Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα Μπλα κτλπ [#6]  (Read 196999 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

March 22, 2010, 09:11:17 AMReply #60

Offline Ξάδελφος

Re: Μπλα Μπλα κτλπ [#6]
« Reply #60 on: March 22, 2010, 09:11:17 AM »
Όταν η συζήτηση στρέφεται συ γυναίκες υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πόλωση καθότι τα γούστα διαφέρουν.

Εγώ, και πάντα ΙΜΧΟ (ιν μαη χαμπλ οπίνιον), νομίζω πως και οι γυναίκες εκεί ταιριάζουν με την όλη "κουλτούρα" της περιοχής (αυτοκίνητα, "μουσική" κλπ) και αν το καλοσκεφτείτε είναι λογικό...    O0

(αναμένω κράξιμο τώρα  :axe: και τα γνωστά "γιατί ρε φίλε είναι καλύτερες οι γκόμενες στην περιοχή σου" ή "κάτσε να δεις τη Λίτσα κα πες μου μετά", καθότι ο περισσότερος κόσμος  δεν σηκώνει κουβέντα για γυναίκες αλλά είπα, χαμπλ οπίνιον με μια δόση χιούμορ αλλά και ειλικρίνειας)

"Ασπρο μαυρο μην τερεις κουντα οσονε μπορεις!"...ταδε εφη Ποντιος γεροντας.

March 22, 2010, 09:33:33 AMReply #61

Offline vagmann

« Reply #61 on: March 22, 2010, 09:33:33 AM »
Για κάποιους το Miata δεν είναι παροδικός έρωτας, αλλά σχέση μακροχρόνια! :moutza: :angel:
Άντε να δούμε με τι θα βγάζεις γούστα τώρα... ελπίζουμε να μη σε χάσουμε από την παρέα μας. :exaclty: :exaclty:

Ασε εχω ηδη ενα γαμο,Δημητρης...
Θα ερχομαι στις εκδρομες με το στεϊσον για support... :tease:

March 22, 2010, 10:18:58 AMReply #62

Offline xenos

« Reply #62 on: March 22, 2010, 10:18:58 AM »
Καλά ρε Γιάννη (HOUZIK) εντάξει δεν σου βρίσαμε και τη μάνα!Είπαμε η ζάντα σου τα σπάει αλλά όχι κυριολεκτικά. :P :P
αφηστε τις  rota ησυχες :guns: :guns: :tease:

Ίσα ίσα, οι δικές σου και του Βασίλη νομίζω είναι οι μοναδικές ζάντες που πραγματικά δίνουν κάτι στο μχ.  :clap:

Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε ΤΙ αγοράζουμε.
Όταν αγοράζουμε μια 16άρα με 600 ευρώ δεν μπορεί να περιμένουμε η χύτευσή της να είναι ίδια με μια ζάντα που κοστίζει 1.200...
Το να το καταλαβαίνουμε αυτό, απέχει από το να δαιμονολογούμε.

Τι εννοείς Α. να καταλαβαίνουμε τι αγοράζουμε? Από την στιγμή που δίνεις κάποια χρήματα δικαιολογείται να σου ανοίξει η ζάντα σαν 30φυλλο? (όσο και αν κάνει)  :????:
Επίσης ποιος δαιμονολογεί? (ο αλήτης ο σάμπας στα μαθαίνει αυτά?  :tease: )
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 22, 2010, 10:25:44 AMReply #63

Offline xenos

« Reply #63 on: March 22, 2010, 10:25:44 AM »
Όταν η συζήτηση στρέφεται συ γυναίκες υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πόλωση καθότι τα γούστα διαφέρουν.
Εγώ, και πάντα ΙΜΧΟ (ιν μαη χαμπλ οπίνιον), νομίζω πως και οι γυναίκες εκεί ταιριάζουν με την όλη "κουλτούρα" της περιοχής (αυτοκίνητα, "μουσική" κλπ) και αν το καλοσκεφτείτε είναι λογικό...    O0
(αναμένω κράξιμο τώρα  :axe: και τα γνωστά "γιατί ρε φίλε είναι καλύτερες οι γκόμενες στην περιοχή σου" ή "κάτσε να δεις τη Λίτσα κα πες μου μετά", καθότι ο περισσότερος κόσμος  δεν σηκώνει κουβέντα για γυναίκες αλλά είπα, χαμπλ οπίνιον με μια δόση χιούμορ αλλά και ειλικρίνειας)

Κάθε περιοχή έχει και τον χαρακτήρα του στις γυναίκες, αυτό δεν είναι κακό. Όπως σε Κολωνάκι (ο Α. δεν πιάνεται)/Γλυφάδα θα βρεις γυναίκες που το παίζουν (ή είναι) ντίβες, όλο τουπέ, λουί βιττόν και μπαλεντσιάγκα, έτσι και στο μπουρνάζι θα βρεις πιο λαικών επιπέδων γυναίκες που ντύνονται το μεσημέρι λες και θα πάνε μπουζούκια (λίγο καλτ φάση). Εγώ γουστάρω που κ που να βρίσκομαι σε τέτοια μέρη. Βλέπεις διαφορετικά πράγματα. Ε και να ακούσεις κανένα περίεργο τραγουδάκι δεν τρέχει και τπτ.  ;)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 22, 2010, 10:42:09 AMReply #64

Offline option-D

« Reply #64 on: March 22, 2010, 10:42:09 AM »
Δεν δικαιολογείται Ξένο η ζάντα να σπάσει, όπως δεν δικαιολογείται και το δίλιτρο nc που πλήρωσες χρυσό να σπάσει..
Δεν είναι άκρως αντιπροσωπευτικό το παράδειγμα που σου έδωσα αλλά αστοχίες και προβλήματα μεμονωμένα δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν επ' άπειρον μια εταιρεία..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

March 22, 2010, 10:48:01 AMReply #65

Offline philosopher

« Reply #65 on: March 22, 2010, 10:48:01 AM »
Δεν δικαιολογείται Ξένο η ζάντα να σπάσει, όπως δεν δικαιολογείται και το δίλιτρο nc που πλήρωσες χρυσό να σπάσει..
Δεν είναι άκρως αντιπροσωπευτικό το παράδειγμα που σου έδωσα αλλά αστοχίες και προβλήματα μεμονωμένα δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν επ' άπειρον μια εταιρεία..

Όλα σχετικά είναι Μάνο. Αν πχ εγώ πάρω τη sub-zero φορέσω full slick και περιμένω να επιβιώσει άπειρα trackdays μάλλον περιμένω πολλά γιατί σύντομα θα σπάσει...
Βέβαια την αστοχία υλικού την έχουμε πάντα στο μυαλό μας και έτσι δεχόμαστε οτι ίσως σπάσει και η Work, Volk κοκ.
Για την αστοχία υλικού όμως σε προστατεύει η εταιρία δινοντάς σου εγγύηση, απο τη κακή σχεδίαση ποιός σε προστατεύει???

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

March 22, 2010, 10:51:57 AMReply #66

Offline Ξάδελφος

« Reply #66 on: March 22, 2010, 10:51:57 AM »
Σχετικα με τα Μπουρναζια κλπ...
Εγω γουσταρω να βρισκομαι οπου εχω καλη παρεα...Ειτε Κολωνακι ειναι αυτο ειτε Κηφισια ειτε Γλυφαδα ειτε Μπουρναζι ειτε Ταμπουρια. Δηλαδη αν φτιαξω σπιτι στο οικοπεδο μας στη Σταματα,ή συνεχισω να μενω στο σπιτι μου στη Λυκοβρυση ή μετακομισω στη Νικαια θα αλλαζω σαν ανθρωπος,αναλογα με το που κατοικω???... Μ@λ#κες και κομπλεξικοι υπαρχουν παντου...η περιοχη και η καταγωγη ειναι απλα αλλοθι και δικαιολογιες για να μην αποδεχθει ο καθενας την κακομοιρια του ωστε να μπορει να τη βαφτιζει μαγκια.(πχ ο καγκουρας Δυτικων προαστειων αυτοπροσδιοριζεται Εραστης Δυτικων Προαστειων και ολοι οι αλλοι φλουφλιδες και ο  Φλωρος Βορειων/Νοτιων προαστειων αυτοπροσδιοριζεται φραγκατος και πολιτισμενος και ολοι οι αλλοι ειναι μπαναλ.
Τα ρασσα δεν κανουν τον παππα.. Αν η κοπελιτσα που εχει ωραιο πωπω ειτε σε παντελονι "miss sixty" ειτε σε "miss fifty" παλι ωραιο πωπω θα εχει ,κι αν ειναι καλη ή ηλιθια... αυτο δε θ αλλαξει ειτε μενει στη Ζωφρια(Λιοσια) ειτε στην Πολιτεια ειτε πινει τον καφε της στο μπουρναζι ειτε στο κεφαλλαρι.
Ξερω πολλους μπουρζουαδες γειτονες μου στα βορεια Π.  που πουλησαν ή νοικιασαν το σπιτι στο Αιγαλεω κι ανεβηκαν στα βορεια να το παιξουν λεφταδες .
Δεν υπαρχουν στερεοτυπα.
Ο καγκουρακος στο Μπουρναζι με το αλμερα το καταπτιστο βαμμενο μοβ περλε με τις λοου μπαντζετ αεροτομες γιατι πρεπει να απολαμβανει περισσοτερο χλευασμο απο τον καγκουρακο ακριβων προαστειων που στο δωρισμενο στα γενεθλια του αμαξι εβαλε ενα κακογουστο πανακριβο βοδι κιτ ,εκανε και μια πανακριβη επεμβαση να παρει 200 αλογα?. Το κινητρο και των δυο ειναι το ιδιο..τα διαθεσιμα μεσα και ποροι αλλαζουν.Απλα ο ενας φορα πολυεστερα και ο αλλος ανθρακονημα .

March 22, 2010, 10:59:53 AMReply #67

Offline Ξάδελφος

« Reply #67 on: March 22, 2010, 10:59:53 AM »
Οσον αφορα τις ζαντες...
Μια φωτογραφια με σπασμενη ζαντα θα ηταν πιο σαφης σχετικα με το αν ειναι καλη ή οχι η ζαντα αν συνοδευοταν κι απ τη φωτο με το πως εσπασε η ζαντα...Αν πεσω σ ενα πεζοδρομιο 40 ποντους υψος με 100 χιλιομετρα θα ναι σκαρτη η ζαντα αν σπασει ? ...
Επισης δε συμφωνω οτι οσο πιο ακριβη τοσο πιο γερη...μ αυτο το σκεπτικο οι ατσαλινες θα ηταν πανακριβες...Την τιμη τη διαμορφωνουν και αλλοι παραμετροι και οχι μονο η αντοχη.

March 22, 2010, 11:00:11 AMReply #68

Offline option-D

« Reply #68 on: March 22, 2010, 11:00:11 AM »
Κακή σχεδίαση;
Χμμμμ  :????: Για να σκεφτώ.. Έχω roll bar αντιγραφή πολύ γνωστού και πετυχημένου.. Τα σχέδια, οι αποστάσεις, οι κολλήσεις, τα πάντα είναι ακριβή αντίγραφα του original.. Τί το διαφορετικό έχει πέρα από την custom κατασκευή; Ότι δεν το πλήρωσα χρυσό; Η μεγάλη εταιρεία βάζει την τεχνογνωσία και τις μελέτες κι οι υπόλοιποι απλά ακολουθούμε.. Δεν το βρίσκω άσχημο..
Πόσοι έχουν custom δεσίματα, ακριβή αντίγραφα των αυθεντικών; Δεν κάνουν δουλειά μήπως;

March 22, 2010, 11:09:52 AMReply #69

Offline mx5mk1

« Reply #69 on: March 22, 2010, 11:09:52 AM »
Σχετικα με τα Μπουρναζια κλπ...
Εγω γουσταρω να βρισκομαι οπου εχω καλη παρεα...Ειτε Κολωνακι ειναι αυτο ειτε Κηφισια ειτε Γλυφαδα ειτε Μπουρναζι ειτε Ταμπουρια. Δηλαδη αν φτιαξω σπιτι στο οικοπεδο μας στη Σταματα,ή συνεχισω να μενω στο σπιτι μου στη Λυκοβρυση ή μετακομισω στη Νικαια θα αλλαζω σαν ανθρωπος,αναλογα με το που κατοικω???... Μ@λ#κες και κομπλεξικοι υπαρχουν παντου...η περιοχη και η καταγωγη ειναι απλα αλλοθι και δικαιολογιες για να μην αποδεχθει ο καθενας την κακομοιρια του ωστε να μπορει να τη βαφτιζει μαγκια.(πχ ο καγκουρας Δυτικων προαστειων αυτοπροσδιοριζεται Εραστης Δυτικων Προαστειων και ολοι οι αλλοι φλουφλιδες και ο  Φλωρος Βορειων/Νοτιων προαστειων αυτοπροσδιοριζεται φραγκατος και πολιτισμενος και ολοι οι αλλοι ειναι μπαναλ.
Τα ρασσα δεν κανουν τον παππα.. Αν η κοπελιτσα που εχει ωραιο πωπω ειτε σε παντελονι "miss sixty" ειτε σε "miss fifty" παλι ωραιο πωπω θα εχει ,κι αν ειναι καλη ή ηλιθια... αυτο δε θ αλλαξει ειτε μενει στη Ζωφρια(Λιοσια) ειτε στην Πολιτεια ειτε πινει τον καφε της στο μπουρναζι ειτε στο κεφαλλαρι.
Ξερω πολλους μπουρζουαδες γειτονες μου στα βορεια Π.  που πουλησαν ή νοικιασαν το σπιτι στο Αιγαλεω κι ανεβηκαν στα βορεια να το παιξουν λεφταδες .
Δεν υπαρχουν στερεοτυπα.
Ο καγκουρακος στο Μπουρναζι με το αλμερα το καταπτιστο βαμμενο μοβ περλε με τις λοου μπαντζετ αεροτομες γιατι πρεπει να απολαμβανει περισσοτερο χλευασμο απο τον καγκουρακο ακριβων προαστειων που στο δωρισμενο στα γενεθλια του αμαξι εβαλε ενα κακογουστο πανακριβο βοδι κιτ ,εκανε και μια πανακριβη επεμβαση να παρει 200 αλογα?. Το κινητρο και των δυο ειναι το ιδιο..τα διαθεσιμα μεσα και ποροι αλλαζουν.Απλα ο ενας φορα πολυεστερα και ο αλλος ανθρακονημα .

:exaclty:

March 22, 2010, 11:37:26 AMReply #70

Offline philosopher

« Reply #70 on: March 22, 2010, 11:37:26 AM »
Κακή σχεδίαση;
Χμμμμ  :????: Για να σκεφτώ.. Έχω roll bar αντιγραφή πολύ γνωστού και πετυχημένου.. Τα σχέδια, οι αποστάσεις, οι κολλήσεις, τα πάντα είναι ακριβή αντίγραφα του original.. Τί το διαφορετικό έχει πέρα από την custom κατασκευή; Ότι δεν το πλήρωσα χρυσό; Η μεγάλη εταιρεία βάζει την τεχνογνωσία και τις μελέτες κι οι υπόλοιποι απλά ακολουθούμε.. Δεν το βρίσκω άσχημο..
Πόσοι έχουν custom δεσίματα, ακριβή αντίγραφα των αυθεντικών; Δεν κάνουν δουλειά μήπως;

Θα το θέσω πιο απλά, σκέψου αυτός που έβγαζε το αντίγραφο να τσιγκουνευόταν το μέταλο ή να έκανε "μισές" κολήσεις.
Πως θα σου φαινόταν αυτό, θα το αγόραζες το ίδιο εύκολα αν το ήξερες ή θα προτιμούσες το γνήσιο που ίσως έχει 2,5 φορές τη τιμή του αντίγραφου?

Miata NC 2.0

March 22, 2010, 11:46:35 AMReply #71

Offline Ξάδελφος

« Reply #71 on: March 22, 2010, 11:46:35 AM »
Κακή σχεδίαση;

Θα το θέσω πιο απλά, σκέψου αυτός που έβγαζε το αντίγραφο να τσιγκουνευόταν το μέταλο ή να έκανε "μισές" κολήσεις.
Πως θα σου φαινόταν αυτό, θα το αγόραζες το ίδιο εύκολα αν το ήξερες ή θα προτιμούσες το γνήσιο που ίσως έχει 2,5 φορές τη τιμή του αντίγραφου?
Η' σκεψου οτι αυτος που εβγαζε τ αντιγραφο, δεν τσιγκουνευτικε το μεταλλο αφου δεν τον ενδιαφερει η οικονομια κλιμακος ή εντοπισες αδυναμιες και μισες κολλησεις του αυθεντικου (λογω μαζικης παραγωγης και παλι περιορισμο κοστους δηλ οικονομιας κλιμακος) και το βελτιωσε...
Στο αυθεντικο πληρωνει εκτος των υλικων και των εργατικων...και το κοστος ερευνας ,εξελιξης,προωθησης κλπ ... στ αντιγραφο μονο πρωτη υλη και εργατικα.
Εγω περισσοτερο εμπιστευομαι των ελληνα μηχανουργο-ηλεκτροσυγκολητη που εφτιαξε τ αντιγραφο  παρα το δυσμοιρο Κινεζο που εργαζεται για 1Εuro μεροκαματο και εμαθε τι ειναι η ηλεκτροκολληση μια μερα μετα απ οταν επιασε δουλεια στο εργοστασιο παρακλαδι της Famous εταιριας στην Κινα ..

Ολα ειναι σχετικα...

March 22, 2010, 11:50:11 AMReply #72

Offline philosopher

« Reply #72 on: March 22, 2010, 11:50:11 AM »
Η' σκεψου οτι αυτος που εβγαζε τ αντιγραφο, δεν τσιγκουνευτικε το μεταλλο αφου δεν τον ενδιαφερει η οικονομια κλιμακος ή εντοπισες αδυναμιες και μισες κολλησεις του αυθεντικου (λογω μαζικης παραγωγης και παλι περιορισμο κοστους δηλ οικονομιας κλιμακος) και το βελτιωσε...
Στο αυθεντικο πληρωνει εκτος των υλικων και των εργατικων...και το κοστος ερευνας ,εξελιξης,προωθησης κλπ ... στ αντιγραφο μονο πρωτη υλη και εργατικα.
Εγω περισσοτερο εμπιστευομαι των ελληνα μηχανουργο-ηλεκτροσυγκολητη που εφτιαξε τ αντιγραφο  παρα το δυσμοιρο Κινεζο που εργαζεται για 1Εuro μεροκαματο και εμαθε τι ειναι η ηλεκτροκολληση μια μερα μετα απ οταν επιασε δουλεια στο εργοστασιο παρακλαδι της Famous εταιριας στην Κινα ..

Ολα ειναι σχετικα...

Δε θα διαφωνήσω με αυτό που λες, ίσα-ίσα όταν πρόκειται ας πούμε για roll-bars.
Απλά το είπα σα παράδειγμα σχετικά με τις ζάντες που λέγαμε πιο πάνω και ειλικρινλά δυσκολεύομαι απίστευτα πολύ να πιστέψω οτι οι Boost είναι καλύτερα κατασκευασμένες απο τις Advan RGII κ.ο.κ.

Miata NC 2.0

March 22, 2010, 12:01:52 PMReply #73

Offline Ξάδελφος

« Reply #73 on: March 22, 2010, 12:01:52 PM »
Για τα ρολμπαρ ειλικρινα περαν του κοστους σχεδιασης εξελιξης προωθησης δε βρισκω το λογο 5 μετρα σωληνα, και οχι παντα μονοκομματη κουρμπαρισμενη, να εχει τιμη 500-600Ε.
Οι ατσαλινες που εχω ρεζερβα που ειναι και οι πιο ανθεκτικες απ ολες οσες συζητηθηκαν ειναι και οι πιο καλες?.Να τις βαλω αγγελια 1000Ε?.
Παιζει ρολο πως εσπασε η ζαντα το εγραψα και πιο πανω...απλα μια φωτο με σπασμενη ή ραγισμενη  ζαντα δε μου την κανει αυτοματως αναξιοπιστη ζαντα...ουτε εχω δει καμια Ροτα ν ανοιγει σαν τριανταφυλλο. Αν καποιος εχει την απαιτηση να μη σπασει, η οποια ζαντα, αν αυτος πεσει με καμια 150ρια χιλιομετρα με το πλαι σε πεζοδρομια και μπαριερες,ε τοτε δε θελει ζαντα θελει ελπιστριες.
Δηλαδη αν σπασει ζαντα καποιου που την πληρωσε 2000Ε τι θα πουμε..κακοτυχια,τις ματιασαν?.

March 22, 2010, 12:24:58 PMReply #74

Offline option-D

« Reply #74 on: March 22, 2010, 12:24:58 PM »
Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η κουβέντα γιατί δεν βγάζει κάπου απλά μιλώντας υποθετικά..

http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=64233

Διαβάστε μια ιστορία για το πώς σπάνε οι Rota κι εδώ είμαστε και πάλι...