Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δύο τροχοί (Μηχανές)  (Read 225896 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

September 12, 2011, 08:33:00 PMReply #600

Offline epicWin

Re: Δύο τροχοί (Μηχανές)
« Reply #600 on: September 12, 2011, 08:33:00 PM »
Αδερφέ, το R6 δεν είναι S2000, καθόλου... και γενικά δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να το παρομοιαζεις... ίσως είναι αυτοκινιτιστικά μια Ferrari 360 χωρίς ηλεκτρονικά, καραστημένη για τρακ ντεης, αλλα κατ αναλογία, αυτο κάνει εσένα μια 18χρονη φοιτήτρια που μόλις πήρε δίπλωμα. Θα τις έδινες το 360?

Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορώ να σου τονίσω τη χαώδη διαφορά απο οτιδήποτε αυτοκινητιστικό... Σκέψου οτι το παραμικρό λάθος που θα κάνεις με αυτό, και θα κάνεις λάθη στο υπογράφω, θα σημαίνει τουμπα.
Εσχάτως είμαι θιασώτης της 2κυκλης μετακίνησης. Αλλα είμαι υπέρ της σχετικά ομαλής εισόδου στο χώρο, όχι με κατι τοσο σκληροπυρηνικό, και αυτό για το καλό σου. Μπορείς άνετα να οδηγήσεις ενα σωρό entry μηχανάκια, εως και 600cc με άνεση και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, απο αυτό που θα το τρέμεις, όταν καταλάβεις περι τίνος προκειται. Μπορεις να παρεις XT, SV650, ER-6N, CB500 CB600, Hornet 600 etc.
Οχι οτι τα παρπάνω είναι αργά, επ ουδενί και θα κάνεις ανετα τη δουλειά σου επειδή σε κατάλαβα οτι δεν εισαι του σκουτερ  :)

Οσον αφορά το θέμα με τους πονους, ειναι απο λάθος οδήγηση. Μη σφίγγεσαι, κράτα το τιμόνι χαλαρά, μι σφιγγεις το γκριπ σου και 2 δάχτυλα στο φρένο. Η μηχανή κρατιέται με τους μηρούς απο το ρεζερβουάρ και με τους αστραγάλους στα rearsets. Το τιμόνι ειναι χειριστήριο οδήγησης και όχι χερούλι για να κρατιόμαστε. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

Titanium Gray 04 Sporty

September 12, 2011, 08:44:14 PMReply #601

Offline option-D

« Reply #601 on: September 12, 2011, 08:44:14 PM »
Πάρε ένα TDM που είναι και ψιλοψόφιο*.. Θα κάνεις τα παντηλίκια σου επειδή έχει ροπή χαμηλά και θα στρίβεις σχεδόν σαν SM..
Αυτής της χρονολογίας το R6 άσε το καλύτερα (αν κι εγώ θα το έπαιρνα, τα ίδια σκατ@ μυαλό με σένα έχω) γιατί είναι too much..

*
άμα το δει ο Κώστας θα αρχίσει να κράζει, ξέρω  :llol:
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

September 12, 2011, 08:52:01 PMReply #602

Offline Kostas2B

« Reply #602 on: September 12, 2011, 08:52:01 PM »
Κωνσταντινε,οτι και να σου πει ο καθενας εδω,εσυ σιγουρα δε θα κανεις αυτο που θα πει η πλεοψηφια ή η μειοψηφια.Θα κανεις αυτο που θα "πει" η καρδια σου και η λογικη σου κυριως.Φαινεσαι συνεσταλμενο παιδι και ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις τα μυαλα πανω απο το κεφαλι σου!

Εγω θα σου ελεγα:
- ΝΑΙ,ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ επειδη σιγουρα δε θα εχεις ευκαιρια με τοσα λιγα χρηματα να βρεις κατι αναλογο (αφου ειναι και ο φιλος στη μεση),επειδη ειναι γκαζι ωραιο,ειναι αξιοπιστο,μουν@ρα,απιστευτη αισθηση επιταχυνσης και επιδοσεων (το πιο γρηγορο 600αρι)

- ΟΧΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ γιατι : ειναι δαιμονισμενα γρηγορο εως επικινδυνο για καποιον που ειναι αρχαριος,δε συγχωρει λαθη,καθε πτωση ειναι 1000αρικο τουλαχιστον,τα service ειναι σχετικα ακριβα (κυριως των 10Κ-20Κ-30Κ χλμ και παει λεγοντας) σε σχεση με τα υπολοιπα "πολιτισμενα" μηχανακια,δεν κανει σε καμια περιπτωση για καθημερινες μετακινησεις μεσα στην πολη,ειναι κουραστικο ειτε σε ταξιδι ειτε εντος πολης,το συνεπιβατη τον ξεχνας,το κλεβουν για πλακα (ειδικα μεσα στο κεντρο που θες εσυ ειναι ρισκο). Συν το οτι πρεπει να σκασεις ακομα 1,5 χιλιαρικο για εξοπλισμο που ειναι απαραιτητος.

