Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα Μπλα κτλπ [#8]  (Read 143669 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 27, 2010, 12:38:05 PMReply #1380

Offline Ξάδελφος

Re: Διάφορες φωτογραφίες [#3]
« Reply #1380 on: October 27, 2010, 12:38:05 PM »
Δημητρη η λευκη Ιταλια με ρουμανικες πινακιδες ηταν ???
Εχω πετυχει τρεις-τεσσερις φορες μια ιδια λευκη με ρουμανικες πινακιδες στην Αττικη οδο. Μαλιστα μεταξυ αλλων η πινακιδα εγραφε --GOD --.
Ναι αυτη λεω και εγω,  υπαρχει επισης και μια κοκκινη με πινακιδες GOD τις εχουν οι γιοι ιδιοκτητη μεγαλης αλυσιδας καταστηματων με ρουχα! Ειναι παντα παρκαρισμενες στον κηπο του σπιτιου τους σε σχηματισμο (ανεξαρτητα απο τον καιρο) και γενικα τις οδηγουν γρηγορα, πρεπει να τους δεις να driftaroun στην Πολιτεια η να περνουν σφαιρα μεσα στο πλακοστρωτο του Κεφαλλαριου και τα αμαξια να χτυπιουνται απο κατω (κριμα απο μια αποψη).
Κατι κυριακες πρωι τους εχω πετυχει να καθονται στο κηπο τους (μενουν απεναντι απο ενα φιλο μου) και να τις χαζομαρσαρουν προκαλωντας αναστατωση σε ολο το οικοδομικο 4γωνο!
Στην Sprider στην Ανθουσα ειχα δει τη μια.
Τεσπα...

October 27, 2010, 12:39:27 PMReply #1381

Offline Ξάδελφος

Re: Μπλα Μπλα κτλπ [#8]
« Reply #1381 on: October 27, 2010, 12:39:27 PM »
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/906492/

Μηχανακι-σκοπια φανταρου-τουαλετα... Η απολυτη Ελληνικη μοντιφα...

October 27, 2010, 12:43:48 PMReply #1382

Offline Ξάδελφος

Re: Ευκαιρίες αγορών μέσω ίντερνετ/ebay
« Reply #1382 on: October 27, 2010, 12:43:48 PM »
Με 140 υπάρχουν τα μπλε eibach πάντως καινούρια..
αλλά μετά θα μαζοποιηθείς με όλους τους χαμηλωμένους, ζάντες +1 κλπ :-\
Αν δεν κανω λαθος εχεις χαμηλωσει τ αμαξι σου,Σπυρο?.  +1 λοιπον και σε σενα.
Το να κανεις αυτο που γουσταρεις δε σημαινει οτι γινεσαι ενα με τη μαζα.
Αντιθετα οταν γουσταρεις κατι και δεν το κανεις απο φοβο μην ενταχθεις σε καποιο target group που δε σ αρεσει,τοτε πραγματικα χανεις την ουσια,μπερδευεις το "φαινεσθαι", με το "ειναι" και καταπιεζεσαι.
(εγκυκλοπαιδικα..εγω δεν εχω χαμηλωσει..προς αποφυγη αστοχων συμπερασματων)

October 27, 2010, 12:46:55 PMReply #1383

Offline spoumi

« Reply #1383 on: October 27, 2010, 12:46:55 PM »
Εγώ και άλλες ζάντες έχω και έχω χαμηλώσει κτλ κτλ αλλά δεν κατέκρινα αυτές τις κινήσεις στην υπογραφή μου εξού και το σχόλιό μου. :)
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

October 27, 2010, 12:54:27 PMReply #1384

Offline xenos

« Reply #1384 on: October 27, 2010, 12:54:27 PM »
Εγώ και άλλες ζάντες έχω και έχω χαμηλώσει κτλ κτλ αλλά δεν κατέκρινα αυτές τις κινήσεις στην υπογραφή μου εξού και το σχόλιό μου. :)

Κοίτα σπύρο (μιας και το ξεκίνησες - να μην με κυνηγούν οι μοντς), γενικά υπάρχει μία τάση "κάνε αυτό, μην σε νοιάζει γιατί! Θα είναι σούπερ κλπ." και πολλά (ειδικότερα νέα) παιδιά μπαίνουν στο τριπάκι και κάνουν πράγματα γιατί κάποιος "γνώστης" τους τα είπε. Αυτό κατακρίνω.  ;) Είμαι υπέρ του διάβασε-ψάξε-κρίνε-αποφάσισε και γι αυτό σπάνια (μην πω ποτέ γιατί ίσως δεν θυμάμαι καλά) δεν θα δεις να λέω βάλε μπλοκέ, κλπ.
« Last Edit: October 27, 2010, 12:59:02 PM by xenos »
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

