Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα Μπλα κτλπ [#5]  (Read 209801 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 04, 2010, 08:18:07 PMReply #885

Offline Dionisis

Re: Μπλα Μπλα κτλπ [#5]
« Reply #885 on: March 04, 2010, 08:18:07 PM »
Σπύρο, δεν θέλει κανείς να πείσει κανέναν. Συζητάμε για ένα ζήτημα που έμμεσα (αν όχι άμεσα) έχει σχέση με το αυτοκίνητο.
Συζητάμε (σε μεγάλο βαθμό) πολιτισμένα και σίγουρα υπάρχει καλή διάθεση από όλους.
Η κουβέντα είναι, όπως είπε και ο Διονύσης υγιής και επικοδομητική.
Οπότε προς τι η παρέμβαση με μπλε γράμματα; Τα φόρα είναι για να ανταλλάσουμε απόψεις.
Και ο Γιάννης είναι μοντερέιτορ και συμμετέχει στην κουβέντα κανονικά (πριν δυο ποστ) ποιος αποφασίζει πότε μια κουβέντα συζητήθηκε αρκετά και πότε όχι; (Δεν είναι προσωπική επίθεση φυσικά και ελπίζω να μην το πάρεις ως τέτοια)

Στο θέμα μας τώρα, φυσικά Γιάννη υπάρχουν πάντα δυο όψεις και πάντα υπάρχουν ακραία παραδείγματα και εξαιρέσεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο τύπος που έδειρε τον άλλο και αυτός (εσύ ή εγώ) που έχουμε παρκάρει μ@λ@κωδώς 2-3 φορές από ανάγκη.
Προφανώς επίσης η λύση δεν ειναι αυτή που ανέφερε ο Μάνος Οπτιον Ντι. Το να σπάσεις το αμάξι του άλλου ξεπερνάει τα δικά μου όρια, και στα μάτια μου ειναι εξίσου λάθος με την αρχική άποψη του Μάνου Πλοκάμη. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ντι, όταν βρήκε το αμάξι του με κλειδί γρατζουνισμένο θυμωσε και στενοχωρήθηκε πολύ. Εγώ αυτό σκέφτομαι όταν μου ρχεται να πατήσω πάνω στο καπό του κάθε πίπα που κλείνει μια διάβαση. Θεωρώ ότι η καταστροφή δεν ειναι η λύση.

Το αυτό πιστευω και για το ξύλο. Θέλω και προσπαθώ να εξαντλώ πάντα (εκτός απ όταν κυριαρχεί ο χαλασμένος θηροειδής μου) τα περιθώρια του διαλόγου. Απλά δεν έχω πρόβλημα και αν αυτά ξεπεραστουν.

Με όλα τα παραπάνω κατά νου, το να βάζεις ένα αυτοκόλλητο που θέλει λίγη προσπάθεια για να ξεκολλήσει θεωρώ ότι είναι μια καλή λύση με χιούμορ.

Το αυτοκόλλητο ειναι γενικά (γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις)
-Καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα.
-Καλύτερο από το να κάνεις ακρότητες.
-Πρακτικότερο από το να καλέσεις την αστυνομία (που δεν έχει δυναμικό να ασχοληθεί).
-Εξυπνότερο από το να φτύσεις.
-Βολικότερο από το να πλακωθείς.

Κυρίως όμως, πείτε με ρομαντικό, αλλά πραγματικά θεωρώ ότι το 85% όσων βρουν αυτοκόλλητο τέτοιο βγάζοντάς το θα σκεφτεί λογικά ότι "ίσως έκανα λάθος" και θα σκεφτεί διπλά την επόμενη φορά.

Άρα η λύση είναι το βρισίδι. Γιατί και το περιβόητο αυτοκόλλητο είναι βρισίδι. Απλά δε το ξεστομίζεις αλλά το έχεις τυπωμένο. Επίτρεψέ μου αλλά εγώ προτιμώ ακόμη και όταν είμαι αγανακτισμένος να μη βρίζω τον άλλον γιατί πολύ απλα δε ξέρω πώς θα αντιδράσει. Σκέψου να είχε ένα όπλο επάνω του τι θα γινόταν. Και μη μου πείτε ότι αυτό δε παίζει γιατί έχουν γίνει τέτοια. Προτιμώ να τα πω μόνος μου και να ξεθυμάνω χωρίς να προκαλέσω τον άλλον που δε ξέρω τι διάθεση έχει.

Ο Σπύρος είχε κατευναστικό πνεύμα πιστεύω και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πει κάτι παραπάνω. Όπως λες και συ σε μεγάλο βαθμό μιλάμε πολιτισμένα αλλά όχι στο σύνολο γιατί το να αναφέρονται σε κάποια ποστ για τους αστυνομικούς ότι είναι μπάτσοι ή μπασκίνες και οι πολίτες που καταγγέλλουν μια παρανομία ρουφιάνοι είναι προσβλητικό. Σημειώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με το επάγγελμα του αστυνόμου αλλά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Δε θεωρώ σωστό να αποκαλούνται έτσι γιατί χαρακτηρίζεται μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων αυτομάτως. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και οι στραβροί και οι σωστοί. Σκέψου να αποκαλούσαμε χασάπη έναν γιατρό, κάφρο ένα δημοσιογράφο, λαμόγιο έναν δικηγόρο, ταρίφα έναν οδηγό ταξί και πάει λέγοντας... Γι αυτό στο φορουμ αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι περιττοί πιστεύω.
NC 2.0 Niseko Sunlight Silver

March 04, 2010, 08:45:58 PMReply #886

Offline nmwisima

« Reply #886 on: March 04, 2010, 08:45:58 PM »
Πολλά για να απαντηθούν. Θα προσπαθήσω.
-Δεν είπα ποτέ ότι οι αστυνομικοί είναι όλοι κακοί, και δεν ειναι αυτό το θέμα της κουβέντας μας. Ίσα ίσα ως δημοσιογράφος έχω ακούσει άπειρες φορές πολλούς από εσάς να γενικεύετε προσβάλοντας ένα επάγγελμα συνολικά και δεν θέλω να το κάνω κι εγώ. Θέλω να πιστευω ότι όταν κάποιος γράφει κάτι, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο.
-Συνεπώς Μάνο, ουδείς αμφιβάλλει ότι υπάρχουν και καλοί και άγιοι αστυνομικοί. Καλόπιστα θα πω ότι ειναι και η πλειοψηφεία.
-Παραμένει ιδιοκτησία σου που έχει "παραβιαστεί" από αυτοκόλλητο, αφού πρώτα εσύ παραβίασες την δημόσια ιδιοκτησία, το πεζοδρόμιο όχι ενός δηλαδή, αλλά άπειρων ατόμων.
-Διονύση, στη βάση που θέτεις, ότι το "γαιδαρος" ειναι βρισίδι διαφωνούμε. Είναι σα να σου βάλω το εκονίδιο με τη μούτζα εδώ μέσα και να παρεξηγηθείς. Για τα δικά μου μέτρα χιούμορ και ανεκτικότητας το "γάιδαρος" δίνει στίγμα χωρίς να βρίζει (φαντάσου να έλεγε μ@λ@κ@...)
-Από την άλλη οφείλω να παραδεχτώ ότι όταν πετυχαίνω face to face αυτόν που παρανομεί, του το λέω πάντα, αλλά δεν τον λέω γάιδαρο. Αν όμως δεν αντιληφθεί άμεσα τι του λέω με ευγενικό τρόπο, ξεφεύγει το πράγμα.
-Επειδή επίσης είμαστε μεγάλα παιδιά, δεν φαντάστηκα ότι αυτό που έγραψα για τη ρουφιανιά θα ερμηνευόταν με τον τρόπο αυτό, ότι "όλοι που καλούν την αστυνομία είναι ρουφιάνοι". Αντιλαμβάνομαι όμως ότι μάλλον δεν το διατύπωσα εγώ σωστά και ξεκαθαρίζω ότι έγραψα μια υπερβολή για να κάνω σαφές αυτό που ήθελα στον Μάνο.
-Ο οποίος  (για να έρθουμε και στο θέμα της ηλικίας) θεωρώ ότι σκέφτηκε και έγραψε ανώριμα, πλην όμως πολύ φυσιολογικά για τα χρόνια του, εξ ου και αναφέρεται η ηλικία του, ΟΧΙ υποτιμητικά, αλλά ως στοιχείο της κουβέντας. Προσωπικά δεν θέλω ούτε να συμφωνήσει μαζί μου, ούτε να τον "συνετίσω", απλά ως ίσο συνομιλητή του παρέθεσα επιχειρήματα.
-Σπύρο, όταν παρεμβαίνεις ως άτομο είναι διαφορετικό από το να γράφεις ως μοντ. Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόθεσή σου ήταν να θυμίσεις ότι η κουβέντα δεν πρέπει να ξεφύγει. Από άποψη τρόπων, εννοώ. Θεωρώ ότι αυτό δεν έγινε σαφές με το να λες "ας τη λήξουμε". Βρες ποιος ξέφυγε και στείλε πμ με σύσταση. Αν και τελικά συμφωνώ ότι πρέπει να τη λήξουμε, διότι βλέπω ότι στο γραπτό λόγο (και μάλιστα τον βιαστικό) γίνονται πολλές παρερμηνείες.

March 04, 2010, 08:58:45 PMReply #887

Offline dimsabas

« Reply #887 on: March 04, 2010, 08:58:45 PM »
Κοίτα ρε φίλε τι γίνεται όταν λείπω... :llol: :llol: :llol:

Θα πηγαίνει και με το πνεύμα των επόμενων ημερών

Καλά, βάφουν κόκκινα τα αυγά τους οι καθολικοί;

March 04, 2010, 09:24:40 PMReply #888

Offline Dionisis

« Reply #888 on: March 04, 2010, 09:24:40 PM »
-Δεν είπα ποτέ ότι οι αστυνομικοί είναι όλοι κακοί, και δεν ειναι αυτό το θέμα της κουβέντας μας. Ίσα ίσα ως δημοσιογράφος έχω ακούσει άπειρες φορές πολλούς από εσάς να γενικεύετε προσβάλοντας ένα επάγγελμα συνολικά και δεν θέλω να το κάνω κι εγώ. Θέλω να πιστευω ότι όταν κάποιος γράφει κάτι, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο.
Δε νομίζω να ανέφερα κάπου ότι εσύ είπες ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί.

Ειναι και κάτι άλλο, κάποιοι δεν θέλουμε να γινόμαστε με το παραμικρό ρουφιάνοι και να φωνάζουμε τα μπατσάκια (που τις άλλες ώρες τους βρίζουμε).
Καταλαβαίνεις τι λέω; Δεν μπορεί τη Δευτέρα να τους πετάω μολότοφ και την Τρίτη να τους φωνάζω να γράψουν κάποιον. Ρουφιανιλίκι άλλωστε χορτάσαμε στην κατοχή, πότισε το χώμα, δεν χρειάζεται άλλο.

Τους αποκάλεσες όμως μπατσάκια.

-Διονύση, στη βάση που θέτεις, ότι το "γαιδαρος" ειναι βρισίδι διαφωνούμε. Είναι σα να σου βάλω το εκονίδιο με τη μούτζα εδώ μέσα και να παρεξηγηθείς. Για τα δικά μου μέτρα χιούμορ και ανεκτικότητας το "γάιδαρος" δίνει στίγμα χωρίς να βρίζει (φαντάσου να έλεγε μ@λ@κ@...)

Το να αποκαλείς κάποιον γάιδαρο όταν δεν τον ξέρεις, ακόμα και για να τον κρίνεις επειδή κάνει κάτι παράνομο και αντικοινωνικό δε σημαίνει ότι δεν είναι βρισιά. Κάλλιστα μπορεί να σε μηνύσει για εξύβριση και αντε βρες άκρη. Δυστυχώς το τι θεωρεί ο καθένας μας βρισιά δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο για το ποια λέξη μπορεί να συστήσει το έγκλημα της εξύβρισης. Το παράδειγμα με το εικονίδιο της μούτζας είναι θεωρώ ατυχές και δε συγκρίνεται με το πως αποκαλούμε κάποιον εντελώς άγνωστο στο δρόμο για να καυτηριάσουμε μια άδικη πράξη του. Είναι εμφανές ότι διαφωνούμε στο σημείο αυτό (χωρίς να είναι καθόλου κακό σημειώνω) Αχιλλέα.

-Επειδή επίσης είμαστε μεγάλα παιδιά, δεν φαντάστηκα ότι αυτό που έγραψα για τη ρουφιανιά θα ερμηνευόταν με τον τρόπο αυτό, ότι "όλοι που καλούν την αστυνομία είναι ρουφιάνοι". Αντιλαμβάνομαι όμως ότι μάλλον δεν το διατύπωσα εγώ σωστά και ξεκαθαρίζω ότι έγραψα μια υπερβολή για να κάνω σαφές αυτό που ήθελα στον Μάνο.

Συγνώμη αλλά επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά, όπως λες, δε μπορώ να ερμηνεύσω αυτό που θα ήθελες να πεις αλλά δε το είπες με άλλο τρόπο. Αλλά το να αναφέρεις το παράδειγμα των ρουφιάνων στη Κατοχή με το πολίτη που καταγγέλλει παρανομία συγνώμη αλλά είναι επίσης ατυχές.

-Ο οποίος  (για να έρθουμε και στο θέμα της ηλικίας) θεωρώ ότι σκέφτηκε και έγραψε ανώριμα, πλην όμως πολύ φυσιολογικά για τα χρόνια του, εξ ου και αναφέρεται η ηλικία του, ΟΧΙ υποτιμητικά, αλλά ως στοιχείο της κουβέντας. Προσωπικά δεν θέλω ούτε να συμφωνήσει μαζί μου, ούτε να τον "συνετίσω", απλά ως ίσο συνομιλητή του παρέθεσα επιχειρήματα.

Επιμένω να υποστηρίζω ότι ακόμη και αν θεωρείς κατά τη γνώμη σου ότι έγραψε  ανώριμα και δε το αναφέρεις υποτιμητικά, η αναφορά στην ηλικία λοιπόν δεν αποτελεί στοιχείο της κουβέντας όπως λες σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που ανάπτυξες  ;) ;).

ΥΓ: Επειδή ψιλοβαρέθηκα στο PC λέω να πάω κανένα CINEMA. To εξαντλούμαι και από κοντά καποιά στιγμή το θέμα  :hello: :hello:
NC 2.0 Niseko Sunlight Silver

March 04, 2010, 09:31:01 PMReply #889

Offline nmwisima

« Reply #889 on: March 04, 2010, 09:31:01 PM »
Ναι, το χέσαμε. Έχω απαντήσεις σε πολλά, αλλά τα λέμε σε καφέ. Έχει και το βρωμο-Lost και θα φάμε παντούφλα!
Χάρηκα πάντως που μιλήσαμε τόσην ώρα, τόσο πολύ, χωρίς να έχει κανένας μας -ενθεν και ένθεν- υποχρέωση να χάσει τόσο χρόνο για να ανταλλάξει απόψεις με "άγνωστους" κάφρους.  :)

March 05, 2010, 09:01:45 AMReply #890

Offline dimsabas

« Reply #890 on: March 05, 2010, 09:01:45 AM »
εκεινη την ωρα γινοταν τελετη κηδειας(τη λεω καλα Σαμπα?)

Η ορθογραφία είναι σωστή. Αν ψάχνεις για συνώνυμα, υπάρχουν το εξόδιος ακολουθία και το νεκρώσιμη ακολουθία.

Αυτό που σκότωσες ήταν:
εκλησσιας

:llol: :llol: :llol:

March 05, 2010, 09:29:57 AMReply #891

Offline Ξάδελφος

« Reply #891 on: March 05, 2010, 09:29:57 AM »
εκεινη την ωρα γινοταν τελετη κηδειας(τη λεω καλα Σαμπα?)

Η ορθογραφία είναι σωστή. Αν ψάχνεις για συνώνυμα, υπάρχουν το εξόδιος ακολουθία και το νεκρώσιμη ακολουθία.

Αυτό που σκότωσες ήταν:
εκλησσιας

:llol: :llol: :llol:

το ξερω να σε τσιτωσω ηθελα.το σωστο ειναι    αικκλισεια

March 05, 2010, 09:50:48 AMReply #892

Offline dimsabas

« Reply #892 on: March 05, 2010, 09:50:48 AM »
Κοίτα να μαθαίνεις πώς τσιτώνουν και πώς απαντάνε οι μάγκες... :girlie: :girlie: :girlie: :girlie:
http://www.driftclub.gr/driforum/showthread.php?p=214422&posted=1#post214422

March 05, 2010, 09:51:35 AMReply #893

Offline philosopher

« Reply #893 on: March 05, 2010, 09:51:35 AM »
Αλλάξαμε και λαστιχάκια ψες, αισίως διανύω την τέταρτη τετράδα μου R888. Η προηγούμενη είχε φορεθεί το καλοκαίρι του 2009, οπότε ούτε εννιάμηνο δεν έβγαλαν τα παλιά. Ας είναι, χαλάλι του.
Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που καταλήγω σε ελαφρώς μεταχειρισμένη τετράδα, η οποία είναι παραγωγής 2007 κι είχα τους ενδοιασμούς μου. Με το πού πατήθηκαν όμως αξιοπρεπώς (να σαι καλά Σουνιάκι...), η απόδοση ήταν η γνωστή φανταστική.
Σε συνδυασμό με τον τριψήφιο πλέον αριθμό κιλών (τόσο εμού :llol: όσο και του Miata) και της εστιασμένης πλέον θέσεως οδήγησης, χτες ένιωθα το Sporty σε εξαιρετική φόρμα και αλληλεπίδραση με τον οδηγό του. :excited: :excited:

Ρε συ Jimmy, χτες ήσουν με 8άρια????
Γιατί αν ήσουν με 8άρια τα δικά μου Bridgestone δουλέυουν ακόμα μια χαρά μετά απο 27,000 αισίως χιλιόμετρα.  :hello:
Καιρό είχα πάντως να περάσω έτσι απο τις γνωστές-άγνωστες διαδρομές.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

March 05, 2010, 09:54:01 AMReply #894

Offline dimsabas

« Reply #894 on: March 05, 2010, 09:54:01 AM »
Ναι, τα οποία ήταν επί μήνες αφόρετα. Στην αρχή γλιστρούσαν πολύ, αλλά δούλεψαν και όσο περνούσε η ώρα, επανήλθαν στα γνωστά τους επίπεδα. Κρίμα που βγαίνουν ακριβά για τα NC, είναι τρελό βάλσαμο... :clap: :clap: :clap:

March 05, 2010, 09:57:19 AMReply #895

Offline option-D

« Reply #895 on: March 05, 2010, 09:57:19 AM »
Κοίτα να μαθαίνεις πώς τσιτώνουν και πώς απαντάνε οι μάγκες... :girlie: :girlie: :girlie: :girlie:

Το πάτε ξανά για πλίτσι πλίτσι; Αγκαλίτσα  :trelgel:
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

March 05, 2010, 11:12:40 AMReply #896

Offline nmwisima

« Reply #896 on: March 05, 2010, 11:12:40 AM »

Έλα μωρέ με τον καραγκιόζη, που χει γεμίσει τον τόπο αγγελίες!!!! :tease: :tease: :tease: :hilarious: :hilarious: :hilarious: :hilarious:

March 05, 2010, 11:20:48 AMReply #897

emilmx

• Guest
« Reply #897 on: March 05, 2010, 11:20:48 AM »

Έλα μωρέ με τον καραγκιόζη, που χει γεμίσει τον τόπο αγγελίες!!!! :tease: :tease: :tease: :hilarious: :hilarious: :hilarious: :hilarious:

:????: :????: :????: :????: :????:

March 05, 2010, 11:25:02 AMReply #898

Offline nmwisima

« Reply #898 on: March 05, 2010, 11:25:02 AM »

Έλα μωρέ με τον καραγκιόζη, που χει γεμίσει τον τόπο αγγελίες!!!! :tease: :tease: :tease: :hilarious: :hilarious: :hilarious: :hilarious

:????: :????: :????: :????: :????:

Αυτοσαρκασμός είναι Αιμίλιε, μη μου πεις ότι το πήρες κυριολεκτικά... :yawn:

March 05, 2010, 11:33:04 AMReply #899

emilmx

• Guest
« Reply #899 on: March 05, 2010, 11:33:04 AM »
ααααα

ναι ρε Αχιλλεα το κατάλαβα  :excited: