Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Ταξιδι στο μελλον: Μiata ΝD  (Read 96605 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

February 25, 2011, 12:11:26 PMReply #75

Offline mx5mk1

Re: Ταξιδι στο μελλον: Μiata ΝD
« Reply #75 on: February 25, 2011, 12:11:26 PM »
ακριβώς! roadster, 1000-1100 κιλά, πίσω κίνηση, 50/50 κατανομή βάρους, καλό τιμόνι και στήσιμο, 160-170 αλόγατα και 25 κιλάκια ροπής...και βρασίδας να το λέγανε εγώ θα το τσίμπαγα

κάποιος άλλος ίσως το "τσίμπαγε" .... καλομεταχειρισμένο 2-3 ετών.......   ;)

(αρκετές χιλιάδες ευρώ φθηνότερα...)
« Last Edit: February 25, 2011, 12:14:07 PM by mx5mk1 »

February 25, 2011, 12:29:21 PMReply #76

Offline Basilmx5

« Reply #76 on: February 25, 2011, 12:29:21 PM »
Ο ανθωπος οποτε φοβατε το διαφορετικο, το νεο, το καινουργιο, το αφοριζει, κατι που διακρινω στα λεγομενα σας guys...ακομα δεν το εχετε δει...
Γιατι δηλαδη να σταματησει το ονομα mx5? επειδη αρχισε με το ΝΑ κ συνεχισε με το ΝΒ κ αντε βγηκε κ το NC κ επειδη το ND προκειται ναναι πιο φιλικο στο περιβαλλον? γιατι αυτο δηλαδη ναναι κακο? Υπαρχουν ηλεκτροκινητα αυτοκινητα που εχουν αγωνιστικα γονιδια δε νομιζω να σας χαλαγε κατι τετοιο...
Ειναι σα να λετε οτι τα δισεγγονα σας δε πρεπει ναχουν το επωνυμο σας διοτι μετα απο τοσα χρονια θα εχουν τελειως διαφορετικο "μυαλο" απο σας... :)

Σιγουρα xeno αν θες στησιμο, ροπη, αλογα, χαμηλα κυβικα για να μη πληρωνεις τελη κ χαμηλη καταναλωση, ανεση στα ταξιδια... ε ναι ρε φιλε τοτε θα πληρωσεις 30κ τσαμπα θα στο δωσουν? :llol: απλα αν δεν υπαρχουν τα λεφτα θα παρεις ενα μεταχειρο μετα απο 3χρονια ή το προηγουμενο μοντελο...

Ασε που αν αφησουν το ονομα μιατα ή mx5 τοτε θα πεθανουν κ τα προηγουμενα mx5... γιατι καλως ή κακώς το νεο σερνει λιγο στις μνημες κ τα πιο παλια μοντελα...

February 25, 2011, 12:51:27 PMReply #77

Offline bobbylouk

« Reply #77 on: February 25, 2011, 12:51:27 PM »
δεν τους την βαραει λεω εγω να ξαναβγαλουνε στην παραγωγη το na με τιτλο mazda miata nostalgia να δουμε μια ασπρη μερα?...μα το θεο θα χα χρεωθει να παω να το παρω με μηδεν χιλιομετρα πωπωω αυτα ειναι

February 25, 2011, 01:01:14 PMReply #78

Offline Ξάδελφος

« Reply #78 on: February 25, 2011, 01:01:14 PM »
δεν τους την βαραει λεω εγω να ξαναβγαλουνε στην παραγωγη το na με τιτλο mazda miata nostalgia να δουμε μια ασπρη μερα?...μα το θεο θα χα χρεωθει να παω να το παρω με μηδεν χιλιομετρα πωπωω αυτα ειναι
Αν βγει με  τιμη αναλογη εκεινης που βγηκε τοτε ,θα θελεις 60000Ε  :exaclty:

February 25, 2011, 01:03:42 PMReply #79

Offline nmwisima

« Reply #79 on: February 25, 2011, 01:03:42 PM »
Ο ανθωπος οποτε φοβατε το διαφορετικο, το νεο, το καινουργιο, το αφοριζει, κατι που διακρινω στα λεγομενα σας guys...ακομα δεν το εχετε δει...

Ακριβώς αυτά θα έλεγα αλλά έπρεπε να φύγω.
Αυτά που γράφεις Μπάμπη ειναι σεβαστά, αλλά δεν απέχουν από τους παππούδες που βρίζουν ένα πιτσιρικά που κάνει παντηλίκια.
Ή αυτούς που λένε "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά".

Και εγώ μόνο used και παλιά αυτοκίνητα είχα γιατί τα προτιμώ και τα αγαπάω, αλλά ο κόσμος προχωράει,
με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τι να κάνουμε; Όσο μπορουμε ακολουθούμε.

Α.

February 25, 2011, 01:09:03 PMReply #80

Offline george 1323

« Reply #80 on: February 25, 2011, 01:09:03 PM »

Ακριβώς αυτά θα έλεγα αλλά έπρεπε να φύγω.
Αυτά που γράφεις Μπάμπη ειναι σεβαστά, αλλά δεν απέχουν από τους παππούδες που βρίζουν ένα πιτσιρικά που κάνει παντηλίκια.
Ή αυτούς που λένε "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά".

Και εγώ μόνο used και παλιά αυτοκίνητα είχα γιατί τα προτιμώ και τα αγαπάω, αλλά ο κόσμος προχωράει,
με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τι να κάνουμε; Όσο μπορουμε ακολουθούμε.

Α.
Θα συμφωνησω κ εγω με τον Μπαμπη.... :yeah: :llol:

February 25, 2011, 01:10:42 PMReply #81

Offline bobbylouk

« Reply #81 on: February 25, 2011, 01:10:42 PM »
ετσι ειμαι ρε συ δεν μπορω.....πχ παω στην εκθεση αυτοκινητου μπαινω στο αμαξι...τι να δω?και εδω καντραν στο κεντρο??εξωωωωωωωω....δεν μπορω ειμαι κλασσικουρας

February 25, 2011, 01:17:06 PMReply #82

Offline george 1323

« Reply #82 on: February 25, 2011, 01:17:06 PM »
ετσι ειμαι ρε συ δεν μπορω.....πχ παω στην εκθεση αυτοκινητου μπαινω στο αμαξι...τι να δω?και εδω καντραν στο κεντρο??εξωωωωωωωω....δεν μπορω ειμαι κλασσικουρας
Κ εγω υπερ του κλασσικου ειμαι,απλα ειμαι κ λιγο κωλογερος γ αυτο... :D αν ημουν 20-25χ πιστευω θα τα εβλεπα διαφορετικα τα πραγματα... :exaclty:

February 25, 2011, 01:22:40 PMReply #83

Offline bobbylouk

« Reply #83 on: February 25, 2011, 01:22:40 PM »
μια πετυχημενη συνταγη αχιλλεα γιατι να αλλαζει συνεχως????? και μαλιστα με φθεινουσα πορεια ποτε ειναι η τελευταια φορα που αλλαξες λεκανη στο μπανιο σου επειδη εχει βγει καινουριο μοντελο πιο ανατομικο και πιο ξεκουραστο στη μεση και με πιο καλο οικολογικο σμαλτο?

February 25, 2011, 01:26:51 PMReply #84

Offline Ξάδελφος

« Reply #84 on: February 25, 2011, 01:26:51 PM »
Μπαμπη γιατι αγορασες το playstation 3 και παιζει το GT5 και δεν κρατησες το PS1 και το GT1 ?  ;)

Ξερεις κανεναν να εχει κρατησει "τουρκικο καμπινε" και να μην εχει βαλει λεκανη?
(η εξελιξη στις λεκανες αυτη ειναι)
Καζανακι αλλαξα προσφατα και εβαλα ενα με διακοπτη διπλο για να ριχνει λιγοτερο νερο.

February 25, 2011, 01:42:26 PMReply #85

Offline mx5mk1

« Reply #85 on: February 25, 2011, 01:42:26 PM »
Το νήμα ξεκίνησε με θέμα το ND και κατέληξε σε συζήτηση για λεκάνες και καζανάκια ......

February 25, 2011, 02:03:01 PMReply #86

Offline bobbylouk

« Reply #86 on: February 25, 2011, 02:03:01 PM »
το ps3 το αγορασα γιατι εγινε καλυτερο πολυ απλα.....δεν εχει να κανει ομως με το μχ5...τουλαχιστον εσυ ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα οτι το μχ5 μιατα na εγινε πασιγνωστο και αγαπητο στο ευρυ κοινο του ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ με αποτελεσμα αυτη την απολαυστικη πρωτογνωρη οδηγηση.οποτε λοιπον γιαυτο ειπα πριν εφοσον μια συνταγη ειναι πετυχημενη γιατι την χαλασανε...τωρα αμα μου το κανουνε παλι το nd αρμα μαχης και το φορτωσουνε ενα εκατομμυρια καλουδια οχι αχρηστα προς θεου αλλα τα οποια θα συμβαλουνε στο να χασει για λιγο ακομα τον αυθεντικο χαρακτηρα του τοτε ξαδελφε θα αναπολησω τις τουρκικες λεκανες του στρατου..οι οποιες και περισσοτερο με βολευαν αλλα και πιο υγιεινες ηταν γιατι δεν ακουμπαγες πουθενα...ελπιζω να σε καλυψα :giveheart:

February 25, 2011, 02:10:34 PMReply #87

Offline nmwisima

« Reply #87 on: February 25, 2011, 02:10:34 PM »
το ps3 το αγορασα γιατι εγινε καλυτερο πολυ απλα.....δεν εχει να κανει ομως με το μχ5...

Μα απαντάς μόνος σου ρε Μπάμπη.

Το NC είναι καλύτερο από τα ΝΑ με τα μέτρα ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. (πιο άνετο, πιο στιβαρό, πιο ασφαλές κτλ)

Ίσως όχι με τα δικά ΜΑΣ γούστα, αλλά δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο αυτό.

Ρώτα τα παιδιά που πήραν NC γιατί το προτίμησαν...

Καλό είναι να έχουμε την αποψή μας και να κρατάμε τα ΝΑ μας, αλλα αυτό είναι η άποψή μας!

February 25, 2011, 02:15:25 PMReply #88

Offline Liakos

« Reply #88 on: February 25, 2011, 02:15:25 PM »
Εγω λεω να σταματησετε τις βολτες με το αλογο προς τους ανεμομυλους...Ακομα δε γεννηθηκε το παιδι,Γιαννη το βαφτισαμε...
Η Mazda ειναι σοβαρη εταιρια.Πολυ σοβαροτερη απο τις αδικαιολογητα ακριβες Γερμανικες, που ο μεσος Ελληνας δουλευει για 20 χρονια για να αγορασει ενα entry level αδιαφορο μεταφορικο μεσο.
Για οσους δεν το γνωριζουν απλα αναφερω οτι το μεγαλυτερο μεριδιο των αυτοκινητων που καθε ΣΚ τρωνε λαστιχακι σε ερασιτεχνικα ή επαγγελματικα events, ανηκει στη Mazda.
Συνεπως η Mazda δυσκολα θα αποβαλει τον "αγωνιαρικο" κ sporty χαρακτηρα απο οποιοδηποτε μοντελο της(εχετε οδηγησει ποτε Mazda2,3 ή 6?  ;)), ποσο μαλλον οταν προκειται για το διθεσιο,πισωκινητο,convertible καμαρι της.

Αν λοιπον η mazda επιμεινει στα βασικα(βαρος,κατανομη,αισθηση) τοτε το νεο ND θα ειναι αξιος απογονος. Πραγματικα ενα ψυχωμενο μοτερ ειναι ζητουμενο(ή μαλλον απωθημενο) ολων, αλλα σιγουρα δεν αποτελει απαραιτητο στοιχειο μιας sport κ fun to drive κατασκευης.

Υ.Γ: για εξηγηστε μου ρε παιδες πως μπορει ενα μοτερ με 160 αλογα να εχει 25 κιλα ροπης... :zalistika: :zalistika:

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

February 25, 2011, 02:17:07 PMReply #89

Offline bobbylouk

« Reply #89 on: February 25, 2011, 02:17:07 PM »
απανταω γιατι με ρωτησε αχιλλεα δεν πεταχτηκα..και ναι λεω την αποψη μου ακριβως αυτο κανω.Δεν ειπα κατι για τα nc ισως αν ειχα τα χρηματα να ειχα και εγω nc.αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι σε πολλα μοντελα αλλιωνεται ο αρχικος χαρακτηρας τους με το περασμα των χρονων...πχ η σκληρη οροφη του nc την οποια λατρευω και αν αγοραζα σιγουρα θα ηταν με σκληρη..ε δεν ειναι ομως roadster...ο ορος αυτος αρμοζει αποκλειστικα σε οχηματα μαλακης οροφης και το ξερεις.αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα..οτι το περασμα των χρονων και η εξελιξη εχει και ποσοστα αλιωσης της προσωπικοτητας αλλα και των ιδιωτητων του αχηματος..δεν προσπαθω να βγαλω σκαρτο κανενα οχημα