Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 222348 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

February 07, 2011, 02:27:38 PMReply #1320

Offline Liakos

Re: Miata και "στραβες"...
« Reply #1320 on: February 07, 2011, 02:27:38 PM »
Περα απο την πλακα, εισαι τοσο σιγουρος οτι το ΜΧ5 ειναι ταχυτερο απο την 2.0 την Ζ4? γιατι εγω ως πρωην κατοχος κ των 2, η αισθηση μου ηταν οτι απο στοκ μιατα, η Ζ4 ηταν σιγουρα ταχυτερη.

Οταν ειχα πρωτοπαρει το miata, μια το νεαρο της ηλικιας, μια ο ενθουσιασμος του καινουριου αυτοκινητου, με ειχαν κανει να βολταρω σε ολοκληρη την παραλιακη καθε βραδυ ψαχνοντας ευκαιρια για ανοιγμα... Ειχα πετυχει δυο Ζ4 2.2 θυμαμαι. Απο σταση και μεχρι τα 120 ΔΕΝ ειναι γρηγοροτερες απο ενα εργοστασιακο 18αρι miata(ειτε Να,ΝΒ,ΝC). Ρεπριζ δε γνωριζω... Δεδομενου αυτου, η 2.0 που ειναι πιο αδυναμη κ με σαφως λιγοτερη ροπη ισως αντισταθμιζει με το κοντο 6αρι κιβωτιο. Επομενως στην καλυτερη, θα πηγαινει οσο ενα 18αρι miata.

Σε στροφες ενα στοιχειωδως στημμενο (αντιστρεπτικες ή ελατηρια με σωστη ευθυγραμμιση) miata θα κουνησει μαντηλι...Με το προηγουμενο setup αναρτησης ειχα κουνησει μαντηλι σε 2.5 Ζ4, που στο τελος της στροφοδιαδρομης ηρθε κ με ρωτησε ποσα αλογα ειναι το MX. Οταν ακουσε οτι ειναι 18αρι ατμοσφαιρικο δε με πιστευε με τιποτα...Απορω γιατι καθως σε καθε ευθεια πριν τον προσπερασω με ειχε για πλακα.

Για μενα, στο ειχα πει κ τοτε, κακως εδωσες το miata.Ακομα κ με την Elise που ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο,  δεν ξερω αν θα καταφερεις να κινηθεις οσο γρηγορα με το miata, καθως απαιτει "ειδικη" μεταχειριση. Ισως αλλαξω γνωμη οταν θα παμε τη βολτα που μου εχεις υποσχεθει.  :grrrrrr:  :P

Back to topic...

Ακομα ψαχνω 18αρι NC για ενα φιλο του αδερφου μου...Οσο κ να προσπαθω να τον βαλω στη λογικη οτι ενα ΝΒ ειναι εξισου καλο αυτοκινητο κ θα του γλιτωσει κ αρκετο μετρητο, δε λεει να αλλαξει γνωμη με τπτ.Δεν του αρεσει καθολου αισθητικα. Του εχω προτεινει καποια NC απο το φορουμ κ το car.gr , αλλα δε βλεπω να τελειωνει το σιριαλ συντομα...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

February 07, 2011, 03:04:48 PMReply #1321

Offline kakwkei

« Reply #1321 on: February 07, 2011, 03:04:48 PM »
Παντως Ηλια, η 2.2 με τον εξακιλυνδρο κ να μην ειναι γρηγοροτερη απο 1.8 NC απο σταση μεχρι τα 120, μου φαινεται πολυ πολυ δυσκολο. Στα περιστατικα που ανεφερες, παντα παιζει σοβαρα κ το ενδεχομενο κουλου οδηγου ή οδηγου που να μην θελει να λιωσει ενα αμαξι που το πηρε 50κ απο φαναρι σε φαναρι κλπ. Επομενως ισως δεν ειναι τοσο ενδεικτικο το οτι εισασταν πχ στα ιδια.  :)

Πχ, απο εδω (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=113234) βλεπω οτι η Ζ4 2.2 εχει 0-100 σε 7.7. Οποτε δεν μπορει να παιζει στα ιδια με στοκ 1.8αρι μιατα μεχρι τα 120. Κ ως πρωη κατοχος Ζ4 2.0 κ 1.8 NC, με κοντα στα 5κ χλμ με το NC κ γυρω στα 4-5κ αν θυμαμαι καλα με την Ζ4, ειμαι σιγουρος οτι τουλαχιστον μεχρι τα 120 η Ζ4 ηταν πιο γρηγορη! Αλλωστε, τα ιδια αυτοκινητα στους ιδιους δρομους οδηγουσα!  :good:

Elise S2? Sold....
and now what??

February 07, 2011, 03:08:46 PMReply #1322

Offline kakwkei

« Reply #1322 on: February 07, 2011, 03:08:46 PM »
Back to topic τωρα, οσον αφορα το NC που ψαχνεις Ηλια, αυτο το κοιταξες?

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1096234/

Αν ειναι πραγματικη η αγγελια (δεν εχει φωτος), το αμαξι εχει μηδενικα χιλιομετρα. Παρε τηλεφωνο απο περιεργεια κ δες.
Elise S2? Sold....
and now what??

February 07, 2011, 05:03:04 PMReply #1323

Offline Στέλιος - fess

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.
« Reply #1323 on: February 07, 2011, 05:03:04 PM »
Για φλάντζα δεν ξέρω, μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι όλα αυτά υποφέρουν από πολλαπλασιαστές ...
και από σκάστρες, εγκεφάλους, τουρμπίνες και πολλά άλλα (εκ πείρας)
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

February 07, 2011, 05:22:00 PMReply #1324

Offline kakwkei

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.
« Reply #1324 on: February 07, 2011, 05:22:00 PM »
Εμεις παντως στην οικογενεια ειμαστε στο 4ο Α3 (τρια 1.8Τ κ ενα 2.0FSI), κ κανενα δεν ειχε βγαλει ουτε φλαντζα, ουτε πολλαπλασιαστες ουτε τπτ! Ολα αγορασμενα καινουργια κ εμειναν στην κατοχη μας μεχρι τα 100.000χλμ.
Elise S2? Sold....
and now what??

February 07, 2011, 09:21:21 PMReply #1325

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #1325 on: February 07, 2011, 09:21:21 PM »
Εμεις παντως στην οικογενεια ειμαστε στο 4ο Α3 (τρια 1.8Τ κ ενα 2.0FSI), κ κανενα δεν ειχε βγαλει ουτε φλαντζα, ουτε πολλαπλασιαστες ουτε τπτ! Ολα αγορασμενα καινουργια κ εμειναν στην κατοχη μας μεχρι τα 100.000χλμ.
Τουρμπινα ολα θελουν αλλαγη καπου στα 100Κ ειναι στανταρ αυτο. Οσον αφορα τους πολλαπλασιαστες το εχω ξανακουσει αλλα ουτε και στα εταιρικα αυτοκινητα που ειχαμε σπιτι μου ( Α4 και Α6 ) ειχαμε τετοια προβληματα. Ειχαμε ομως καποια ηλιθια προβληματακια ηλεκτρικης φυσεως. Βεβαια τα απιστευτα προβληματα τα ειχαμε δει απο ενα Leon 1.6!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 07, 2011, 09:49:37 PMReply #1326

Offline heras

« Reply #1326 on: February 07, 2011, 09:49:37 PM »
Οδηγησα χθες για 350χλμ (εο κ επαρχιακος με στροφες) το 308cc (1.6-150hp) της ξαδερφης μου....Το αυτοκινητο στην εθνικη ειναι ευθυβολο κ μαζευει χλμ που δεν καταλαβαινεις. Νομιζα οτι παω με 120 κ πηγαινα με 170! Ωραια η αισθηση της τουρμπινας, δινει γλυκια ωθηση χωρις ξεσπασματα, ενω η καλυτερη περιοχη του μοτερ ειναι οι μεσαιες (3-4.000rpm). Πιο πριν εχει ενα λιγακι αισθητο lag ενω πιο ψηλα δεν εχει νοημα να πιεζεις μια κ αρχιζει ο θορυβος να κανει αισθητη την παρουσια του χωρις αναλογη δυναμη. Στις στροφες τωρα με εξεπληξε ευχαριστα καθως το ψιλοπιεσα κ εμεινα ενθουσιασμενος με το κρατημα του!!! Στριβει σαν ενα κομματι, το τιμονι ειναι καταπληκτικο βαρυ κ με αισθηση ενω κ οι προσπερασεις γινονται αβιαστα ακομα κ με μια πανω! Τελος αρκετα οικονομικο (μο 8λ/100χλμ). Αρνητικα...φαινεται το βαρος του αρκετα, το κιβωτιο ειναι πολυ χαλαρο κ με μακριες διαδρομες ενω κ τα φρενα ουτε εχουν το αρχικο δαγκωμα που ζητας οταν ανεβουν οι ρυθμοι αλλα κ καπως σπογγωδη ειναι. Γενικα μου αρεσε αλλα θα το χαρακτηριζα κυριλε βολταδικο με συμπαθητικο γκαζακι

Μετα μπηκα στο mx5 μου απ το λαγονησι κ ευχαριστηθηκα ο,τι δεν μου αρεσε στο 308  :finger:
ΜΚ 1,5

February 08, 2011, 08:47:12 AMReply #1327

Offline philosopher

« Reply #1327 on: February 08, 2011, 08:47:12 AM »
Οδηγησα χθες για 350χλμ (εο κ επαρχιακος με στροφες) το 308cc (1.6-150hp) της ξαδερφης μου....Το αυτοκινητο στην εθνικη ειναι ευθυβολο κ μαζευει χλμ που δεν καταλαβαινεις. Νομιζα οτι παω με 120 κ πηγαινα με 170! Ωραια η αισθηση της τουρμπινας, δινει γλυκια ωθηση χωρις ξεσπασματα, ενω η καλυτερη περιοχη του μοτερ ειναι οι μεσαιες (3-4.000rpm). Πιο πριν εχει ενα λιγακι αισθητο lag ενω πιο ψηλα δεν εχει νοημα να πιεζεις μια κ αρχιζει ο θορυβος να κανει αισθητη την παρουσια του χωρις αναλογη δυναμη. Στις στροφες τωρα με εξεπληξε ευχαριστα καθως το ψιλοπιεσα κ εμεινα ενθουσιασμενος με το κρατημα του!!! Στριβει σαν ενα κομματι, το τιμονι ειναι καταπληκτικο βαρυ κ με αισθηση ενω κ οι προσπερασεις γινονται αβιαστα ακομα κ με μια πανω! Τελος αρκετα οικονομικο (μο 8λ/100χλμ). Αρνητικα...φαινεται το βαρος του αρκετα, το κιβωτιο ειναι πολυ χαλαρο κ με μακριες διαδρομες ενω κ τα φρενα ουτε εχουν το αρχικο δαγκωμα που ζητας οταν ανεβουν οι ρυθμοι αλλα κ καπως σπογγωδη ειναι. Γενικα μου αρεσε αλλα θα το χαρακτηριζα κυριλε βολταδικο με συμπαθητικο γκαζακι

Μετα μπηκα στο mx5 μου απ το λαγονησι κ ευχαριστηθηκα ο,τι δεν μου αρεσε στο 308  :finger:

Με το κεφάλι και το παρπρίζ όλα καλά?
Στη τελευταία έκθεση που κάτσαμε με ένα φίλο μας έπιασε νευρικό γέλιο, γιατί όντας ψιλός αυτός 1.80+ το κούτελό του ήταν ακριβώς στο πλαίσιο του παρπριζ...
Σαν αίσθηση cabrio νομίζω είναι αρκετά πίσω αφού για να κάνουν πιο άνετη τη ζωή των επιβατών νομίζω σε κάνουν να νιώθεις ότι μπήκες σε κλειστό αμάξι  :-X

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

February 08, 2011, 10:03:46 AMReply #1328

Offline heras

« Reply #1328 on: February 08, 2011, 10:03:46 AM »
Με το κεφάλι και το παρπρίζ όλα καλά?
Στη τελευταία έκθεση που κάτσαμε με ένα φίλο μας έπιασε νευρικό γέλιο, γιατί όντας ψιλός αυτός 1.80+ το κούτελό του ήταν ακριβώς στο πλαίσιο του παρπριζ...
Σαν αίσθηση cabrio νομίζω είναι αρκετά πίσω αφού για να κάνουν πιο άνετη τη ζωή των επιβατών νομίζω σε κάνουν να νιώθεις ότι μπήκες σε κλειστό αμάξι  :-X

Οταν ειναι κλειστο το αμαξι δεν εχεις προβλημα με το κεφαλι. Οπως κ προχθες δηλ που δεν το ανοιξαμε παρα την καλη μερα (ειμασταν κ στο χωριο βλεπεις, υπαρχει κ το ''κακο ματι'' :moutza:). Οταν ειναι ανοιχτο θελει προσοχη (ευτυχως που εγω δεν ειμαι ψηλος)

Φοβαμαι ομως οτι θα χει θεματακια η οροφη...δεν ξερω μακαρι να διαψευστω αλλα δεν με επεισε η ολη κατασκευη σαν ποιοτητα. Κ η Πεζο δεν εχει καλη παραδοση αν κρινω απ αυτα που χω ακουσει απ τα πρωτα της cc  :????:
ΜΚ 1,5

February 10, 2011, 01:14:46 AMReply #1329

Offline JDM

Re: Τα mx5 μου...
« Reply #1329 on: February 10, 2011, 01:14:46 AM »
Πολυ ωραιο φαινεται το μιατακι σου...Καλοταξιδο να ειναι!
Θα ειχε ενδιαφερον αν μπορουσες να μας πεις τι διαφορες εχει,τα υπερ και τα κατα του S2000 εναντι του mx-5 σου και ποιο θα προτιμουσες...Φανταζομαι θα το εχεις οδηγησει!!!
εχω οδηγησει σ2κ και εχω μια εικονα
δεν εχει το τιμονι του μιατα οχι οτι δεν ειναι καλο
δεν εχει την ανεκτικοτητα του μιατα ,δηλαδη στην δυσκολη στιγμη δεν θα σε σωσει
το μοτερ του καλο για κυνηγι χρονου στην πιστα αλλα για κανενα λογο για ντριφτ μιας και μολις μπαινει το vtec ξαφνικα εισαι +100 αλογα(σκεψου κατι αναλογο με μιατα με 28-71)
φοβερο πλαισιο
φοβερα ομορφο
φοβερα ακριβο σε ανταλακτικα
απολυτο αυτοκινητο για απολυτα συνηδητοποιημενους οδηγους

February 11, 2011, 02:01:14 PMReply #1330

Offline kakwkei

« Reply #1330 on: February 11, 2011, 02:01:14 PM »
κ πολυ πολυ δυσκολο να βρεις καθαρο S2000.. οσον αφορα τα ανταλλακτικα του, παντα μα παντα μικτη σε τετοια αυτοκινητα.
Elise S2? Sold....
and now what??

February 12, 2011, 09:37:28 PMReply #1331

Offline dimsabas

« Reply #1331 on: February 12, 2011, 09:37:28 PM »
Dartz Kombat

Απίστευτο γομάρι, ρώσικης κατασκευής, το πιο βαρύγδουπο όνομα στην αγορά των θωρακισμένων οχημάτων. Μοτέρ είτε 8.1 βενζίνη είτε 6.6 πετρέλαιο. Βάρος 4.5 τόνοι, ύψος 2.1 μέτρα, το ίδιο πλάτος, 5.5+ μήκος... Κόστος περί τα 200.000 δολλάρια. Το βασικότερο; Κάνει το Hummer να μοιάζει με κουνούπι μπροστά του. :excited:

February 12, 2011, 10:28:30 PMReply #1332

Offline lok502

« Reply #1332 on: February 12, 2011, 10:28:30 PM »
Dartz Kombat

Απίστευτο γομάρι, ρώσικης κατασκευής, το πιο βαρύγδουπο όνομα στην αγορά των θωρακισμένων οχημάτων. Μοτέρ είτε 8.1 βενζίνη είτε 6.6 πετρέλαιο. Βάρος 4.5 τόνοι, ύψος 2.1 μέτρα, το ίδιο πλάτος, 5.5+ μήκος... Κόστος περί τα 200.000 δολλάρια. Το βασικότερο; Κάνει το Hummer να μοιάζει με κουνούπι μπροστά του. :excited:

Ξέχασες να αναφέρεις ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα σημεία του εξοπλισμού: δερμάτινο σαλόνι από πέος φάλαινας.. (μετά από το γοερό κλάμα διαφόρων οικολόγων το σταματήσανε).

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

February 13, 2011, 04:50:23 PMReply #1333

Offline Basilmx5

« Reply #1333 on: February 13, 2011, 04:50:23 PM »
Xθες βραδυ ανεβαινοντας τη σκουφα απτην αρχη της.. εξω απτη κλινικη-νοσοκομειο-ιατρικο κεντρο (δε θυμαμαι τι ακριβως ειναι) ηταν ενα...
lotus exige s2 λευκο... πανεμορφο... δεξια παρκαρισμενο γυαλιζε... εντυπωσιακο...

Ωραια λεω..
Ολο ευθεια λοιπον κ λιγο πριν βγω στη πλατεια στο κολωνακι ακριβως πριν απτο φαναρι, 2ο αμαξι στα δεξια του δρομου παρκαρισμενο αλλο ενα
lotus exige ασημι... αυτη τη φορα ομως το S1... ηταν απιθανο, πολυ πιο ομορφο απτο S2, πολυ πιο αγωνιστικο, πολυ πιο κλασσικο... το χρωμα το αδικουσε λιγο
αλλα παρολαυτα φοβερο...
Αν ειχα την επιλογη S1 ή S2, καθαρα οπτικα θα επελεγα το 1...  :clap:

February 13, 2011, 05:41:16 PMReply #1334

Offline kakwkei

« Reply #1334 on: February 13, 2011, 05:41:16 PM »
Βασίλη ημουν κ εγω χθες Κολωνακι Σκουφα, αλλα το ασπρο δεν το πετυχα  :nono: :nono: Πρεπει να ειναι τουμπανο παντως, το χρωμα του παει απιστευτα πολυ!!!! :yeah: :yeah: :yeah:

Οσο για το S1 Exige, το ειδα κ εγω (στο φαναρι της Σκουφα πανω στην πλατεια Κολωνακιου), κ το αμαξι ειναι απλα κτηνος!! Carbon αεροτομη, μαυρο τεραστιο diffuser πισω, ασημενια με κοκκινο δερμα! Κ ο ιδιοκτητης του πολυ φιλικος κ τρελαμενος οσο λιγοι με τις Λοτους! Κ να σημειωθει οτι S1 Exige ειναι πολυ σπανιες, στην Ελλαδα δε, ειναι η μοναδικη!!
Elise S2? Sold....
and now what??