!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Αγορά καινούργιου mx-5 με έκπτωση

(1/29) > >>

Giorgos:
Ήδη κάποιοι από εμάς έχουν αγοράσει καινούργιο mx-5 από ανεξάρτητο εισαγωγέα στην Ελλάδα (http://www.carmodels.gr/carcomp.php?cat=21) με σημαντική έκπτωση σε σχέση με την επίσημη αντιπροσωπεία, ενώ απολαμβάνουν κι επιπλέον εξοπλισμό (TCS, DSC, δερμάτινο σαλόνι κτλ). Τα αυτοκίνητα αγοράζονται από Γερμανία, έρχονται στην Ελλάδα, εκτελωνίζονται κανονικά και μπαίνουν ελληνικές πινακίδες, ενώ η τριετής πανευρωπαϊκή εργοστασιακή τους εγγύηση ισχύει κανονικά στην Ελλάδα.

Όσοι έχουν αγοράσει από το συγκεκριμένο έμπορο, ας μας πουν χρονολογία, τιμή αγοράς (ή/και τιμή έκπτωσης) κι εξοπλισμό που είχε το αυτοκίνητό τους.

J053F:
Να κάνω πρώτος την αρχή;

Το αμάξι μου το πήρα το 06/2007 από την εν λόγω επιχείρηση.
Το θέμα έψαξα πριν καταλήξω εκεί, γι' αυτό ας μου επιτραπεί μια μικρή εισαγωγή.
Πρώτη σοβαρή επαφή για το αμάξι είχα στην Στακορ στη Λ. Κηφισίας, έναντι του Υγεία. Ο πωλητής δε θα έλεγα πως ήταν το πρότυπο του ανθρώπου που ενδιαφέρεται να πουλήσει. Δε ξέρω αν όλοι τους έχουν την ιδέα "το αμάξι πουλιέται από μόνο του". Τέσπα, με πλησίασε, μιλήσαμε πολύ λίγο -τυπικά πράγματα- και αμέσως το τεφτέρι το έβγαλε έξω για να γράψει την παραγγελία. Καμία έκπτωση, καμία ιδιαίτερη ευκολία ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής, προκαταβολή 3Κ€ για να κλείσουμε το αμάξι και αποπληρωμή τουλάχιστον 10 ημέρες προ της παραλαβής προκειμένου να εκτελωνιστεί -αν θυμάμαι καλά- και να ετοιμαστεί ο φάκελος (αυτά επειδή του είχα πει πως θα πληρώσω cash). Τα εξτρά προβολάκια ομίχλης (με ενδιέφερε το 1.8 MID) μου τα χρέωνε κάπου 700 με 800 € (μιλάω ΠΟΛΥ σοβαρά, δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το χαρτί της προσφοράς που μου είχε κάνει), και φυσικά το μεταλλικό στην τιμή που έδινε και η σελίδα της Mazda.
Μερικές ημέρες αργότερα επισκεφτηκα την Mazda Καλογρίτσας. Λυπάμαι που το λεω αλλά πραγματικά η κατάσταση δεν ήταν σημαντικά διαφορετική. Αφού περιεργαζόμουν για σχεδόν 3/4 της ώρας ένα winning blue που είχαν στη βιτρίνα με ρώτησε κάποιος πωλητής αν χρειάζομαι κάποια βοήθεια. Σε πολύ σβέλτη κουβέντα μου μαζί του, κατάλαβα πως σε ότι αφορά στο οικονομικό, τα πράγματα ήταν όπως μου είχαν πει και στη Στακορ με τη μόνη διαφορά πως εδώ μου έβαζαν τα ομίχλης με περίπου 500€ (ποτέ δεν κατάλαβα που οφείλονταν η διαφορά).

Ψάχνοντας σε fora για μαρτυρίες και εμπειρίες από αντιπροσωπείες (δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου άλλο αυτοκίνητο πλην Renault) ανακάλυψα μια μαρτυρία του Κωσταντίνου (thanx again m8), για τον έμπορο απ' όπου πήρε το δικό του NC και τις παροχές που είχε. Ανταλλάξαμε κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα και αποφάσισα με τη πρώτη ευκαιρία να περάσω από την Carmodels.
Δεδομένου ότι ετοιμαζόμουν -όπως όλοι μας- να δαπανήσω ένα σεβαστό ποσό, ήμουν εξ' αρχής πολύ δύσπιστος.
Ανηφορίζοντας ένα βράδυ τη Λ. Αθηνών, πέρασα από την Carmodels. Η ώρα ήταν περασμένες 21.00 και πέτυχα το Γιώργο (Μπούτση) να κλείνει. Παρά το προχωρημένο της ώρας, άνοιξε, μπήκαμε μέσα, καθίσαμε, κεφάτος, αναλυτικότατος, πλήρως ενημερωμένος και με διάθεση να εξηγήσει τα πάντα. Σαν καταναλωτή με είχε κερδίσει / πείσει.
Έκανα μια ακόμα επίσκεψη για να "επιβεβαιώσω" κατά κάποιο τρόπο την αρχική καλή εικόνα που είχα σχηματίσει για το άτομό του, πριν προχωρήσω εν τέλει στην παραγγελία μου. Προκαταβολή δε μου ζητήθηκε, ωστόσο έδωσα κάποια χρήματα με δική μου θέληση. Τα ομίχλης που ζήτησα τα χρεώθηκα 280€ (ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πόσο χρεώνονται κάποια πράγματα στην Ελλάδα), ενώ σαν "δώρα", δεν επιβαρύνθηκα πινακίδες και τέλη.
Το αυτοκίνητο μου παραδόθηκε εντός του διαστήματος που μου είχαν μιλήσει από την Carmodels.

Σημειώστε δε αυτό: Επειδή εξακολουθούσα να έχω τις ανησυχίες μου καθότι το αμάξι θα έρχονταν από Γερμανία, ζήτησα από το Γ Μπούτση να μου δώσει τηλεφωνικά μόλις ήταν διαθέσιμος- τον αριθμό VIN του αυτοκινήτου, προκειμένου να διασταυρώσω μέσω της ΕΛΜΑ πως προέρχεται από τη Γερμανική αγορά. Όντως μόλις ελάχιστες ημέρες από την παραγγελία, δέχτηκα τηλεφώνημα για τον αριθμό VIN...

Σε ότι αφορά την εγγύηση: Αχρείαστη να είναι! Ο Γιώργος τα έγραψε πολύ σωστά.
Δεν θέλω να εκλάβει κανένας ως διαφήμιση την παραπάνω εμπειρία μου. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή.

Konstantinos:
Εγώ έχω την τιμητική  να κατέχω από τα πρώτα NC που έδωσε ο παραεισαγωγέας !  ;D Τότε ήταν γνωστός για τα Rx8 που έφερνε!Το ρίσκο ήταν μεγάλο, αλλά η μικρή προκαταβολή και τα πολλά έξτρα που ως promotion μου έκανε τότε ήταν το δέλεαρ! Ωστόσο, όλα λειτουργούν νορμάλ σε θέματα αξιοπιστίας και εγγύησης! Τα δώρα ήταν: DSC/TC, δερμάτινα θερμαινόμενα, χρωμιωμένα roll bars, συναγερμό, πατάκια και προβολείς ομίχλης!Ουκ ολίγα! Από ότι θυμάμαι είχε δύο στο μαγαζί , ένα μαυράκι και ένα λευκό από Γερμανία στις τότε εκδόσεις Black & White (απλά τα έξτρα ήταν προβολείς και roll bars)! Είχα πάει να κλείσω ένα Audi TT του 2000 με 60.000χλμ και full extra, αλλά μια βόλτα με το Miata με οδηγό τον παραεισαγωγέα με έπεισε ότι....άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα του...Mx-5! Και αυθημερόν άλλαξα παραγγελία και δεν το μετάνιωσα ποτέ ;)

Giorgos:
Έτσι όπως τα λέτε παιδιά, ξέρουμε από που θα ψωνίσουμε το ND  ;D ;D

Dionisis:
Να πω και 'γω δυο λόγια με τη σειρά μου......Απέκτησα από το συγκεκριμένο παραεισαγωγέα το μουχου μου!!!!Πρόκειται για μοντέλο του 08 1.8 σε μαύρο χρώμα και είναι το αντίστοιχο ελληνικό mid +DSC στη τιμη των 21.990 ευρώ.Δηλαδή είχα κέρδος 2000 ευρώ εαν το αγόραζα από την εδώ mazda.....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version