!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
VasmaV:
Συμφώνω απόλυτα....αμα το γυρίσεις....δεν υπάρχει επιστροφή :P ;D
jSkyline:
--- Quote from: emik on December 11, 2008, 12:52:16 PM ---Ρε παιδιά απορώ πως κάποιος που έχει οδηγήσει πισωκίνητο αυτοκίνητο θα επιστρέψει σε τουτου με κίνηση εμπρός! Καλοί οι χρόνοι, καλή η ταχύτητα αλλά η χαρά της σβούρας είναι αλλού!
Φιλικά πάντα και προσωπική άποψη. :)
--- End quote ---
Αυτο ειναι κατι που πιστευω και εγω, οτι πλεον εχουμε μπει σε μια αλλη κατηγορια με τα πισωκινητα (εσυ ειδικα εισαι χωμενος για τα καλα ;D) αλλα υπαρχουν πολλοι που ενδιαφερονται για χρονους και στριψιμο, ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας. Εννοειται οτι το ΜΧ στριβει καλα αλλα δεν φτιαχτηκε για απολυτους χρονους.Εγω παντως οταν εψαχνα για το αμαξι ειχα πολυ λιγες επιλογες μιας και ειχα δυο προυποθεσεις, Ιαπωνικο και πισωκινητο και αν μιλαμε για καινουργιο υπηρχε και ανωτατη τιμη τα 25.000€. Σκεψου οτι ειχα μονο 2 επιλογες σε καινουργιο ΜΧ και RX !!! Και σε μτχ αμαξι δλδ δεν ειχα και πολλες ισως αλλη μια ακομα κατι σε Silvia (S13,S14)...
Giorgos:
παιδιά, δεν συγκρίνονται corsa και mx-5, είναι εντελώς ανόμια πράγματα
ας συγκρίνουμε corsa με punto, clio, mini, ibiza ή colt, με όμοιά του δηλάδή
ταπεινή μου γνώμη πάντα
opterios:
--- Quote from: jSkyline on December 11, 2008, 01:01:29 PM ---Αυτο ειναι κατι που πιστευω και εγω, οτι πλεον εχουμε μπει σε μια αλλη κατηγορια με τα πισωκινητα (εσυ ειδικα εισαι χωμενος για τα καλα ;D) αλλα υπαρχουν πολλοι που ενδιαφερονται για χρονους και στριψιμο, ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας. Εννοειται οτι το ΜΧ στριβει καλα αλλα δεν φτιαχτηκε για απολυτους χρονους.
--- End quote ---
Υπάρχουν και άνθρωποι που πήραν το Miata για "χρόνους και στρίψιμο". Μην τα μπλέκετε ρε παιδιά και μη βάζετε ταμπέλες. Το ότι το συγκεκριμένο Corsa έχει φοβερές επιδόσεις στην πίστα οφείλεται στο ότι είναι ένα δυνατό και πανάλαφρο αμάξι, στοιχειωδώς στημένο με μία πανάκριβη ανάρτηση. Και το Citroen AX βγήκε πρώτο γενικής κάποια στιγμή σε ένα GTCC, αλλά δεν είδα κανέναν να ψάχνει μεταχειρισμένο AX την επόμενη μέρα.
Το ΜΧ-5 έχει γεωμετρία που το Corsa δε θα έχει ούτε στα όνειρά του, και αν είχε την ίδια αναλογία κιλών ανά ίππο τότε θα έκανε και χρόνους που επίσης το Corsa δε θα έβλεπε ούτε στα όνειρά του.
Το miata είναι ο παράδεισος του στριψίματος, και σε αίσθηση, αλλά και σε απόδοση αναλογικά με τα άλογά του. Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν ένα αυτοκίνητο κάνει καλύτερους χρόνους από το miata. Με ενδιαφέρει ότι το miata όταν το στρίβω μου δίνει κάτι που ελάχιστα αυτοκίνητα μου δίνουν.
Οι "χρόνοι", η αγωνιστική οδήγηση δηλαδή, είναι κάτι που κάνουμε όσοι θέλουμε να εξασκήσουμε τους εαυτούς μας σε αυτό για να βελτιωθούμε. Κάποιοι θέλουν να το κάνουν με ένα miata, άλλοι με ένα Corsa. Καθένας ελεύθερος είναι να κάνει τις επιλογές του και ό,τι χρόνους γράφει ο καθένας τους αντιπαραβάλλει με τον ίδιο του τον εαυτό και όχι με το τι κάνει ο δίπλα. Γι' αυτό και δεν μπορώ να ακούω για επιχείρημα ότι "το τάδε κάνει καλύτερο χρόνο", γιατί ΚΑΝΕΙΣ μας όταν αγοράζει αυτοκίνητο δεν κοιτάζει τα χρονόμετρα και καλά κάνει γιατί δεν έχει καμία αξία.
Εγώ που ήθελα ένα miata για να πηγαίνω σε πίστες και να κυνηγώ τα χρονόμετρα, δεν το ήθελα επειδή γράφει χρόνους, αλλά επειδή είναι η οδηγική μηχανή που μου ταιριάζει καλύτερα και με αυτήν ήθελα να βελτιωθώ. Τι κι αν με περνάνε τα Corsa; Ο τυχερός είμαι εγώ που είμαι στο miata, όχι ο άλλος που είναι στο Corsa 8)
Να ακούμε από άλλους ότι τα miata είναι καλά μόνο για παιχνίδια και για παντιλίκια και ότι δεν κάνουν για στρίψιμο ναι, αλλά να μην τα ακούμε και από εμάς τους ίδιους, που θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα τι κάνει το αμαξάκι μας ;)
NIIS:
Προσωπικα,θεωρωντας τον ευατο μου ενα μετριο προς το καλο οδηγο,το miata ακομα δεν με εχει πεισει ωστε να δοκιμασω μαζι του τα ορια μου,κατι που στο πρωην "κουβαδακι" μου ειχα κανει πολλες φορες(ασχετα την καταληξη :-\)...ισως βεβαια σε αυτου του ειδους τα αυτοκινητα,δλδ τα μικρα μπροστοκινητα Gti τα "ορια" να ερχονται ποιο νωρις...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version