Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 235740 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

November 25, 2010, 03:00:19 PMReply #825

Offline philosopher

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #825 on: November 25, 2010, 03:00:19 PM »
Εγω πιστευω οτι αν καποιος δεν εχει μυαλο στο κεφαλι του ειτε λογω ηλικιας ειτε απειριας το κακο θα γινει ειτε με rallye ειτε με atos. Aπλα με ενα rallye λογω της πολυ καλης του ενεργητικης ασφαλειας (τιμονι, φρενα, αναρτηση) εχεις μικροτερες πιθανοτητες να εμπλακεις απ οτι με τα αλλα αναιμικα κουβαδακια. Και αυτο ειναι το ζητουμενο, να αποφυγεις τον κινδυνο. Και σιγα σιγα οσο το μαθαινεις (γιατι θελει πολυ χρονο) μπορεις να ξεθαρεψεις κ να μαθεις να οδηγεις σωστα κ τεχνικα!

Η μόνη διαφορά είναι οτι το Rallye σου επιτρέπει να κινηθείς με ρυθμούς που ίσως ένας νέος οδηγός δε μπορεί αν υποστηρίξει. Πρακτικά έχεις περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε ατύχημα με ένα "γρήγορο" αμάξι παρά με ένα ελαφρώς πιο συμβατικό.

Νομίζω δε μπορεί να τεθεί καλύτερα από ότι το έθεσε ο George:

Τα σαξοραλα ειναι καλα σχολεια,αλλα για μαθητες του λυκειου,το παιδι θελει κατι για το δημοτικο.... :police:

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 25, 2010, 03:07:11 PMReply #826

Offline Vidias

• 300 km/h
  • Total likes: 418
  • τα γουστα και τα λαθη,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...
« Reply #826 on: November 25, 2010, 03:07:11 PM »
παιδια συμφωνω απολυτα...θα αφησει το γκαζι σε κανα στροφιλικι,και θα τον ψαχνουμε τον πιτσιρικα... :oops: :'(
NB SPORTY 7/2004

ENGINE: AutoExe Ram-Air Intake-AutoExe Spark Wires-Βoubis Reprofiled Cams-Koyo R-Core Radiator-Beatrush Cooling Panel-Maxim Works Header+Catalyst-Custom 57mm mid pipe-AutoExe back-box-IL Motorsport Engine Mounts.
TRANSMISSION: Exedy Flywheel-Custom 1.6 Clutch-T2 Torsen
WHEELS-TYRES-BRAKES: Enkei RPF1 15x8-Yokohama AD08R 205/50/15-Muteki lugs
SUSPENSION: Jamsport Revalved Oem Bilstein-AutoExe springs-H&R Sways-AutoExe front end links
BRACES: Frame Rails-AutoExe front+rear strut braces-Kenauto Rear Frame-Arrow in Fenders-AutoExe Front Member-Beatrush P.P.F-Hoods.gr Rollbar
INTERIOR: Thermo-Insulated Cabin-Roadster 6 O'clock Cluster-Scuff Plates-Trunk Carpet-OEM Red Stiched Steering Wheel-Handbrake-AutoExe Red Stitched Knob-IL Motorsport Pedal Set-Kenwood 2Din Head Unit .
EXTERIOR: RS Factory Stage Replica Front Lip-Clear Reflectors-Side Repeaters-Black Painted Brake Calipers.

November 25, 2010, 03:40:03 PMReply #827

Offline dimsabas

« Reply #827 on: November 25, 2010, 03:40:03 PM »
Ρε σεις, δε διαβάζετε τι γράφω; Δεν του επιτρέπουν να πάρει κάτι τόσο σκληροπυρηνικό. Αλλιώς, ο μικρός γούσταρε είτε Miata Μκ1 Turbo ή Rallye με κλουβί :exaclty: :exaclty:!
Αλλά δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Πάλι καλά που γλιτώνει τα χειρότερα (καινούριο Hyundai i10 και μτχ Yaris...).

Πείτε γνώμες για αυτά που γράφω κι όχι για το αν τα Σαξόραλα είναι ασφαλέστερα από ένα νορμάλ σουπερμίνι. (που πιστεύω ότι είναι πολύ χειρότερα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας)

Του αρέσει και το Fabia RS, το έχει οδηγήσει κανείς;

November 25, 2010, 03:44:39 PMReply #828

Offline george 1323

« Reply #828 on: November 25, 2010, 03:44:39 PM »
Ρε σεις, δε διαβάζετε τι γράφω; Δεν του επιτρέπουν να πάρει κάτι τόσο σκληροπυρηνικό. Αλλιώς, ο μικρός γούσταρε είτε Miata Μκ1 Turbo ή Rallye με κλουβί :exaclty: :exaclty:!
Αλλά δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Πάλι καλά που γλιτώνει τα χειρότερα (καινούριο Hyundai i10 και μτχ Yaris...).

Πείτε γνώμες για αυτά που γράφω κι όχι για το αν τα Σαξόραλα είναι ασφαλέστερα από ένα νορμάλ σουπερμίνι. (που πιστεύω ότι είναι πολύ χειρότερα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας)

Του αρέσει και το Fabia RS, το έχει οδηγήσει κανείς;
Το rallye με κλουβι που κολλαει?εχω ενα κλουβι με παπαγαλακια για να παιζει,αν θελει το δινω... :yawn: :llol: :llol:

November 25, 2010, 03:45:19 PMReply #829

Offline philosopher

« Reply #829 on: November 25, 2010, 03:45:19 PM »
Εμένα στο Fabia (όχι RS) μου έκανε τρομερά κακή εντύπωση το τιμόνι, πανάλαφρο και χωρίς καμία πληροφόρηση  :zalistika:

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 25, 2010, 04:29:39 PMReply #830

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #830 on: November 25, 2010, 04:29:39 PM »
Ναι αλλά είναι και πιτσιρικάς πάνω στην κ@υλ@ του...Ένα αυτοκίνητο όπως το Micra τι θα του προσφέρει;
Το θέμα είναι να βρει ένα αυτοκίνητο που να το γουστάρει και να τον μάθει να οδηγεί...
Ας μη ξεχναμε το θεσμο του Micra Cup.Προφανως κ το Micraκι που κυκλοφορει στο δρομο δεν εχει σχεση με τα αγωνιστικα, αλλα αποτελει μια σωστη βαση. ;)
Και ομως ιδιο ειναι, απλα εχουν πεσει σοβαρα πραγματακια πανω του και το αμαξι παει αεροπορια!Μπορω να σου πω αναλυτικα ολες τις αλλαγες που εχουν γινει σε  4 αμαξια του Cup (Μπασδελης Χ2, Ζαχος και Ραζης). Τα αμαξια αγοραστηκαν ελαφρως τρακαρισμενα, επισκευαστηκαν και μπηκαν στην μαχη ;)
 Εχει πολυ καλο πλαισιο σαν αμαξι, λογικο αφου βασιζεται στο Clio, παντως πλεον ειναι ενα παλιο αμαξι και ασχημο σιγουρα.

Οπως ειπε και ο Βαγγελης Swift και Μ2 αξιζουν προσοχης...Το 2 απλα ειναι λιγο ασχημο...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 25, 2010, 05:13:01 PMReply #831

Offline simkoz

« Reply #831 on: November 25, 2010, 05:13:01 PM »
E, όχι και άσχημο το Μ2... κουκλί είναι, σύγχρονο και ελαφρύ=>οικονομικό, σβέλτο
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 25, 2010, 05:48:28 PMReply #832

Offline dimsabas

« Reply #832 on: November 25, 2010, 05:48:28 PM »
Το Mazda 2 είναι πολύ ακριβό, το Swift δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο οδηγικά (προσωπικά το θεωρώ υποδεέστερο του Fiesta της συζύγου), θέλουμε κάτι πιο σπορ.

November 25, 2010, 05:53:15 PMReply #833

Offline vagmann

« Reply #833 on: November 25, 2010, 05:53:15 PM »
Εγω στην ηλικια του φιλου,ειχα το προνομιο (ναι ειναι προνομιο-πολυτελεια να εχεις στα 21 σου καινουριο αυτοκινητο...ασχετα αν το μοιραστηκα 2-3 χρονια με τον αδερφο μου),ενα fiat punto mk1 ELX75 διπορτο με μονη αλλαγη στο φιλτρο αερος και την αναρτηση,οπου το κατα-ευχαριστηθηκα,ηταν σβελτο με το ψυχωμενο μοτερακι του,οικονομικο και (θα σας φανει περιεργο για fiat)τρομερα αξιοπιστο,παρολο το σκισιμο!
Ενταξει τα σαξοραλλα με περναγαν για πλακα,αλλα ποσως με ενδιεφερε (νταξ λιγο,αφου παρακαλουσα να ειχα το GT),ηταν ενα καταπληκτικο αυτοκινητο για εκεινη την εποχη,και την ηλικια μου,δε χρειαζομουν τπτ πιο γρηγορο,και τπτ πιο ακριβο... μου αρκουσε που ηταν δικο μου

Πουληθηκε μετα απο 10 χρονια χωρις κανενα προβλημα, εναντι 2,200€ το 2003,και μετα απο μια εβδομαδα εμαθα οτι ο νεος του ιδιοκτητης το εστειλε για ολικη καταστροφη... :'(

Δημητρη λανθανεις το swiftακι εστω και το 1,3 ειναι καταπληκτικο,με πολυ καλο τιμονι,και καλο στησιμο.Το χω 4 χρονια...highly recomended...

November 25, 2010, 05:54:37 PMReply #834

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #834 on: November 25, 2010, 05:54:37 PM »
το 1.4 fiestaki πάντως που έχω εγώ, είναι μια χαρά για την κατηγορία του και τα λεφτά του, πολύ τίμιο αμαξάκι και στρίβει μια χαρα. Εντάξει δεν έχει και το καλύτερο τιμονι, αλλά οκ δεν περιμένεις να χεις το feeling του miata σε ενα τετοιο οχημα.
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

November 25, 2010, 06:39:53 PMReply #835

Offline george1.8

« Reply #835 on: November 25, 2010, 06:39:53 PM »
Δίκιο έχεις Βαγγέλη για το ότι δε χρειάζεσαι 200 άλογα για να περάσεις καλά στις νεανικές ηλικίες. :exaclty:
Εγώ εχα ένα saxo 1.1 του οποίο είχα πιει όχι απλά το αίμα...κάθε φορά που το εβαζα μπροστά το ακουγες που φώναζε ασε με ήσυχο!!! Το είχα 4 χρόνια όταν αποφάσισα να γίνει μεταμόσχευση από 1.6 και σαλιγκαρακι, αλλά όταν την ψιλιαστηκε ο πατέρας μου το πούλησε νύχτα και το αντικατέστησε με Xsara vts το οποίο είχε την ίδια μοίρα...
Αλλά το Saxaκι ασπροπροσωπο με είχε βγάλει,

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

November 26, 2010, 02:45:41 AMReply #836

Offline Ξάδελφος

« Reply #836 on: November 26, 2010, 02:45:41 AM »
Επειδή έχω οδηγήσει το KA αλλά το απλό 1.3 θα έλεγα μακρυά! Είναι ένα κουβαδακι με 4 ρόδες...για τα στενά σην πόλη έχει πολύ ωραίο στήσιμο αλλά μην σου φύγει με πολλά. Δεν μαζεύεται με τίποτα!!!!! Το θεωρώ άθλιο αυτοκίνητο!
Το SportKA με το απλο 1.3 ΚΑ  εχει οτι σχεση εχει το Peugeot 106 1.1 με το 106 rallye .

November 26, 2010, 12:32:48 PMReply #837

Offline Konstantinos

« Reply #837 on: November 26, 2010, 12:32:48 PM »
To yaris γιατί δεν παίζει στα υποψήφια? Αρκετά τίμιο και το βασικότερο, οικονομικότατο! Σχεδόν ξεχνάω να του βάλω βενζίνη και πλέον εχει γίνει το καθημερινό μου αυτοκίνητο, μιας και το NC των 12λτ/100km αρχίζει να γίνεται έπιπλο στο γκαράζ! Το οδηγώ από τα 18 και πάνω του έμαθα (ό,τι έμαθα τέλος πάντων) και παρά το βιασμό που υπέστη δεν έχει βγάλει κιχ! (Σε αντίθεση με το Miata που έκλ@σε δίσκο στα 30.000χλμ  >:a) Ο κινητηρας 1.3 είναι κομπλέ από κάθε άποψη, καίει 6.7lt/100km,έχει τα πάντα μέσα, πολύ καλό κιβώτιο και σε αίσθηση και σε κλιμάκωση και...πωρωτικό ψηφιακό στροφόμετρο!Μόνο ξενέρωμα το τιμόνι και η λειτουργία της ανάρτησης όταν το πιέσεις σε στροφές...αλλά για αυτή τη χρήση πήρα το miata! Μιας και το θυμήθηκα, προχθές πειραματίστηκα με έναν φίλο μου που ασχολείται με car wrapping και το έκανα έτσι  :P Ίσως το εφαρμόσω και στο miata...

🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

November 26, 2010, 12:40:51 PMReply #838

Offline Konstantinos

« Reply #838 on: November 26, 2010, 12:40:51 PM »
Πάλι καλά που γλιτώνει τα χειρότερα (καινούριο Hyundai i10 και μτχ Yaris...).

:oops: Μετά διάβασα το post σου Δημήτρη! Συνεπώς αν ανήκει στα "χειρότερα" μην το λάβεις υπόψη! Εγώ δεν έχω εμπειρία για να το αξιολογήσω ορθά!
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

November 26, 2010, 02:01:56 PMReply #839

Offline Basilmx5

« Reply #839 on: November 26, 2010, 02:01:56 PM »
To yaris γιατί δεν παίζει στα υποψήφια? Αρκετά τίμιο και το βασικότερο, οικονομικότατο! Σχεδόν ξεχνάω να του βάλω βενζίνη και πλέον εχει γίνει το καθημερινό μου αυτοκίνητο, μιας και το NC των 12λτ/100km αρχίζει να γίνεται έπιπλο στο γκαράζ! Το οδηγώ από τα 18 και πάνω του έμαθα (ό,τι έμαθα τέλος πάντων) και παρά το βιασμό που υπέστη δεν έχει βγάλει κιχ! (Σε αντίθεση με το Miata που έκλ@σε δίσκο στα 30.000χλμ  >:a) Ο κινητηρας 1.3 είναι κομπλέ από κάθε άποψη, καίει 6.7lt/100km,έχει τα πάντα μέσα, πολύ καλό κιβώτιο και σε αίσθηση και σε κλιμάκωση και...πωρωτικό ψηφιακό στροφόμετρο!Μόνο ξενέρωμα το τιμόνι και η λειτουργία της ανάρτησης όταν το πιέσεις σε στροφές...αλλά για αυτή τη χρήση πήρα το miata! Μιας και το θυμήθηκα, προχθές πειραματίστηκα με έναν φίλο μου που ασχολείται με car wrapping και το έκανα έτσι  :P Ίσως το εφαρμόσω και στο miata...

...
Πάλι καλά που γλιτώνει τα χειρότερα (καινούριο Hyundai i10 και μτχ Yaris...).

:oops: Μετά διάβασα το post σου Δημήτρη! Συνεπώς αν ανήκει στα "χειρότερα" μην το λάβεις υπόψη! Εγώ δεν έχω εμπειρία για να το αξιολογήσω ορθά!
:zalistika: :zalistika: :zalistika: :zalistika: :zalistika:
Βρε Κωνσταντινε αφου πρωτα λες καποια πραγματα κ τυχαινει να λες καλα για το συγκεκριμενο, πως μετα λες οτι δεν εχεις εμπειρια?