Για μενα πιο συνετη επιλογη ειναι ενα Ζ750,ενα Hornet CB600...Πιο ταιριαστο σε αυτο που ζητας και αρκετα γρηγορο για να σε φοβισει!

Μανο πρεπει να στο δωσω να μου πεις ποσο ψοφιο ειναι!!!  8)
Το TDM δε σου παει Κωννε και δε θα σε βολεψει κυριως λογω σωματοτυπου. Σιγουρα θα σου ταιριαξει καλυτερα ενα πιο μαζεμενο...

total black NC

September 12, 2011, 09:55:57 PMReply #603

Offline epicWin

« Reply #603 on: September 12, 2011, 09:55:57 PM »
Δηλαδή προτείνεις ως καλύτερο το Ζ για αρχάριο? omg
Titanium Gray 04 Sporty

September 12, 2011, 10:38:16 PMReply #604

Offline Ξάδελφος

« Reply #604 on: September 12, 2011, 10:38:16 PM »
Eγω ο αρχαριος εκανα βολτα σημερα το Ζ750 που μου χει αφησει ενας φιλος μου.Το οδηγω που και που να του παρω τον αερα.
Παω φυλαγμενα μεχρι να το μαθω... σημερα ανεβαινοντας τον Κηφισσο ειδα 218χλμ/ωρα στο κοντερ... Πιστευω καταλαβατε ολοι τι θελω να πω...
Ειναι σα να χεις τη Μονικα Μπελουτσι στο κρεβατι και λες οτι επειδη ειμαι αρχαριος και πρωταρης θα μεινω στα φιλακια.
Το γκαζι ειναι γλυκο,τα χιλιομετρα στη μηχανη μαζευονται απιστευτα γρηγορα και ειναι θεμα χρονου να γινει η στραβη αν δεν εισαι εμεπειρος και με τα μυαλα στο πανω κεφαλι.
Χιλιες φορες κατι πιο αργοστροφο και νοθρο για αρχη και μετα τα γρηγορα.

September 12, 2011, 10:42:05 PMReply #605

Offline opelcorsa12

« Reply #605 on: September 12, 2011, 10:42:05 PM »
................................................................... Ducati 600άρα με τα μισά άλογα από τη γιαπωνέζα που πάντα θαύμαζα. Μεταχειρισμένη παίζει στα 3Κ. Δυστυχώς ό,τι όχημα βάζω στο μάτι πρώτος για μένα είναι ο παράγων fun to drive. ..........................................

Βρες μια να την κάνεις μια βόλτα και θα δεις ποιό θα πάρεις........................ ;)

September 12, 2011, 10:53:43 PMReply #606

Offline el loco

« Reply #606 on: September 12, 2011, 10:53:43 PM »
η συμβουλη μου,παρε οτι σαρεσει...τα supersport ειναι μουν@ρες αλλα αν δεν μπεις πιστα(ακριβο σπορ) δεν αξιζει...να τοχεις μονο για καφε???δεν λεει..

αν θες να πας λαου λαου,παρε κατι στην αρχη που πουλιεται ευκολα,transalp,vstrom,xt,και μετα βλεπεις..

να ξερεις το z 750(οπως και καποια αλλα μηχανακια που αναφερατε ) ειναι δυνατο και βαρυ μηχανακι.. δεν συγχωρει ουτε τον αρχαριο ουτε τον εμπειρο αναβατη..
drift it like u stole it!!!!!
mx-5..
z750...bye bye

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2676747/

September 13, 2011, 12:37:46 AMReply #607

Offline Kostas2B

« Reply #607 on: September 13, 2011, 12:37:46 AM »

Δεν προτεινω το Ζ για αρχαριο.Απλα σιγουρα ειναι πιο λογικη επιλογη αποτι ενα R6...
Και επισης ειναι πιο βολικο για τη χρηση που το θελει ο Κων/νος. Τωρα το omg δεν ξερω που κολλαει.

total black NC

September 13, 2011, 12:52:35 AMReply #608

Offline Ξάδελφος

« Reply #608 on: September 13, 2011, 12:52:35 AM »
Σα στραβαδι απ οσα εχω οδηγηση το πιο νορμαλ για ασχετο αρχαριο οδηγο βρηκα οτι ηταν ενα CB 500 του 2000.

September 13, 2011, 01:07:01 AMReply #609

Offline Ξάδελφος

« Reply #609 on: September 13, 2011, 01:07:01 AM »
Ολοι καποτε ηταν αρχαριοι ,υπομονη και προσοχη θελει.  :llol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YEtoYQ2oZWc&feature=related[/youtube]

September 13, 2011, 08:23:11 AMReply #610

Offline General_lee

« Reply #610 on: September 13, 2011, 08:23:11 AM »
μετα απο hornet, cbr και r6 εχω να πω oτι ειναι πολυ ταλαιπορια το supersport μηχανακι αν ΔΕΝ σκοπευεις να μπαινεις πιστα. Για πολη/κεντρο ουτε συζητηση. θα ψηνεται το μοτερ αν δεν κυκλοφορεις μονο στους μεγαλους δρομους οπου μπορεις να μαζεψεις λιγο αερα στο ψυγειο. η σταση ειναι πολυ κουραστικη και η ευελιξια μηδενικη λογω τιμονιου. ο συνεπιβατης δεν καθεται πανω απο ενα 20 λεπτο χωρις να σε βρισει. παρολα αυτα σε πιστα και στροφοδιαδρομες ειναι απολαυση. δεν νομιζω ομως οτι δε θα ειναι εξισου απολαυση ενα motard η κατι πιο ορθιο με σπορ ρυθμισεις στο οποιο θα καθεσαι σαν ανθρωπος.  Για το θεμα του κινδυνου δεν μπορεις να συγκρινεις με αυτοκινητο. φανταστειτε ενα αυτοκινητο στο οποιο καθε μπλοκαρισμα μπροστινου τροχου η λαθος υπολογισμος στο φρενο γενικα σημαινει τραυματισμο.οπως και καθε αποτομη αλλαγη στην προσφυση του δρομου (νερα χωματα) οταν τρεχεις. και με πολυ πολυ κακα φρενα αναλογικα με το γκαζι του συγκρινομενο με αυτοκινητα. αυτα.

September 13, 2011, 09:55:48 AMReply #611

Offline epicWin

« Reply #611 on: September 13, 2011, 09:55:48 AM »

Δεν προτεινω το Ζ για αρχαριο.Απλα σιγουρα ειναι πιο λογικη επιλογη αποτι ενα R6...
Και επισης ειναι πιο βολικο για τη χρηση που το θελει ο Κων/νος. Τωρα το omg δεν ξερω που κολλαει.

To omg κολλούσε στο οτι το Ζ δεν είναι μηχανή για αρχάριο, όσο περιπου δεν είναι και το R6. Αυτό μόνο.
Titanium Gray 04 Sporty

September 13, 2011, 10:00:04 AMReply #612

Offline el loco

« Reply #612 on: September 13, 2011, 10:00:04 AM »
αφηστε ρε παιδια τα omg και τα σου ξου μου,καμια βολτα θα παμε????????   :angel:  --> >:-
drift it like u stole it!!!!!
mx-5..
z750...bye bye

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2676747/

September 13, 2011, 02:13:21 PMReply #613

Offline tsekos86

« Reply #613 on: September 13, 2011, 02:13:21 PM »
ναι ρε παιδια...!!! καμια βολτα με τις μηχανες...!!! ειμαστε πολλοι εδω μεσα..! :exaclty:

September 13, 2011, 02:40:55 PMReply #614

Offline racing nick

« Reply #614 on: September 13, 2011, 02:40:55 PM »
 Κωνσταντινε οδηγουσα 6 χρονια R6 και 4 χρονια R1 . ισως τα καλυτερα χιλιομετρα της ζωης μου . απειρα ταξιδια  και αρκετα track days στα μεγαρα . δοξα το θεο δεν εχω χτυπησει ουτε το δακτυλακι μου αλλα εχω δει να σκοτωνονται φιλοι μου 2 μετρα μπροστα απο εμενα . αυτο δεν σημαινει οτι με ενα παπι δεν μπορει να συμβει κατι αναλογο αλλα το γκαζι ειναι γλυκο και η μαλακια θα ερθει αργα 'η γρηγορα . επίσης να υπολογισεις οτι σε καθε βολτα που θα κανεις με την κοπελα σου δικαβαλο θα γυρνατε τσακωμενοι πισω   :axe: ( εγγυημενα αυτο ).  θες και 1500αρι τουλαχιστον για μπουφαν και κρανος  συν ολα τα υπολοιπα . για μενα αν θες την γνωμη μου μη το παρεις και αν πρεπει να παρεις οπωσδηποτε 2 τροχο πηγαινε για κανα 600 street . εγω παρεμπιπτόντως ψήνομαι παλι για R1  αλλα θα πρεπει να διωξω το μιχο  και το fazer πρωτα οποτε με βλεπω να καθομαι στα αυγα μου :-X .
ΥΓ μα καλα ασχολεισαι με 600αρι . ολοι πλεον παιρνουν χιλιαρια super sport για να πηγαινουν για καφε στην πλατεία . ντροπη σου Κωνε  ;)
 4 wheels transport  the body ...2 wheels transport the soul!!!