Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δύο τροχοί (Μηχανές)  (Read 226081 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

June 12, 2010, 01:36:42 AMReply #90

Offline opelcorsa12

Re: Δύο τροχοί
« Reply #90 on: June 12, 2010, 01:36:42 AM »
Ρε Λεωνίδα πως οδηγάει ο φίλος σου? >:-
Έχω το ίδιο και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα για το γραφείο. Σε συνθήκες πόλης κάνει 210-220km με 18ευρώ (~1,40ευρώ/lt) και σε ταξίδι με ταχύτητες 140-180 και 2-3 ανόιγματα παραπάνω έκανα 270++.Τα Km αυτά είνια μέχρι ν' ανάψει λαμπάκι (μπακαλίστικα δλδ :P)

χμμμμμ. Μήπως μπορείς να δώσεις πληροφορίες για σέρβις, τυχόν αδυναμίες, πρακτικότητα, πως συμπεριφέρεται στον δρόμο (ειδικά με την πίσω ανάρτηση) και πόσο ενοχλεί ο αέρας? (εγώ δεν ψάχνω για μηχανάκι αλλά δεν με βλέπω καλά  :giveheart: )

Είναι η πρώτη μου μηχανή και είναι τρομερά ευκολοδήγητη. Χαμηλό βάρος, ροπάκλα από χαμηλά και ευέλικτη μέσα στην πόλη. Όσο αναφορά την οδική συμπεριφορά διαβάζω ότι ειναι πολύ καλή,όμως δεν την πιέζω και ιδιάιτερα λόγω σχετικής απειρίας. Πάντως με τόση ροπή χαμηλά τα καγκουριλίκια έρχονται μόνα τους :punish:. Της λείπει ένα usd μπροστινό και φαίνεται λίγο στο βύθισμα κατά το φρενάρισμα. Όσο αναφορά τα service αλλάζω λάδια κάθε 5k km με κανα 50άρι ευρώ και κάθε 10k μπουζί κτλ. Στα 32k km λεέι η κατασκευάστρια ρύθμιση βαλβίδων κτλ. Για τακάκια έδωσα 70 ευρώ προχτες,αλλα πλέον θα τα αλλάζω μόνος μου. Με 15lt ρεζερβουάρ κάνω 220 περίπου Κm μέσα στην πόλη μέχρι ν' ανάψει η ρεζέρβα (έχει ακόμα 3lt μέσα ενω η οδήγηση μου δεν είναι και πρότυπο οικονομίας) ενώ στο ταξίδι 260-280km επίσης μέχρι τη ρεζέρβα. Υπολόγιζε δλδ ~5 -5,5λτ στην πόλη και κανα λίτρο κάτω έξω από αυτήν. Τέλος όσο αναφορά τον αέρα μέχρι τα 120-130 αντέχεις. Από εκει και πάνω κουράζεσαι στο ταξίδι όπως βέβαια σε όλα τα γυμνά. Εγώ έχω βάλει μια πολύ μικρή και διακριτική ζελατίνα κι έτσι ταξιδεύω πλέον με 160 σταθερά πίσω όμως από αυτήν και με το στήθος λίγο πιο πάνω από το ντεπόζιτο.
   Εαν έχεις καμία απορεία ή δνε έχω γράψει κάτι κατανοητά στείλε κανα pm για διευκρίνηση γιατί αυτήν τη στιγμή κουτουλάω από τη νύστα..... :nono:

June 12, 2010, 10:45:45 AMReply #91

Offline xenos

« Reply #91 on: June 12, 2010, 10:45:45 AM »
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.  :)
Η αλήθεια είναι ότι θέλω το επόμενο να είναι 2κύλινδρο που έχει ροπάρα, να είναι ευέλικτο και σχετικά οικονομικό σε συντήρηση/βενζίνες. Να πω την αλήθεια τα fazer μου καλοφαίνονται αλλά είναι 4κύλινδρα με ότι αυτό συνεπάγεται σε  βενζίνη και αρκετά μακρύ μου φαίνεται, ειδικά σε σύγκριση με το ΕΡΝ που το βλέπω και είναι στενό αρκετά. Βάλε μια φωτό από τη ζελατίνα και πόσο χαλαρά πας με 160 που λες. Είναι κουραστικό σε ταξίδι? Όχι ότι θα πάω ιδιαίτερα αλλά αττική οδό με το ΧΤ στα 130 είναι σα να κάνω wind surf!  :zalistika:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 12, 2010, 11:25:16 AMReply #92