October 27, 2010, 01:07:36 PMReply #1385

Offline spoumi

« Reply #1385 on: October 27, 2010, 01:07:36 PM »
Κοίτα σπύρο (μιας και το ξεκίνησες - να μην με κυνηγούν οι μοντς), γενικά υπάρχει μία τάση "κάνε αυτό, μην σε νοιάζει γιατί! Θα είναι σούπερ κλπ." και πολλά (ειδικότερα νέα) παιδιά μπαίνουν στο τριπάκι και κάνουν πράγματα γιατί κάποιος "γνώστης" τους τα είπε. Αυτό κατακρίνω.  ;) Είμαι υπέρ του διάβασε-ψάξε-κρίνε-αποφάσισε και γι αυτό σπάνια (μην πω ποτέ γιατί ίσως δεν θυμάμαι καλά) δεν θα δεις να λέω βάλε μπλοκέ, κλπ.
Τότε οκ συμφωνούμε.
Αλλά αυτή η "τάση" στηρίζεται σε εμπειρίες από άτομα που έχουν κάνει κάτι.
Αν δεις πχ στην αλλαγή κορωνοπηνείου όλοι όσοι έχουν βάλει λένε ότι είναι η καλύτερη μετατροπή που έκαναν ποτέ.
Στα ελατήρια επίσης βλέπεις όλοι ότι μένουν ευχαριστημένοι.Άλλοι για το performance και άλλοι για την εμφάνιση όπως ο bill viper που ενώ έβαλε τα 35mm άλλαξε και έβαλε 45mm.

Πέρα από αυτό δεν ξέρω αν τα ελατήρια θα σε βοηθήσουν στην υποστροφή που λες...
Εγώ με ελατήρια συναντούσα την υποστροφή που λες αλλά μετά την ευθυγράμμιση (Νίκο πάω για λάστιχα ρε :P ) το αμάξι μεταμορφώθηκε και δν έχει πετάξει μούρη έκτοτε.
Σίγουρα βοήθησε και η πιο ολοκληρωμένη ανάρτηση αφού μπήκαν και τα αμορτισέρ αλλά συγκεκριμένα σε αυτό το θέμα πιστεύω ότι περισσότερο ρόλο παίζει η ευθυγράμμιση.
Απλά με τα ελατήρια νομίζω μπορείς να βάλεις μεγαλύτερες τιμές σε κάποια μεγέθη που θα σου αποφέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

October 27, 2010, 01:10:17 PMReply #1386

Offline pib

« Reply #1386 on: October 27, 2010, 01:10:17 PM »
Εχω πετυχει τρεις-τεσσερις φορες μια ιδια λευκη με ρουμανικες πινακιδες στην Αττικη οδο. Μαλιστα μεταξυ αλλων η πινακιδα εγραφε --GOD --.
Ναι αυτη λεω και εγω,  υπαρχει επισης και μια κοκκινη με πινακιδες GOD τις εχουν οι γιοι ιδιοκτητη μεγαλης αλυσιδας καταστηματων με ρουχα! Ειναι παντα παρκαρισμενες στον κηπο του σπιτιου τους σε σχηματισμο (ανεξαρτητα απο τον καιρο) και γενικα τις οδηγουν γρηγορα, πρεπει να τους δεις να driftaroun στην Πολιτεια η να περνουν σφαιρα μεσα στο πλακοστρωτο του Κεφαλλαριου και τα αμαξια να χτυπιουνται απο κατω (κριμα απο μια αποψη).
Κατι κυριακες πρωι τους εχω πετυχει να καθονται στο κηπο τους (μενουν απεναντι απο ενα φιλο μου) και να τις χαζομαρσαρουν προκαλωντας αναστατωση σε ολο το οικοδομικο 4γωνο!
Τεσπα...

αυτοι τις εχουν ρε οι spriderades  ;)

October 27, 2010, 01:15:44 PMReply #1387

Offline xenos

« Reply #1387 on: October 27, 2010, 01:15:44 PM »
Τότε οκ συμφωνούμε.
Αν δεις πχ στην αλλαγή κορωνοπηνείου όλοι όσοι έχουν βάλει λένε ότι είναι η καλύτερη μετατροπή που έκαναν ποτέ.
Στα ελατήρια επίσης βλέπεις όλοι ότι μένουν ευχαριστημένοι.Άλλοι για το performance και άλλοι για την εμφάνιση όπως ο bill viper που ενώ έβαλε τα 35mm άλλαξε και έβαλε 45mm.

Έστω ότι μπαίνει ένας άνθρωπος που έχει πρωτοπάρει πχ μκ2 ~18-20 χρονών. Του λες βάλε μπλοκέ-κοντό-raceland-αντιστρεπτικές και επειδή "έχει τον τρόπο του" τα βάζει άμεσα. Και μετά δεν μπορεί να ελέγξει καλά το αυτοκίνητο λόγω έλλειψης εμπειρίας κ πάει και καρφώνεται πουθενά. Μετά είμαστε όλοι οκ? Δεν θέρει κάποιος ηθική ευθύνη? Όχι θα μου πεις και ότι είναι ενήλικος κλπ. οκ, δεν θα δικάσω κανέναν αλλά να σκεφτόμαστε τι λέμε σε νέους ανθρώπους.  :-X

Πέρα από αυτό δεν ξέρω αν τα ελατήρια θα σε βοηθήσουν στην υποστροφή που λες...
Εγώ με ελατήρια συναντούσα την υποστροφή που λες αλλά μετά την ευθυγράμμιση (Νίκο πάω για λάστιχα ρε :P ) το αμάξι μεταμορφώθηκε και δν έχει πετάξει μούρη έκτοτε.
Σίγουρα βοήθησε και η πιο ολοκληρωμένη ανάρτηση αφού μπήκαν και τα αμορτισέρ αλλά συγκεκριμένα σε αυτό το θέμα πιστεύω ότι περισσότερο ρόλο παίζει η ευθυγράμμιση.
Απλά με τα ελατήρια νομίζω μπορείς να βάλεις μεγαλύτερες τιμές σε κάποια μεγέθη που θα σου αποφέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Πρώτα απ όλα κάνε μια μεταφορά στο άλλο τόπικ.  :P
Ρε γμτ, είχα ελαφριά απόκλιση μπροστά και νομίζω νορμάλ σύγκλιση πίσω. Κάστερ μόνο δεν θυμάμαι. Από κάμπερ δεν έπαιρνε άλλο. Αν θα χαμήλωνα θα ήταν για να ρίξω λίγο το κάμπερ μπροστά. Αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο μου λέτε.  ;)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

October 27, 2010, 01:20:58 PMReply #1388

Offline Ξάδελφος

« Reply #1388 on: October 27, 2010, 01:20:58 PM »
Κλασσικα αυτο γινοταν με τα RALLYE.
Mε το που τα περναν πριν καλα καλα τα οδηγησουν πλακωναν τα χαμηλωματα,15αρες με φαρδια λαστιχα κα κα κα και τα κανανε τροπετα προς πωληση σε χρονο DT.

Ειμαστε  οφτοπικ  :btp: :police:  :punish:

October 27, 2010, 01:30:44 PMReply #1389

Offline Nitroking

« Reply #1389 on: October 27, 2010, 01:30:44 PM »
μκ2 ~18-20 χρονών. Του λες βάλε μπλοκέ-κοντό-raceland-αντιστρεπτικές και επειδή "έχει τον τρόπο του" τα βάζει άμεσα. Και μετά δεν μπορεί να ελέγξει καλά το αυτοκίνητο λόγω έλλειψης εμπειρίας κ πάει και καρφώνεται πουθενά. Μετά είμαστε όλοι οκ? Δεν θέρει κάποιος ηθική ευθύνη? Όχι θα μου πεις και ότι είναι ενήλικος κλπ. οκ, δεν θα δικάσω κανέναν αλλά να σκεφτόμαστε τι λέμε σε νέους ανθρώπους.  :-X

MK2 18-20 χρονων δυσκολο.. :P Προφανως εννοεις ΜΚ1..

Κοιτα δεν εχει κανεις ηθικη ευθυνη γιατι αυτα που συζηταμε εδω ειναι απλα προτασεις, οχι διαταγες αρα δεν υπαρχει ευθυνη.. Απο κει και περα ο καθε υπευθυνος ιδιοκτητης-οδηγος οφειλει να ψαχτει πρωτα οπως σωστα ειπες και να μην παιρνει αφιλτραριστες τις πληροφοριες..

Οσον αφορα το θεμα σου, εχεις αντιστρεπτικες? Αν ναι τοτε αν η αναλογια εμπρος-πισω ειναι μεγαλυτερη εμπρος απο οτι το μαμα σεταπ τοτε ναι μεν εχεις μειωσει τις κλισεις αλλα εχεις αυξησει την υποστροφη καθως οσο πιο πολυ σκληραινεις εναν αξονα τοσο πιο απολυτος γινεται.. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να σκληρηνεις λιγο πισω ωστε να φερεις τις ισορροπιες εκει που θες.. Το χαμηλωμα δεν ειναι λυση για αυτο, ισως βοηθησει αφου θα αφηνει το ελαστικο να δουλευει καλυτερα μιας και θα εχει περισσοτερη επαφη με το δρομο σε σχεση με πριν αλλα το βασικο στο χαμηλωμα ειναι τα spring rates κυριως..

Αρα αν δε θες να δωσεις πολλα χρηματα δοκιμασε με ευθυγραμμιση (συγκλιση 0 η και αποκλιση εμπρος, πισω εννοειται συγκλιση, καμπερ οσο μπορεις, μεχρι 1°40 εμπρος για χρηση δρομου ειναι καλα και καστερ οσο παιρνει με αυτες τις τιμες (ΟΚ μην το παρακανεις αν παιρνει πολυ) και μετα δοκιμαζεις ελατηρια αλλα επιλεγμενα σωστα με κριτηριο να εχεις FRC οσο μαμα +- οση ταση θες να του δωσεις (εγω πχ το θελω ενα κλικ πιο υπερστροφικο αρα θα διαλεξω κατι ωστε συνολικα να σκληρυνει λιγο πισω και να του δωσει αυτην την ταση..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

October 27, 2010, 01:31:58 PMReply #1390

Offline Basilmx5

« Reply #1390 on: October 27, 2010, 01:31:58 PM »
Τότε οκ συμφωνούμε.

Έστω ότι μπαίνει ένας άνθρωπος που έχει πρωτοπάρει πχ μκ2 ~18-20 χρονών. Του λες βάλε μπλοκέ-κοντό-raceland-αντιστρεπτικές και επειδή "έχει τον τρόπο του" τα βάζει άμεσα. Και μετά δεν μπορεί να ελέγξει καλά το αυτοκίνητο λόγω έλλειψης εμπειρίας κ πάει και καρφώνεται πουθενά. Μετά είμαστε όλοι οκ? Δεν θέρει κάποιος ηθική ευθύνη? Όχι θα μου πεις και ότι είναι ενήλικος κλπ. οκ, δεν θα δικάσω κανέναν αλλά να σκεφτόμαστε τι λέμε σε νέους ανθρώπους.  :-X

Βρε συ Ξενο οσα ατομα λενε βαλε μπλοκε, βαλε κοντο, χαμηλωσε το, κανε το ενα κανε το αλλο κ ειδικα σε "καινουργια" παιδια που συστηνονται κ εχουν αποκτησει προσφατα μαμα μιατα, εγω καταλαβαινω οτι το λενε πιο πολυ απο χαρα κ ενθουσιασμο επειδη το νιωθουν.. Αποκει κ περα οι συζητησεις που γινονται σε καθε ενα τοπικ ξεχωριστα νομιζω πως κανενας δεν προσπαθει να "πεισει" να γινει μια κινηση "βελτιωσης"... απλα αναφερονται τα + κ - ... αποκει κ περα ενηλικες ανθρωποι ειμαστε ολοι...

Αντιθετα θαλεγα υπαρχουν "πνευματα αντιλογιας" σε καθε τι θεμα που εστω κ απλα αναφερεται... :)

October 27, 2010, 01:42:32 PMReply #1391

Offline nmwisima

« Reply #1391 on: October 27, 2010, 01:42:32 PM »
Αν κάποιος κάνει πράγματα επειδή απλά τα διαβάζει στο ίντερνετ είναι ηλίθιος.

Το αμάξι σου είναι. Εσύ κάθεσαι μέσα. Οφείλεις να ψάξεις, να διαβάσεις και να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις και γιατί.

Προσωπικά έχω αποτρέψει κόσμο από το να κάνει επεμβάσεις, από τη στιγμή που έχω καταλάβει ότι δεν ξέρει γιατί πάει να κάνει αυτό που κάνει.

Πρόσφατο παράδειγμα, ο νέος στο φόρουμ φίλος DriftDim.
Ήθελε Raceland, μιλήσαμε. Βάσει όσων μου είπε στο τηλέφωνο του είπα επί λέξη "καλύτερα να πας σε μαμά ανάρτηση ή έστω ένα ελατήριο σκέτο"
και τον ανακατευθυνα προς τον Giannic που έχει και κομπλέ εργοστασιακή ανάρτηση και ελατήρια χαμηλώματος.

Τελικά ο DriftDim επέμεινε στη Raceland. Έχει κάποιος άλλος πέραν του ίδιου κάποια ευθύνη ή θεωρείς ότι χρειάζεται κάποιου είδους ιντερνετικό Ζορό για να τον σώσει από τις επιλογές του;

October 27, 2010, 01:54:18 PMReply #1392

Offline xenos

« Reply #1392 on: October 27, 2010, 01:54:18 PM »
Βρε συ Ξενο οσα ατομα λενε βαλε μπλοκε, βαλε κοντο, χαμηλωσε το, κανε το ενα κανε το αλλο κ ειδικα σε "καινουργια" παιδια που συστηνονται κ εχουν αποκτησει προσφατα μαμα μιατα, εγω καταλαβαινω οτι το λενε πιο πολυ απο χαρα κ ενθουσιασμο επειδη το νιωθουν.. Αποκει κ περα οι συζητησεις που γινονται σε καθε ενα τοπικ ξεχωριστα νομιζω πως κανενας δεν προσπαθει να "πεισει" να γινει μια κινηση "βελτιωσης"... απλα αναφερονται τα + κ - ... αποκει κ περα ενηλικες ανθρωποι ειμαστε ολοι...

Βασίλη δεν το άνοιξα το θέμα ακριβώς για να μην γίνονται επ άπειρο διάφορες τέτοιες συζητήσεις. Μια ερώτηση θα σου κάνω μόνο, υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα πιστεύεις που κάνουν τυφλά πράγματα?  ::-  Τπτ άλλο μην το συνεχίσουμε, νο προμπ.  ;)

Αντιθετα θαλεγα υπαρχουν "πνευματα αντιλογιας" σε καθε τι θεμα που εστω κ απλα αναφερεται... :)

Για μένα λες προφανώς. Κωλοχαρακτήρας, τι να κάνω?  :punish:

October 27, 2010, 02:04:02 PMReply #1393

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1393 on: October 27, 2010, 02:04:02 PM »
Τεσπα...

αυτοι τις εχουν ρε οι spriderades  ;)
Eιπα να μην την κανω την διαφήμιση αλλα την κανατε εσεις...Υπαρχουν νομιζω και καποιες 458 με ελληνικες πινακιδες αλλα αυτες οι 2 πρεπει να ηταν εδω πριν καν γινουν οι πρωτες παραδοσεις απο την ελληνικη Ferrari. Ας μεινουμε ομως στο τοπικ, αλλωστε δικες μας δεν ειναι.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 27, 2010, 02:07:15 PMReply #1394

Offline zerbos

« Reply #1394 on: October 27, 2010, 02:07:15 PM »
Απο προσωπικη εμπειρια (και οταν λεω προσωπικη δεν εννοω εμενα) ξερω ατομα τα οποια αγορασαν αμαξι, η ακομα εκαναν και καποιες μετατροπες οχι επειδη ηξεραν τι εκαναν απλα επειδη και μονο εβλεπαν τους αλλους να το κανουν.
Σε τετοιου ειδους ατομα δεν νομιζω πως εχει σημασια αν θα τους προτεινει καποιος να βαλουν η να μην βαλουν μπλοκε, κοντο, αναρτηση. Το προβλημα ειναι δικο τους και μονο δικο τους και κανενας αλλος δεν μπορει να φερει καμια ευθυνη!
 Αν δεν βαλουν μυαλο και δεν καταλαβουν καποια βασικα πραγματα η προσπαθεια του καθενα απο εδω μεσα να τους βοηθησει και να τους κανει να καταλαβουν πεντε πραγματα για το αμαξι τους και το αντικτυπο που θα εχουν οι επιλογες τους και κατ επεκταση οι μετατροπες τους, απλα θα πεσει στο κενο.
« Last Edit: October 27, 2010, 02:12:08 PM by zerbos »
2004 NBfl Sporty

-No, a soshinoya badge does not make you JDM. But it does show that you're an enthusiast-.