!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Είμαι 18 και θέλω να αγοράσω ένα Miata για πρώτο αμάξι

(1/4) > >>

AlexR:
Γεια σας είμαι καινούργιος στο forum και 11 σεπτέμβρη θα κλείσω τα 18 εδώ και περίπου 4 χρόνια το όνειρο μου για πρώτο αμάξι ήταν ένα miata na η nb αλλά οι δικοί μου δεν συμφωνούνε γιατί λένε ότι ειδικά τα παλιά μοντέλα καίνε παρά πολλά(μένω σε πόλη) και ότι γενικώς η συντήρηση και η ασφάλεια του αμαξιού θα είναι ακριβή θα μπορούσατε να μου δώσετε καθόλου πληροφορίες για το αν καίνε και αν θα έχω δύσκολος συντήρησης του αμαξιού και στο να το ασφαλίσω; Σας ευχαριστώ όσους κάνετε τον κόπο να με βοηθήσετε

SteliosR:
Ιδιοκτητης 🤪 NC

Τελη 320
Ασφαλεια το χρονο 400
Ετησιο σερβις 200

Ποσο καιει? Οσο το πατας.

Αν η τσεπη σου το αντεχει, βουρ.

panos2171:
Από κατανάλωση δεν θα πέσεις κάτω από 9 λίτρα σε μικτές συνθήκες. Στην πόλη θα βλέπεις 11-12 λίτρα και εκτός το πολύ 7.5 αν πηγαίνεις σταθερά με 90 αλλά θα σου σπάσει τα νεύρα οπότε ναι τα mx5 καίνε. Η ασφάλεια εξαρτάται στο που θα την κάνεις και τι καλύψεις θα βάλεις, υπολόγιζε 250€ για nb περίπου και τέλη για 1600κε 265€. Η συντήρηση για τα κλασσικά αναλώσιμα,φίλτρα λάδια είναι κανονική, 50€ πχ αλλά επειδή θα τα έχει τα χρονάκια του μπορεί να ζητήσει και άλλα πράγματα.

Για κάποιον που ψάχνει ένα πισωκίνητο, παιχνιδιάρικο, ζυγισμένο, καλή αίσθηση οδήγησης, να μάθει σβέλτη οδήγηση και να το αξιοποιήσει σε βουνό ή πίστα είναι η πιο vfm επιλογή από όλες τις απόψεις. Για κάποιον που απλά του αρέσει δεν θα έλεγα ότι θα είναι και τόσο καλή επιλογή από θέμα συντήρησης και συμβιβασμού με τα όποια μειονεκτήματά του.

Εσύ για ποιον λόγο και χρήση το θέλεις;

AlexR:

--- Quote from: panos2171 on September 05, 2020, 11:54:01 AM ---Από κατανάλωση δεν θα πέσεις κάτω από 9 λίτρα σε μικτές συνθήκες. Στην πόλη θα βλέπεις 11-12 λίτρα και εκτός το πολύ 7.5 αν πηγαίνεις σταθερά με 90 αλλά θα σου σπάσει τα νεύρα οπότε ναι τα mx5 καίνε. Η ασφάλεια εξαρτάται στο που θα την κάνεις και τι καλύψεις θα βάλεις, υπολόγιζε 250€ για nb περίπου και τέλη για 1600κε 265€. Η συντήρηση για τα κλασσικά αναλώσιμα,φίλτρα λάδια είναι κανονική, 50€ πχ αλλά επειδή θα τα έχει τα χρονάκια του μπορεί να ζητήσει και άλλα πράγματα.

Για κάποιον που ψάχνει ένα πισωκίνητο, παιχνιδιάρικο, ζυγισμένο, καλή αίσθηση οδήγησης, να μάθει σβέλτη οδήγηση και να το αξιοποιήσει σε βουνό ή πίστα είναι η πιο vfm επιλογή από όλες τις απόψεις. Για κάποιον που απλά του αρέσει δεν θα έλεγα ότι θα είναι και τόσο καλή επιλογή από θέμα συντήρησης και συμβιβασμού με τα όποια μειονεκτήματά του.

Εσύ για ποιον λόγο και χρήση το θέλεις;

--- End quote ---

το θέλω ακριβώς για αυτό τον λόγο είναι πισωκίνητα και παιχνιδιάρικα είναι ένα αμάξι που όχι μόνο θα μάθω να οδηγάω αλλά και θα απολαμβάνω να οδηγάω πάντα είχα την σκέψη ότι θέλω να κάνω μετατροπές όχι βαριές φυσικά ούτε σκέφτομαι turbo η turbocharge ένα miata που να το έφτανα στα 150hp με ένα ωραίο bodykit ήταν πάντα στο μυαλό μου φυσικά και με την σκέψη ότι θα πάρει αρκετό καιρό γιατί θέλω να το κάνω με δικά μου λεφτα

harisport:
Θα ακουστω σαν παππους, αλλα ειμαι 24 και σε καταλαβαινω απολυτα. Στα 18 μου ηθελα ως 1ο αμαξι ενα nb. Ως τιμιος κλαρινογαμπρος οπως αρκετοι, σκεφτομουνα καμπριο( τρελαινομαι, ακομα μετα απο 2χρονια με το δικο μου το ανοιγω μεχρι και με 0 βαθμους), διθεσιο, θα ψαρωνω και τις πιτσιρικες, χαζοπαντιλικια κλπ.Ειχα βρει ενα με καλουδια πανω, στα 4500. Ο πατερας μου μου ειπε 2 πραγματα στα οποια ειχε απολυτο δικιο. 1ον) παρτο αν σου αρεσει τοσο πολυ, αλλα αν στα 18 εχεις 2θεσιο καμπριο, και ας ειναι μχ5 γιατι στον δρομο ολοι νομιζουν οτι ειναι κατι πολυ ακριβο, στα 30 σου θα θες πορσε και θα σε πειραζει αν δεν μπορεις να την παρεις. Να παρω κατι πιο 'ανθρωπινο' και ας το παρω το μχ στα 22+. 2) πρωτο αμαξι πισωκινητο δεν ειναι ο,τι καλυτερο. Ευτυχως μου εκοψε, πηρα ενα swift sport, το κρατησα 4 χρονια και εκανα 60.000χλμ που το ελιωσα, ειχε το esp του να με μαζευει στην κακια την ωρα και μετα αγορασα nc. Μετα απο 4 χρονια οδηγησης με αρκετο στριψιμο, που προς θεου, δεν ειναι πολλα χρονια αλλα σιγουρα ηξερα να οδηγω καλυτερα απο τα 18 μου, να μεταφερω βαρος, να το ελεγχω, να ξερω ποτε παει να φυγει κλπ, το πισωκινητο με δυσκολεψε και ακομα μπορει να με χαζοφοβισει στην πολλη πιεση ή στη βροχη, σε σε σχεση με ενα συμβατικο αυτοκινητο. Επισης στα 18, επειδη δεν εχουν αρκετοι διπλωμα, συχνα θα χρειαστει να παρεις 1-2 φιλαρακια μαζι ή και καμια παρεα. Μετα απο καποια χρονια θα εχουν αρκετοι αμαξι οποτε θα εισαι μια χαρα. Ειμαι της αποψης, καντο τωρα που μπορεις για να μην σου μεινει αποθυμενο, αλλα αν ησουν φιλος μου, θα σου ελεγα να μην παρεις 1ο αμαξι μχ5. Οπως και να εχει, καλα και ασφαλη χλμ ευχομαι με ο,τι και αν παρεις.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version