Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]  (Read 492400 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

October 09, 2014, 10:27:30 PMReply #1890

Offline KRS

Re: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]
« Reply #1890 on: October 09, 2014, 10:27:30 PM »
....

Σ' ευχαριστώ μαν, το μεταχειρισμένο πάντα λαχείο είναι..
Απλά πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί ιδιοκτήτες mx5 που τα προσέχουν.
Αν βρω και κάποιο από το φόρουμ, ακόμα καλύτερα!

Ίδωμεν..

@Νeko
Προσεγμένο να είναι και στα λεφτά που διαθέτω (μέχρι 3,5-4), δεν είμαι "ταμένος" σε κανένα από τα 2.
« Last Edit: October 09, 2014, 10:32:32 PM by KRS »

October 09, 2014, 10:33:49 PMReply #1891

Offline heras

« Reply #1891 on: October 09, 2014, 10:33:49 PM »
Αν θες κατι για nb πες μου...ειναι το 2ο που εχω τωρα, απ το καλοκαιρι, και συνολικα το 3ο μου mx5. Eiχα και na πριν 10 χρονια
ΜΚ 1,5

October 09, 2014, 10:43:52 PMReply #1892

Offline KRS

« Reply #1892 on: October 09, 2014, 10:43:52 PM »
Αν θες κατι για nb πες μου...ειναι το 2ο που εχω τωρα, απ το καλοκαιρι, και συνολικα το 3ο μου mx5. Eiχα και na πριν 10 χρονια

'Ωπα, ο άνθρωπος μου!!
Γενικά τα θέματα με τις κουκούλες, το πίσω τζάμι να είναι θερμαινόμενο και μερικά άλλα πρόλαβα και έριξα διάβασμα..

Από κει και πέρα θέλω να μου πεις τι να προσέξω στο μοτέρ, αν είχε γίνει καμιά ανάκληση τότε και ένα κοστολόγιο στα βαριά αναλώσιμα (ιμάντες, δίσκο-πλατώ κλπ).
Επίσης ebay δουλεύετε καθόλου για αντ/κα;
Στη  μοτο βρίσκω πολύ οικονομικά ό,τι χρειαστώ.

October 09, 2014, 11:02:26 PMReply #1893

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1893 on: October 09, 2014, 11:02:26 PM »
Καλώς ήρθες.

Στο μοτέρ να μετρήσεις μία συμπίεση.Θα σου πει πολλά για τα χιλιόμετρα-πραγματικά ή αναγραφόμενα.Γλίτωσα πρόσφατα μεγάλη σαβούρα που έψαχνα για άλλο αμάξι.Εάν έχει βιβλίο συντήρησης ακόμα καλύτερα.

Ανάκληση στα ΝΒ δεν θυμάμαι.

Επίσης να το δει ένας φανοποιός για σάπια-ευθύτητα.Βασικό για ΜΧ5.

Το αυτοκίνητο κουβαλάει την κληρονομιά των Γιαπωνέζων σε ποιότητα κατασκευής.Δεν σπάει,δεν χαλάει μόνο λάδια ζητάει(κάνει και ρίμα)

Φρόντισε ότι και αν πάρεις να έχει κάποια έξτρα,γιατί πολύ πιθανό να τα βάλεις μετά.Όπως διαφορικό μπλοκέ.

Το ebay το έχουμε κάνει περίπτερο.....
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

October 09, 2014, 11:08:36 PMReply #1894

Offline heras

« Reply #1894 on: October 09, 2014, 11:08:36 PM »
Aπο μοτερ να χει αλλαξει ιμαντες, αυτο ειναι το σημαντικο. Και ενα τσεκ στο συστημα ψυξης
Αν πας σε nb βρες οπωσδηποτε με abs και a/c. To πρωτο δεν ειναι τοσο συχνο οσο το δευτερο

Κατα τ αλλα ειναι αθανατο και το πιθανοτερο ειναι να θελει μονο βενζινη (προσεχε δεν εχει λαμπακι ρεζερβας και αν το αφηνεις αδειο μπορει να μεινεις οπως εγω πριν μερικες μερες  :D :moutza:)
« Last Edit: October 10, 2014, 10:31:34 AM by jSkyline »
ΜΚ 1,5

October 09, 2014, 11:13:37 PMReply #1895

Offline KRS

« Reply #1895 on: October 09, 2014, 11:13:37 PM »
Hλία ευχαριστώ!
Έχω φίλο μηχανικό αλάνι θα με βοηθήσει να το τσεκάρουμε όταν είναι η ώρα.
Διαφορικό μπλοκέ :yeah:
Αν δεν το βρω, πόσο κοστίζει να μπει;

Έριξα μια πρόχειρη ματιά στο αγγλικό ebay..καλές τιμές είδα, για ιμάντα-δίσκο πλατώ κλπ.
Άπό το Αγγλικό περίπτερο ψωνίζετε ή από Μέρκελ μεριά;
Κάτι χαρντ-τοπ είδα σε καλή τιμή αλλά μόνο pick-up..αυτό φτιάχνεται.

Ιάπωνας είναι εγγύηση, αν εξαιρέσω κάτι 1α mr2 που κατέβασαν κινητήρα. Στα δίτροχα είμαι Ιταλός όμως.

Ηeras, abs γιατί;
Μπλοκάρουν εύκολα τα φρένα, θέλει εμπειρία;
Για σπάστο λίγο, αν δε βαριέσαι..

October 09, 2014, 11:30:39 PMReply #1896

Offline heras

« Reply #1896 on: October 09, 2014, 11:30:39 PM »
Ναι γι αυτο...βοηθαει πολυ...ουτως η αλλως το nb δεν εχει και τιποτα τρομερα φρενα οποτε ειναι απαραιτητο για μενα
Επισης δεν εχει λαμπακι check engine οποτε ο μαστορας να το βαλει στο διαγνωστικο μηπως υπαρχουν τυχον βλαβες (πχ αισθητηρας λ κλπ)
ΜΚ 1,5

October 09, 2014, 11:37:16 PMReply #1897

Offline KRS

« Reply #1897 on: October 09, 2014, 11:37:16 PM »
Ναι γι αυτο...βοηθαει πολυ...ουτως η αλλως το nb δεν εχει και τιποτα τρομερα φρενα οποτε ειναι απαραιτητο για μενα
Επισης δεν εχει λαμπακι check engine οποτε ο μαστορας να το βαλει στο διαγνωστικο μηπως υπαρχουν τυχον βλαβες (πχ αισθητηρας λ κλπ)

Διαγνωστικό :????:
Από Αθήνα μάλλον θα είναι, οπότε για να 'μαι σίγουρος θα το πάω στο Λευκαδίτη που έχω ακούσει καλά λόγια.
Θα το προσπαθήσω να 'χει και abs, δεν θα βιαστώ.
Τhanks man!

October 10, 2014, 09:05:03 AMReply #1898

Offline Στέλιος - fess

« Reply #1898 on: October 10, 2014, 09:05:03 AM »
Χρήστο καλώς ήρθες.
Το μεταχειρισμένο ναι είναι λαχείο.
Φαίνεται όμως από τη συνολική εικόνα, πόσο μερακλής ή όχι είναι ο ιδιοκτήτης.
Ειδικά ένα αυτοκίνητο 10 ετών + σίγουρα έχει πολλά να σου πει.
Η παραμικρή "αμαρτία" όπως βαψίματα, φθαρμένα τιμόνια - καθίσματα, βρωμιές - λαδιές στο χώρο του κινητήρα σου μαρτυρούν την προσοχή που έχει δείξει ο/οι προηγούμενοι κάτοχοι.
Το κακό με τα mx5, είναι πως ενώ είναι ακριβά σαν αγορά (καινούργιο), στην πορεία αλλάξανε πολλά χέρια και δυστυχώς πέσανε σε ιδιοκτήτες που δεν τα σεβάστηκαν ή ακόμα χειρότερα ασέλγησαν στην κυριολεξία πάνω τους.
Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγάλος αριθμός από αυτά να βρίσκονται στην αγορά πολλούς μήνες χωρίς αγοραστές.
Εκτός από τα προφανή, (αμάξωμα, κουκούλα, σαλόνι, κινητήρας κλπ.) υπάρχουν χιλιάδες μικροπράγματα που πρέπει να ελεγχθούν...
Οι πολλαπλασιαστές έχουν τα θέματά τους, οι νεροχύτες της κουκούλας μέχρι και τα 2001 μοντ (είναι το εξάρτημα που μαζεύει τα νερά από την κουκούλα και τα στέλνει στις υδρορροές - rain rail) σπάνε και χρειάζονται αντικατάσταση, οι φούσκες κάτω από το λεβιέ (που είναι υπεύθυνοι για ζέστη στο εσωτερικό) κόβονται κάθε 2-3 χρόνια (σε όλα τα μοντ. na - nb), οι κουκούλες μετά από τόσα χρόνια χρήζουν αντικατάστασης λόγω του ξεχειλώματος (αν δεν έχουν ανοίξει σε κάποια σημεία), οι μηχανισμοί των παραθύρων θέλουν συντήρηση γιατί το γράσσο τους μετά από τόσα χρόνια δουλεύει σαν κόλλα και άλλα...
Σε γενικές γραμμές μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που λόγω ετών θέλει σχολαστική συντήρηση, αλλιώς οι ζημιές του είναι ακριβές.
Ελπίζω να μην λειτουργήσει το μακροσκελές μου ποστ ανασταλτικά ως προς την αγορά, τα ίδια και ακόμα χειρότερα έχει κάθε αυτοκίνητο τόσων ετών άλλωστε και εδώ γράφουμε τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως θα θέλαμε να είναι, όπως σε διάφορα άλλα φόρουμ που εκθιάζουν τα αποκτήματά τους, παραμυθιάζοντας εαυτούς και όχι μόνο...
Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

October 10, 2014, 12:38:53 PMReply #1899

Offline kostasmito

« Reply #1899 on: October 10, 2014, 12:38:53 PM »
Στα δίτροχα είμαι Ιταλός όμως.

Καλώς ήρθες Χρήστο.
Έχω την εντύπωση ότι είσαι της Bolognaς...αλλά κόβεις βόλτες στο site του Mandello ;)

Έχε στα υπόψην ότι πολλά NB & NBFL έχουν turboπαρελθόν...με ότι αυτό συνεπάγεται. 1ο χέρι να βρεις λίγο δύσκολο...και 2ο 3ο μια χαρά είναι. Καλό ψάξιμο

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

October 10, 2014, 07:19:57 PMReply #1900

Offline heras

« Reply #1900 on: October 10, 2014, 07:19:57 PM »
Στελιο συγνωμη αλλα θεωρω αυτα που ανεφερες (πλην ισως της κουκουλας που λογικο ειναι) ασημαντα μπροστα στις σχεδον μηδενικες βλαβες που εχει ενα παλιο mx5 κυριως σε μοτερ-σασμαν. Και επισης νομιζω οτι δεν ειναι τραγικα ακριβα οταν μιλαμε για πληθωρα μτχ ανταλλακτικων. Ισως και φτηνα θα ελεγα
Σκεψου ενα αντιστοιχο ιταλικο ή γαλλικο τοσων ετων τι θα συμβαινει εκει  :???:
ΜΚ 1,5

October 11, 2014, 01:06:29 AMReply #1901

Offline KRS

« Reply #1901 on: October 11, 2014, 01:06:29 AM »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα και τη διάθεσή σας να απαντήσετε σε πράγματα 1000ερωτημένα.

@ Στέλιος - fess

Πολύ χρήσιμα αυτά που μου έγραψες, μερικά τα 'χα υπόψη μου, άλλα όχι. Αποτρεπτικά δεν θα λειτουργήσει το ποστ σου, μάλλον πιο διερευνητικά.
Πολ/τες εκτός ότι θα υπάρχουν, υποθέτω, after market που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα ας είναι καλά ο άγιος μπέυς.
Τώρα με την κουκούλα, το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι πάντα έλεγα "το αυτοκίνητο το ΄χω για να μην βρέχομαι"..σκέψου να μπάζει νερά :llol:

@ kostasmito

Ναι μπολωνέζ έχω, αλλά και ένα λιμνάζων πολυ μ' αρέσει..μακάρι κάποτε ένας Άσσος να βρεθεί στο γκαράζ..από τα πιο νεούδια αυστηρά 1100sport '93-'94 ή ένα v-11..τα υπόλοιπα είναι βέσπες ;)
Για "πριόνισμα" κάνα 35αρι ή 50αρι αλλά  όχι cf (βρώμισε ο τόπος_, μόνο flat track να' σαι και λίγο πρωτότυπος..

October 24, 2014, 09:14:17 PMReply #1902

Offline vagelis57

« Reply #1902 on: October 24, 2014, 09:14:17 PM »
Καλησπερα ειμαι ο βαγγελης 57 ετων Μηχ. κινητηρων στην Π.αεροπορια.και επιθεωρητης στην τελικη φαση αποδεσμευσης των, λατρης απο μικρος των αυτοκινητων,ειχα στην μεχρι τωρα πορεια μου μονο τζιπ τετρακινητα.λογω κινηγετικης ενασχολησης και εξωχικου σε δισβατο μερος τωρα ενα μηνα πριν συνταξιοδοτηθω,αφου τα πουλησα ολα αποφασισα με τη γυναικα μου να πραγματοποιηουμε το εφηβικο μας  ονειρο το μαζντα βεβαια υπηρχαν και πιο ωριμες σκεψεις για αλλα πιο λαιτ ροαντστερ, αλλα το ανειρο, ενα και ετσι πηρα ενα NC 2000cc του 2006 μοντελο σε καλη κατασταση γενικα,και σε σχετικα καλη τιμη λογω κιβισμου,τελος παντων υπαρχουν και οι φωνες (που πας ρε μπαρμπα παρε κανενα ΑΤΟΣ) αλλα κανω το κεφι μου και οσο κρατησει.ισως κατα καιρους να σας ζαλησω με ερωτησεις παραλληλα διαβαζω οπως εκανα μια ζωη με τα προηγουμενα μου αυτοκινητα,Γιρασκω αει διδασκομενος,παντα , ηδη εχω παρει τη βοηθεια σας σε καποιες αποριες μου, και φοβιες απο αμπελοφιλοσοφιες συνεργειων που τις περισσοτερες φορες τις φιλτραρω με την εμπειρια μου,αλλα αφηνω και ενα παραθυρο αμφιβολιας γιαυτο  και σας ρωταω, βεβαια οι εποχες που αγοραζαμε οτι μας αρεσε περασε ανεπιστρεπτει αλλα τι να κανουμε.....σας κουρασα γιαυτο σταματω τον μονολογο ευχομαι να τα πουμε καπου καποτε απο κοντα!!!

October 24, 2014, 09:28:58 PMReply #1903

Offline mx5silver

« Reply #1903 on: October 24, 2014, 09:28:58 PM »
γεια σου βαγγελη, καλες βολτες ευχομαι! :good:
και να ξερεις οι πιο καλες βολτες είναι ανοιχτος χειμωνα, με σκουφο και μπουφαν!  :hello:

October 24, 2014, 10:01:56 PMReply #1904

Offline saldale

« Reply #1904 on: October 24, 2014, 10:01:56 PM »
Βαγγέλη καλώς ήρθες και καλά χιλιόμετρα.
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy