Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων  (Read 210293 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

December 10, 2008, 11:22:16 PMReply #15

Offline opterios

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
« Reply #15 on: December 10, 2008, 11:22:16 PM »
βεβαια opterie εχεις δει με ενα σωστο στησιμο & στα καταλληλα χερια(οχι τα δικα μου ;D) τι χρονους γραφει μεσα σε καρτοδρομο & Μεγαρα το corsaκι ;)

Και λοιπόν;  8)
Miata NBFL 1.8 Sport
M2 Hardcore roll bar (single)
4.1 FGR
Super Pro adjustable control arm bushing set
Racing Beat ARBs F:1.25'' R:0.625''
Hawk Blue brake pads
ACT Billet Steel Flywheel
Toyo R888 225/45R15 GG (Medium)

December 10, 2008, 11:46:28 PMReply #16

Offline Liakos

« Reply #16 on: December 10, 2008, 11:46:28 PM »
Eιναι ομως κ το ταξιδι στην Ιθακη το οποιο εχει αξια....Ασε που το Corsa στις εν λογω πιστες ειναι ελαχιστα γρηγοροτερο απο 2.0NC.... ;)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

December 11, 2008, 10:05:33 AMReply #17

Online jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #17 on: December 11, 2008, 10:05:33 AM »
Το corsaki ειναι νομιζω αρκετα πιο γρηγορο απο NC 2.0 σε πιστες οπως τον καρτοδρομο, χαρακτηριστικα θυμαμαι οτι το OPC που αναφερθηκε παραπανω κανει εκει μεσα καπου 55" και ενα s2000 καπου 57", ενω ΝΒ 1.8 γυρω στα 59". Ενω στα μεγαρα στο τελευταιο GTCC το corsa ειναι καπου στα 42" και μετα ΝΒ καπου στα 44" (Το NC 2.0 ειναι λιγο πιο πισω). Στους χρονους παιζει βεβαια ρολο και ο οδηγος!
Αλλα σαν πολυ δεν ασχοληθηκαμε με το κουβαδακι !!!  ;D
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 11, 2008, 12:48:24 PMReply #18

Offline alx

« Reply #18 on: December 11, 2008, 12:48:24 PM »
Αυτα τα κουβαδακια ομως φτιαχτηκαν για μεγαλες στιγμες. Προσωπικα εχω αμφιβολιες για το πως θα στριβειι το κορσα- δεν το εχω οδηγησει . Παντως αν κινουμουν σ αυτη την κατηγορια θα επελεγα την Κλιο. Αλλα φυσικα θα περιμενα κανενα χρονο ακομα για να δω το  ΜιΤο Gta . Aυτο θα ειναι εργαλειο σιγουρα. Στους Αλφιστι που διαβαζα πριν καιρο γραφαν πολυ καλα σχολια για το ηδη υπαρχον με το 1,4 κ τα 155 σχολια κ ολοι λεγαναν για το πως θα ειναι το  GTA. Προσωπικα τρελενομαι για το αμαξακι κ ας κουβας ιταλικος :-\

December 11, 2008, 12:52:16 PMReply #19

Offline emik

« Reply #19 on: December 11, 2008, 12:52:16 PM »
Ρε παιδιά απορώ πως κάποιος που έχει οδηγήσει πισωκίνητο αυτοκίνητο θα επιστρέψει σε τουτου με κίνηση εμπρός! Καλοί οι χρόνοι, καλή η ταχύτητα αλλά η χαρά της σβούρας είναι αλλού!

Φιλικά πάντα και προσωπική άποψη.  :)

December 11, 2008, 12:57:55 PMReply #20

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #20 on: December 11, 2008, 12:57:55 PM »
Συμφώνω απόλυτα....αμα το γυρίσεις....δεν υπάρχει επιστροφή :P ;D
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

December 11, 2008, 01:01:29 PMReply #21

Online jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #21 on: December 11, 2008, 01:01:29 PM »
Ρε παιδιά απορώ πως κάποιος που έχει οδηγήσει πισωκίνητο αυτοκίνητο θα επιστρέψει σε τουτου με κίνηση εμπρός! Καλοί οι χρόνοι, καλή η ταχύτητα αλλά η χαρά της σβούρας είναι αλλού!

Φιλικά πάντα και προσωπική άποψη.  :)
Αυτο ειναι κατι που πιστευω και εγω, οτι πλεον εχουμε μπει σε μια αλλη κατηγορια με τα πισωκινητα (εσυ ειδικα εισαι χωμενος για τα καλα  ;D) αλλα υπαρχουν πολλοι που ενδιαφερονται για χρονους και στριψιμο, ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας. Εννοειται οτι το ΜΧ στριβει καλα αλλα δεν φτιαχτηκε για απολυτους χρονους.Εγω παντως οταν εψαχνα για το αμαξι ειχα πολυ λιγες επιλογες μιας και ειχα δυο προυποθεσεις, Ιαπωνικο και πισωκινητο και αν μιλαμε για καινουργιο υπηρχε και ανωτατη τιμη τα 25.000€. Σκεψου οτι ειχα μονο 2 επιλογες σε καινουργιο ΜΧ και RX !!! Και σε μτχ αμαξι δλδ δεν ειχα και πολλες ισως αλλη μια ακομα κατι σε Silvia (S13,S14)...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 11, 2008, 01:09:45 PMReply #22

Offline Giorgos

« Reply #22 on: December 11, 2008, 01:09:45 PM »
παιδιά, δεν συγκρίνονται corsa και mx-5, είναι εντελώς ανόμια πράγματα
ας συγκρίνουμε corsa με punto, clio, mini, ibiza ή colt, με όμοιά του δηλάδή
ταπεινή μου γνώμη πάντα

December 11, 2008, 02:00:30 PMReply #23

Offline opterios

« Reply #23 on: December 11, 2008, 02:00:30 PM »
Αυτο ειναι κατι που πιστευω και εγω, οτι πλεον εχουμε μπει σε μια αλλη κατηγορια με τα πισωκινητα (εσυ ειδικα εισαι χωμενος για τα καλα  ;D) αλλα υπαρχουν πολλοι που ενδιαφερονται για χρονους και στριψιμο, ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας. Εννοειται οτι το ΜΧ στριβει καλα αλλα δεν φτιαχτηκε για απολυτους χρονους.

Υπάρχουν και άνθρωποι που πήραν το Miata για "χρόνους και στρίψιμο". Μην τα μπλέκετε ρε παιδιά και μη βάζετε ταμπέλες. Το ότι το συγκεκριμένο Corsa έχει φοβερές επιδόσεις στην πίστα οφείλεται στο ότι είναι ένα δυνατό και πανάλαφρο αμάξι, στοιχειωδώς στημένο με μία πανάκριβη ανάρτηση. Και το Citroen AX βγήκε πρώτο γενικής κάποια στιγμή σε ένα GTCC, αλλά δεν είδα κανέναν να ψάχνει μεταχειρισμένο AX την επόμενη μέρα.

Το ΜΧ-5 έχει γεωμετρία που το Corsa δε θα έχει ούτε στα όνειρά του, και αν είχε την ίδια αναλογία κιλών ανά ίππο τότε θα έκανε και χρόνους που επίσης το Corsa δε θα έβλεπε ούτε στα όνειρά του.

Το miata είναι ο παράδεισος του στριψίματος, και σε αίσθηση, αλλά και σε απόδοση αναλογικά με τα άλογά του. Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν ένα αυτοκίνητο κάνει καλύτερους χρόνους από το miata. Με ενδιαφέρει ότι το miata όταν το στρίβω μου δίνει κάτι που ελάχιστα αυτοκίνητα μου δίνουν.

Οι "χρόνοι", η αγωνιστική οδήγηση δηλαδή, είναι κάτι που κάνουμε όσοι θέλουμε να εξασκήσουμε τους εαυτούς μας σε αυτό για να βελτιωθούμε. Κάποιοι θέλουν να το κάνουν με ένα miata, άλλοι με ένα Corsa. Καθένας ελεύθερος είναι να κάνει τις επιλογές του και ό,τι χρόνους γράφει ο καθένας τους αντιπαραβάλλει με τον ίδιο του τον εαυτό και όχι με το τι κάνει ο δίπλα. Γι' αυτό και δεν μπορώ να ακούω για επιχείρημα ότι "το τάδε κάνει καλύτερο χρόνο", γιατί ΚΑΝΕΙΣ μας όταν αγοράζει αυτοκίνητο δεν κοιτάζει τα χρονόμετρα και καλά κάνει γιατί δεν έχει καμία αξία.

Εγώ που ήθελα ένα miata για να πηγαίνω σε πίστες και να κυνηγώ τα χρονόμετρα, δεν το ήθελα επειδή γράφει χρόνους, αλλά επειδή είναι η οδηγική μηχανή που μου ταιριάζει καλύτερα και με αυτήν ήθελα να βελτιωθώ. Τι κι αν με περνάνε τα Corsa; Ο τυχερός είμαι εγώ που είμαι στο miata, όχι ο άλλος που είναι στο Corsa  8)

Να ακούμε από άλλους ότι τα miata είναι καλά μόνο για παιχνίδια και για παντιλίκια και ότι δεν κάνουν για στρίψιμο ναι, αλλά να μην τα ακούμε και από εμάς τους ίδιους, που θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα τι κάνει το αμαξάκι μας ;)
Miata NBFL 1.8 Sport
4.1 FGR
Hawk Blue brake pads

December 11, 2008, 02:13:02 PMReply #24

Offline NIIS

« Reply #24 on: December 11, 2008, 02:13:02 PM »
Προσωπικα,θεωρωντας τον ευατο μου ενα μετριο προς το καλο οδηγο,το miata ακομα δεν  με εχει πεισει ωστε να δοκιμασω μαζι του τα ορια μου,κατι που στο πρωην "κουβαδακι" μου ειχα κανει πολλες φορες(ασχετα την καταληξη :-\)...ισως βεβαια σε αυτου του ειδους τα αυτοκινητα,δλδ τα μικρα μπροστοκινητα Gti τα "ορια" να ερχονται ποιο νωρις...

December 11, 2008, 02:26:48 PMReply #25

Offline opterios

« Reply #25 on: December 11, 2008, 02:26:48 PM »
Δεκτό, Νίκο. Εγώ προσωπικά δεν κρίνω το αν τη βρίσκεις με το Corsa περισσότερο απ' ό,τι με το miata. Εγώ από όλο το κατεβατό που έγραψα, στην ουσία λέω ότι:

1. Δε με ενδιαφέρει που το Corsa είναι πιο γρήγορο
2. Το miata είναι και για στρίψιμο, όχι μόνο για "παιχνίδι", όπως λένε πολλοί

:)
Miata NBFL 1.8 Sport
4.1 FGR
Hawk Blue brake pads

December 11, 2008, 02:34:23 PMReply #26

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #26 on: December 11, 2008, 02:34:23 PM »
...ισως βεβαια σε αυτου του ειδους τα αυτοκινητα,δλδ τα μικρα μπροστοκινητα Gti τα "ορια" να ερχονται ποιο νωρις...
πραγματικά το πιστεύω και εγώ αυτό και ως πρώην κάτοχος μικρού Gti ελαφρώς βελτιωμένου...αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι το ibizaki το χα στύψει και είχα βρει τα όρια του σχετικά γρήγορα ευτυχώς χωρίς κάποιο ατύχημα...για τον μίχο δεν μπορώ να πω το ίδιο διότι τα όρια είναι πολύ μεγαλύτερα και μάλλον για να τα βρω θέλω κι άλλο χρονο...

ΥΓ το μιάτα είναι σίγουρα και για στρίψιμο, και τον χουν καταλάβει πολλά μικρα gti σε γνωστά δρομάκια.... ;)
« Last Edit: December 11, 2008, 02:36:37 PM by VasmaV »
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

December 11, 2008, 02:44:34 PMReply #27

Offline Liakos

« Reply #27 on: December 11, 2008, 02:44:34 PM »
offtopic: Αυτη η συζητηση θα ηταν πολυ καλη ιδεα να γινει cut/paste στην πιστα των Μεγαρων τωρα που ανοιξαν ξανα....θα λυνονταν αρκετες αποριες ενω οσοι δεν εχουμε εξερευνησει τα ορια του miata μας θα ειχαμε την ευκαιρια να το κανουμε σε ενα ασφαλες περιβαλον.  ;) ;) Κριμα που δεν υπαρχουν πλεον open days.... :-\ :-\

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

December 11, 2008, 04:46:47 PMReply #28

Offline NIIS

« Reply #28 on: December 11, 2008, 04:46:47 PM »
Σαφως δεν μας απασχολει αν ειναι πιο γρηγορο το corsa,υπαρχουν πολλα αυτοκινητα που ειναι γρηγοροτερα απο το miata...
Απο εκει & περα σαφως το mx ειναι για στριψιμο δεν υπαρχει αμφιβολια αλλα πιστευω οτι χρειαζεται πολυ πολυ μεγαλυτερη εξοικιωση & θαρρος απο ενα GTi...

December 12, 2008, 09:30:43 AMReply #29

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
« Reply #29 on: December 12, 2008, 09:30:43 AM »
H καλυετρη απαντηση πιστευω στα Corsa OPC ειναι αυτη...
  και φαντασου εαν ειχε και ενα καλο μπλοκε πανω τοτε θα σου ελεγα τι θα γινοταν μεσα στην πιστα. Ο Παπαπασχος που το οδηγησε μεσα σε πιστα εμεινε αφωνος και του αρεσε πολυ. Αλλα δυστυχως ή ευτυχως για τα Αθηναικα κοντραμαξα το COLT αλλαξε χερια και πολη. Επρεπε να εβλεπες πλακα και χαβαλε που εκανα ακομα και με πολυ ποιο δυνατα και ακριβα αμαξια απο το πρωην δικο μου. Κατι ASTRA OPC ή GOLF GTI τα ειχα για παιχνιδι!!! Στον διαγωνισμο ημουν με φουλ καθισματα, ρεζερβα 2ατομα μεσα και φουλ γεματο ρεζερβουαρ μερα μεσημερι με αρκετη ζεστη (...ξερουμε τι σημαινει ζεστη σε τουρμπο κινητηρα!!!) και παρολα αυτα σε χαλια "δρομο" εκανε 6,1sec sto 0-100!!! Χωρις τα παραπανω επαιζε στα 5,6-5,7sec!!!
Tωρα ομως πια το χαιρετε ...αλλος!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iNxwH5-XBzo&eurl=http://coltpower.gr/forum/index.php/topic,4914.0.html[/youtube]
« Last Edit: December 12, 2008, 10:45:01 AM by VasmaV »