Offline tsantmad

« Reply #92 on: June 12, 2010, 11:25:16 AM »
αλλά αττική οδό με το ΧΤ στα 130 είναι σα να κάνω wind surf!  :zalistika:

600 ή 660???  το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με το 660x αλλα ειχα σχεδον
κατεστραμενα ελαστικα και χωρις αερα, ειχα να τον κοιταξω κανα 6μηνο :zalistika:
τωρα με καινουργεια ελαστικα και τακτικο ελεγχο αερα εχει διορθωθει παρα πολυ!!
αν δεν εχει τρελο αερα 150 ανετα!!!

June 12, 2010, 11:58:50 AMReply #93

Offline opelcorsa12

« Reply #93 on: June 12, 2010, 11:58:50 AM »
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.  :)
Η αλήθεια είναι ότι θέλω το επόμενο να είναι 2κύλινδρο που έχει ροπάρα, να είναι ευέλικτο και σχετικά οικονομικό σε συντήρηση/βενζίνες. Να πω την αλήθεια τα fazer μου καλοφαίνονται αλλά είναι 4κύλινδρα με ότι αυτό συνεπάγεται σε  βενζίνη και αρκετά μακρύ μου φαίνεται, ειδικά σε σύγκριση με το ΕΡΝ που το βλέπω και είναι στενό αρκετά. Βάλε μια φωτό από τη ζελατίνα και πόσο χαλαρά πας με 160 που λες. Είναι κουραστικό σε ταξίδι? Όχι ότι θα πάω ιδιαίτερα αλλά αττική οδό με το ΧΤ στα 130 είναι σα να κάνω wind surf!  :zalistika:

Για χρήση εντός πόλης το Er είναι πιο έυκολο από το fazer το οποίο αν εξαιρέσεις ότι ψηλά ξυρίζει ,οπουδήποτε αλλού είναι χώμα. Εαν δεν σε νοιάζει η απόλυτη δύναμη ψηλά το μοτέρ του er έιναι εξαιρετικό, ροπάτο απο πολύ χαμηλά κι από τις 7-11k rpm θυμίζει τετρακύλινδρο (δεν είναι όμως....). Προσωπικά εξακολουθεί να με μαγεύει η απόδοση ενός τετρακύλινδρου ψηλά, αλλά τελικά για χρήση μέσα στην πόλη πάλι 2cyl θα επέλεγα. Στο ταξίδι τώρα αν σκύψεις πίσω από τη ζελατίνα ακούς μόνο το βουητό από τον αέρα χωρίς όμως να γίνονται ενοχλητικοί οι στροβιλισμοί (τουλάχιστον μέχρι τα 160km/h).Ταξίδι μέχρι Καλαμάτα που πηγαίνω συχνά το κάνω πλέον με τη μηχανή...το miataki μόνο για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας από σκ 8). Καλά σε σχέση με το Xt δεν το συζητάω. Έχει ο αδερφός μου το 660 και συνιθισμένος από το er αποφεύγω να περναώ τα 100km.....έχω ανασφάλεια.
Τέλος να μια φωτό μαζί με το αδερφάκι του
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,1055.15.html
« Last Edit: June 12, 2010, 12:01:45 PM by opelcorsa12 »

June 12, 2010, 08:40:57 PMReply #94

Offline xenos

« Reply #94 on: June 12, 2010, 08:40:57 PM »
αλλά αττική οδό με το ΧΤ στα 130 είναι σα να κάνω wind surf!  :zalistika:

600 ή 660???  το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με το 660x αλλα ειχα σχεδον
κατεστραμενα ελαστικα και χωρις αερα, ειχα να τον κοιταξω κανα 6μηνο :zalistika:
τωρα με καινουργεια ελαστικα και τακτικο ελεγχο αερα εχει διορθωθει παρα πολυ!!
αν δεν εχει τρελο αερα 150 ανετα!!!

To 600 έχω. Το 660 είναι πολύ πιο άνετο/καλό/γρήγορο σε μεγάλες ταχύτητες.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 27, 2010, 11:08:34 PMReply #95

Offline tsantmad

« Reply #95 on: June 27, 2010, 11:08:34 PM »
Σκεφτομαι να αναβθισω το xtακι (660x) μου και οχι με καποια
μοντα αλλα με την αντικατασταση του στα ιδια περιπου κυβικα,
το δυλιμα ειναι το εξης:

<----ή---->

αν καποιος εχει εμπειρια κυριως απο το versys θα βοηθουσε αρκετα!!
Ευχαριστώ.

June 27, 2010, 11:52:44 PMReply #96

Offline t.m.z

« Reply #96 on: June 27, 2010, 11:52:44 PM »
Το versys το εχει ο κολλητος μου,πριν το facelift βεβαια.Οσον αφορα την αξιοπιστια του του εχει πιει το αιμα πραγματικα(ειναι πιτσιρικας και πηρε λαθος μηχανακι) κ παρολαυτα δν εχει κανει κιχ.Φαντασου μια κατασταση κοφτες για πολυ ωρα,σουζες μονιμα με συμπλεκταρισμα 2ας και αλλα πολλα!Ειναι αθανατο απο αυτη την αποψη.
Τωρα οσον αφορα το μοτερ ειναι διαμαντι πολυ ωραια λειτουργεια,πολυ προθυμος και δυνατος,αρκει να συνηθισεις τον ηχο του.
Σε οδικη συμπεριφορα,πολυ καλη για τα λεφτα του(ρυθμιζομενες αναρτησεις,οχι επωνυμες,αλλα ποιοτικες) και μακαρι να ειχαν την ιδια αλλα μηχανακια οπωσ το δικο μου (tdm 900).
Τα πρωτα μοντελα ειχαν καποια χουσουρια οπως ραγισμα στις βασεις απο τουσ καθρεφτες και στις χειρολαβες του συνεπιβατη,ξεφλουφισμα του καθρεπτη του φαναριου,κολλημα της ντιζας συμπλεκτη,τριγμους πλαστικων τα οποια αλλαζοταν εντος εγυησης απο τεομοτο αν το κυνηγουσες
Σε γενικα πλαισια,αν θες κατι παιχνιδιαρικο και να σε φτιαχνει με το που το καβαλας και να στριβει σαν μοταρντ,αλλα και να ταξιδευει ανετα το καβα θα σε φτιαξει.
Αν θες κατι να το φορτωνεις να μην σε χτυπαει ο αερας,να μην πληρωνεισ ακριβα λαστιχα να ειναι πιο ανετο και να το πηγαινεις κυριλε χωρις τοση οδιγικη απολαυση παρε το στρωμα.
Ελπιζω να σε βοηθησα!

June 28, 2010, 12:25:41 AMReply #97

Offline tsantmad

« Reply #97 on: June 28, 2010, 12:25:41 AM »
Το versys το εχει ο κολλητος μου,πριν το facelift βεβαια.Οσον αφορα την αξιοπιστια του του εχει πιει το αιμα πραγματικα(ειναι πιτσιρικας και πηρε λαθος μηχανακι) κ παρολαυτα δν εχει κανει κιχ.Φαντασου μια κατασταση κοφτες για πολυ ωρα,σουζες μονιμα με συμπλεκταρισμα 2ας και αλλα πολλα!Ειναι αθανατο απο αυτη την αποψη.
Τωρα οσον αφορα το μοτερ ειναι διαμαντι πολυ ωραια λειτουργεια,πολυ προθυμος και δυνατος,αρκει να συνηθισεις τον ηχο του.
Σε οδικη συμπεριφορα,πολυ καλη για τα λεφτα του(ρυθμιζομενες αναρτησεις,οχι επωνυμες,αλλα ποιοτικες) και μακαρι να ειχαν την ιδια αλλα μηχανακια οπωσ το δικο μου (tdm 900).
Τα πρωτα μοντελα ειχαν καποια χουσουρια οπως ραγισμα στις βασεις απο τουσ καθρεφτες και στις χειρολαβες του συνεπιβατη,ξεφλουφισμα του καθρεπτη του φαναριου,κολλημα της ντιζας συμπλεκτη,τριγμους πλαστικων τα οποια αλλαζοταν εντος εγυησης απο τεομοτο αν το κυνηγουσες
Σε γενικα πλαισια,αν θες κατι παιχνιδιαρικο και να σε φτιαχνει με το που το καβαλας και να στριβει σαν μοταρντ,αλλα και να ταξιδευει ανετα το καβα θα σε φτιαξει.
Αν θες κατι να το φορτωνεις να μην σε χτυπαει ο αερας,να μην πληρωνεισ ακριβα λαστιχα να ειναι πιο ανετο και να το πηγαινεις κυριλε χωρις τοση οδιγικη απολαυση παρε το στρωμα.
Ελπιζω να σε βοηθησα!

:o ολα αυτα μαζι??? ελπιζω στο νεο να διορθωθηκαν,
πρωτα κοιταω ασφαλεια (ABS ας πουμε που το δικο μου δεν εχει)
και αξιοποιστια (που το δικο μου εχει) μετα ολα  τ' αλλα..
πολλα ταξιδια δεν κανω αλλα ουτε σε τρελη κινηση πεφτω (οποτε και τα δυο μου κανουν), τα λιγοτερα που
κανω τη μερα ειναι 60 χιλιομετρα και το xt με εχει κουρασει με τα σκορτσαρισματα που κανει συνεχως,
ειναι δυσκολη η επιλογη αλλα τινει προς το versys οπτικα τουλαχιστον απο την αλλη  το strom ειναι δοκιμασμενη λυση για πολους.

June 28, 2010, 12:35:38 AMReply #98

Offline geopsimos

« Reply #98 on: June 28, 2010, 12:35:38 AM »
τι γνωμη εχετε για το HONDA SH 150i η sh300 ???

June 28, 2010, 12:48:39 AMReply #99

Offline t.m.z

« Reply #99 on: June 28, 2010, 12:48:39 AM »
Μην συγκρινεις ιταλικα με γιαπωνεζικα μοτερ. :P :P :P
Και τα 2 μηχανακια δν εχουν καμια απολυτως σχεση με το Χ.
Απο εκει και περα ενα τεστ πιστευω θα σε πεισει υπερ του καβασακι.
Σε καθε νεο μοντελο υπαρχουν παιδικες αρρωστιες που αν  η εταιρια ειναι σοβαρη τις αντιμετωπιζει.
Αν εξαιρεσεις το πιθανο τριξιμο πλαστικων στο καβασακι πιστευω οτι ολα τα αλλα εχουν ξεπεραστει.
Απλα στρωμα εχουν ολοι και φυσικα κατι θα ξερουν.
Εγω σαν ανυσηχος νεος θα επερνα το καβα να κανω ατελειωτες σουζες που τις εχει  για πρωινο και οποτε θελω να του φορτονω το τριβαλιτσο(χωραει πιο πολλα απο ενα μιατα :D :D)και να γυριζωολη την ελλαδα!
Να τα κανεις βολτα και τα δυο!

Απο scooter den exw idea!

June 28, 2010, 01:37:29 AMReply #100

Offline plokamhs

• 300 km/h
  • Total likes: 0
  • You know it will always just be me...
« Reply #100 on: June 28, 2010, 01:37:29 AM »
Εγω δεν βρισκω το λογο να παρει καποιος το V-Strom...Μια μηχανη τοσο βαρια,με το κεντρο βαρους στο Θεο και χωρις πληροφορηση απ'το μπροστινο δεν νομιζω να ειναι βολικη αλλα ουτε και απολαυστικη(εκτος αν εισαι ευθειακιας).
Το versys νομιζω ειναι καταπληκτικη επιλογη γιατι συνδυαζει πρακτικοτητα(τηρουμενων των αναλογιων) με σπορτιφ χαρακτηρα,σε ιαπωνικο πακετο και ενδιαφερουσα εμφανιση!
Εγω δεν θα το σκεφτομουν καν!  :good:

June 28, 2010, 08:26:11 AMReply #101

Offline Ξάδελφος

« Reply #101 on: June 28, 2010, 08:26:11 AM »
Κατασκευαστικα το versys ομως σε σχεση με αλλες μηχανες αναλογου κυβισμου μοιαζει με 250αρι.

June 28, 2010, 08:31:50 AMReply #102

Offline t.m.z

« Reply #102 on: June 28, 2010, 08:31:50 AM »
Aν εννοεις λογω ογκου,τοτε ναι,για αυτο εχουν γεμισει οι καφετεριες v-strom,ως γνωστον το ποζερινγ θελει ογκο,
Αν κρινουμε ομως απο το αναποδο ρυθμιζομενιο μπροστινο,απο τις διπλες μαργαριτες μπροστα,απο το κιβωτιο τυπου κασετα κλπ κλπ,αλλα μηχανακια μοιαζουν πολυ περισσορερο με 250. ;)

June 28, 2010, 09:36:40 AMReply #103

Offline Ξάδελφος

« Reply #103 on: June 28, 2010, 09:36:40 AM »
Δε μιλησα για ογκο και ποζερινγκ,δεν ασχολουμαι με αυτα ,αυτα ειναι για φλωρους.Για κατασκευη σκελετου μιλω .
Τα περιφερειακα, οπως σωστα αναφερεις ειναι πολυ αξιολογα.
Τεσπα βασικο ειναι ο καθενας να ιεραρχισει τις αναγκες του.Για μενα που βγαινω σ ανοιχτο δρομο ταχειας κυκλοφοριας καθε μερα μου επεφτε μικρο,αν το θελα για να χωνομαι και να κανω σφηνες... ηταν λουκουμι.Το σασμαν του και τα φρενα του ηταν φοβερα,το πιρουνι μου εκανε αρκετα μαλακο αλλα για μεσα στην πολη,που οι δρομοι γλυστρουν ελεεινα ,ειναι προτερημα.
Παντως ενω ειχα παει για το versys με κερδισε το ER-6f (με το φερινγκ αναγκαστικα)αλλα μας προλαβε η ριξη μηνισκου και χιαστου συνδεσμου οταν πηγαινα προς τον Κηφισσο με την προκαταβολη στην τσαντα... :nono:.

June 28, 2010, 10:08:37 AMReply #104

Offline t.m.z

« Reply #104 on: June 28, 2010, 10:08:37 AM »
 :-[ κριμα
Πραγματι το er-6 πολυ ωραιο σαν μηχανακι και με τις ρυθμισεις που εχει το μοτερ του ειναι απολαυστικοτατο.
Δεν μιλησα για εσενα πριν,αλλα για το πως ειναι δυνατον η αθηνα που πηζει στην κινηση να εχει γεμισει στρωματα τα περισσοτερα απο τα οποια δν εχουν βγει ποτε εξω απο την πολη και εκτελουν χρεη παπιου.
Βασικα για εμενα,μια μηχανη θα πρεπει πρωτα απο ολα να εχει το κατι που θα σε φτιαχνει με το που το καβαλας και καθε βολτα να ειναι μοναδικη.Δυστιχως πλεον ολα τα μηχανακια επειδη φτιαχνοντε με γνομωνα να κανουν τα παντα,χανουν σε προσωπικοτητα κ χαρακτηρα,πλην καποιων ευρωπαικων οπως ktm,guzzi,aprilia,triumph klp.
Το συγκεκριμενο μηχανακι οταν το πρωτοκαβαλησα μου θυμισε ευρωπαικο αλλα χωρις το αγχος της αξιοπιστιας.