Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Αγορα αυτοκινητου που εχει παρακρατηση ιδιοκτησιας! HELP!!!  (Read 17505 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 25, 2009, 09:35:04 PMReply #15

Offline kakwkei

Ισχύει αυτο σιγουρα darios? Γιατι ο option-d ειπε οτι η αρση της παρακρατησης γινεται μεσα σε μια μερα στο υπουργειο!  :zalistika: :zalistika:
Elise S2? Sold....
and now what??

October 26, 2009, 12:11:34 AMReply #16

Offline option-D

Εγώ το έχω κάνει, ο Νεκτάριος δεν ξέρω.. Όταν μαζέψεις τη χαρτούρα κι έχω ξεχρεωθεί το αμάξι επίσημα, τα παίρνεις όλα και πας υπουργείο να σου φτιάξουν καινούρια άδεια χωρίς την παρακράτηση..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

October 26, 2009, 09:01:24 AMReply #17

Offline katerinaki1402

Δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά από την εμπειρία που έχω, πουλώντας δύο αυτοκίνητα με προβλήματα παρακράτησης έχω να σου πω οτι εξαρτάται από πολλές συγκηριες το πόσο γρήγορα θα ξεμπερδέψεις
Το χαρτί που θα χρειαστείς απο την αντιπροσωπεία που αγοράστηκε οτι δεν έχει πλέον δικαιώματα στο αμάξι,
μπορεί να κάνει από μια μέρα (όντως) μέχρι 15 μέρες
Αυτό εξαρτάται καθαρά και μόνο από την αντιπροσωπεία και δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
για να επισπευσεις τις διαδικασίες

Σου έυχομαι λοιπόν καλή τύχη !!!

October 26, 2009, 10:46:20 AMReply #18

Offline Neko

Οπως λεει και ο Μανος ολο το θεμα ειναι να μαζεψεις ολα τα χαρτια!! Αυτα που ειναι πιο χρονοβορα ειναι τα χαρτια απο την τραπεζα γιατι στην μεταβιβαση θελουν τα γνησια(που θελουν καποιες μερες για να βγουν) και οχι καποιες φωτοτυπιες η βεβαιωσεις που θα σου δωσουν :oops: Ευχωμαι να βρεις καποια λυση και να τελειωσεις γρηγορα.
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

October 26, 2009, 07:10:58 PMReply #19

Offline kakwkei

Παιδια εξηγηστε μου οποιος μπορει γιατι δν εχω πολυκαταλαβει πως λειτουργει. Το αμαξι αγοραστηκε απο τον γνωστο παραεισαγωγεα, με δανειο απο την Τραπεζα. Γιατι λοιπον να εχει δικαιωματα ο μπουτσης πανω στο αμαξι? τελικα σε ποιον το χρωσταει ο πωλητης? στην αντιπροσωπεια ή στην τραπεζα? εκτος απο το χαρτι βεβαιωσης εξοφλησης απο τη τραπεζα, θελει κ χαρτι απο την αντιπροσωπεια??  :zalistika: :zalistika: :zalistika: :zalistika:
Elise S2? Sold....
and now what??

October 26, 2009, 08:13:07 PMReply #20

Offline Neko

Οτι σου λεω ειναι οτι εκανα πριν 20 μερες περιπου που πουλησα το fiesta της κοπελας μου που ηταν αγορασμενο απο την Βελμαρ. Αφου πηραμε την εξοφλητικη απο την τραπεζα πηγαμε στην αντιπροσωπια και μετα απο λιγες μερες μας εδωσε βεβαιωση εξωφλησης μαζι με το καταστατικο της εταιριας :zalistika: για να γινει η αρση(την κυριοτητα την εχει παντα η αντιπροσωπια!) Στο Κ.Ε.Π που καναμε την μεταβιβαση ηθελαν ολα τα χαρτια να ειναι γνησια και οχι φωτοτυπιες εκτος αν αλλαξεις στο υπουργειο την αδεια και δεν γραφει παρακρατηση.Εχει μια διαδικασια που αν δεν τρεξεις ο ιδιος σου περνει περισσοτερο χρονο.
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

October 18, 2010, 01:33:15 PMReply #21

Offline nmwisima

Aγορά αυτοκινήτου με παρακράτηση.
« Reply #21 on: October 18, 2010, 01:33:15 PM »
Αν δεν ενδιαφέρει, ας μεταφερθεί στο Μπλα-Μπλα, αφού απαντηθεί.

Ξέρει κάποιος ποιες ειναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την αγορά αυτοκινήτου που έχει παρακράτηση κυριότητας από Τράπεζα?

Α.

October 18, 2010, 01:39:45 PMReply #22

Offline Stav

Re: Aγορά αυτοκινήτου με παρακράτηση.
« Reply #22 on: October 18, 2010, 01:39:45 PM »
Αν δεν γινει αρση της παρακρατησης, το υπουργειο δεν κανει μεταβιβαση (αυτο τουλαχιστον ισχυει μεχρι πριν κανα χρονο)...
Θα πρεπει με αλλα λογια να ξεπληρωθει το χρεος πρωτα, ακολουθως να παρεις βεβαιωση απο την τραπεζα οτι οντως εξοφληθηκε και να την προσκομισεις στο υπουργειο (ή στο ΚΕΠ) μαζι με ολα τα αλλα εγγραφα για να γινει πρωτα η αρση κ στο καπακι  η μεταβιβαση.....
MK2.5 back to basics...

October 18, 2010, 01:45:05 PMReply #23

Offline nmwisima

« Reply #23 on: October 18, 2010, 01:45:05 PM »
Αν δεν γινει αρση της παρακρατησης, το υπουργειο δεν κανει μεταβιβαση (αυτο τουλαχιστον ισχυει μεχρι πριν κανα χρονο)...
Θα πρεπει με αλλα λογια να ξεπληρωθει το χρεος πρωτα, ακολουθως να παρεις βεβαιωση απο την τραπεζα οτι οντως εξοφληθηκε και να την προσκομισεις στο υπουργειο (ή στο ΚΕΠ) μαζι με ολα τα αλλα εγγραφα για να γινει πρωτα η αρση κ στο καπακι  η μεταβιβαση.....

Με άλλα λόγια εγώ πληρώνω το δάνειο του άλλου και μετά γίνεται η μεταβίβαση???

October 18, 2010, 01:53:16 PMReply #24

Offline leonidas11b

• pure velocity
  • Total likes: 1
  • If you can't drift with 90ps,900ps can't help you.
« Reply #24 on: October 18, 2010, 01:53:16 PM »
Yep.......καπου υπαρχει καποιο αντιστοιχο τοπικ απο τον φιλο kakwkei αν θυμαμαι σωστα!
« Last Edit: October 18, 2010, 01:55:25 PM by leonidas11b »
miata NBFL 1.6
4.7 FGR
Torsen LSD
Coilover

October 18, 2010, 02:57:50 PMReply #25

Offline kakwkei

« Reply #25 on: October 18, 2010, 02:57:50 PM »
Αχιλλεα, επειδη οταν ειχα αγορασει εγω το ΜΧ5, ηταν με παρακρατηση απο τραπεζα (χρωσταγε ακομα ο ιδιοκτητης στην τραπεζα απο το δανειο του αυτοκινητου), η διαδικασια, εκ μνημης, ηταν ως εξης, :

1) καναμε ιδιωτικο συμφωνητικο σε συμβολαιογραφο οτι με το που του εξοφλησω το χρεος θα μου κανει την μεταβιβαση (ωστε να ειμαι σχετικα σιγουρος οτι δεν θα του ξεπληρωσω το αμαξι κ μετα θα φυγει)
2) πηγαμε μαζι στην τραπεζα που χρωσταγε, του εξοφλησα το χρεος κ πηραμε χαρτι απο την τραπεζα οτι εγινε αρση της κυριοτητας κ πληρωθηκε το ποσο (η πληρωμη στην τραπεζα εγινε στο ονομα μου κ πηρα αποδειξη καταθεσης στο ονομα μου)
3) στο καπακι, με αυτον κ το χαρτι στο χερι πηγαμε στο υπουργειο μεταφορων κ καναμε την μεταβιβαση, δινοντας αν θυμαμαι καλα την αδεια κυκλοφοριας κ το χαρτι απο την τραπεζα οτι εγινε αρση κυριοτητας κ απελευθερωθηκε το αμαξι απο την τραπεζα.

Αν δεν γινει αρση κυριοτητας, δεν μπορει να γινει μεταβιβαση
Αυτα. Ελπιζω να ημουν χρησιμος! Ειχα κανει κ τοπικ με το θεμα αυτο, αν το βρεις θα ειναι χρησιμο!
Elise S2? Sold....
and now what??

October 18, 2010, 03:00:26 PMReply #26

Offline kakwkei

« Reply #26 on: October 18, 2010, 03:00:26 PM »
Λεωνιδα οντως ειχα κανει τοπικ, κ ειχαν βοηθησει πολυ τα παιδια που ειχαν απαντησει!

Αχιλλεα εψαξα κ το βρηκα, το τοπικ ειναι το εξης:
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,1085.0.html

Οτι αλλο χρειαστεις, αν μπορω να βοηθησω, στειλε μου πμ!
Elise S2? Sold....
and now what??

October 18, 2010, 03:58:36 PMReply #27

Offline nmwisima

« Reply #27 on: October 18, 2010, 03:58:36 PM »
Ας εννώσει τότε κάποιος μοντ τα τόπικ.

Ευχαριστώ, πολύ κατατοπιστικό. :good:

October 19, 2010, 12:04:18 PMReply #28

Offline giorgakis

Αφου πηραμε την εξοφλητικη απο την τραπεζα πηγαμε στην αντιπροσωπια και μετα απο λιγες μερες μας εδωσε βεβαιωση εξωφλησης μαζι με το καταστατικο της εταιριας :zalistika: για να γινει η αρση(την κυριοτητα την εχει παντα η αντιπροσωπια!)

Αυτό ακριβώς!

Μόλις πληρώσεις και την τελευταία δόση τότε η τράπεζα σου στέλνει μια επιστολή εξόφλησης (συνήθως στέλνουν την ίδια και στην αντιπροσωπεία)
Πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία με αυτή την επιστολή και σου δίνουν μία υπεύθυνη δήλωση (παραχώρησης πλήρης κυριότητας)  και το καταστατικό της εταιρίας τους
Με την αδεια του αυτοκινήτου,την υπεύθυνη δήλωση και το καταστατικό της εταιρίας πηγαίνεις στο "τμήμα συγκοινωνιών" και σου δίνουν νέα άδεια χωρίς να γράφει "παρακράτηση κυριότητας"
μετά απο αυτά μπορείς να κάνεις και μεταβίβαση
ΜΧ5 1.6 nbfl

www.all-sports.gr

April 19, 2012, 11:11:26 PMReply #29

Offline Johnmk2

« Reply #29 on: April 19, 2012, 11:11:26 PM »

Αχιλλεα, επειδη οταν ειχα αγορασει εγω το ΜΧ5, ηταν με παρακρατηση απο τραπεζα (χρωσταγε ακομα ο ιδιοκτητης στην τραπεζα απο το δανειο του αυτοκινητου), η διαδικασια, εκ μνημης, ηταν ως εξης, :

1) καναμε ιδιωτικο συμφωνητικο σε συμβολαιογραφο οτι με το που του εξοφλησω το χρεος θα μου κανει την μεταβιβαση (ωστε να ειμαι σχετικα σιγουρος οτι δεν θα του ξεπληρωσω το αμαξι κ μετα θα φυγει)
2) πηγαμε μαζι στην τραπεζα που χρωσταγε, του εξοφλησα το χρεος κ πηραμε χαρτι απο την τραπεζα οτι εγινε αρση της κυριοτητας κ πληρωθηκε το ποσο (η πληρωμη στην τραπεζα εγινε στο ονομα μου κ πηρα αποδειξη καταθεσης στο ονομα μου)
3) στο καπακι, με αυτον κ το χαρτι στο χερι πηγαμε στο υπουργειο μεταφορων κ καναμε την μεταβιβαση, δινοντας αν θυμαμαι καλα την αδεια κυκλοφοριας κ το χαρτι απο την τραπεζα οτι εγινε αρση κυριοτητας κ απελευθερωθηκε το αμαξι απο την τραπεζα.

Αν δεν γινει αρση κυριοτητας, δεν μπορει να γινει μεταβιβαση
Αυτα. Ελπιζω να ημουν χρησιμος! Ειχα κανει κ τοπικ με το θεμα αυτο, αν το βρεις θα ειναι χρησιμο!

Με την αντιπροσωπεια ομως δεν πρεπει να κανεις κατι;
Να μαθεις ας πουμε το ακριβες ποσο που χρωσταει η πχ να σου δωσει υπευθυνη δηλωση οτι ξοφληθηκε το ποσο;
Στο υπουργειο θα γινει επι τοπου η μεταβιβαση στο ονομα μου και αυτα που πρεπει να εχω ειναι αδεια κυκλοφοριας,χαρτι τραπεζας και μηπως τιποτα
αλλο;
Ξεχωριστα απο την εξοφληση του ποσου εχουμε συμφωνησει και αλλο ενα ποσο,αυτο θα πρεπει να το γραφει το συμφωνητικο;

Ευχαριστω!
« Last Edit: April 19, 2012, 11:14:09 PM by Johnmk2 »