Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα Μπλα κτλπ [#5]  (Read 209328 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

March 08, 2010, 11:45:02 PMReply #1005

emilmx

• Guest
Re: Μπλα Μπλα κτλπ [#5]
« Reply #1005 on: March 08, 2010, 11:45:02 PM »
Μετα μιλαμε για κριση... κ κλαιγομαστε... μια μηχανη για οταν θελουμε να αποφυγουμε την κινηση αλλα δε βρεχει, ενα παντα για οταν βρεχει αλλα δε θελουμε να παρουμε το μιατα, ενα μιατα για τους γνωστους λογους, ενα τζιπακι (μικρο οχι μεγαλο) ισως για κανενα βουνο... εμεινε κατι αλλο?
έμενα το τζιπακι μου λυπεί

κατά προτίμηση σαμουΛΑΡΙ...

ναι Βασίλη άμα δεν υπήρχε η κρίση δεν θα το συζητούσαμε για το παπί και το πάντα
θα κυκλοφορούσαμε με το mazda που καίει 20-30λ/100χιλ και δεν θα μας ένοιαζε!!!

March 09, 2010, 07:44:41 AMReply #1006

Offline Ξάδελφος

« Reply #1006 on: March 09, 2010, 07:44:41 AM »
Ολα αυτα καλα στη θεωρια αλλα στην πραξη ειναι αλλιως.
Το μιατ ατο εχω μια δεκαετια.Παραλληλα ειχα ενα mazda626 για ταξιδια για χειμωνα για φορτωματα,αλλα εκαιγε πολυ κι ηταν και μεγαλο και δε βολευε κανεναν στην οικογενεια μα τ οδηγησει.Ετσι αγοραστηκε κι ενα seicento sporting που ηταν μικρο και οικονομικο.Και παλι ομως μ αυτο κολλας στην κινηση και μπλα μπλα μπλα και πηρα διαδοχικα διαφορα δικυκλα απο 250 εως και 600 κυβικα.Μην πολυλογω...Κανενα οχημα δεν καταφερα να χαρω γιατι ειχα να πληρωνω παγια εξοδα συντηρηση κλπ για 3 αμαξια και ενα δικυκλο και το μιατα δε το χαιρομουν.τα πρωτα 6 χρονια του χα κανει 8000χλμ.Ειχα μιατα πριν μια δεκαετια και κυκλοφορουσα με δικυκλο ή οτιδηποτε αλλο αδιαφορω.
Σιγα σιγα διαλυθηκε ο στολος κρατησα για μενα μονο το μιατα και απο τοτε ειναι που το χαρηκα πραγματικα.Τα 3 τελευταια χρονια πρεπει να χω κανει 50-55χιλιαδες χιλιομετρα.Το οτι δεν καιει 25-30-40 λιτρα, ειναι αποτελεσμα συνειδητης  επιλογης να μη γινει τουρμπο,ωστε να μπορω να του βαζω τη  βενζινη που χρειαζεται ωστε  να το κυκλοφορω.Σε καμια περιπτωση δε θ αγοραζα δευτερο οχημα.Αν δε μου κανει το μιατα το πουλω και περνω κατι να σ εξυπηρετει.Τ αλλα ειναι ημιμετρα.

March 09, 2010, 09:39:00 AMReply #1007

Offline General_lee

« Reply #1007 on: March 09, 2010, 09:39:00 AM »
Ειναι κριμα καποιος να κανει το αυτοκινητο του πιο hardcore και αγωνιαρικο και τελικα το αποτελεσμα να ειναι να το οδηγει πολυ πολυ λιγοτερο. (ακομα κι αν το χαιρεται παραπανω εκεινη τη λιγη ωρα)
Προσωπικα θα προτιμουσα ενα μαμα μχ5 που να μην καιει πολυ και να εχει μαμα καθισματα (κι ας γλιστραω) κλπ και να κανω την πλακα μου καθε μερα οδηγωντας το παντου, παρα να το κανω τουμπανο και να το βγαζω μια φορα το μηνα για να στριψω ενα τεταρτο και να το ξανακλεισω στο γκαραζ.

Φυσικα το ιδανικό είναι να έχεις ενα όχημα πόλης ειτε με δυο ειτε με τεσσερις ροδες για τις πολυ χοντρες δουλειες που θα το ταλαιπορουσαν (παρκαρισματα οπου να ναι, ακουμπηματα κλπ). Αλλά ειναι κρίμα αυτό να το αποφασισεις για χαρη ενος αβολου καθισματος-ζωνης η για μια βελτιωση στο μοτερ.

March 09, 2010, 11:17:07 AMReply #1008

Offline xenos

« Reply #1008 on: March 09, 2010, 11:17:07 AM »
Μετα μιλαμε για κριση... κ κλαιγομαστε... μια μηχανη για οταν θελουμε να αποφυγουμε την κινηση αλλα δε βρεχει, ενα παντα για οταν βρεχει αλλα δε θελουμε να παρουμε το μιατα, ενα μιατα για τους γνωστους λογους, ενα τζιπακι (μικρο οχι μεγαλο) ισως για κανενα βουνο... εμεινε κατι αλλο?

Έμεινε ένα για πίστα, ένα υβριδικό και ένα ανεμόπτερο! +1!  :good:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 09, 2010, 11:18:24 AMReply #1009

Offline xenos

« Reply #1009 on: March 09, 2010, 11:18:24 AM »
Είναι μπλε το αυτοκίνητο του Στέλιου, Μκ1 89-93.

Δλδ το πρωί είναι '89 και το απόγευμα γίνεται '93?  :tease:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 09, 2010, 11:27:54 AMReply #1010

Offline nmwisima

« Reply #1010 on: March 09, 2010, 11:27:54 AM »

Ωραίο αστείο :moutza:

March 09, 2010, 11:29:09 AMReply #1011

Offline xenos

« Reply #1011 on: March 09, 2010, 11:29:09 AM »

Ωραίο αστείο :moutza:

Εμένα μου άρεσε! Το βρήκα πνευματώδες!  :P

March 09, 2010, 12:51:00 PMReply #1012

emilmx

• Guest
« Reply #1012 on: March 09, 2010, 12:51:00 PM »
Ολα αυτα καλα στη θεωρια αλλα στην πραξη ειναι αλλιως.
Το μιατ ατο εχω μια δεκαετια.Παραλληλα ειχα ενα mazda626 για ταξιδια για χειμωνα για φορτωματα,αλλα εκαιγε πολυ κι ηταν και μεγαλο και δε βολευε κανεναν στην οικογενεια μα τ οδηγησει.Ετσι αγοραστηκε κι ενα seicento sporting που ηταν μικρο και οικονομικο.Και παλι ομως μ αυτο κολλας στην κινηση και μπλα μπλα μπλα και πηρα διαδοχικα διαφορα δικυκλα απο 250 εως και 600 κυβικα.Μην πολυλογω...Κανενα οχημα δεν καταφερα να χαρω γιατι ειχα να πληρωνω παγια εξοδα συντηρηση κλπ για 3 αμαξια και ενα δικυκλο και το μιατα δε το χαιρομουν.τα πρωτα 6 χρονια του χα κανει 8000χλμ.Ειχα μιατα πριν μια δεκαετια και κυκλοφορουσα με δικυκλο ή οτιδηποτε αλλο αδιαφορω.
Σιγα σιγα διαλυθηκε ο στολος κρατησα για μενα μονο το μιατα και απο τοτε ειναι που το χαρηκα πραγματικα.Τα 3 τελευταια χρονια πρεπει να χω κανει 50-55χιλιαδες χιλιομετρα.Το οτι δεν καιει 25-30-40 λιτρα, ειναι αποτελεσμα συνειδητης  επιλογης να μη γινει τουρμπο,ωστε να μπορω να του βαζω τη  βενζινη που χρειαζεται ωστε  να το κυκλοφορω.Σε καμια περιπτωση δε θ αγοραζα δευτερο οχημα.Αν δε μου κανει το μιατα το πουλω και περνω κατι να σ εξυπηρετει.Τ αλλα ειναι ημιμετρα.

πολύ σωστά τα λες Ξαδερφε αλλά
1) δεν υπαρχή παρκιν στων πειρεα που έχω σκοπό να μηνώ όταν με το καλό θα έρθω Αθηνα
2) δεν υπαρχή περίπτωση να το αφήσω στο δρόμο το αμάξι εκτεθειμένο
3) ποτέ δεν κυκλοφορώ με το αμάξι όταν δεν κάνει πολύ κρύο η βρέχει (πολιός μοτοσικλετιστής που ξέμεινε με ένα παπί για πρακτικούς λόγους)
4) εδω στα χάνια έχω αλλά 3 αυτοκίνητα να εκμεταλλευτώ οταν χρειαστεί να κάνω μια δουλεία: ένα αλμερα ενα σουφτ και ενα ισουζου αγροτικό
5) η υπερτροφοδοτιση ήταν συνοδίτη επιλογή και δεν το μετάνιωσα ακόμα
6) όταν φόρτωσα το miata με κομπρεσορα και μπακετ δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να πρέπει να μετακομίσω Αθηνα όποτε τα κριτήρια του τι αυτοκίνητο χιάζομαι και χαίραμε είναι εντελώς διαφορετικά εδω στα χάνια έχω maita από της 27/1/2007 (1,6 τότε και από 24/12/2007 το sporty)

το συμπέρασμα για εμένα είναι
1) το miata δεν θα πουληθεί ποτέ για κανένα λόγο
2) δεν με συμφέρει να νοικιάσω κλιστώ γκαράζ (για πιλοτή δεν πεζή είναι το ίδιο εκτιθέμενο με το δρόμο) με 100-130€ το μίνα
100€*12 μίνες =1200€
ενα πάντα 500€
τέλη κυκλοφορίας 170€ ασφάλεια 250€ για λάδια και λάστιχα δεν τα υπολογίζω ότι γλιτώνω από το ένα που δεν θα κάνει χιλιόμετρα θα το παίρνει το άλλο με μικρότερο κόστος αφού δεν θα πάει ποτέ συνεργείο και θα το φτιάχνω μόνος

σ’αυτή τη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα

πρέπει να αποφασίσεις τη θα θυσιάσεις για να έχει κάτι άλλο

αν αυτό το άλλο δεν σε κάνει χαρούμενο να πάμε να γ@μηθούμε

εγώ θυσίασα της μηχανές και της εντουραδες γιατί δεν το σηκώνει η μέση μου
αυτό που έχασα το βρήκα στο miata δεν έχω σκοπό να το ξανά χάσω
θα παλέψω για το όνειρο και το καινούριο ξεκαυλοτυρι μου

March 09, 2010, 01:13:40 PMReply #1013

Offline Ξάδελφος

« Reply #1013 on: March 09, 2010, 01:13:40 PM »
Βρε καλα εκανες και το τουρμπισες κι εκανες  οτι γουσταρεις και αφου ειχες κι αλλα αμαξια να σ εξυπηρετουν ακομη καλυτερα.
Στο παρον τωρα.
Νομιζα οτι θα νοικιασεις γκαραζ...Τ αμαξι εξω θα το χεις?.
Το Παντα ειναι τρελο αμαξακι το γουσταρω πολυ αλλα σκεψου οτι κι αυτο θα σου τραβα χρημα,δε θελει μονο βενζινη τελη και ασφαλεια..ολο και κατι θα ζητα,παλιο αμαξι ειναι,εχω πειρα απο ρημαδια....και στην τελικη δε θα οδηγεις τη μιαταρα αλλα το παντα.
Γιατι δεν περιμενεις να δεις αν σ εξυπηρετει στη δουλεια σου η συγκοινωνια,μη νομιζεις οτι με την κινηση που χει με τ αμαξι θα πηγαινεις γρηγοροτερα.
Για τις βολτες σου θα χεις τη μιαταρα.Στο λεω γιατι εγω με δευτερα τριτα αμαξια μηχανακια κλπ δε χαρηκα το μιατα.Καλοπροαιρετα στα λεω μην μπλεξεις με δευτερο αμαξι και δεν ξερεις τι να το κανεις που να το παρκαρεις κλπκλπκλπ.
Για τις βενζινες,δεν παιζει να ριχνεις πιεση σε νορμαλ συνθηκες?
Μηπως να σκεφτεις αντι για Panda να παρεις κανα δικυκλο?.Εγω τα δικυκλα τα εκοψα κι ας οδηγω απο πιτσιρικι γιατι σακατευτηκα και δεν εχω αλλο"κερμα".
Πειραια που,εχεις αποφασισει?

March 09, 2010, 01:15:36 PMReply #1014

Offline pooru ni san

« Reply #1014 on: March 09, 2010, 01:15:36 PM »
Εντελώς φιλικά, μπορείς να κατεβάσεις από εδώ την διόρθωση του κειμένου. Είναι κρίμα να βγάζουμε τα μάτια μας μ’αυτόν τον τρόπο εν έτη 2010.
Αλλιώς μπορείς να γράφεις σε word τα ποστ και να τα παραθέτεις στη συνέχεια εδώ.  :)

March 09, 2010, 01:23:22 PMReply #1015

emilmx

• Guest
« Reply #1015 on: March 09, 2010, 01:23:22 PM »
pooru ni san
και στο word γράφω και έχω κατεβάσει το σπελινγκ του μοζιλα
τώρα τι να κάνω αν κάνει λάθος ο μπιλ  :tanevramou:

Ξάδελφος
το αμάξι θα είναι σε κλειστό γκαράζ στη γλυφάδα τζάμπα
πειρεα θα μείνω κάπου κοντά στο τζανειο και η με το μηχανάκι θα πιγαινω η με συγκοινωνια
από παλιά ξέρω και εγώ άλλα ξέρω και να τα φτιάχνω

March 09, 2010, 01:31:58 PMReply #1016

Offline Ξάδελφος

« Reply #1016 on: March 09, 2010, 01:31:58 PM »
Αν μεινεις κοντα στο Τζανειο πας και με τα ποδια.Αφου βολεψες το μιατα σε γκαραζ..μια χαρα εισαι!.Αντε παρε το Panda να το μαστορευουμε μαζι...ειναι τρελο γκαντζετακι!.

March 09, 2010, 02:05:41 PMReply #1017

emilmx

• Guest
« Reply #1017 on: March 09, 2010, 02:05:41 PM »
Αντε παρε το Panda να το μαστορευουμε μαζι...ειναι τρελο γκαντζετακι!.

μου περνάνε ιδέες να του βάλω κανένα μοτερ λαντσια 1,6 τουρμπατο  :moutza: :moutza:
το έχει κάνει ένας φίλος εδώ χάνια και δεν περιγράφετε: το βλέπεις το ακούς και το χάνεις μετά :guns: :guns:

March 09, 2010, 02:19:36 PMReply #1018

Offline leonidas11b

• pure velocity
  • Total likes: 1
  • If you can't drift with 90ps,900ps can't help you.
« Reply #1018 on: March 09, 2010, 02:19:36 PM »
μου περνάνε ιδέες να του βάλω κανένα μοτερ λαντσια 1,6 τουρμπατο  :moutza: :moutza:
το έχει κάνει ένας φίλος εδώ χάνια και δεν περιγράφετε: το βλέπεις το ακούς και το χάνεις μετά :guns: :guns:

Αμα ειναι να κανεις ''λαλακια'' και σε αυτο μην το παρεις δεν αξιζει, παλι πολλα θα χαλας!
miata NBFL 1.6
4.7 FGR
Torsen LSD
Coilover

March 09, 2010, 02:21:12 PMReply #1019

Offline Ξάδελφος

« Reply #1019 on: March 09, 2010, 02:21:12 PM »
Σωστα ετσι να το φτιαξεις :good: και μετα θα ψαχνεις παρκινγκ γι αυτο και θα ξαναψαχνεις ν αγορασεις κι αλλο Panda,να κανεις τη δουλεια σου.  :llol: :axe: