Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων  (Read 211074 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

January 28, 2009, 07:28:46 PMReply #105

Offline Basilmx5

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
« Reply #105 on: January 28, 2009, 07:28:46 PM »
Την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησα στην Α.Ο. ξανά το passat 3.2L 4motion DSG.
Ωμή δύναμη το άτιμο με το κοντέρ να φλερτάρει για πλάκα με τα 220 και αρκετά σταθερό στις ανοιχτές καμπές της Α.Ο. Το DSG επίσης ταχύτατο στις αλλαγές αλλά σίγουρα θέλει κάποια συνήθεια καθώς όταν βυθίζεις το πόδι σου αποφασίζει μόνο του τις αλλαγές και πολλές φορές αυτο μου ξένισε

Με χάλασε πάντως το πολύ ελαφρύ του τιμόνι και το γεγονός ότι αν και επιτάχυνες απίστευτα, δεν καταλάβαινες τίποτα!

Ταξιδιαρικα, ωραια αυτοκινητα αυτα... Ξεκουραστα σε ταξιδι, γρηγορα κ βγαινεις κ ατσαλακωτος.

January 28, 2009, 10:19:04 PMReply #106

Offline J053F

« Reply #106 on: January 28, 2009, 10:19:04 PM »
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να συνοδηγήσω ένα Passat CC, στη "μικρή" του έκδοση.

Αν και ελέω της κίνησης δε μπόρεσα να διαμορφώσω άποψη για τον τρόπο που κινείται / στρίβει / αποσβαίνει, πραγματικά με εντυπωσίασε με την ηχομόνωσή του. Ένιωθα σχεδόν αποκομένος από το περιβάλλον (όχι πως με ενθουσίασε αυτό, ειδικά μετά από την αρχική εντύπωση).

Εκείνο που με ξένισε είναι πως όσο κι αν πρόκειται για ένα μεγάλο coupe, στη πράξη ο διάκοσμος, η σχεδίαση και ο φωτισμός παραπέμπουν σε "Golf". Περίμενα κάτι περισσότερο από αυτό.

Να πω βέβαια την αλήθεια, μπαίνοντας μετά στο NC ένιωσα να με "ενοχλεί" ο θόρυβος, ένιωθα ακόμη και τη μικρότερη ανωμαλία του δρόμου να μην καλύπτεται από την ανάρτηση, ενώ χρειάστηκα λίγη ώρα να συνηθίσω το "στενάχωρο" περιβάλλον και το "σπαρτιάτικο" (και πολύ ρετρό) εσωτερικό του.

Σίγουρα δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκισης των 2. Είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας οχήματα που προσεγγίζουν διαφορετικό αγοραστικό κοινό. Χαίρομαι που μπαίνοντας στο NC, κουμπώνοντας τη πρώτη σκεφτόμουν "I 'm not too old for this shit"...

January 28, 2009, 10:26:25 PMReply #107

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #107 on: January 28, 2009, 10:26:25 PM »
όντως ταξιδιάρικα και το συγκεκριμενο, τρελό ατμοσφαιρικό γκάζι. Αυτό που λες Ιωσήφ για τον θόρυβο και μένα μου φάνηκε αλλά πιο πολύ με χάλασε το πόσο αποκομμένος ήμουν από το συναίσθημα της επιτάχυνσης. Το αυτοκίνητο ανέβαζε με τρελούς...πολύ τρελούς ρυθμούς αλλά δεν καταλάβαινες πραγματικά τίποτα.
Πάντως για τα 44κ που είχε το συγκεκριμένο που οδήγησα με οροφή και xenon, είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για τον γκαζοφονιά οικογενειάρχη!
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

January 28, 2009, 10:40:28 PMReply #108

Offline Giorgos

« Reply #108 on: January 28, 2009, 10:40:28 PM »
"I 'm not too old for this shit"...

έγραψες  :) :) :)

January 29, 2009, 12:10:39 AMReply #109

Offline Liakos

« Reply #109 on: January 29, 2009, 12:10:39 AM »
Εδω εμεις με τις "μπουρουκλες" μπαινουμε σε NC με στοκ εξατμιση κ μας κανει εντυπωση! :llol:

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

February 10, 2009, 07:59:57 PMReply #110

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
« Reply #110 on: February 10, 2009, 07:59:57 PM »
Το post μεταφέρθηκε εδώ.

Στην ενότητα αυτή γράφουμε δικές μας εμπειρίες από άλλα αυτοκίνητα.

