Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 235772 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

March 01, 2010, 11:16:47 PMReply #135

Offline simkoz

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #135 on: March 01, 2010, 11:16:47 PM »
Αυτό για το κόστος των σέρβις ισχύει παιδιά. Έχει γνωστός μου και δεν τολμάει να το κυκλοφορήσει. έχει φρίξει με αυτά που του ζητάνε...
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

March 02, 2010, 05:47:53 AMReply #136

Offline lok502

« Reply #136 on: March 02, 2010, 05:47:53 AM »
Άλλη μια Lamborghini... (όχι ότι έχω παράπονο..)
Κατάφεραν να την κάνουν πιο ελαφριά από την προηγούμενη Superleggera (εδώ πρέπει να κάνει διατριβή ο Σάμπας!)

Αλλά το ακόμα  πιο εντυπωσιακό είναι αυτό:

Υβριδικό κόνσεπτ με V8 500hp και 2 ηλεκτρικά μοτέρ 200hp...
Η Πόρσε λέει ότι θα γυρίζει το Nurburgring σε λιγότερο από 7:30  :???:

Και κατά τα λοιπά 0-100 σε 3.2 και κατανάλωση 3l/100km!  :???:

(και για τους ευαίσθητους "οικολόγους" εκπομπές CO2 70g/km)

Αναλυτικά http://www.autoblog.com/2010/03/01/porsche-918-spyder-plug-in-hybrid-concept-gets-78-mpg-hits-62-m/

Αυτά ισχυρίζεται η Πόρσε... Ακούγονται υπερβολικά καλά για να είναι αληθινά αλλά συνήθως η Πόρσε είναι υπερβολικά μετριοπαθής στις δηλώσεις της οπότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον όχι μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και η εφαρμογή τέτοιων τεχνολογιών σε μελλοντικά μοντέλα.

Αν μπορεί να τα εφαρμόσει ακούγεται σαν το ιδανικό αυτοκίνητο..

Από την άλλη αυτό το σχέδιο είναι πανέμορφο και θα μπορούσε άνετα να είναι η νέα GT ή Boxster.

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

March 02, 2010, 08:26:13 AMReply #137

Offline Ξάδελφος

« Reply #137 on: March 02, 2010, 08:26:13 AM »
Τα πρωτα RS ειχαν δυσαναλογο κοστος παραγωγης και συρναμολογουνταν το καθε αυτοκινητο σε δυο διαφορετικα εργοστασια,απο το πρωτο στο δευτερο και ξανα πισω στο πρωτο εργοστασιο.Πολλα ραβε ξηλωνε στ αμαξι.Ειχα διαβασει καποτε στο drive σχετικα και δε μπορουσα να το πιστεψω.

March 02, 2010, 09:58:04 AMReply #138

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #138 on: March 02, 2010, 09:58:04 AM »
Κάποτε με είχαν πάει μια βόλτα με ένα τέτοιο: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/515914/
Η ποιότητά του ήταν λίγο χειρότερη από ένα Daihatsu Rocky του 1987 στο οποίο έμαθα οδήγηση, η ασφάλεια σε περίπτωση τούμπας είναι αντίστοιχη ενός Miata Mk1, το μοτέρ γράφει Isuzu, τα σέρβις θα κοστίζουν (μάλλον) όσο ένα τουμπάρισμα με Μκ1 :llol:... αλλά στρίβει σαν κέρατο :exaclty: :exaclty: :exaclty:! Μιλάμε για πολλή πρόσφυση, όχι αστεία.

Πωπω τι μου θυμισες τωρα !!! Μια τετοια σε λευκο ειχε η μητερα ενος φιλου μου, μας ειχε βαλει πολλες φορες στριμωγμενους στο καθισμα του συνοδηγου για να μας μεταφερει... Ηταν το πρωτο supercar (λεμε τωρα) που μπηκα σαν επιβατης !!! Στη συνεχεια ομως λογο και υψηλου κοστους συντηρησης το πουλησαν για να αγορασουν ενα γαλαζιο ΜΚ1 !!! Ηταν το πρωτο ΜΧ που οδηγησα πριν γινω καν 18χρονων !!! Ο πατερας του φιλου μου παντως το Lotus το λατρευε, το ΜΧ του ηταν αδιαφορο ακομα και τωρα που και που την θυμαται παροτι μετα την Lotus πηρε μια SLK, μια CLK και τωρα ενα Landcruiser οποιος τον ρωταει για το καλυτερο αμαξι που εχει οδηγησει παντα μιλαει για την Lotus με τα καλυτερα λογια. Εμενα παντως το ΜΧ εχει μεινει χαραγμενο στην μνημη μου!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 02, 2010, 10:27:30 AMReply #139

Offline XrhstosZ

« Reply #139 on: March 02, 2010, 10:27:30 AM »
Αυτη ειναι η Balboni προς τιμην του test driver επι χροοονια της lambo αν δεν κανω λα8ος (με ΜΟΝΟ πισω κινηση).Βεβαια για να ηταν αυτη επρεπε να ειχε και κατι ασπρες ριγες.... λεπτομεριες!

March 02, 2010, 11:51:52 AMReply #140

Offline plokamhs

• 300 km/h
  • Total likes: 0
  • You know it will always just be me...
« Reply #140 on: March 02, 2010, 11:51:52 AM »
Τα πρωτα RS ειχαν δυσαναλογο κοστος παραγωγης και συρναμολογουνταν το καθε αυτοκινητο σε δυο διαφορετικα εργοστασια,απο το πρωτο στο δευτερο και ξανα πισω στο πρωτο εργοστασιο.Πολλα ραβε ξηλωνε στ αμαξι.Ειχα διαβασει καποτε στο drive σχετικα και δε μπορουσα να το πιστεψω.
Και μενα μου φαινεται εντελως παραδοξο.Ειναι δυνατον να μην το εχει προβλεψει η Ford?

March 02, 2010, 12:45:13 PMReply #141

Offline Ξάδελφος

« Reply #141 on: March 02, 2010, 12:45:13 PM »
Και μενα μου φαινεται εντελως παραδοξο.Ειναι δυνατον να μην το εχει προβλεψει η Ford?
Αν το χε προβλεψει δε θα "εμπαινε μεσα".Για να στο θεσω καλυτερα ,να προβλεψει τι? Να φτιαξει μια εντελως νεα γραμμη παραγωγης για τα ελαχιστα RS συγκριτικα με τα υπολοιπα Focus?.Στη γραμμη παραγωγης του focuS φτιαχνοταν πηγαινε αλλου να προστεθουν τα διαφορα που το καναν RS και ξαναγυρνουσε πισω. Επειτα σχεδον καμια λαμαρινα εξωτερικη δεν ταιριαζε εστω σαν μετατροπη και ολες τις φτιαχναν σε μικρο κατασκευαστη.Λιγο το ενα λιγο τ αλλο τιναξαν τον προυπολογισμο κατασκευης ,με αποτελεσμα να εχουν ζημιες στο καθενα που πουλουσαν.Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει...
Παρα πολλα Mini(τα παλια τ αυθεντικα)πουληθηκαν σε τιμη κατω του κοστους.Γι αυτο και καναν τις ραφες στ αμαξωμα εξωτερικες,για να μειωσουν τα εργατικα και αλλο αμαξι που μου ρχεται στο μυαλο ειναι τα Chrysler stratus cabrio.

March 02, 2010, 05:59:38 PMReply #142

Offline plokamhs

• 300 km/h
  • Total likes: 0
  • You know it will always just be me...
« Reply #142 on: March 02, 2010, 05:59:38 PM »
Αν το χε προβλεψει δε θα "εμπαινε μεσα".Για να στο θεσω καλυτερα ,να προβλεψει τι? Να φτιαξει μια εντελως νεα γραμμη παραγωγης για τα ελαχιστα RS συγκριτικα με τα υπολοιπα Focus?.Στη γραμμη παραγωγης του focuS φτιαχνοταν πηγαινε αλλου να προστεθουν τα διαφορα που το καναν RS και ξαναγυρνουσε πισω. Επειτα σχεδον καμια λαμαρινα εξωτερικη δεν ταιριαζε εστω σαν μετατροπη και ολες τις φτιαχναν σε μικρο κατασκευαστη.Λιγο το ενα λιγο τ αλλο τιναξαν τον προυπολογισμο κατασκευης ,με αποτελεσμα να εχουν ζημιες στο καθενα που πουλουσαν.Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει...
Παρα πολλα Mini(τα παλια τ αυθεντικα)πουληθηκαν σε τιμη κατω του κοστους.Γι αυτο και καναν τις ραφες στ αμαξωμα εξωτερικες,για να μειωσουν τα εργατικα και αλλο αμαξι που μου ρχεται στο μυαλο ειναι τα Chrysler stratus cabrio.
Απλα μου φαινεται πως θα επρεπε να εχουν μελετηθει ολα αυτα πριν αρχισει η παραγωγη...Εκτος αν προκειται για ενα μοντελο κυρους(οπως το RS) που μπορει μακροπροθεσμα να ανεβασει τις πωλησεις της εταιρειας,εστω και αν τους προκαλει ζημια αρχικα...Αν και γενικα η GM το τελευταιο διαστημα φαινεται να παιρνει στα χερια της χρυσο και να το μετατρεπει σε καρβουνο...

March 02, 2010, 07:35:27 PMReply #143

March 02, 2010, 09:21:20 PMReply #144

Offline dimsabas

« Reply #144 on: March 02, 2010, 09:21:20 PM »
Αυτή είναι η Superleggera, άλλη ήταν η Βalboni... Superleggera είχε παρουσιαστεί και το 2007, αυτή είναι η δεύτερη έκδοσή της. Και φυσικά, επειδή εκεί στη Lamborghini δεν έχουν και πολύ μυαλό στο κεφάλι τους, μαζί με την ιπποδύναμη (570 πλέον από 530 της πρώτης ελαφριάς), μείωσαν και το βάρος κατά 70 κιλά... μα τι χαζοί Θεέ μου... :llol:

March 02, 2010, 09:30:25 PMReply #145

Offline dimsabas

« Reply #145 on: March 02, 2010, 09:30:25 PM »
Απλα μου φαινεται πως θα επρεπε να εχουν μελετηθει ολα αυτα πριν αρχισει η παραγωγη...Εκτος αν προκειται για ενα μοντελο κυρους(οπως το RS) που μπορει μακροπροθεσμα να ανεβασει τις πωλησεις της εταιρειας,εστω και αν τους προκαλει ζημια αρχικα...Αν και γενικα η GM το τελευταιο διαστημα φαινεται να παιρνει στα χερια της χρυσο και να το μετατρεπει σε καρβουνο...

Ρε ξεφτίλες, εδώ είναι το κατάλληλο θέμα. Η Ford ήξερε ότι θα χάσει κάποια χρήματα για κάθε RS που κατασκεύασε, αλλά αυτά ήταν ψίχουλα μπροστά στο έξτρα κύρος που προσέδωσε το μοντέλο σε όλη της την γκάμα. Μην ξεχνάμε ότι η Ford ποντάρει πολύ στην οδηγοκεντρικότητα των μοντέλων της. Focus πρώτης γενιάς, Ka και Mondeo δεύτερης γενιάς ήταν αμαξάρες...

March 02, 2010, 10:28:26 PMReply #146

Offline mx5mk1

« Reply #146 on: March 02, 2010, 10:28:26 PM »
Αφιερωμένο σε έναν φίλο, λάτρη του ελαφρώματος:

@ διαχειριστές: μήπως θα μπορούσατε να μειώσετε το μέγεθος της φωτογραφίας? (ευχαριστώ και συγνώμη)

***image width fixed.. - http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,1692.msg48230.html#msg48230
« Last Edit: March 02, 2010, 10:48:15 PM by spoumi »

March 02, 2010, 10:33:47 PMReply #147

Offline dimsabas

« Reply #147 on: March 02, 2010, 10:33:47 PM »
Τι να το κάνουν αυτό οι λάτρεις του ελαφρώματος; Τι μπορούν να βγάλουν από πάνω του; :llol:

March 09, 2010, 10:44:11 PMReply #148

Offline dimsabas

« Reply #148 on: March 09, 2010, 10:44:11 PM »
Ναι αλλά η νέα Superleggera είναι 70 κιλά ελαφρύτερη (απίστευτο όταν σκεφτείς ότι είναι ελαφρύτερη σε σχέση με την προηγούμενη Superleggera που ήδη δεν είχε τίποτα περιττό και ήταν ήδη 100 κιλά ελφρύτερη από την απλή Gallardo) αλλά και κατά 40 ίππους ισχυρότερη, δηλ. best of both worlds.
Νομίζω πέρα από την ιπποδύναμη που μπορεί να αυξηθεί σχετικά εύκολα, το να ελαφρώσει η Gallardo 170 κιλά είναι εκπλητκικό κατόρθωμα, γιατί δεν μιλάμε για κανένα τζιπ ή λιμουζίνα, η Gallardo είναι πανάλαφρη έτσι κι αλλιώς.[/quote

Είναι 40 άλογα δυνατότερη από την παλιά Super, όχι από την κανονική Gallardo. Από αυτήν είναι μόλις 10 άλογα πάνω, δηλαδή 1,7% διαφορά :zalistika: :zalistika:, πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο για τέτοιο ειδικό μοντέλο που κοστίζει και τόσο παραπάνω από τη βασική έκδοση.

Και κάτι ακόμα: δεν ελάφρωσε 170 κιλά σε σχέση με την πρώτη Gallardo. Η πρώτη Superleggera ελάφρωσε 100 κιλά σε σχέση με την τότε Gallardo, η σημερινή ελαφριά 70 από την αντίστοιχη κανονική. Όχι 170.

March 11, 2010, 12:44:33 PMReply #149