Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 237679 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

December 17, 2010, 10:30:24 PMReply #990

Offline heras

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #990 on: December 17, 2010, 10:30:24 PM »
Καλα αυτο το ''υγρο πλυστικης'' σαν εργασια κ καλα που κανουν τα εξουσιοδοτημενα ειναι η μεγιστη γελοιοτητα  :llol: :moutza:
ΜΚ 1,5

December 17, 2010, 11:01:26 PMReply #991

Offline xenos

« Reply #991 on: December 17, 2010, 11:01:26 PM »
Καλα αυτο το ''υγρο πλυστικης'' σαν εργασια κ καλα που κανουν τα εξουσιοδοτημενα ειναι η μεγιστη γελοιοτητα  :llol: :moutza:

H mazda δεν σου βάζει νερό σκέτο, σου αδειάζει και ένα μπουκαλάκι με μπλε υγρό.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

December 19, 2010, 12:23:18 AMReply #992

Offline Ξάδελφος

Re: Μπλα Μπλα κτλπ [#9]
« Reply #992 on: December 19, 2010, 12:23:18 AM »
...Ποτε δε θα ξεχασω, πηγαινα πλακωμενος, οσο "πλακωμενος" μπορει να εισαι με ενα citroen βατραχο 1100cc  :llol: , κ στο υψος των ........

"Its a blasphemy!" >:a
Citroen "βατραχος" 1100cc δεν υπηρχε ποτε.
Πλακα κανω.Με την ευκαιρια...
Η Citroen "βατραχος " ηταν η DS (DeeSee)...η Θεά!.

December 19, 2010, 12:32:04 AMReply #993

Offline NiTse

« Reply #993 on: December 19, 2010, 12:32:04 AM »
Μάλλον εννοεί το GS (το πρώτο μου αυτοκίνητο  :giveheart:)
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

December 19, 2010, 12:54:50 AMReply #994

Offline SmoKnight

« Reply #994 on: December 19, 2010, 12:54:50 AM »
"Its a blasphemy!" >:a
Citroen "βατραχος" 1100cc δεν υπηρχε ποτε.
Πλακα κανω.Με την ευκαιρια...
Η Citroen "βατραχος " ηταν η DS (DeeSee)...η Θεά!.....

Βατραχο το ελεγα εγω. Αλλωστε κ αυτο "περιμεντε να σηκωθει για να φυγουμε" ηταν  ;D

Μάλλον εννοεί το GS (το πρώτο μου αυτοκίνητο  :giveheart:)

:exaclty:
« Last Edit: December 19, 2010, 01:00:11 AM by SmoKnight »

1.8 NC High
BC BR CoilOvers - TSW 17'' - HID 6000K - I.L. Designbar cover chromed - Clear Side Repeaters
Stock Engine ^_^

December 19, 2010, 01:49:05 AMReply #995

Offline Vrass!

« Reply #995 on: December 19, 2010, 01:49:05 AM »
Να σας πω την αμαρτία μου πάντως, μια ζωή απορούσα γιατί τέτοια μανία όλοι με αυτό το σιτροέν. Προσωπικά μου φαίνεται απόλυτα λάθος, προσβλητικά άσχημο και εκτός τόπου και χρόνου από οποιαδήποτε εποχή. Από μικρό παιδάκι τα θυμαμαι στο δρόμο γιατί ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που θυμάμαι ότι μου είχε δημιουργήσει αισθήματα αποστροφής από την πρώτη φορά που το είδα. Ενα μπεζ ήταν με άσπρη οροφή, το θυμάμαι ακόμα. :????:
Γουστα είναι αυτά θα μου πειτε βέβαια...

December 19, 2010, 03:38:39 AMReply #996

Offline SmoKnight

« Reply #996 on: December 19, 2010, 03:38:39 AM »
μια ζωή απορούσα γιατί τέτοια μανία όλοι με αυτό το σιτροέν...

Οσον αφορα εμενα, τοτε που το πηρα δε θα το ελεγα τοσο "μανια" οσο "ευκαιρια"  ;)
Απο την αλλη ομως να ομολογησω οτι δεν ειχα ΠΟΤΕ κανενα παραπονο απο τ αμαξι. Σκυλι μεχρι αηδιας, πηγαινε με χαρακτηριστικη ανεση σε κατι κατσαβραχα που αλλα μασαγαν, το ειχα φορτωσει με ΟΤΙ μπορεις να φανταστεις (κρεβατια, καναπεδες, οικοδομικα υλικα, κοτρωνες για χτισιμο κλπ) κ πανω απ ολα ΤΡΕΝΟ!!! Για να μην μιλησουμε για καγκουριες του στυλ τραβαω το μοχλο και το κανω off road  :llol:
Εγω μονο θετικες αναμνησεις εχω  :)
Καταλαβαινω λοιπον πολυ ευκολα καποιον που το εχει οντως μανια  :good:

1.8 NC High
BC BR CoilOvers - TSW 17'' - HID 6000K - I.L. Designbar cover chromed - Clear Side Repeaters
Stock Engine ^_^

December 19, 2010, 10:41:28 AMReply #997

Offline NiTse

« Reply #997 on: December 19, 2010, 10:41:28 AM »

[/quote]

Για να μην μιλησουμε για καγκουριες του στυλ τραβαω το μοχλο και το κανω off road  :llol:

[/quote]

Ή το χειρόφρενο στη θέση του ραδιόφωνου και το αντίστροφο. Τι μου θύμισες τώρα!!
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

December 19, 2010, 11:36:42 AMReply #998

Offline george1.8

« Reply #998 on: December 19, 2010, 11:36:42 AM »
Να σας πω την αμαρτία μου πάντως, μια ζωή απορούσα γιατί τέτοια μανία όλοι με αυτό το σιτροέν.

Γιατί όταν βγήκε στους δρόμους, τεχνολογικά ήταν πολύ μπροστά απ' ότι κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή....να πούμε για την ανάρτηση που ακόμα και τώρα είναι αλλού; Το ότι τα φώτα γυρναγαν με το στριψιμο του τιμονιου; Η μοντέρνα σχεδίαση του; Το ότι ήταν σκυλί; Το ότι το τιμόνι του ήταν κάτι ανάλογο σε λειτουργία σαν το σημερινό C4;
Δίκαιος για μένα είναι ένα αυτοκίνητο που άφησε εποχή....

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

December 19, 2010, 12:27:44 PMReply #999

Offline philosopher

« Reply #999 on: December 19, 2010, 12:27:44 PM »
Γιατί όταν βγήκε στους δρόμους, τεχνολογικά ήταν πολύ μπροστά απ' ότι κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή....να πούμε για την ανάρτηση που ακόμα και τώρα είναι αλλού; Το ότι τα φώτα γυρναγαν με το στριψιμο του τιμονιου; Η μοντέρνα σχεδίαση του; Το ότι ήταν σκυλί; Το ότι το τιμόνι του ήταν κάτι ανάλογο σε λειτουργία σαν το σημερινό C4;

Συν ότι μ' αυτό κυκλοφορούσε και ο Duncan MacLeod στην επική σειρά  :P

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

December 19, 2010, 12:51:33 PMReply #1000

Offline nmwisima

« Reply #1000 on: December 19, 2010, 12:51:33 PM »
Να σας πω την αμαρτία μου πάντως, μια ζωή απορούσα γιατί τέτοια μανία όλοι με αυτό το σιτροέν.

Το αυτό! :exaclty:

December 19, 2010, 03:48:02 PMReply #1001

Offline plokamhs

• 300 km/h
  • Total likes: 0
  • You know it will always just be me...
« Reply #1001 on: December 19, 2010, 03:48:02 PM »

Το αυτό! :exaclty:
Μην ξεχνατε και τα μπρος-πισω δισκοφρενα!Πρακτικα μεγαλωσα σε ενα GS του παππου μου και το καταευχαριστιομουν καθε φορα που εμπαινα.Εχω κανει τα απιστευτα παιχνιδια μ'αυτο το αυτοκινητο :giveheart: :giveheart:

December 19, 2010, 04:21:08 PMReply #1002

Offline Vrass!

« Reply #1002 on: December 19, 2010, 04:21:08 PM »
Ok, δεκτοί οι παραπάνω λόγοι. Οντως ισχύουν αυτά και έχετε δίκιο.

Εξακολουθεί να μη μου αρέσει καθόλου πάντως... :D :girlie:

December 19, 2010, 07:56:18 PMReply #1003

Offline Ξάδελφος

« Reply #1003 on: December 19, 2010, 07:56:18 PM »
Αν εννοεις το Βατραχο το DS δηλαδη,κανε μια ερευνα να δεις τι κυκλοφορουσε το 1955 που βγηκε αυτο τ αμαξι αλλα και τρεις δεκαετιες μετα και θα καταλαβεις γιατι εγινε συμβολο και αφησε εποχη.
Αν μη τι αλλο ειναι κριμα να τιθεται το ερωτημα γιατι αυτο τ αμαξι αφησε εποχη.Γιατι απλα ηταν ετη φωτος μπροστα απο την εποχη του ακομη και γαι σημερα.
Μεταξυ αλλων ειχε εκδοσεις με ημιαυτοματο σασμαν(δε χρειαζοταν να πατας συμπλεκτη).Α ναι και το σασμαν ηταν πενταρι οταν τοτε υπηρχαν σασμαν και 3 ταχυτα
ειχε την καγκουρια οπως λες μ ενα λεβιεδακι να σηκωνεις τ αμαξι με τη βοηθεια της υδροπνευματικης αναρτησης ,η οποια αναρτηση ηταν αυτορυθμιζομενη σε υψος δηλαδη οσο και να το φορτωνες δεν καθοταννκαι ηταν ανεξαρτητη και στα τεσσερα ακρα.,οταν τ αμαξια της εποχης ειχαν ακομη παντου φυλλα σουστας.Επισης ειχε διαφορετικου πλατους αξονες,μεγαλυτερο τον μπροστα για να αντιμετωπιστει η υποστροφη που προτοεμφανιστηκε τοτε με τα προσθιοκινητα αυτοκινητα .Ειχε στροφομετρο,βολτομετρο πιεση και θερμοκρασια λαδιου ,οταν τ αμαξια της εποχης ειχαν μετα βιας μονο κοντερ.Δε θα μιλησω για εξοπλισμο ανεσης.
Ολο το πατωμα ηταν καλυμενο με λεπτη ανοξειδωτη λαμαρινα για βελτιωμενη αεροδυναμικη αλλα και τ αμαξωμα το ιδιο ηταν εξαιρετικα αεροδυναμικο,μια εποχη που τ αμαξια μοιαζαν με τις κλασσικες αντικες με το τεραστιο μουτρο ψυγειο μπροστα.
Τα τεσσερα δισκοφρενα,με την ηλεκτρονικα υποβοηθουμενη πεδηση σε φρενο πανικου(τα τελευταια χρονια ξαναβγαινει αυτο) και σεβρο αντι τα ταμπουρα που ειχαν τ αμαξια τοτε.Η ρεζερβα ηταν τοποθετημενη μπροστα απ τη μηχανη για περισσοτερη παθητικη ασφαλεια ενω το μοτερ λιγο πισω απο το μπροστα αξονα για καλυτερη κατανομη βαρους.Η οροφη ηταν φαιμεργκλας για μειωση βαρους .Οι προβολεις αυτορυθμιζοντας και σε υψος σε ανηφορες-κατηφορες.Το ρεζερβουαρ καυσιμου ηταν κατω απ τα πισω καθισματα οταν δεκαετιες μετα βγαιναν αμαξια που τα ειχαν πισω πισω στο πορτμπαγαζ ...
Χαρακτηριστικη αληθινη ιστορια για το βατραχο.. οταν σε αποπειρα δολοφονιας κατα του Στρατηγου  Ντε Γκωλ,τοτε προεδρου της Γαλλικης Δημοκρατιας καταφερε να διαφυγει απ τ αυτοκινητα που το κατεδιωκαν...με 3 σκασμενα ελαστικα γαζωμενο απο σφαιρες.Απο τοτε ο Στρ Ντε Γκωλ οσα χρονια και να περασαν δεν κυκλοφορησε ποτε μ αλλο αυτοκινητο σ ολη την υπολοιπη ζωη του.

Αντικατασταθηκε απ την SM

http://en.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_DS

December 19, 2010, 08:56:16 PMReply #1004

Offline gianic

« Reply #1004 on: December 19, 2010, 08:56:16 PM »
Τ'αρνητκα σχολια για τον βατραχο τα παραλειπω μιας και δηλωνουν ασχετοσυνη και βλασφημια ειδικα σε ενα φορουμ που τιμαει την αυτοκινηση. Sorry.

Το sm ηταν τρελο αυτοκινητο, αλλα δυστυχως δεν περπατησε. Οποιος εχει οδηγησει και το επομενο CX ,ειδικα το 2.5 turbo II (το τελευταιο πραγματικο citroen) θα καταλαβει τι σημαινει αυτοκινητο την εποχη που εβγαιναν καρα με ροδες. Οπως επισης θα καταλαβει τι σημαινει να υπαρχουν αυτοκινητοβιομηχανιες που χαλανε λεφτα στην ερευνα και αναπτυξη και δεν ακολουθουν την πεπατημενη. Της στοιχισε αυτο της citroen αλλα who cares? Δεν θα υπηρχε σημερα ο βατραχος, το sm, το cx κοκ. Πλεον τ'αυτοκινητα ειναι ολα ιδια και απλα χωριζονται σε κατηγοριες. Τοτε η citroen ηταν μια κατηγορια απο μονη της.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod