο του πατερα μου.
Θυμαμαι ειχε πληρωσει 35.000 δρχ :o ποσο μεγαλο για την εποχη.Για να καταλαβετε τα "απλα" bmx (joker,velamos) κοστιζαν γυρω στις 13.000-15.000

Βρε μπας να ξεκινησω ενα ωραιο restoration?
Δε νομιζω να χρειαστω και πολλα.

April 23, 2012, 03:30:53 PMReply #490

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #490 on: April 23, 2012, 03:30:53 PM »
Aυτο ακριβως !!! Μου ειχε δωσει και εμενα ο γειτονας μου !!! Εχω μεινει αφωνος τωρα !!! :excited:
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 04, 2012, 03:17:13 AMReply #491

Offline Nitroking

« Reply #491 on: May 04, 2012, 03:17:13 AM »
Eπιτελους! Εχω διπλα μου στο δωματιο μου το πολυαγαπημενο μου ποδηλατο!

Κι εχω καποιες αποριες:

1) Σχετικα με τα αντικλεπτικα, τι αλυσιδες η αλλο κολπο προτεινετε? Ποιο ειναι το πιο ασφαλες και σε λογικα χρηματα (αληθεια τι τιμες παιζουν?).. Ξερω οτι και με αλυσιδα καραβιου να το δεσεις αμα θελουν την κοβουν αλλα ρωταω να ξερω..

2) Απο δρομισια λαστιχα τι να βαλω και ποσο πανε?

Ευχαριστω
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

May 04, 2012, 10:07:38 AMReply #492

Offline Skyggedans

« Reply #492 on: May 04, 2012, 10:07:38 AM »

σε ελαστικά δρόμου (πόλης) συνήθως οι ποδηλατάδες βάζουν ECT όπως επίσης υπάρχουν MAXXIS και KENDA, αλλά θα βρεις 3 ή κ περισσότερες γόμες που έχουν διαφορά. Νομίζω έχει να κάνει με την αντοχή του ελαστικού. Τη διαφορά θα την καταλάβεις εύκολα από τη διαφορά βάρους, καθώς μπορεί να βλέπεις 2 ίδια φαινομενικά ελαστικά σε διάσταση, γόμα κλπ, ίδια μάρκα κ στο βάρος να διαφέρουν. Το συνηθισμένο κόστος είναι 20-25 ευρώ τοποθετημένα, εκτός αν πας σε κάτι πιο εξεζητημένο.

Για τα αντικλεπτικά, θα σε βοηθήσουν οι άλλοι. Αλλιώς παίρνεις τον 1 τροχό μαζί σου στη δουλειά ή στη βόλτα  :llol:

May 04, 2012, 01:04:40 PMReply #493

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #493 on: May 04, 2012, 01:04:40 PM »
Εγω παντως εχω αυτο στο ΜΤΒ http://www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1035238_-1___400237 μια χαρα λαστιχακι ειναι ;) και σε βουνο που το ειχα δοκιμασει την παλευει...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

May 04, 2012, 09:23:57 PMReply #494

Offline dimsabas

« Reply #494 on: May 04, 2012, 09:23:57 PM »
Αύριο θα φορέσω δρομίσια ελαστικά κούρσας (26 ιντσών) στο ΜΤΒ μου. Περιμένω να δω σαφή διαφορά. Δε λέω πως θα γίνει κούρσα (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ζυγίζει 14-15 κιλά), αλλά θα πηγαίνει πολύ καλύτερα στην άσφαλτο. Όποτε θέλω να πάω στο βουνό, θα αλλάζω τα λάστιχα και θα είμαι έτοιμος για βόλτα στα ζόρικα. :exaclty: