!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Είμαι 18 και θέλω να αγοράσω ένα Miata για πρώτο αμάξι

<< < (2/4) > >>

Dimitris n:
Alex μην βιαζεσαι για 150 αλογα κτλ
Κ εγω εχω ενα nc 160 αλογα ομως δεν θα επαιρνα στον γιο μου mx5 ειδικα na χωρις ουτε abs για πρωτο αυτοκινητο
κανε τα λαθη που σιγουρα θα κανεις και καναμε κ ολοι οι αλλοι με ενα αλλο και σε κανα δυο χρονια μετα αγορασε το
θα το ευχαριστηθεις και περισσοτερο

AlexR:

--- Quote from: harisport on September 05, 2020, 02:28:01 PM ---Θα ακουστω σαν παππους, αλλα ειμαι 24 και σε καταλαβαινω απολυτα. Στα 18 μου ηθελα ως 1ο αμαξι ενα nb. Ως τιμιος κλαρινογαμπρος οπως αρκετοι, σκεφτομουνα καμπριο( τρελαινομαι, ακομα μετα απο 2χρονια με το δικο μου το ανοιγω μεχρι και με 0 βαθμους), διθεσιο, θα ψαρωνω και τις πιτσιρικες, χαζοπαντιλικια κλπ.Ειχα βρει ενα με καλουδια πανω, στα 4500. Ο πατερας μου μου ειπε 2 πραγματα στα οποια ειχε απολυτο δικιο. 1ον) παρτο αν σου αρεσει τοσο πολυ, αλλα αν στα 18 εχεις 2θεσιο καμπριο, και ας ειναι μχ5 γιατι στον δρομο ολοι νομιζουν οτι ειναι κατι πολυ ακριβο, στα 30 σου θα θες πορσε και θα σε πειραζει αν δεν μπορεις να την παρεις. Να παρω κατι πιο 'ανθρωπινο' και ας το παρω το μχ στα 22+. 2) πρωτο αμαξι πισωκινητο δεν ειναι ο,τι καλυτερο. Ευτυχως μου εκοψε, πηρα ενα swift sport, το κρατησα 4 χρονια και εκανα 60.000χλμ που το ελιωσα, ειχε το esp του να με μαζευει στην κακια την ωρα και μετα αγορασα nc. Μετα απο 4 χρονια οδηγησης με αρκετο στριψιμο, που προς θεου, δεν ειναι πολλα χρονια αλλα σιγουρα ηξερα να οδηγω καλυτερα απο τα 18 μου, να μεταφερω βαρος, να το ελεγχω, να ξερω ποτε παει να φυγει κλπ, το πισωκινητο με δυσκολεψε και ακομα μπορει να με χαζοφοβισει στην πολλη πιεση ή στη βροχη, σε σε σχεση με ενα συμβατικο αυτοκινητο. Επισης στα 18, επειδη δεν εχουν αρκετοι διπλωμα, συχνα θα χρειαστει να παρεις 1-2 φιλαρακια μαζι ή και καμια παρεα. Μετα απο καποια χρονια θα εχουν αρκετοι αμαξι οποτε θα εισαι μια χαρα. Ειμαι της αποψης, καντο τωρα που μπορεις για να μην σου μεινει αποθυμενο, αλλα αν ησουν φιλος μου, θα σου ελεγα να μην παρεις 1ο αμαξι μχ5. Οπως και να εχει, καλα και ασφαλη χλμ ευχομαι με ο,τι και αν παρεις.

--- End quote ---

ευχαριστώ πολύ ρε φίλε έκατσα και το διάβασα και έχεις δίκιο οτι μπορεί να περιμένει μέχρι να έχω μια εμπειρία γιατί σίγουρα όπως είπες είμαι και εγώ σίγουρος ότι αν κάνω βλακείες σε αυτήν την ηλικία με ένα πισωκίνητο θα είναι και επικίνδυνο ως νέος οδηγός σίγουρα και αν πάρω ένα διθέσιο θα είναι δύσκολο να κάνω πάω και διακοπές με την παρέα μου. Σίγουρα δεν θα μου περάσει η καυλα να πάρω mx5 αλλά μπορεί να περιμένει λίγα χρόνια

AlexR:

--- Quote from: Dimitris n on September 05, 2020, 02:28:53 PM ---Alex μην βιαζεσαι για 150 αλογα κτλ
Κ εγω εχω ενα nc 160 αλογα ομως δεν θα επαιρνα στον γιο μου mx5 ειδικα na χωρις ουτε abs για πρωτο αυτοκινητο
κανε τα λαθη που σιγουρα θα κανεις και καναμε κ ολοι οι αλλοι με ενα αλλο και σε κανα δυο χρονια μετα αγορασε το
θα το ευχαριστηθεις και περισσοτερο

--- End quote ---

ότι είπα και στο πάνω σχόλιο έχετε ένα δίκιο και βέβαια ξέρετε και κάτι παραπάνω από θέμα εμπειρίας και μπήκατε στην θέση μου και μετά μου εξηγήσατε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και σένα και θα κάτσω να περιμένω λίγα χρόνια μέχρι να το πάρω

Dimitris n:
να εισαι καλα Αλεξ
βγαλε το διπλωμα με το καλο και τα καλυτερα ειναι μπροστα σου
πολυ ευχαριστως να σε παρουμε κ συνεπιβατη σε καποια επομενη βολτα :)

FilipposE36:
Εγώ Alex είχα ως πρώτο αυτοκίνητο ένα Ε36 316i. Το παλιό του πατέρα κλασικά περνάει στον νέο. Έχοντας πλέον NC τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια με μερικά πραγματάκια να γίνει αμάξι (μπλοκε, ανάρτηση κλπ) μπορώ να πω πως το NC είναι πολύ πιο επικοινωνιακο και φιλικό από το 316 που δεν είχε γκάζι να πάρει τα πόδια του και σε πούλαγε αν έφευγε το πίσω μέρος. Τα ανταλλακτικά είναι φθηνά και η κατανάλωση κυμαίνεται από 9 έως 12 λίτρα για κίνηση εντός πόλης, ανάλογα με το πόσο σβέλτα κινείσαι. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό πρώτο πισωκινητο αυτοκίνητο για κάποιον που θέλει να μάθει από FR layout. Σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι για έναν νέο οδηγό, οπότε θα πρέπει να μάθεις να μην κάνεις υπερβολές με το πισω μέρος (ειδικά αν δεν υπάρχει μπλοκε) και να πιέζεις σταδιακά το αυτοκίνητο. Πρώτο αμάξι χωρίς abs για κίνηση εντος πόλης δε θα σου πρότεινα. Για εμένα κοίτα προς ΝΒ μεριά. Ένα 16αρι με ανάρτηση και μπλοκε είναι απίστευτα φιλικό και fun to drive καθώς δεν έχει δύναμη για να κάνεις υπερβολές. Θα δώσεις πολύ λίγα λεφτά για να μάθεις να οδηγας πισωκινητα και δεν πρόκειται να μετανιώσεις ούτε ευρώ που θα πετάς στην τρύπια μπανιέρα που λέγεται MX-5.

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version