Ευχαριστώ - Mods.
« Last Edit: February 10, 2009, 11:26:55 PM by J053F »

February 11, 2009, 05:51:09 PMReply #111

Offline Basilmx5

« Reply #111 on: February 11, 2009, 05:51:09 PM »
Χθες ετυχε κ μπηκα σε ενα mini cooper.. Δεν ξερω αν ειναι υπερβολικο αυτο που θα πω αλλα.. με "χαλασε" το εσωτερικο του..
Σκεφτομενος παντα την τιμη του, η ποιοτητα των πλαστικων(ειχε ξεφτισει το χρωμα στα μπρατσα της πορτας), η φωτεινοτητα στα οργανα(ηταν βραδυ) δεν ηταν κ απ'τα δυνατα σημεια του.
Βεβαια μπορει να εχει κρατηματα, καλη γεωμετρια.. αλλα το εσωτερικο απο την BMW δεν ειναι? το περιμενα πιο σωστο.

February 11, 2009, 06:21:53 PMReply #112

Offline Liakos

« Reply #112 on: February 11, 2009, 06:21:53 PM »
H αληθεια ειναι οτι το εσωτερικο του ειναι "φτηνιαρικο" και στην οψη αλλα και στην πραγματικοτητα....διακοπτες και κουμπακια που μονο κοιτωντας τα πιστευεις οτι μετα απο λιγους μηνες χρησης θα σου μεινουν στο χερι....μολις δε τους χρησιμοποιησεις αισθανεσαι και τυψεις μηπως τους χαλασες. :P Απο τριγμους επισης δεν τα παει καλα....Παρολαυτα ειναι ενα αυτοκινητακι με εκπληκτικα οδηγικα χαρακτηριστικα και με υψηλο "status" τουλ. στην ελληνικη αγορα(για διαφορους ηλιθιους για μενα λογους).
Το οδηγησες? Αν ναι ποια εκδοση?

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

February 11, 2009, 06:28:24 PMReply #113

Offline Basilmx5

« Reply #113 on: February 11, 2009, 06:28:24 PM »
Οχι δεν το οδηγησα δυστυχως, ηταν μιας φιλης που ηθελα να το δω με την ευκαιρια..
Εκδοση το απλο 1.6

February 11, 2009, 07:03:00 PMReply #114

Offline Konstantinos

« Reply #114 on: February 11, 2009, 07:03:00 PM »
To Mini είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν φανατικό κοινό και όχι τυχαία. Μετρά ιστορία ετών, αγώνες σε πρωταθλήματα και χαρακτηριστική ευκολία στο tuning. Το Cooper S είναι από τα αυτοκίνητα που θα ήθελα να έχω στην κατοχή μου, στην κατηγορία θεογρήγορα κουβαδάκια πόλης  :). Φυσικά δεν είναι Miata, αυτό εξηπακούεται, ωστόσο είναι παιχνιδιάρικο και καλοστημένο. Η εμπειρία μου με αυτό είναι σύντομη, όμως καθοριστικής σημασίας γιατί έτυχε να το δοκιμάσω στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων εντελώς τυχαία μια μέρα μαζί με το γνωστό αλάνι του forum ;) Χώθηκα λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία μέσα στο κρεμ Mini και αφού έκανα 1-2 γύρους δοκιμαστικά είπα να το πιέσω να δω από τι είναι φτιαγμένο. Μέσα για να είμαι ειλικρινής δεν πρόσεξα τίποτα πέρα από το στροφόμετρο, λόγω του άγχους μου μην κάνω καμία ζημιά στο ξένο όχημα του δίμετρου ιδιοκτήτη :punish: Μου φάνηκε προσεγμένο όμως καθόλου εργονομικό, αφού για να ρυθμίσω την περιβόητη αυτή "τέλεια" θέση οδήγησης έφαγα κανα μισάωρο περίπου. Mόλις κούμπωσα και φόρεσα κυριολεκτικά το καρτάκι άρχισα να επιτίθομαι στις στροφές( με πισωκίνητη όμως σημειώστε φιλοσοφία). Οκ, άκαμπτο ζυγισμένο με μικρό μεταξόνιο, σίφουνας με λίγα λόγια. Φορούσε και Minispeed αντιστρεπτικές και μπλοκέ Quaife (το οποίο δοκίμαζε στην πίστα ο ιδιοκτήτης) και κεντούσε. Ροπή όπου ήθελα και καλή απόκριση, τιμόνι χλαπάτσα σε σχέση με το MX με πολύ αργές επαναφορές και σφιχτό κιβώτιο με σαφήνεια στα κουμπώματα. Παιχνιδιάρικη ουρά που με εντυπωσίασε για τα δεδομένα της μπροστοκίνησης. Με λίγα λόγια Miata δεν είναι, όμως αν κόστιζε φθηνότερα (υπερτιμημένο γαρ) θα το σκεφτόμουν! Μην ξεχάσω να πω πως μετά έγινε η τράμπα και οδήγησε το Mx-5  και βγαίνοντας δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα μεταβίβασης για ανταλλαγή ;) :P :P Δεν κρύβω ότι ζαχαρώνω ένα Minaki κυρίως για το γκάζι που μου λείπει και ποτέ δεν θα έχω στο NC...Στην ιδέα ότι και τα δύο είναι status cars ή fashion symbols ή τεσπα όπως τα χαρακτηρίζουν κάποιοι ιερόσυλοι μόνο ένα έχω να πω...Zoom-zoom Vs Vroom-Vroom :exaclty: Καθαρά διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι! Πολλές φορές τα έχω σπρώξει σε στροφές αλλά πάντα τα χάνω στην ευθεία!
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

February 11, 2009, 07:22:43 PMReply #115

Offline Liakos

« Reply #115 on: February 11, 2009, 07:22:43 PM »
Nαι το ειχα ξεχασει αυτο Κων/νε....για το γκαζι στο NC ποτε μη λες ποτε....ισα-ισα που ισως καποια στιγμη αποκτησεις καμια 50αρια αλογα παραπανω απο το Mini....απλα κανε οικονομιες και ο Cosworth θα ερχεται ολο και πιο κοντα! ;D

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

February 11, 2009, 08:13:30 PMReply #116

Offline Theo

« Reply #116 on: February 11, 2009, 08:13:30 PM »
Αν δεν ειχα δει στην εκθεση αυτοκινητου το 2005 το μιατα θα ειχα καταληξει με το cooper S..μπορω να πω οτι μετα απο σχεδον 3 χροινα δεν το εχω μετανιωσει για κανενα λογο!πολυ ομορφο και επιθετικο,γρηγορο και καλοστημενο..αλλα οταν κανεις τη παντα σου και οδηγεις top down ολα τα αλλα ειναι ασημαντες λεπτομερειες...

btw με εναν cosworth τα μινι δεν σε φτανουν για κανενα λογο..+ οτι ναι μεν ανεβαζεις πολυ ευκολα αλογα στα μινι αλλα καθε αλογο κοστιζει και μια περιουσια...
My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

February 11, 2009, 09:38:28 PMReply #117

Offline J053F

« Reply #117 on: February 11, 2009, 09:38:28 PM »
Αμφότερα Mini και mx5 έχουν το δικό τους κοινό.

Προσωπικά βρίσκω μια σημαντική διαφορά, αν βάλουμε κάτω το αγοραστικό δυναμικό ενός ανθρώπου που μπορεί να αποκτήσει τη "βασική" έκδοση των 2 παραπάνω...
Το NC είναι πάντα καταφέρνει να ξεχωρίζει, ακόμη και σε Base έκδοση. Δεν είμαι βέβαιος πως ισχύει το ίδιο και για το Mini...

February 11, 2009, 10:24:22 PMReply #118

Offline Basilmx5

« Reply #118 on: February 11, 2009, 10:24:22 PM »
S
Αμφότερα Mini και mx5 έχουν το δικό τους κοινό.

Προσωπικά βρίσκω μια σημαντική διαφορά, αν βάλουμε κάτω το αγοραστικό δυναμικό ενός ανθρώπου που μπορεί να αποκτήσει τη "βασική" έκδοση των 2 παραπάνω...
Το NC είναι πάντα καταφέρνει να ξεχωρίζει, ακόμη και σε Base έκδοση. Δεν είμαι βέβαιος πως ισχύει το ίδιο και για το Mini...

Σ'αυτο Ιωσηφ θα διαφωνησω, λεγοντας οτι δεν βλεπεις σχεδον καθολου base nc  σε αντιθεση με 1.6 mini...
κ ο λογος ειναι νομιζω πως κανενας (σχεδον) δεν θα παει να παρει αμαξι χωρις aircondition.

February 11, 2009, 10:47:46 PMReply #119

Offline J053F

« Reply #119 on: February 11, 2009, 10:47:46 PM »
Βασίλη δεν έγραψα κάτι για θέμα "προτίμησης". Από την αρχή μίλησα για αμάξια με προσωπικότητα που το καθένα έχει το δικό του αγοραστικό κοινό. Έγραψα για "χαρακτήρα" που θα ξεχωρίσει περισσότερο, χωρίς να θέλω να μειώσω την ιδιαιτερότητα του Mini και χωρίς να μπω σε θέμα "επιλογής".

Να πω την αλήθεια πάντως δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι εννοείς με την τοποθέτησή σου: ότι κάποιος θα προτιμήσει το "απλό" Mini αντί του Base ή πως ο κόσμος θα προτιμήσει οποιοδήποτε άλλο NC πλην του Base; Αν μιλάς για Mini vs Base δυστυχώς οι περισσότεροι σήμερα θα επιλέξουν με βάση ορθολογικά κριτήρια (4θέσιο / 5θέσιο αμάξωμα, χώροι, άνεση, εξοπλισμός) vs συναίσθημα.