Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα Μπλα κτλπ [#7]  (Read 239157 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

July 26, 2010, 09:45:49 AMReply #1125

Offline Ξάδελφος

Re: Μπλα Μπλα κτλπ [#7]
« Reply #1125 on: July 26, 2010, 09:45:49 AM »
:oops:
Η απεργία μπορεί να διαρκέσει μέρες.

Άσχετο: Έχω έναν συγγενή που έχει Φορτηγό Δημόσιας Χρήσης και το μέτρο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος (αν και είναι σωστό (ένα μέρος του) αλλά και πάλι γίνεται για να τα παίρνει το κράτος και όχι οι αδειούχοι - δεν καταλάβατε ίσως και πολλά αλλά δεν είμαστε στο σωστό μέρος για να το εξηγήσουμε ) τους φέρνει τα πάνω-κάτω στο επάγγελμά τους.  :nono:

Τα κλειστα επαγγελματα ηταν εφευρεση αλλων καθεστωτων για να τα εχουν οι προνομοιουχοι κατεχοντες δικοι τους(ταξι-φορτηγα-φαρμακεια κλπ) .Στην πορεια αυτες οι αδειες αλλαζουν χερια περνοντας κατω απ το τραπεζι πολυυυυυ αφορολογητο "αερα".η ιστορια ειναι να μη χασουν τον "αερα".
Ασε που με μια αδεια κυκλοφορουν ταυτοχρονα 4-5 φορτηγα στο δρομο με τις ιδιες πινακιδες... στο χωρο των logistics δουλευω εχω μια αποψη.Απο εκει και περα,τα περισοοτερα επαγγελματα ειναι "ανοιχτα" .Αν ειναι ετσι ας γινει κλειστο επαγγελμα και το κομμωτηριο και η μπουτικ και το ψιλικατζιδικο και το τσαγκαραδικο και και και και και .οι καιροι αλλαζουν και ο "υγιης "επαγγελματιας προσαρμοζεται εξελισεται και τον ανταγωνισμο δεν τον φοβαται.
Ο βενζινας που βαζω βενζινη ,εχει δικο του βυτιο και οι απεργοι δεν τον αφηνουν σημερα να μπει στο διυλιστηριο να παρει καυσιμο,ωραια πραγματα.

July 26, 2010, 09:56:24 AMReply #1126

Offline mx5mk1

« Reply #1126 on: July 26, 2010, 09:56:24 AM »
:oops:
Η απεργία μπορεί να διαρκέσει μέρες.

Άσχετο: Έχω έναν συγγενή που έχει Φορτηγό Δημόσιας Χρήσης και το μέτρο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος (αν και είναι σωστό (ένα μέρος του) αλλά και πάλι γίνεται για να τα παίρνει το κράτος και όχι οι αδειούχοι - δεν καταλάβατε ίσως και πολλά αλλά δεν είμαστε στο σωστό μέρος για να το εξηγήσουμε ) τους φέρνει τα πάνω-κάτω στο επάγγελμά τους.  :nono:

Τα κλειστα επαγγελματα ηταν εφευρεση αλλων καθεστωτων για να τα εχουν οι προνομοιουχοι κατεχοντες δικοι τους(ταξι-φορτηγα-φαρμακεια κλπ) .Στην πορεια αυτες οι αδειες αλλαζουν χερια περνοντας κατω απ το τραπεζι πολυυυυυ αφορολογητο "αερα".η ιστορια ειναι να μη χασουν τον "αερα".
Ασε που με μια αδεια κυκλοφορουν ταυτοχρονα 4-5 φορτηγα στο δρομο με τις ιδιες πινακιδες... στο χωρο των logistics δουλευω εχω μια αποψη.Απο εκει και περα,τα περισοοτερα επαγγελματα ειναι "ανοιχτα" .Αν ειναι ετσι ας γινει κλειστο επαγγελμα και το κομμωτηριο και η μπουτικ και το ψιλικατζιδικο και το τσαγκαραδικο και και και και και .οι καιροι αλλαζουν και ο "υγιης "επαγγελματιας προσαρμοζεται εξελισεται και τον ανταγωνισμο δεν τον φοβαται.
Ο βενζινας που βαζω βενζινη ,εχει δικο του βυτιο και οι απεργοι δεν τον αφηνουν σημερα να μπει στο διυλιστηριο να παρει καυσιμο,ωραια πραγματα.

Με τη μόνη διαφορά ότι το κράτος απελευθερώνει ένα επάγγελμα και ζητά 30.000ευρώ για κάθε άδεια.
Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων ΚΑΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΊΩΝ (αλήθεια, τι συμβαίνει με αυτό το θέμα??)

July 26, 2010, 10:41:32 AMReply #1127

Offline Ξάδελφος

« Reply #1127 on: July 26, 2010, 10:41:32 AM »
Οποιον πανε να αγγιξουν κανει απεργια και στο τελος πληρωνουν μισθωτοι του ιδιωτικου τομεα και συνταξιουχοι.
.Ειναι ευρωπαικη αποφαση ομως και θα κατσουν ολοι στον αγγουρο. Ο αερας για ενα φαρμακειο ή μια αδεια φορτηγου μπορει να φτασει και 300 αφορολογητα χιλιαρικα...Σιγουρα ο τελευταιος που εδωσε τον "αερα" θα χασει αλλα... c est la vie.
Eγω παντως σε ουρα δε στεκομαι,αν μου τελειωσει η βενζινη(εννοειτε κρατωντας ενα αποθεμα ασφαλειας για τυχον νοσοκομειο κλπ,για παν ενδεχομενο) θα παω στη δουλεια με τον προαστειακο και για καφε θα παω στην πλατεια της γειτονιας μου.
Οποιος δε μπορει να κανει αλλιως,ας οπλιστει με πολυ υπομονη,θα την χρειαστει ...τοσο για την αναμονη αλλα και για το "καπελο" 10-15 λεπτων που εν μια νυχτι οι βενζιναδες βαλαν ωστε να " κονομησουν" ...

July 26, 2010, 10:47:57 AMReply #1128

Offline xenos

« Reply #1128 on: July 26, 2010, 10:47:57 AM »
Τα βενζινάδικα άρχισαν να στεγνώνουν ήδη! Το καρ έχει 1/2 και την μηχανή την γέμισα σήμερα με 1.8!!!!!! (100άρα υπήρχε μόνο)
Δυστυχώς στην χώρα μας έχουμε μάθει να εκβιάζουμε με τον χειρότερο τρόπο. Ο διπλανός να πάει να %$#θεί. Σχετικά με τα βυτιοφόρα θυμάμαι που έλεγε ένας φίλος μου ότι θα θελε πολύ να μπλεχτεί με τον κλάδο αλλά δεν μπαίνεις με τπτ! οκ, να παίρνουν τα άπειρα οι οδηγοί βυτιοφόρων, οι φορτηγατζήδες (κάποτε δλδ, όχι πλέον), οι τελωνειακοί, κλπ κλπ κλπ και να την πληρώνουν για άλλη μια φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όταν μετά από 30 χρόνια πάρουμε 250ε σύνταξη ας κινητοποιηθούμε με τα καροτσάκια πλέον...  :-X
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

July 26, 2010, 10:49:41 AMReply #1129

Offline philosopher

« Reply #1129 on: July 26, 2010, 10:49:41 AM »
Ευτυχώς να λέμε που υπάρχει και το "κράτος δικαίου" το οποίο με τους ελέγχους τους προστατέυει τους πολίτες απο την αισχροκέρδεια  :llol:
Και εγώ πάντως δε περιμένω στην ουρά για κανένα πολίτευμα. Θα παω στη δουλεία, ως συνήθως, με προστειακό και με τον ίδιο για καφέ  :tease:
Χτες η κίνηση για την Εκο στη Καποδηστρίου έφτασε τα δυο φανάρια, έλεος, μισό ρεζερβουάρ για να φτάσεις στο βενζινάδικο.
Πάντως ο ΕΛ-ληνας δεν αφήνει το αμάξι για κανένα λόγο...

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

July 26, 2010, 10:51:22 AMReply #1130

Offline philosopher

« Reply #1130 on: July 26, 2010, 10:51:22 AM »
την μηχανή την γέμισα σήμερα με 1.8!!!!!! (100άρα υπήρχε μόνο)
Θα χρησιμοποιήσω το σλόγκαν του ομίλου:
Τυχαίο, δε νομίζω...

:llol: :llol: :llol: :llol:

Miata NC 2.0

July 26, 2010, 10:53:41 AMReply #1131

Offline dimsabas

« Reply #1131 on: July 26, 2010, 10:53:41 AM »
Παιδιά, ας μην είμαστε απόλυτοι. Κάποιοι μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους με άλλα μέσα και καλά κάνουν. Ίσως μάλιστα να είναι ευκαιρία τώρα να τους γίνει συνήθεια η μαζική μετακίνηση και να τη συνεχίσουν και στη συνέχεια (ναι, σε Γιώργο και Νίκο αναφέρομαι). Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν έχουν αυτή την ευχέρεια λόγω της φύσης του επαγγέλματος κι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν. Δόξα τω Θεώ, εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και δεν πολυσκάω, κατανοώ όμως και όσους ξεροσταλιάζουν, το έχουν ανάγκη φαίνεται.

ΥΓ. Πότε θα ανοίξουμε ρε Νίκο;  :P :P :P

July 26, 2010, 11:00:43 AMReply #1132

Offline philosopher

« Reply #1132 on: July 26, 2010, 11:00:43 AM »
ΥΓ. Πότε θα ανοίξουμε ρε Νίκο;  :P :P :P

ΧΧαΧΑχΑΧΑΧΑ
Ρε πάει τόσος καιρός που δε θυμάμαι πως να ανοίγω πλέον.  :axe:

Miata NC 2.0

July 26, 2010, 11:06:15 AMReply #1133

Offline Ξάδελφος

« Reply #1133 on: July 26, 2010, 11:06:15 AM »
Παιδιά, ας μην είμαστε απόλυτοι. Κάποιοι μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους με άλλα μέσα και καλά κάνουν. Ίσως μάλιστα να είναι ευκαιρία τώρα να τους γίνει συνήθεια η μαζική μετακίνηση και να τη συνεχίσουν και στη συνέχεια (ναι, σε Γιώργο και Νίκο αναφέρομαι). Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν έχουν αυτή την ευχέρεια λόγω της φύσης του επαγγέλματος κι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν. Δόξα τω Θεώ, εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και δεν πολυσκάω, κατανοώ όμως και όσους ξεροσταλιάζουν, το έχουν ανάγκη φαίνεται.

Εγω παω καθε μερα στη δουλεια στ αεροδρομιο ,μαζι με τη Μαριλενα με ενα αμαξι ,με τα διοδια πληρωμενα απ την εταιρεια και τη βενζινη επιδοτουμενη (120Ε μηνιαιως).
Περαν του ωραριου κτλ,αν πηγαινα με τη συγκοινωνια  , θα χρειαζομασταν με τη Μαριλενα 4 εισιτηρια Χ 6Ε = 24Ε ημερησιως στον προαστειακο + 4 εισιτηρια Χ1Ε στο αστικο λεωφορειο  δηλ 528Ε+ 88 Ε =616Ε  το μηνα ενω τωρα ζητημα να θελουμε επιπλεον των επιδοτουμενων απ την εταιρεια καυσιμων  ,  40-45 Ε καυσιμο + τις φθορες.Οπως βλεπεις εμενα δε με συμφερει να παω στη δουλεια συνειδητοποιημενα και οικολογικα.

July 26, 2010, 11:06:24 AMReply #1134

Offline xenos

« Reply #1134 on: July 26, 2010, 11:06:24 AM »
Επίσης θέλω (άσχετο) να σας επιστήσω την προσοχή γιατί χθες επιστρέφοντας προς Αθήνα παρατήρησα για άλλη μια φορά ότι τουλάχιστον ένα 10-20% των οδηγών είναι απλά επικίνδυνοι για να μην πω εγκληματίες. Τα φλας πρέπει να καταργηθούν μιας και δεν τα χρησιμοποιεί κανένας.
Χθες πραγματικά σε μία φάση είπα "εδώ είμαστε, μακάρι να βγούμε ζωντανοί" όταν σε ευθεία με 2 λωρίδες και ενώ προσπερνούσα φορτηγό με ~160χλμ (δεξιά λωρίδα: φορτηγό, αρ.λωρίδα: εγώ) ένας ηλίθιος (καλύτερος χαρακτηρισμός δεν υπάρχει) πέρασε ανάμεσα από εμένα και το φορτηγό!  :zalistika: :punish: Είδα ξαφνικά τα φώτα του (ibiza) στον δεξί μου καθρέφτη και έπαθα πλάκα! Πήγα όσο πιο αριστερά μπορούσα και ήταν από τα πιο βασανιστικά δευτερόλεπτα της ζωής μου.  :nono:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

July 26, 2010, 11:11:00 AMReply #1135

Offline dimsabas

« Reply #1135 on: July 26, 2010, 11:11:00 AM »

Εγω παω καθε μερα στη δουλεια στ αεροδρομιο ,μαζι με τη Μαριλενα με ενα αμαξι ,με τα διοδια πληρωμενα απ την εταιρεια και τη βενζινη επιδοτουμενη (120Ε μηνιαιως).
Περαν του ωραριου κτλ,αν πηγαινα με τη συγκοινωνια  , θα χρειαζομασταν με τη Μαριλενα 4 εισιτηρια Χ 6Ε = 24Ε ημερησιως στον προαστειακο + 4 εισιτηρια Χ1Ε στο αστικο λεωφορειο  δηλ 528Ε+ 88 Ε =616Ε  το μηνα ενω τωρα ζητημα να θελουμε επιπλεον των επιδοτουμενων απ την εταιρεια καυσιμων  ,  40-45 Ε καυσιμο + τις φθορες.Οπως βλεπεις εμενα δε με συμφερει να παω στη δουλεια συνειδητοποιημενα και οικολογικα.

Καλά, όχι απλώς δε σε συμφέρει, αλλά αν αποφάσιζες να πας με τα ΜΜΕ, θα έπρεπε να σε πυροβολήσουμε! :guns:

July 26, 2010, 11:50:28 AMReply #1136

Offline leonidas11b

• pure velocity
  • Total likes: 1
  • If you can't drift with 90ps,900ps can't help you.
« Reply #1136 on: July 26, 2010, 11:50:28 AM »
ξαδελφου δεν το χα δει και αναρωτιωμουν πως να ειναι....πολυ ομορφο.....

Ευχαριστώ Γιώργο, έπιασαν τόπο οι ευχές σου καλέ μου φίλε.
Με ΤΡΑΚΑΡΑΝ και με ΈΓΡΑΨΑΝ ταυτόχρονα! :nono: :nono: :nono: :nono: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Σ ευχαριστουμε καλα χιλιομετρα και σε σενα στο κουκλι σου..φτου φτου φτου, +100

:llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol:

OOOOO...Κριμαααααα φιλε...κακοτυχια!!
Που σε τρακαραν, γιατι για να σε γραψαν πρεπει να εκανες μακακια εκτος και αν ηταν τιποτα τσογλανια και σε γλεντησαν για πλακα!
Ελπιζω να μην ειναι μεγαλο το προστιμο και να ειναι μικρο το χτυπημα στο μιχο σου.
miata NBFL 1.6
4.7 FGR
Torsen LSD
Coilover

July 26, 2010, 12:54:44 PMReply #1137

Offline nmwisima

« Reply #1137 on: July 26, 2010, 12:54:44 PM »
Δεν εβρισκα να παρκάρω πουθενά κοντά στο σπίτι, το έβαλα στην αρχή του περιφερειακού Λυκαβηττου, για όσους ξέρουν έιναι ένα 15λεπτο ανηφόρα με τα πόδια -και 35 βαθμούς κελσίου.

Πήγα λοιπόν να φυγω και με είχα γράψει για παράνομη στάθμευση, ενώ κάποιος ηλίθιος είχε καταφέρει να μου βουλιάξει το φτερό, κάνοντας μάλλον όπισθεν... Έχει ένα πλάτωμα εκει και κατάφεραν παρόλα αυτά να με κοπανήσουν.

Το χρώμα δεν πειράχτηκε, οπότε έβγαλα το πλαστικό του θόλου και το έφτιαξα. Μικρό το κακό και αυτή τη φορά...

July 26, 2010, 01:23:39 PMReply #1138

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1138 on: July 26, 2010, 01:23:39 PM »
Aυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ο καθε βλαμενος που βαζει στο αμαξι του 20€ το μηνα βενζινη, θα παει στο βενζιναδικο και θα βαλει 50€ σε αυξημενη τιμη φυσικα, ενω θα εχει φαει και μια ουρα 2 χλμ !!!
Επεστρεψα χθες απο ταξιδι, τα αμαξια μου εχουν περιπου μισο ρεζερβουαρ βενζινη το καθενα, ουτε που ασχοληθηκα να παω να γεμισω ακομα και αν δω οτι ξεμενω θα αρχισω να κινουμαι με το ποδηλατο. Σιγα μην κατσω να τρεχω σαν ηλιθιος να γεμιζω, το μονο κακο ειναι οτι αν μεχρι την Παρασκευη δεν εχει ληξει η απεργια θα αναγκαστω να ξαναβαλω βενζινη στα Χανια που θα παω διακοπες, οποτε θα φαω και το γνωστο νησιωτικο καπελο...

Αιμιλιε και Κωστα σε τι τιμες παιζει εκει κατω η βενζινη ???
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

July 26, 2010, 01:27:42 PMReply #1139

Offline dimsabas

« Reply #1139 on: July 26, 2010, 01:27:42 PM »
Οπότε, είτε εδώ είτε στα Χανιά, το καπέλο θα το φας (εδώ λόγω απεργίας, στα Χανιά λόγω απόστασης).

Αχιλλέα, όλα καλά, μόνο το πρόστιμο (που θα είναι στη μέση αν το πληρώσεις σύντομα) και ο ιδρώτας από το τέταρτο ανάβασης θα μείνουν.
Εκτός κι αν κάνεις μπάνιο... :P :P :P